Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Siem Reap o le taulaga sili ona asia i Kemupotia

Pin
Send
Share
Send

Siem Reap (Kemupotia) o se taulaga matagofie i le itu i matu sisifo o le atunuu i le itumalo o le igoa lava e tasi, lauiloa mo Angkor, le ogatotonu o le anamua Khmer Emepaea. I le tatalaina o lenei tosina i le faaiuga o le seneturi lona 19, na amata ai ona atiaʻe turisi i le taulaga, ma o le muamua faletalimalo na tatalaina i tua i le 1923.

Lenei aso Siem Reap o Kemupotia le sili ona televave tuputupu aʻai taulaga ma ona po nei faletalimalo ma anamua fausaga faʻailoga. Siem Reap o le taulaga sili ona lauiloa i le atunuʻu - sili atu ma le miliona tagata faimalaga e asiasi iai i tausaga uma.

E tele mea e vaʻaia i Siem Reap e ese mai i Angkor, aua e tele ona taimi ua tuanaʻi, tuʻufaʻatasia le tele o tapuaiga ma o se nofoaga mo faʻatauga o paketi. O le a le mea e te fia iloa e uiga i aso malolo i Siem Reap? Matou te taʻu atu ia te oe i lenei mataupu.

Fautuaga! I Kemupotia, o tau mo faʻafiafiaga uma ma tautua e fai si maualalo, o le mea lea, ina ia le maimau taimi e suʻe ai tagata fesuiaʻi tupe, aumai le tele o pili laiti e oʻo atu i le 10 tala.

Tala o le tau

Pei o Kemupotia uma, iinei le vevela e le paʻu lalo lalo 25 tikeri Celsius e oʻo lava i le po. O le masina sili ona vevela o Aperila, o le vaitaimi sili ona malulu (i le ao e mafanafana ai le ea e oʻo atu i le 31 ° C) e amata mai ia Oketopa e oʻo ia Tesema.

E aoga le fuafuaina o se malaga i Siem Reap (Kemupotia) ma le amanaʻia o uiga eseʻese o le tau vevela o le tau, aua mai ia Iulai ia Setema o le vaitau o timuga mamafa timuga iinei.

E ui i le paʻu o tau, e seasea omai tagata mai fafo i lea vaitaimi.

O le taimi sili e malaga ai i Siem Reap o le taumalulu. Mai ia Novema ia Aperila, e amata le tau mugala i Kemupotia, e maualuga foi, ae e paʻu pea le timu i le faaiuga o le tautoulu, ma i le tautotogo o le ea ea oso maualuga tele.

Fale lelei: o fea ma e fia?

O tau o mea e nonofo ai e talafeagai i totonu o Kemupotia, ma e ui lava o Siem Reap o se taulaga tafafao, e mafai ona e mautotogi i se potu i le faletalimalo lua-fetu mo le $ 15 i le aso. Faletalimalo taugofie (mo se faʻataʻitaʻiga, Baby Elephant Boutique, Mingalar Inn, Parklane Hotel) o loʻo tu i le itu i saute o le taulaga, e le tele ni mea faʻatosina mai, ae o le tele o turisi ma faleʻaiga.

O faletalimalo uma e leai se initaneti, o le taeao e masani ona iai se tau faʻaopopo. Moni, o le a sili atu ona aoga le 'ai i se tasi o lata ane faʻavae.

Taua! E ui lava i le mea moni e tele hostels i Siem Reap, oe le tatau ona siaki iina. E masani ona iai i ia fale talimalo, e toetoe lava a le tau mai tau o fale talimalo, ma tau lelei, e naʻo le moega i le potu moe ma mea lelei i luga ole foloa e totoe.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O fea e tatau ona alu i ai gourmets?

Khmer taumafa e taua o se tasi o sili ona suamalie i uma o Asia. Na fausia i lalo o le malosiʻaga a isi tuaoi atunuʻu, aemaise ai o Saina, Initia ma Vietnam, ae e tele lava mea mananaia ma le masani ai. Ma, tagata femalagaaʻi uma e manaʻo e fia iloa uma le fiafia o Siem Reap meaʻai tatau tatau ona taumafai:

  1. Amok - iʻa / moa / shrimp i laufaʻi lau na faʻamamaina i se sosi na faia mai mea manogi ma le popo susu. Auauna i le araisa.
  2. Khmer kari. Soup ma fualaʻau, aano o manu ma mea manogi.
  3. Loka lacquer Fasi moa falai poʻo povi ma aniani, kukama ma tamato salati.

O meaʻai ile auala iinei o loʻo fai ma sui o supo ma dumplings, noodles poʻo fualaʻau ($ 1-3). I se faʻaopopoga, o loʻo tele le araisa ma figota i Siem Reap, o nei ipu e masani lava ona tuʻufaʻatasia i taumafataga o pisinisi i faleʻaiga uma.

