Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaina fetilaisa mo Bona Forte orchids. Faʻatonuga mo le faʻaaogaina ma fautuaga

Pin
Send
Share
Send

O Orchid o se tamaʻitaʻi lauiloa mai latopasa vevela. Taʻitasi grower oe faʻatauina mulimuli ane faʻaaluina le tele o taimi i le tausiga. Ina ia tupu olaola tele ma mo se taimi umi, na ia masani ona faʻalauteleina, faʻaaluina se aofaʻi o aofaʻi o tupe i le faʻapalaina.

Mo le 170 rubles, latou te faʻatauina se fagu 285 ml o le Bona Forte fetilaisa. O lenei fetilaisa e faʻapitoa. O loʻo iai le magnesium ma le succinic acid. O nei elemeni manaʻomia mo se teuteuina fugalaʻau laʻau? Faʻafefea ona faʻaaoga saʻo? Oe mafai ona maua tali i nei ma isi fesili i lenei manaia tala.

O le a lea

Bona Forte o se ituaiga o oketi fetilaisa. Suavai fefiloi e sili ona lelei mo le fafagaina o sui o le orchid aiga, ona latou te faʻatagaina oe e saunia atoatoa ma paleni meaʻai mo au fagafao. Na maua lea i se tuʻufaʻatasiga faapitoa. O le a ia?

Tuufaatasiga

  • NPK O se faʻapuʻupuʻu mo le magnesium, phosphorus ma le potassium. O nei elemeni e manaʻomia mo orchids o loʻo manaʻomia ni meaʻai lelei, o se mea faigata o loʻo tumau mo se taimi umi.
  • Mago Mesemelement. E manaʻomia e faʻalauteleina le gaioiga o le photosynthesis.
  • Vitamini. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona faʻatumauina ma faʻamalosia le puipuiga o le laʻau.
  • Pule faatonutonu tuputupu aʻe. E manaʻomia le faʻalelei o le tuputupu aʻe, ina neʻi aliali mai ni lau faʻaopoopo, ma ia le aʻafia ai le faʻatupuina o fuga fugalaʻau.

Ituaiga

O minerale ma faʻalapotopotoga fetilaisa o loʻo gaosia i lalo o le igoa Bona Forte. Faʻasologa 1 o se faʻalauteleina fetilaisa talafeagai mo laʻau matagofie, Series 2 - e lagolago ai le ola maloloina o laʻau.

Taua! E le mafai ona e faʻaaogaina le tutusa faʻalaʻeleʻele i taimi uma. Latou te faʻatauina laʻei eseese, fesuiaʻi le latou faʻaaogaina.

Fertilizers Bona Forte o loʻo faʻaaogaina mo extra- ma aʻa fafagaina o orchids. E sili le aua le mafaufau i se tasi o ituaiga o faʻafeiloaʻiga. O le laʻau o le a mauaina sili atu mea aoga peʻa faʻaaogaina ia luga ituaiga i le taimi e tasi. A faʻasusu ma faʻasusu laulaʻau, mulimuli i faʻatonuga.

Faʻasusu se orchid ma se fofo, aua le faʻatagaina le suavai o le palapala, aua a leai o le a pala le aʻa. A faʻasusu, e faʻasusu atoa laulaʻau, ae latou te leʻi paʻuʻu i luga o fugalaʻau.

Faʻailoga ma faʻafitauli

Faʻaaogaina Bona Forte fetilaisa mo orchids, latou ausia:

  1. Faʻaleleia atili i foliga vaaia.
  2. Faamalosia o le puipuiga.
  3. Faʻaleleia le tuputupu aʻe.
  4. Faʻalautelega fuga.
  5. Faʻaosofia fuga faʻavae.

Afai o lenei fetilaisa e faʻatauaina faʻatatau i faʻatonuga, o le fugalaʻau faʻagasolo faʻalauteleina i le ono masina.
E le mafai ona e faʻaaogaina ofu i luga pe a fai e le maloloina le orchid. O faʻamaʻi e maua mai i faʻailoga i fafo (laʻau samasama, laʻau mumu, togitogia i luga o le lanumeamata).

O le tele o mea aoga e faʻateleina ai fugalaʻau. Faʻatoa mafai ona faʻateleina le faʻamaluluina pe a fai, e tusa ai ma faʻailoga i fafo, e maitauina le utiuti o meaʻai. O le totoina toto ua faʻafilemuina muamua nai lo le maeʻa 2-3 vaiaso ina ia acclimatizes.

Faʻafefea ona faʻaaoga

O le Bona Forte tonic o loʻo iai le vailaʻau oona ma isi elemeni (phosphorus, nitrogen, potassium, magnesium, iron, ma isi). O a foliga vaʻaia e amanaʻia peʻa faʻaaogaina?

Vaega:

  1. Mafai mafai ona faʻaaoga mo faʻaopoopo- ma aʻa ofu.
  2. A faʻasusu i le aʻa, o se tali e saunia i le naʻo le 5 ml o le vailaʻau ma le tasi ma le afa lita o vai.
  3. Puipui le le lava o le vai i totonu o le ulo. A tuiina, e tele atu alavai pu e faia ina ia le fesoasoani i le maliu o le orchid.
  4. A fafagaina laulaʻau, e faʻavaivaia le fofo i se auala eseʻese: o le tutusa 5 ml o le vailaʻau e ave mo le 3 lita.
  5. Latou te taumafai e aua le faʻatupuina le suavai mauoa i mea lelei i luga o fuga. A leai, o le a latou pauu ese.
  6. I le taumalulu, o lavalava pito i luga e faʻaalu faʻatasi i le masina, ma i le malologa - 2 taimi i le masina.
  7. Umi o le taimi e teu ai le fofo saunia o 2 vaiaso i se nofoaga pogisa. Faatasi ai ma le uumi teuina, ua mou. Ae e te leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa ia luluina seʻia maeʻa le pa.
  8. Fertilizer e le leiloa ana meatotino pe a maeʻa le aso faʻamuta ma le malulu maisa ma liusuavai aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faasusu ma faʻasusu laulaʻau

E lua auala e faʻaaoga ai le fetilaisa Bona Forte. O laʻei pito i luga e faʻaogaina i le faʻasusu poʻo le sausauina o laulaʻau. Tusa lava poʻo le a le filifilia metotia o le fafagaina, manatua o le sili ona lelei taimi o faʻasusu / faʻasusu e tasi i le 6-8 aso i le taumafanafana ma le tautotogo ma tasi i le masina i le taumalulu.

