Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fualaʻau aʻa suamalie - beetroot: o le a le mea, o le eseʻesega ma beets, o ai le igoa saʻo?

Pin
Send
Share
Send

Tele aganuu mafai ona lotovale i le tele o ipu Rusia. O le anoanoaʻi o fualaʻau ma aʻa e faʻatupuina ai le tulaga ese o le atunuʻu.

O beets o se mea taua i le tele o togafiti. O lenei aʻa faʻatama mafua ai le tele o finauga faatatau i lona igoa, aua o loʻo i ai le manatu o lona saʻo igoa o pupuʻu poʻo beetroot. O a foliga mai fafo ma faʻafefea ona saʻo le igoa o aʻa fualaʻau - faitau pea.

O sina mea e uiga i faʻaupuga

O le le mautonu i le eseʻesega i le va o le upu beetroot ma le beet o loʻo faamalosia ai tagata nonofo i se finauga umi: o nisi faʻailoa mai o le beet na o le pau igoa saʻo mo le laau, o isi faʻailoa mai o le beet o se matua eseʻese laʻau. Ina ia foia lenei fesili faigata, e taua le taʻua o lomifefiloi.

Beet

E tusa ai ma le lomifefiloi a Ozhegov, o beets o se suamalie aʻa fualaʻau faʻaaogaina mo meaai. E i ai le fale 'ai, fafaga ma suka. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le upu beet, e mafai ai ona e faʻamaonia lau mataupu, faʻalagolago i le faʻauigaina o le Ozhegov, Dahl ma le Great Encyclopedic Dictionary.

Mea moni manaia: o le suka suka na faʻatoa aliali mai i le 1747... O le aʻa faʻatoʻaga na fafagaina e le au faʻatoʻaga ina ua maeʻa le tele o taumafaiga e atiaʻe se ituaiga fou o laʻau.

Ina ua maeʻa le faʻamanuiaina manuia, na amata ona iai i totonu le beets le sili atu i le 20 pasene suka ma na faʻaaogaina i le gaosia o suka, e fai ma sui o le suka.

Buriak

I le lolomifefiloi tutusa o Ozhegov, beetroot pe, pei ona faʻailoa mai i le tusi faʻasino, beetroot, e tutusa lona uiga ma le beetroot. O le upu e masani ona faʻaaogaina i saute o Rusia ma Iukureini. E manaia lava o le upu beet e toetoe a le mafai ona feiloai i Iukureini. O le mea lea, o le beetroot e tutusa lona uiga ma le beetroot, ae e faʻaaoga soʻo, o loʻo manaʻomia pea le tuʻuina atu i le tele o tusitusiga o le "beet".

Na maua muamua e le Zaporozhye Cossacks se pusi i Vienna, fesoasoani i tagata o le taulaga siʻomia i le 1683. Ma, savavali faataamilo i le pitonuu, latou tautevateva i luga o lenei aʻa fualaʻau i lafoa togalaau togalaau.

O le ipu, na saunia mai le beetroot, tuʻufaʻatasia beetroot falai i le gaʻo, ona kuka ai lea ma isi fualaʻau, ma maua ai le igoa "Brown cabbage sup". E tusa ai ma faʻamaumauga faʻasolopito, o le ala lea na aliali mai ai le igoa o le ipu Ukaraina "borsch".

O le upu buryak lava ia e foliga mai e sau mai le nauna "enaena", ona o le lanu o le autu o se fualaʻau pula. I le luasefulu seneturi, ua salalau tele le beetroot ma o aso nei ua mafai ona maua i konetineta uma o le Lalolagi, seʻi vagana ai Antarctica.

O le a le eseesega i le va o laʻau?

O eseʻesega i fafo e mafai ona taʻu mai ai pe o le beetroot ma le beet e eseese, pe o le tutusa lava laʻau, eseʻese igoa.

