Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pusa paso: toto ma tausi i le fale. Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

O le isi igoa mo le pasama o le "Vanka wet". E le o se mea tupu fua na latou valaʻauina o ia i tagata lautele. E fiafia o ia i le susū. Afai na te le mauaina, lau uma laumei ma mago. O isi taimi e aliaʻe ai loimata o Vanka ia i latou.

O mataua o le susū e maitauina i luga o laʻau na o aso lava e susulu mai ai le la, pe a malosi le faʻapusa. E faigata ea ona toto ma tausi le pasama i le fale?

I lenei tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe le a le ituaiga o fugalaʻau ia, o a foliga vaaia o le vaʻaia ma o a faʻafitauli ma faʻalavelave o loʻo latou feagai pe a tupu le pasama.

O le a lenei fugalaʻau?

O le Balsam o se laau e ana le aiga o Balsamin... E tele ituaiga o (400), ma tuʻituʻi vaevaeina i latou i le tasi ma le tumau. E ola i togatogo ma tau vevela, i setete o Asia ma Aferika.

Tusitusiga! Faʻaliliu mai le Latina, le upu "balsam" ua faʻaliliuina o le "onosai." O fua o le laʻau e faʻapitoa. A e tago e leʻo fuafuaina, o le a pa, ma togi fatu i se mea mamao.

O le laʻau ei ai ona laʻau, suamalie ma vaivai... Uma lau e atoa pe nifo foi. Latou o le lanceolate. E leai ni stipules. O le faʻatulagaina o laʻau ile laʻau e faʻafeagai pe faʻasuaʻava foi. E lanu meamata le latou lanu, ae ese le paolo. I le taimi o fugalaau, e foliga mai e le masani ona foliga fugalaʻau.

O ni terry pe faigofie. E masani ona nofofua le faʻatulagaga, e seasea lava ona faʻaputuputuina i latou i totonu o fualaʻau paʻu. O fugalaʻau mafai ona mumu, paʻepaʻe pe samasama. A maeʻa le fuga, ua fausia le fualaʻau - o le multi-seeded capsule.

Fuafua ma aiaiga o le faʻatoʻaga

E tusa lava pe eseʻese ituaiga balsam mai le tasi ma le isi - o le faʻavae o le poʻa, foliga o laʻau ma fugalaʻau, e i ai o latou uiga masani masani:

  1. Le manaʻoga mo le susu. Afai e te faʻamamago le palapala i totonu o se ulo, faʻagaloina e uiga i le faʻasusu i taimi tatau, o le a mou atu le laʻau. Pau a le mea e le mafai e le "wet Vanka" ona faʻatamaʻia o le susu o aʻa.
  2. Totoina i totonu o se tamai ulo e faʻaleleia ai le fugalaʻau. A totoina i totonu o se fugalaʻau lapoʻa, o le pasama o le a faʻaalu uma lona malosi i le galueina ma le tuputupu aʻe. O le a le fuga, ma o lenei o se maasiasi mo uma growers.
  3. Faʻalauteleina faigofie e fatu poʻo tipiina. E mafai ona tupu se laʻau fou mai le tina ia toto i se taimi vave.
  4. Faʻamaʻi e mafua ai le leiloa o teuteuga aafiaga.

A maeʻa le faʻatau, e tatau ona toe tui le palama... O le eleele mo ia e filifilia ma le faʻaeteete, filifili mo se malamalama substrate, filifilia faʻapitoa mo se fugalaʻau laʻau. A aunoa ma le faʻalogo i lenei fautuaga, e feagai le aufaifaatoʻaga ma le foliga mai o le tele o laulaau i luga o au, ae ma le toeititi atoa leai o fugalaʻau. Aua le totoina le fugalaʻau i le eleele mamafa mauʻoa i nitrogenous compound ma minerals. Sili atu e fafaga faʻatoʻaga faʻalua i le masina.

Lua tipi palsam ma fugalaʻau o lanu eseʻese ua totoina i le tasi ulo. Ona o lona televave faʻatumuina i aʻa, ua totoina faʻalua i le tausaga - i le tautotogo ma le tautoulu. Oe mafai ona faitau e uiga i le lavelave o le totoina ma tuua i lenei tusitusiga.

Metotia toe gaosia

E lua ala e toe gaosia ai le pasama: fatu ma tipiina... O le fea auala e tatau ona filifili ai tagata fou?