A fa' fafagaina e laulaʻau ia laʻau, e faʻasusu atoa laulaʻau, aloese mai le paʻu ifo i luga o laulaʻau.

Tusitusiga! A faʻatau mai faʻalaʻila Bona Forte, e le amanaʻiaina le fetilaisa. Latou te le talafeagai mo le fafagaina o orchids, ma e faapitoa fuafuaina mo laʻau o loʻo totoina i le togalaʻau, i le togalaau moega poʻo i greenhouse.

Faʻatinoga

Mo le fafagaina aʻa, ave 5 ml o se soʻona vai ma faʻapipiʻi i le 1.5 lita o le vai. Mo foliar fafagaina, o le fualaʻau o vailaʻau tumau pea le tutusa, ae o le aofaʻi o le vai e faʻaluaina - oʻo i le 3 lita. O le fagu 285 ml e lava e sauni ai le 85 lita o aʻa faʻalaʻila poʻo le 171 lita o laulaau.

Tausiga laau

Orchid o se fugalaʻau laʻau faʻatupu mai vevela tropical latitude. E maua i le vao i vao susū i luga o ogalaau, i tafatafa o vai vai ma luga o maʻa. Poʻo fea lava e tupu ai, e i ai lava le atoaga e faʻamautu i ai. I le fale, latou te totoina ese. O le orchid e totoina i totonu o le malamalama paʻu paʻu faʻapipiʻi totonu o se palasitika koneteina.

O le paina paina galue o se fixative, ma e fesoasoani foi i aʻa e le mago ma le laau e le pa'ū mai i fafo o le ulo. I se faʻaopopoga i paʻu paina, sphagnum, faʻalauteleina 'ele, gel ma minerale fulufulu mamoe ua tuʻuina i totonu o le ulo. Latou te le tauʻaveina ni mea aoga e manaʻomia tele e orchids i le faiga o le tuputupu aʻe ma mo le fugalaʻau. A o faia laʻei pito i luga, latou te faʻaeteete ma le faʻaeteete, manino e tusa ai ma faʻatonuga.

Sauniuniga fugalaʻau

Muamua lava, latou faʻatau mai le Bona Forte fetilaisa mo orchids, lea o le faʻasologa o microelements e masani, ma macronutrients e maualalo. Orchids o epiphytes. Latou te le fiafia i le salinity o le substrate. Faasusu le orchid ae le i faʻapapalaina. Tele o fai togalaau e faʻataʻitaʻi faʻasusu ile faʻaaogaina o se koneteina e sasaʻa ai le vai ile vevela ole potu.

Aveese mai ai pe a maeʻa ona maua e aʻa le sulu lelei. A maeʻa ona faʻasūsū, faʻasusu le faʻalelei fetilaisa, amata mai le faʻasalaga ua faʻailoa mai i faʻatonuga. I le aloese mai muamua-faʻasūsū, tagata faʻatoʻaga fugalaʻau faʻaleagaina orchids. Latou te maua ai ni mumu ogaoga, ma o le iʻuga o lea e mamateʻaʻa.

E matua faʻatagaina ona faʻaogaina ni faʻalaʻila Bona Forte e aunoa ma le faʻalanuina i le vai.

Laʻei pito i luga

O le a le umi e taofi ai e le orchid le fofo ile faʻapala? Le sili atu ile 20 minute. A o sauni le fofo, faaaoga vai faamama pe faʻapitoa vai inu... O se ulo ma se laʻau e faʻatoa tuʻuina atu i se nofoaga tumau pe a uma ona suavai uma le vai mai ia te ia ma o le lalo ua mago. Afai e te vave tuʻuina i luga o se pallet ma see atu i le windowsill, o se tali o le a ulu atu i ai, lea o le a mitiia e aʻa pea ma toe ma o le a pala.

  1. Muamua-faʻasusu le orchid.
  2. Faʻaleagaina ma fafagaina e tusa ai ma faʻatonuga.
  3. Faʻatali mo le sili atu vai e faʻaalu.
  4. Sii le fugalaʻau i le faʻamalama.

E le masalosalo le aufaifaatoaga poto masani i penefiti a le Bona Forte fetilaisa mo orchids. Latou i ai se aoga lelei i luga o le fugalaʻau faʻagasologa. Tele inflorescences ua fausia i luga o le peduncles, ma o le fugalaau lava ia e matua faaumiumi. Faʻafetai i le tuputupu ae stimulator, o le fugalaʻau vave atiina ae ma lelei. Faʻaolaina e faʻateleina le faʻafetai i vitamini o kulupu B, C, R. Orchid e sili atu le puipuia mai faʻataʻitaʻiga, suiga faafuaseʻi o le vevela ma le leai o le ea susū. O le matua o le soifua e aveʻesea, o le faʻagasologa o le photosynthesis o le a sili atu ona maeʻa.

O loʻo matou vaʻavaʻaia se ata manaia ile autu o lenei tusitusiga:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Обрезка ежевики (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com