E masani lava, o le tafaoga i Kemupotia o le a manatu maualalo pe a e le faʻataʻitaʻia fualaʻau i le lotoifale. E le naʻo le manaia ma maloloina, ae aoga foi - e fia ni nofoaga e mafai ona e faʻatau ai le fala ma le mago mo naʻo le lua tala?

Siem Reap faailo

Falemataaga o Landmine

Faʻavaeina e se sapper fitafita, o lenei falemataʻaga o le fale o le tele o luasefulu maina mina ua maua i le tele o vaega o Kemupotia. E leai ni tafaoga umi poʻo ni tala le mautonu, o mea uma e matua faigofie lava: o laʻu maina poʻo se ata tulaga ese o ia, faʻamatalaga e faʻafefea ona faʻaaoga ma faʻaiuga e mafai ona oʻo iai.

  • E matala le fale mataaga i faaiuga o vaiaso mai le 7:30 am i le 5:30 pm.
  • Totogifuapauina ulufale e $ 5 mo le tagata.
  • O le mea faʻatosina o loʻo tu i le Angkor National Park, 7 km i saute o le malumalu o Banteay Srei.

O loʻo i ai se tamaʻi faleoloa lata ane ma faʻamanatu taugofie i le tulaga o katuni, meatau, pulou, ma isi.

Taua Mataaga

O lenei falemataaga i luga o le ea e fesoʻotaʻi foʻi ma le taimi ua tuanaʻi o Kemupotia. O se faʻailo e faʻafiafiaina i lona moni ma faʻailoa mai mea uma na tutupu ile 20 senituri i Siem Reap. Lenei oe mafai ona vaʻai i taua vaʻalele, tane, helikopa, masani ma malulu meatau, atigi ma isi mea e fesoʻotaʻi ma le taua. Ae sili atu le mataʻina i lenei fale mataaga o ata o Siem Reap ma isi vaega o Kemupotia mai lena vaitaimi, e te le o vaʻaia i se isi mea i le lalolagi atoa.

O le War Museum e tatau ona vaʻai mo soʻo se tagata faimalaga e mananaʻo ia malamalama lelei i Kemupotia.

  • Tau ulufale - $ 5
  • Tu 15 minute savali mai le ogatotonu.
  • Tatala i aso uma mai le 10:00 i le 18:00

Manaia le iloa! O le tau o le pepa e aofia ai auaunaga taʻitaʻi, ata ma ata puʻeina o ata, le agavaʻa e uu ai se meatau.

Phnom Kulen National Park

E te fiafia i le natura matagofie? Ia mautinoa ia e asiasi i lenei paka. O loʻo iai i totonu ia afu o loʻo iloa i totonu uma o Kemupotia, o iinei na fanau ai le Emepaea o Khmer i le 1100 tausaga talu ai.

E tele vaaiga o Siem Reap i le paka a le atunuʻu:

  • Reclining Buddha faatagata (8 mita). O lenei nofoaga ua manatu paia i le faitau aofaʻi o tagata. Mo le tele o tausaga o tagata Kemupotia na o mai iinei mo femalagaiga, ma e oʻo foi i le manaʻoga e aʻe i le tumutumu o le mato (tusa ma le 500 mita le maualuga) e le taofia ai latou mai le matauina o lenei tu masani;
  • O toega o le Malumalu o Khmer - o toega o le terraces o se fausaga anamua na teuina i le National Park mo le tele o seneturi;
  • O le Siem Reap vaitafe, i itu uma e lua o loʻo tu ai le afe faʻatagata o Lingam ma Yoni, lea i Shaivism faʻatusa le fafine ma tama tane.

Taua! E mafai ona aau i le vaitafe ma afu (i nisi eria), o lea aua le galo e aumai se suiga o lavalava.

O le paka o loʻo tu i fafo atu o Siem Reap - 48 km le mamao, o lea e sili ai le tusi muamua o se taxi poʻo se tafaoga i le faletalimalo muamua.

Malumalu o Bayon

Afai e te moemiti i le toe foi i tua i le taimi, oe mafai ona togi le ata mo se manaia taavale ma na o le alu atu i le Bayonne Malumalu nofoaga. O loʻo tu i le ogatotonu o Angkor, o loʻo avea pea ma lilo pea talu mai le 12th senituri TA.

Lima sefulu-fa 'olo na faʻasusu i le lagi. E tofu i latou ma foliga e 4 (fa ata o le Tupu Jayarvarman VII), matua tutusa uma. Faʻamoemoeina i le taimi o le ao ma le susulu o le la, e suia uiga o nei tagata, ma i latou - o le ea o lenei nofoaga.

