Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Museum Pass Istanbul: Tulaga lelei ma le leaga o le Istanbul Museum Card

Pin
Send
Share
Send

Museum Pass Istanbul o se tasi pasia, tuuina atu i se pepa iila, lea e maua fua avanoa i le sili ona taʻutaʻua mataaga o Istanbul. Muamua lava, o le a aoga mo tagata femalagaaʻi fuafuaina e asiasi i nisi o faʻailoga iloga ao latou nonofo ai i le taulaga. Afai o le autu mafuaʻaga o le malaga o le faʻatau poʻo se taumafataga taʻamilo, ona Museum Pass Istanbul e tau le manaʻomia.

O le aoga sili o sea pepa o taua tau sefe: mulimuli ane, turisi palasitika tatalaina faitotoʻa o tele falemataʻaga nofoaga i Istanbul. Ma se faʻaopopoga, afai e i ai sau kata, e te le tau tu i ni laina uumi e masani ona fausia i ofisa pepa o mea sili ona taʻatele. O loʻo ofaina foʻi le pasese faʻapitoa faʻapitoa i le tulaga o paʻu i faleoloa o faʻamanatuga, faleʻaiga ma isi faleoloa. Faatasi ai ma le kata, asiasiga i tumaoti mea faitino faʻaavanoaina maua i se tau paʻu. E ui lava o Pass Istanbul e lelei i le tele o itu, o le palasitika e i ai se taua tele: e le faʻaoga i le tele o faʻamanatuaga taua i Istanbul, aemaise le Dolmabahce Palace ma le Basilica Cistern.

Talu mai Oketopa 1, 2018, ua faʻateleina e le pulega a Turkey tau mo ulufale ulufale i nisi o fale mataaga a le atunuʻu i le 50%. Ioe, o lenei foi afaina ai le tau o le pasi. Ma afai 3 masina i luma o le tau na o 125 TL, ia i le 2019 le tau o le Istanbul falemataaga kata o 185 TL. E 5 aso le aoga o le Pass Pass. Afai o loʻo e faimalaga ma tamaiti i lalo ole 12 tausaga, ona tatau lea ona e iloa e te le manaʻomia le faʻatau o sea card mo latou: a uma mea, ulufale i le tele o faʻalapotopotoga mo lenei vaega o tagata e leai se totogi.

O a mea o loʻo aofia i le kata

Pass Istanbul aofia ai se sili lautele lautele lisi o falemataʻaga nofoaga ma faʻafiafiaga. I le laulau o loʻo i lalo, matou te tuʻuina atu ai se lisi atoa o mea e mafai ona e asia fua ma se pepa mataaga. Ma i le koluma taumatau oe o le a maua ai nei tiketi tau mo 2019.

O le aofaʻi o tiketi ulufale i totonu o faʻalapotopotoga e aunoa ma se falemataaga pepa o 380 TL. A e asiasi i nei mea faʻalelei uma ile palasitika, e mafai ona e sefeina i le 195 TL. Sei tatou fai atu na e aofia na o nofoaga sili ona lauiloa i Istanbul i lau malaga malaga: Hagia Sophia, Topkapi Palace ma le Archaeological Museum. O le tau atoa o le asia o nei nofoaga (185 TL) ua uma ona totogi mo le pepa. I lenei tulaga, e te le tau tu i laina.

I se faʻaopopoga, eseʻese paʻu o loʻo ofoina atu i tagata e anaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a e maua ai se tau paʻu i ulufale ulufale i le Maiden Tower (25%), faʻapea foʻi ma se malaga vaʻa i le Bosphorus Strait (25%). Faatasi ai ma le Fale Mataaga i Istanbul, o fale tumaoti fale mataaga i Istanbul faaitiitia le tau o le ulufale e 20% - 40%. Ua ofoina atu e le Elite World Hotels se paʻu e 15% i luga o ona faleʻaiga uma, ma le kamupani o le Secure Drive transfer e tuʻuina mai le 30% le tau i soʻo se faigamalaga. O loʻo avanoa se lisi auiliili o ponesi pepa i luga ole upega tafaʻilagi www.muze.gov.tr.

Faʻafefea ona galue

Faʻaogaina o le Istanbul Museum Map e faigofie lava. Toetoe lava o nofoaga faʻaleaganuʻu o le taulaga o loʻo iai fale faʻagaioia ma le faʻaaogaina o le eletise, e tatau ona faʻaoga ai e tagata asiasi le latou pasi. Afai e leai ni mea faigaluega i le faitotoʻa, ona tatau lea ona e alu i luma o faitotoʻa, o le a faʻafetaiaʻi ai oe e se tagata faigaluega o le aoga ma se tagata faitau feaveaʻi.

