Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le nuances o le saʻo faʻafoligaina o spathiphyllum - o le a ma faʻafefea ona fafagaina le laʻau?

Pin
Send
Share
Send

Soʻo se tausi fale e manaʻomia le tausiga ma le faʻaeteete. Spathiphyllum e leai se tuusaunoa. Mo se fugalaʻau mataʻutia, e le gata moli, vevela, sūsū e taua, ae faʻapea foi le lava o aofaʻiga o meaʻai.

Ma o le taimi talafeagai o le faʻafouina e le masalomia o loʻo atagia mai i ona foliga vaaia. O le mea lea, e taua tele le iloa pe faʻafefea ona fafagaina le laʻau, o le a le metotia e faʻaoga, ma pe faʻafia ona fai.

Lenei tusitusiga faʻamatalaina nuances o le saʻo faʻafoligaina o spathiphyllum.

O le a le ofu pito i luga?

Lavalava pito i luga o se auala faʻatoʻaga faʻatatau i le faʻaleleia atili o meaʻai taumafa., ma o se faʻaiuga o le faʻagaoioia o le tuputupu aʻe gaioiga, o le umi o le fuga. O laʻei pito i luga e faia i ni auala taua se lua: aʻa o le aʻa, pe a fai o fetilaisa e faʻaalu i lalo o le aʻa, laʻau - o le faʻasuina o le vegetative vaega o le fugalaʻau.

Taua mo le soifua maloloina ma fugalaʻau

Faalogo! O mea lelei ma faʻalaʻau faʻavae o loʻo avea ma se faʻamaoniga o le soifua maloloina o laʻau.

O le vaitaimi atiina aʻe amata mai le taimi na totoina ai le spathiphyllum i se palu eleele palu. Muamua, na te le manaʻomia ni minerale faʻaopoopo, o mea uma e masani.

Ae i le aluga o taimi, ua uma le palapala, o le nutrient vaega i le palapala avea faʻaititia ma itiiti ifo. O aso uma lava, o le laʻau laʻau e leiloa lona teuteuga, o laulaʻau e sesega, o le puipuiga e faʻavaivaia, e le mafai, ma o le fugalaʻau foi e avea. Ae o le tagata talavou matua i tua i tua i atinae, pei ona latou fai mai, nofo i le tasi nofoaga.

Faʻafefea ona fuafua le manaʻoga mo faʻaopopoga meaʻai?

O le leai o ni mea e faʻatupu ai le tuʻufaʻatasia e faʻaleagaina ai le faʻalelei galuega o le spathiphyllum. O faʻailoga muamua o le leai o ni faʻalaʻutaʻu:

  1. tuputupuʻa faʻafuaseʻi, mageso o lanumeamata tele - leai se magnesium;
  2. o laulaʻau e laʻititi lona tele, e lanu sesega le lanu;
  3. faaumiumi le toesea o fugalaʻau faʻasaga i le talaʻaga o se soifua maloloina tulaga - le lava o le phosphorus;
  4. samasama samasama o le laulau ipu faʻailoa mai le le lava o boron ma kalisiu;
  5. i le iʻuga o le fuga, e liu samasama ma magumamaʻi laʻau - masalo na faʻaalu e le spathiphyllum uma le malosi na ia fafagaina mo lenei gaioiga.

O afea e le tatau ai ona faʻasusu?

E le fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani le faaaogaina o fetilaisa i tulaga nei:

  • o se laʻau talu ai nei na toe totō, talu ai o le eleele fou ua maeʻa faʻatumuina ia mea talafeagai;
  • aua neʻi fafagaina se fugalaʻau i totonu poʻo afaina i se faʻamaʻi;
  • exotic, na aumai mai le faleoloa, e le manaʻomia foʻi ni meaʻai faʻaopopo, o se vaitaimi fetuʻunaʻi e tatau ona pasia ia le itiiti ifo ma le 2 masina;
  • i le taimi o le fugalaau vaitaimi;
  • i le tau malulu, oe le mafai faʻapipiʻi minerale minerale, pe faʻaititia lo latou aofaʻi;
  • i le taumafanafana, i le vevela itula, oe le tatau ona fafagaina exotic, e sili atu le tolopo le faʻasologa mo le afiafi.

Taimi sili ona lelei o le tausaga

Taua! O le toe faʻaleleia o le gaioiga o le faʻalauiloaina o vailaʻau o minerale e amata i le taunuʻu mai o le tautotogo. I le taimi nei, o le laʻau ulufale atu i se vaega o ola togalaau, ina ua maeʻa le taumalulu moe.