Ina ia puʻeina se ata i tua atu o le Malumalu o Bayon, e manaʻomia ona e taumafai malosi, aemaise pe a e taunuʻu i le taeao, aua o le taimi lea e o mai ai turisi iinei na feiloaʻi ma le oso aʻe o le la i Angkor Wat. Matou te fautua atu ia te oe e paʻu i le mea lea tosina i le aoauli.

I luga o se tusi! E leai ni faleoloa e iai vai ma meaʻai i le teritori o nofoaga faigata pe latalata iai - ao uma muamua mea e te manaʻomia.

Malumalu o Banteay Samre

O lenei malumalu o se nofoaga paia mo tagata Shaivite Kemupotia. E ui i le mea moni na fausia i le afe tausaga talu ai, o loʻo lelei pea i aso nei. O le malumalu e tu teisi mai isi malumalu ma e siʻomia e le togavao i itu uma, o lea e toalaiti tagata ma o loʻo i ai le filemu e tatau ai e asiasi ai i lenei faatosinaga.

Paka "Royal Gardens"

Siem Reap Royal Park e leʻo se taʻutaʻua lauiloa a Kemupotia, ae a iai sau taimi, sau ii na o sau savali. E teuteuina i ni taseni o faʻatagata, lua vaituloto ma le tele o laʻau eseese. Latou faʻatau atu aisa kulimi suamalie e mafai ona e fiafia e nofo i le paolo malu i luga o se tasi o laʻititi nofoa.

Auala o turisi auala Pub

O le auala tutotonu o Siem Reap, o se nofoaga e le motusia ai le olaga ma o le malie e le uma. Tusa lava pe le o oe o se fiafia i le olaga i le po ma pisapisaʻi potopotoga, o le a manaia mo oe le asiasi i se tasi o felanulanuaʻi cafe i luga o le auala Pub.

I le faʻaopopoga i faleʻaiga tautua, o loʻo iai faleoloa faʻalelei, potu faʻamimomi, fale talimalo ma faleoloa e tele. I le auala, o se tasi o foliga vaaia o lenei auala i le ao o le tele numera o faʻatau atu o suamalie ma taugofie meaai.

Lapataʻi! Aua le avea le tele o tupe ma oe, e le tele ona e mafai ona gaoia, ae ona o le tau maualalo mo meainu malolosi ma meaai mama - mai le 25 sene / lita.

Maketi i le po o Angkor

O Kemupotia o se atunuʻu lelei tele mo faʻatauga o paketi. E ui lava e leai ni taugata ituaiga poʻo ni mea teuteuina i maketi i totonu o le atunuʻu, e anoanoaʻi ofu mananaia, seevae, mea faʻamanatu, teuteuga ma mea manogi. E ui lava i le igoa, o le Angkor Po Maketi tatala i le ao. Manatua, o le autu tulafono o ia nofoaga e le faʻatuai ona faʻatau, o le a fesoasoani lea e tipi au tupe faʻaalu lua i le tolu taimi.

Manaia le iloa! E tusa ai ma tagata faimalaga, e sili atu le faʻatau o faʻamanatuga ma isi mea i Siem Reap, ae leʻo isi nofoaga o Kemupotia, talu ai o tau e maualalo ifo iinei.

Faʻafefea ona e alu iina: filifiliga uma

I le vaalele

E ui lava i le mea moni o Siem Reap ei ai se malae vaʻalele faʻavaomalo tu 7 km mai le taulaga, e mafai ona e lele iinei na o latalata mai atunuʻu Asia (Korea, Thailand, Saina, Vietnam) ma le laumua o Kemupotia - Phnom Penh. Ua matou faailoaina auala e tolu e sili ona talafeagai ma aoga i Siem Reap mo tagata faimalaga mai fafo.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Auala mai le taulaga o Ho Chi Minh (Vietnam)

O le mamao i le va o 'aʻai e tusa ma le 500 km. O aso uma e 5 pe sili atu vaʻalele e alu i lenei itu, o le taimi malaga e 1 itula leai se taofi, o le tau o tiketi e tusa ma le $ 120.

E leai ni pasi tuʻusaʻo ile auala lea. Mo le $ 8-17, oe mafai ona e oʻo atu i le laumua o Kemupotia ma sui i se tasi o pasi talafeagai.

Faʻafefea ona sau mai Bangkok (Thailand) i Siem Reap

O se auala taugata ae vave o le vaalele mai Suvarnabhumi. E tusa ma le itula le faigamalaga, e amata le tau o le pepa mai le $ 130. O se sili atu paketi filifiliga o vaʻalele mai Donmuang. O vaalele a le AirAsia e toʻesea mai iinei pe faʻalua pe faʻatolu i le aso, e le suia le taimi o femalagaaiga, e le pei o le tau ($ 80).