O tipi o se auala faigofie e faʻalautele ai le palsam perennial. E le galue, ma afai e manaʻomia, e oʻo foʻi i le le faʻapolofesa o le a feagai ma le galuega. O le mea taua o fualaʻau maloloina e oʻo i totonu o le ulo fou. E vavae ese ma le faʻaeteete, faitau lua internodes i le taimi o tipi.

A maeʻa le tipi, ona tuʻu o laʻau i totonu o le vai pe vave totō i le eleele susū. E le o toe mamao, ona mauaa lea le pasama fou. Afai na e teuina laʻau i le vai, e mafai ona e tipiina pe a maeʻa aʻa i totonu o le 10 cm ulo. I ni nai masina, i lalo o tulaga masani, o le pasama o le a fuga: pe a totoina i le tautoulu, fugalaau o le a aliali mai i le tautotogo.

Taua! E le mafai ona e tuiina se palsam faaletausaga: e mate lava i le taimi lava e uma ona fuga.

A faʻapipiʻi le pasama, e te manaʻomia se laʻau tina, se pusa e faʻaaʻa ma le perlite... I se faʻaopopoga, o le sele vavaeina e aoga e tipi ai laʻau.

  1. Fana fana tipi le 50-70 mm le umi. E faia e le o luga o le laupepa, ae i lalo ifo.
  2. Aveʻese laʻau maualalo ma fuga.
  3. Aveina se koneteina rooting, tuʻu perlite i totonu. E fautuaina e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete, ma naʻo le maeʻa ai ona faia se tamaʻi faʻanoanoaga ma se laʻau i le loloto o le 15-20 mm. Ua tuu i totonu se au, ua tata le lalolagi.
  4. Ae le i oʻo i le iʻuga o le rooting, aveese le koneteina i se mafanafana, susulu nofoaga. Ina ia faʻavave ona alu le faʻasologa, e fafagaina le laʻau i le fetilaisa faigata a o leʻi teuteuina.

O le fatu auala o le toe gaosia o palsam e filifilia foi ona o lona faigofie ma le ono faʻaaogaina i soʻo se aso o le tausaga. O isi taimi e te le tau faia ai se mea, pei o le totoina o oe lava. E pei ona uma ona taua i luga, o poloka ma fatu na pa ma isi gaioiga faʻatamala i o latou tafatafa... Lenei avea ma ogaoga mafuaʻaga mo ia lava-totoina.

E tele tagata totō e amata le pasama, aua le popole iai, o lona iʻuga e liu vao. O tagata fiafia i fugalaʻau faʻataʻitaʻi e taumafai e nonoa fatu fatu ma se ie malamalama mama e aloese mai le faʻasalalauina. O fatu na aoina o le a tumau olaola mo le valu tausaga.

Seiti lamatiaga - mauaina o se laʻau e le ausia le faʻamoemoe... A faʻaputuputu lava fatu mai le pasama o loʻo ola i luga ole faʻamalama, latou te le o teteʻi ina ua toe faʻateleina e leai ni uiga fou a tina.

Faitau e uiga i le faʻafofoaina i le fale ma mulimuli ane totoina i fanua matala iinei.

Le isi o se ata vaʻaia e uiga i le faʻalauteleina o le pasama e ala i tipi:

Faʻafefea ona tupu lelei i le fale?

Balsam o se leai-capricious laau. O isi ituaiga e tutupu i le paolo, o isi i le la. E manaʻomia tele le faʻasūsūina i le tautotogo ma le tau mafanafana, pe a oʻo mai le tau vevela. I le taumalulu, o le a le oti pe a fai o le vevela i totonu o le potu o loʻo teuina ile 15cm.

I le amataga o le tautotogo, o le pasama i totonu e faʻafilemuina ina ia fuga... Ina ia faia lenei mea, e faʻasuina i faʻapitoa faʻalailaau mo fugalaʻau laʻau taʻitasi lua vaiaso.

Faalogo! Soʻo se laʻau totō e mafai ona toe faʻafouina e aunoa ma le tuiina, pe a na ona e tipiʻeseina ia au e te le manaʻo ai. E mafai ona tuʻuina i latou i le vai, ma a maeʻa ona aʻa, ona mafai lea ona toto i totonu o ulo.