Fafo foliga o beets

I fafo atu, beets i ai tele uiga uiga. O le pito i lalo o le aʻa faʻatoʻaga e toeititi nana i le eleele. E enaena i le lanu. O le autu lava ia o loʻo i ai se lanu mumu-lanu viole lanu eseese, e faʻamoemoe i le eseesega poʻo le matua. O se siʻusiʻu o loʻo tu i le pito i lalo o le aʻa faʻatoʻaga. O le pito i luga o le beets o loʻo i ai tumutumu malosi fausiaina se faaputuga. Pogisa lanumeamata ma mea lanu enaena.

Mea moni manaia: E toʻaitiiti tagata e iloa o loʻo iai foʻi le sinasina beetroot. O lona tofo e tutusa ma le masani a aʻa fualaʻau. Pau lava le eseesega o aʻa e leai ni lanu.

Sugar beets e papaʻe pe lanu samasama i latou. I foliga, e foliga mai e pei o se mafiafia, lautele karoti. O le isi ituaiga o beet o le fodder. E mafai ona fesuiaʻi uma i foliga ma lanu. Fodder beets na muamua atiaʻe i Siamani. O lona eseʻesega sili na sili atu tele alava.

O ni aʻa o le meaʻai e totō e tupu lapoʻa ma sili atu i le 2 kg le mamafa. O lenei ituaiga o aʻa faʻatoʻaga e faʻaaoga e fafaga ai lafumanu, e i ai se lelei aʻafiaga i le susu maua ma manu feʻai. I le taimi lava e tasi, e le gata o le aʻa o le laʻau lava ia, ae faʻapea foi ma tumutumu o loʻo aofia ai i meaʻai a manu.

Muamua lava, na faʻaaogaina e tagata naʻo beet top i meaʻai. O aʻa latou na faʻaaogaina mo vailaʻau. E i ai le isi ituaiga o pīti - leaf beet. E iloga i le matagofie, atiaʻe laulaʻau o piniki, lanu viole, siliva ma isi lanu. Lenei ituaiga o beet e toeititi lava aʻa ma e faʻaaogaina mo teuteuina faʻamoemoe.

Uiga o beet

O Buryak e i ai ona uiga i fafo e pei o beets, talu ai ona pau lava le eseesega i le va o le lua o le terminology: o tagata nonofo i itu i saute o Rusia ua maua le tasi igoa, o le vaega o totoe o le atunuu ei ai le isi igoa.

I Peresia anamua, o le beet na avea ma faʻatusa o misa ma faitatala. Fai mai le au tusitala o le talafaasolopito, o lenei mea e mafua mai ile lanu ole aʻa o fualaʻau, e pei o le mafiafia o le toto. Afai o se tasi o tuaoi na feteʻenaʻi ma le isi, o le tele beet lafoina i le fanua, ma faaalia ai lo latou le fiafia ma le inoino.

Se ata

I le ata na tuʻuina mai, e mafai ona e vaʻaia ma le manino le mea e taʻu o le beet.




O le a le eseesega?

E leai se eseesega i le va o beets ma beets. O le tasi ma le tutusa aʻa fualaʻau, lea e taʻua ese.

O le a le igoa saʻo mo se faʻatauga aʻa?

E tusa ai ma lomifefiloi a Rusia, o upu uma e lua e mafai ona faʻaaogaina. Pau lava le itu taua o le upu "fatu" i totonu o tusi faʻasino ua lisiina o le "beetle".

Beetroot e sili mo le faʻaaogaina i se tusitusiga i le faiga o tala. O le faaupuga o loʻo faʻaaogaina foi i faʻamaumauga, luga o oloa teuina ma i le aufaasālalau. Ma, mo se faʻataʻitaʻiga, e te le maua se taʻutaʻuga o se suka beet i soo se mea, e sili le valaʻau lenei aʻa fualaʻau suka beet. Faʻafefea tonu ona taʻu se laʻau i aso uma olaga e le faʻatonutonuina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: BEST Organic Beetroot Powder - FeelGood Beetroot. PureBeets GET ALL THE BENEFITS (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com