E taua le maitauina o le Museum Pass e le faʻagaoioia mai le taimi o le faʻatau, ae ina ua maeʻa asia le muamua tosina. Afai o loʻo e fuafuaina e faʻatau palasitika mo le lua ma faʻaaoga i le tele o taimi, ona matou faʻavavevaveina e faʻanoanoa ia te oe. Faatasi ai ma le kata, oe o le a mafai ona asiasi i luga lisiina mea na o le tasi mo le leai se totogi. Tonu 5 aso talu ona faʻatoaagaina, o lona aoga taofi.

O fea ma faʻafefea ona ou faʻatauina se kata

Afai e te fiafia i se pasi ma e te fia iloa le mea e faʻatau ai se falemataaga kata i Istanbul, ona tatau lea ona e faʻaeteete faitau i lenei mea. E naʻo le 4 auala e faʻatau ai le Falemataaga Pass Istanbul. O le sili ona taatele o latou o le faatau saʻo o se pepa i le ofisa tiketi o mataaga latou lava. Luga ua uma ona tatou tuuina atu se lisi o falemataʻaga complexes le mea o le pasi pasi. Moni iina, i le ofisa pusa, oe mafai ona faʻatau se falemataaga pepa (seʻi vagana ai le Yildiz Palace).

E sili ona talafeagai le faʻatau o se pasi mai le laʻititi lauiloa 'upega tafaʻilagi i Istanbul, mo se faʻataʻitaʻiga, e le i le ofisa pepa o Hagia Sophia, lea e masani ona i ai laina o turisi, ae i le faitotoʻa o le Archaeological Museum. Oe mafai ona faʻatau se falemataaga kata i le tele o faletalimalo i le taulaga i le taliaina. Mo se lisi atoa o faletalimalo faʻatau atu palasitika, asiasi i le museumpass.wordpress.com/places-to-purchase/.

E masani lava, o tamaʻi igoa faʻailoga o loʻo tusia ai ma tusitusiga o Pass Pass Istanbul o loʻo aliali mai i mataaga autu o Istanbul. Tele taimi e mafai ai ona vaʻaia i latou ile Hagia Sophia. O i latou foʻi o loʻo avea ma faʻatau faʻatauina o pepa mataaga.

Masalo o le auala sili ona vave ma sili ona talafeagai e faʻatau ai se pasi o le okaina lea o se kata i luga o le upega tafailagi i luga o le 'upega tafaʻilagi autu a le Museum Pass Istanbul. I lenei tulaga, e te manaʻomia le alu i le faitotoʻa www.muze.gov.tr/tr/purchase, filifili le ituaiga manaʻoga o pepa, ulufale i au oe lava faʻamaumauga e faʻailoa mai ai le tuatusi o le faletalimalo i Istanbul o loʻo e nofo ai. Totogi e faia e faʻaaoga ai se faletupe, a maeʻa ona tuʻuina atu lea o le palasitika i le faʻailoa faletalimalo nofoaga.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faaiuga - e aoga le faʻatau

Ma, e talafeagai le faʻatauina o se Falemataaga Pass i Istanbul? Ole tali ile fesili lea e faʻamoemoe ile faʻamoemoe autu o lau malaga ma lona umi. Afai o le a e nofo i le taulaga mo na o le 1-2 aso, ona tino e te le maua se taimi e asia uma faʻalapotopotoga avanoa i luga o le faʻafanua: na o le tasi le savali faataamilo Topkapi mafai ona afa afa aso. O le mea lea, e sili atu ona talafeagai le faʻatau o Pass Istanbul pe a e faʻaalu ia le itiiti ifo ma le 4-5 aso i tafaoga i le taulaga tele.

E taua foʻi le faʻailoaina o sini autu o lau malaga i Istanbul. Afai e lava mo oe e savali faataamilo i le Sultanahmet Square ma vaʻai i vaaiga mai fafo, e leai la se aoga e faʻatau ai se pasi. E leai se manaʻoga mo se faʻafanua tusa lava pe, muamua lava, e te manaʻo e asiasi i le Dolmabahce Palace poʻo le Basilica Cistern. Falemataaga Pass Istanbul o le a aoga mo naʻo tagata femalagaaʻi e le o le fiafia i falemataaga ma fuafua e asiasi i le itiiti ifo ma le 3 lauiloa nofoaga mai le lisi - Topkapi Palace, Archaeological Museum ma Hagia Sophia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Istanbul Street Food - 2020 Edition (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com