I le vaitaimi o le tautotogo-tautoulu (Mati-Setema) vaitaimi, e aoga le fafagaina i vaiaso uma. Oe manaʻomia le taofia le faʻagasologa mo le taimi o le fuga, ona toe masani ai lea. I le tautoulu, o le tele o taimi o laei e tatau ona faʻaititia i le 1 taimi i le masina, ma i le taumalulu - le aofia ai (faʻafefea ona tausi le spathiphyllum i le taumalulu?).

Vaitaimi

E tusa ai, o le aofaʻi o lavalava faʻamoemoe i le vaitau o le tausaga.

  1. Tautotogo, taumafanafana, masina muamua o le tautoulu - taʻitasi i le 7 aso.
  2. I le afa lona lua o le vaitau o le tautoulu, tasi i le 15-20 aso.
  3. I le tau malulu, pe a tatau ai, tasi ile masina.
  4. Le filifiliga sili ona lelei: ile taimi ole malologa, spathiphyllum e faigofie ona fai e aunoa ma se faʻaopopoga o meaʻai.

Faʻafefea ona faʻaleleia le fiafia o Tamaʻitaʻi?

O faʻamaʻaina minerale maeʻa faʻaaogaina e masani lava i le aʻa metotia. O le faʻasuina e faʻaaogaina i taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi pe a mate le laau.

I aso nei, o minerale faʻalauteleina o loʻo gaosia i le tulaga o:

  • papamaa;
  • efuefu;
  • chopsticks;
  • granula;
  • tali

Ua fautuaina le au fai faʻatoʻaga e faʻaaoga le fetilaisa suavai e 'alo ese ai mai mea sese o loʻo fai. Mo spathiphyllum, e sili le faʻatau o fetilaisa e talafeagai mo fugalaʻau laʻau, potassium ma le phosphore e sili i la latou tuʻufaʻatasiga. E mafai foʻi ona e faʻatau ni vailaʻau lautele pe faʻapitoa mo Aroids poʻo tagata Azale. O faʻailoga o loʻo sosoʻo na faʻamaonia lelei i latou lava:

  1. "Faatoʻaga o Vavega".
  2. "Bona Forte".
  3. "Matai" mo fugalaʻau laʻau.
  4. "Fale lanumeamata".

O loʻo faʻaaogaina meaʻai i lalo.

  1. O nei minerale sauniuniga ua faʻafefeteina i le vai e tusa ai ma le vaega faʻatulagaina i luga o le afifi. E tusa ma le 1-2 pulou i le lita o vai.
  2. Faʻaaoga na o le vai vela pe faʻamamaina.
  3. Faʻasua le palapala ae leʻi faʻaogaina.
  4. Vai le faʻaiuga faʻatonuina i lalo o le aʻa, faʻateʻa fesoʻotaʻiga ma laulaʻau.
  5. A maeʻa ona faʻapala, toe faʻasusu le eleele.
  6. Ole fafagaina e tusa ma le faʻasologa o le a faʻafaigofie ai ona aloese mai le tele o meaʻai.

Tele tagata atamamai fautua mai faʻaaoga e oe lava saunia meaʻai paleni faʻapea foi. Faʻafefea ona fafaga le laʻau mai fofo fale? E tele fua e talafeagai mo le fafagaina spathiphyllum, mo se faʻataʻitaʻiga, infusions mo:

  • paʻu faʻi;
  • paʻu moli;
  • aniani fofo;
  • susu susu;
  • fefete a pia, etc.

Faalogo! Ae le i faʻaogaina, o nei paluga o loʻo faʻasusu i le vai e faʻaititia ai le totoʻo, ma faʻainu i lalo o le aʻa o le fugalaʻau.

Faʻafefea ona tausia le eleele?

E le tatau foʻi ona tuʻu le palapala. Aua le aumaia le eleele i totonu o se ulo ia mago atoa, aua e fiafia le spathiphyllum i se nofoaga susu. E tatau ona e faʻaeteete i le faʻaaogaina o fetilaisa. Aua le i lalo o soʻo se tulaga faʻapipiʻi minerale sauniuniga i le eleele matutu., a leai o le susunuina o le aʻa mafai e mafai. E tatau ona susu le eleele.

A maeʻa le faʻagaioiga, e tatau ona faʻasaʻoloto le eleele ina ia mafai ai ona faʻaleleia le tafe o le ea fefiloi i aʻa. Faʻapea foi, aua neʻi galo e faʻafouina le eleele i taimi uma, mo se matua matua tasi taimi i le 2-3 tausaga.

Faʻafefea ona faʻatinoina le auala e ola ai le laʻau?