Faitau iinei pe faʻafefea ona tausi le palama i le fale ina ia mafai ai e le laʻau ona faʻafiafiaina oe i ona foliga mo se taimi umi.

Faʻafitauli o laʻau

O le palama, e pei o se isi lava maumaga, e mafai ona tiga.

Faʻatagaina

  • Apogaleveleve mite.

    Faailoga: samasama samasama luga o lau o lau. A le togafitia, latou te faʻateleina i le tele, o laulaʻau leiloa la latou lanu lanumeamata ma mago. Ina ia taofi le iniseti, tau le vevela matutu ma vevela i totonu o le fale.

    O le auala sili e faʻafetaui ai apogaleveleve o le faʻasusu lea o le laʻau i le vai. Afai e te maitauina se faʻamaʻi i luga o le tasi lau, e sili atu le tipi ese, ma togafitia mea uma o loʻo latalata mai ma minerale suauʻu poʻo le fasimoli vai.

  • Whitefly.

    Saini: O le tele o lau samasama ma se faʻapitoa paʻu lafoaʻi luga o totonu pe fafo fafo. E tau ai, latou te faʻaaogaina ni auala faʻapitoa e faʻatau atu i totonu o le fale teu fugalaʻau: Tanrek, Iskra, Aktellik.

  • Mite-tele miti.

    Faʻailoga: faʻamaʻaʻaina ma le piʻo o lau. Ua muta lo latou tuputupu aʻe. I le aluga o taimi, na latou milimili faataamilo i pito. Ina ia faʻatoʻilaloina le faʻamaʻi, puipuia le maualuga o le susū ma le maualuga o le vevela i totonu i totonu. O se auala sili ona lelei o le suʻesuʻe ma le faʻaeteete o le laʻau ma togafitia laʻau ma le Akarin, Uila, Fitoverm, ma isi.

  • Lafo.

    Faʻailoga: deformation o laʻau laʻitiiti, ila i luga o fugalaʻau ma russet o petals faataamilo i autafa. A aliali muamua faʻailoga, e aveʻese fugalaʻau ma laulaʻau na aʻafia i tafega. O lenei faʻamaʻi e fiafia tele i laʻau talavou, ma o le mea lea, i le taimi lava e uma ai ona tui pe faʻatau mai, e siakiina. O se auala aoga e faʻateʻa ai o le faʻatau o fualaʻau Aktara, Iskra, Fufanon, ma isi.

Faamai

  1. Paʻu paʻu ona o le maalili, faʻasusu faʻaletonu ma le leai o se malamalama. Ina ua uma ona foia le faafitauli ma moli, pasama o le a faʻafiafiaina oe i le tele o fugalaʻau i luga o au.
  2. Luluina laulaʻau... O lenei faʻafitauli e mafua mai i le gaioiga a le spider mite poʻo le multi-claw mite. O vaega uma na afaina e aveʻese, ma o le atoa laʻau e togafitia ma se faʻapitoa faʻapitoa.
  3. Laʻau samasama... Tele o taimi, o le faʻafitauli e mafua mai i apogaleveleve mite pe leai se susu. O le taimi lava e masani ai le faʻatupuina faʻasusu ma faʻagasologa ia laulaʻau, ua mou.
  4. Paʻu paʻu ona o le soʻona mago poʻo le suavai o le palapala tele.
  5. Falaoa faamago ona o le leai o le susu.
  6. Toso esea ona o le faateleina o le ea vevela i totonu o le potu ma le leai o le susulu o le la.
  7. Faafitauli tau fuga ona o le leai o se malamalama ma niuterene. O le siʻiina o le ulo i se isi nofoaga ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻalua faʻalua i le masina o le a foia ai. Faʻafefea ona faʻasusuina le pasama ma faʻafefea ona fafaga ia mo tele fugalaʻau, oe o le a aʻoaʻo ii.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi palsam iinei.

E le gata i lea, o se ata vaʻaia ma faʻalauiloaina tala e uiga i pulu pasama i totonu:

Faaiuga

O le Balsam o se laau e le faʻamaoni. E faʻafiafiaina i fugalaʻepaʻe papaʻe pe mumu foʻi i le tele o taimi ile tausaga pe a fai e lelei lou tupu aʻe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: El lado oscuro de Los Angeles, California Tercera parte (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com