E lua pasi e o ese mai le nofoaga o pasi Mo Mo Chit i aso uma i le 8 ma le 9 i le taeao. O le malaga e tusa ma le 6 itula (ona o le tolopo tapulaʻa) ma tau $ 22 mo le tagata e toʻatasi. O le tau e aofia ai le 'aiga aoauli. Mai le Ekkamai East Terminal, o le auala e taʻi lua itula i le va o le 06:30 ma le 16:30. Taimi malaga 7-8 itula, tau $ 6.

I se faʻaopopoga, pasi pasi mai Suvarnabhumi Malae vaʻalele. Latou te o ese i taʻi lua itula (mai le 7 i le taeao seʻia oʻo i le 5 i le afiafi) ma le tau e $ 6 mo le tagata e toʻatasi. E 5 itula le faigamalaga.

E mafai foi ona e sau mai Bangkok i Siem Reap i se taxi, ae naʻo le tuaoi ma Kemupotia. O le tau e $ 50-60, taimi malaga e 2.5 itula. Mai iina e mafai ona e alu i se taʻavale laʻupasese i le lotoifale ($ 20-30) poʻo le pasi i le mea e te alu i ai.

Auala mai le laumua o Kemupotia

  1. E i ai le sili pasi auaunaga i le va o taulaga, tele o taʻavale faʻasolosolo i lenei auala i aso uma. O tau e amata mai i le 8 i le 15 tala, e mafai ona e faʻatauina uma i le fale pasi / taofi, ma muamua atu i luga o le Initaneti (bookmebus.com), e leai se eseʻesega o le tau. Taʻavale pe tusa o le 6 itula.
  2. E mafai foi ona e ufiufi i le 230 km i le va o Phnom Penh ma Siem Reap i se vaalele - e $ 100 ma le 45 minute le umi.
  3. O se taxi o le a sili atu ona sologa lelei ma saoasaoa, ae e sili atu le tau nai lo le pasi. E mafai ona e puʻeina se taʻavale i soʻo se mea, o le tau e faʻalagolago i lou taugofie ma le faʻavalevalea o le avetaʻavale (mai le $ 60 i le $ 100).
  4. E mafai foi ona e oʻo atu i Siem Reap e ala i le "Kiwi" - o se taʻavale poʻo ni pasi laiti o le kamupani e tutusa igoa, o loʻo aʻafia i le felauaiga o tamaʻi turisi (e oʻo atu i le 16 tagata). O lenei auala o felauaiga o le a totogiina oe $ 40-50.

Felaʻuaʻiga lautele i Siem Reap

O le felauaiga atinae e le lelei atinae i le taulaga. O tagata o le nuʻu e tele lava ina feoaʻi i vae pe tiʻetiʻe i ni taʻavale laiti. Tagata malaga e mafai ona faʻaaoga auala nei o felauaiga:

  • Tuitui Atu. Lenei uila afi sidecar laitiiti ua manatu o le paketi faʻatulagaina o le taxi. Oe mafai ona puʻeina i itu uma, ae e sili faigofie atu ona faia nai lo le teteʻe ese ma le tumau avetaʻavale o loʻo ofoina a latou tautua. E leai se tau faʻamau mo ia felauaiga, o lea o le faʻatauga, e ui lava e le taliaina e tagata o le atunuʻu, e mafai ona matua talafeagai;
  • Taxi... O le tau o le tasi malaga i totonu o le taulaga e tusa ma le $ 7. E sili le tusi o se taʻavale i le faletalimalo, ae e faigata tele ona puʻe se taʻavale fua i luga o le auala. Afai e te manaʻo e asiasi i mataaga uma o Siem Reap, totogi se taxi mo le aso atoa. O le tau o lea tautua e naʻo le $ 25;
  • O se uila... E mafai ona mautotogi i le toeititi o faletalimalo uma e tusa ma le $ 0.6 i le itula (o le totogi i aso uma e taugofie). Ae ia faʻaeteete: afai o le a e asiasi i mea taua, aua le tuʻuina lau uila e aunoa ma le vaʻaia - e mafai ona gaoia.

Faʻaaliga! O le malae o uila afi ma uila e faasa i Siem Reap.

Siem Reap (Kemupotia) o se nofoaga felanulanuaʻi ma se tamaoaiga faʻasolopito o taimi ua tuanaʻi ma mataʻina vaaiga. Saili le aganuu a lenei atunuu. Manuia lau malaga!

Siem Reap taulaga faʻafanua ma mea faitino uma o loʻo taua i le tusitusiga.

E i ai le tele o taua ma aoga faʻamatalaga e uiga i le taulaga o Siem Reap i le vitio o loo i lalo - Kasho taʻu mai i se manaia ma faigofie auala.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: PUB STREET NIGHTLIFE!! SIEM REAP CAMBODIA (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com