Mo le foliga mai o le leva ona faatali fuga, o le spathiphyllum manaʻomia e fausia ai se ituaiga o popole. O le mea masani lava, o le tuʻuina i lalo ole vevela, faʻaititia o le faʻasūsū e maua ai se iʻuga lelei, ae tatau ona lava le malamalama. Ae le i oʻo i le vaitaimi e fuga ai fualaʻau, o le a le soʻona totoʻa e faʻaalu ai le fugalaʻau ma sauniuniga o le minerale o le potassium-phosfor

O le nutrient solution ua saunia i le fua faatatau o le 1 g o le vailaʻau i le 1 lita o le suavai. O faʻalaʻeleʻele totoina o le ai ai foi sona aoga lelei i le lumanaʻi fugalaʻau. Mo spathiphyllum, o se vaivai palu faʻapitoa palu o mullein ma le vai e faʻaaogaina, i le fua faʻatatau o le 1:30. O le mea autu iinei e le o le soona faia, aua o le sili atu o le nitrogen o le a faʻaosoina ai le atinaʻe o lanumeamata tele, ae le o fuga.

Ma i le taimi o fugalaʻau, oe le manaʻomia le faʻalelei, ae faʻapipiʻi le eleele i le taimi lava e maeʻa ai le faʻagasologa. Aua o le a faʻavaivaia le laʻau, ma o le manogi o meaʻai e tatau ona toe faʻatumuina. I lenei tulaga, e sili atu le faʻaoga suavai laʻitiiti minerale.

Atonu e sese

O mea lelei e mafai ona aoga e faʻapea foi ona afaina ai. E faʻamoemoe lava i le aofaʻi o fetilaisa faʻapipiʻiina, faʻapea foʻi ma le taimi o lenei faiga.

Le lava o mea aoga

Tuuina atu o le exotic e le i toe totoina mo se taimi umi, ua amata ona mativa le eleele pe na muamua totoina i le eleele pala, oe le mafai ona faʻatali mo fuga (faʻafefea ona tui spathiphyllum?). O le laau ei ai le mea ua taʻua o le oge. Afai e leai se laʻititi faʻafetauina minerale, ona foliga mai lea o le laʻau tautala mo ia lava:

  • faatelegese i le tuputupu ae;
  • inflorescences avea laiti;
  • e faaumiumi le pogai;
  • laulaau lapoʻa faʻaititia;
  • o le lanu e sesega lanumeamata;
  • samasama samasama ma maliu ese mai le lanumeamata tele;
  • faʻavaivaia o teteʻe atu i siama fiva;
  • umi tuai i le isi fuga.

Faʻafetai tele

E masani a o se tulaga e tupu pe a foliga maloloina le laʻau. Laʻau lanumeamata lanumeamata laulaʻau, lapoʻa tele. O le fugalaʻau o loʻo faʻamalolo malosi fana fou. Peitai, e leai se fugalaʻau mo se taimi umi.

Faʻailoga foliga tutusa faʻaalia ai le sili atu o minerale fetilaisa. E pei ona latou fai mai, o le ese "fattens". O sauniuniga a le minerale e faʻavae i luga o le nitrogen e faʻaosofia ai le olaola o le lanumeamata i le tau o le fugalaʻau.

Isi tausiga ile fale

Faalogo! Ma, mo le foliga mai o fuga, laʻau laiti ma le lautele atoa-atinaʻeina o totonu fafo fafo, potu vevela taua i totonu + 23-25 ​​° С. Tatau i ai aunoa ma faʻafuaseʻi suiga ma tusiga ata.

Faʻapea foi, pe a vaʻaia spathiphyllum i le fale, oe le mafai ona faia e aunoa ma le malosi moli. Afai e mafai, e aoga le tuʻuina o le fugalaʻau i luga o faʻamalama i le itu i sasaʻe poʻo sisifo. Spathiphyllum e fiafia i le susulu o le la, ae i taimi vevela e te manaʻomia ai ona e faʻaeteete i ai.

I se faʻaopopoga i moli, e taua foʻi le faʻasusu. E fautuaina le faʻasusu i aso uma, ae siaki le tulaga o le palapala i totonu o le fugalaʻau. O le eleele e le tatau ona mago atoa, e fiafia le tagata ese i se siosiomaga olaola susū.

Aua le soʻona aveʻese ma le fafagaina, aemaise pe a fai o le laau e maloloina ma i se tino lelei. Fautuaina e masani ona faʻamama le palapala i totonu o le ulo, faia asiasiga vaʻaia, faʻapipiʻi laulaʻau, aveʻese lau mamago ma inflorescences.

O le faʻamaluluina o le eleele o se vaega taua o le tausia lelei o laʻau. Faigofie faʻatulagaina ma sina laititi o nitrogen o loʻo manaʻomia mo le lumanaʻi fuga o spathiphyllum. Lea, i le isi itu, o le a mautinoa le fiafia i tagata uma ma matagofie ma lauolaola fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Peace Lily Re-Potting u0026 Propagation Part 1 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com