Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Zoo i Prague - o le a le mea e tatau ona e iloa ae e te leʻi asiasi

Pin
Send
Share
Send

O le Prague Zoo e le o se nofoaga e nonofo ai manu i totonu o pa, o se paka tele e 60 hectare, lea e toe faʻaleleia atili ai tulaga masani o vaega eseese o le lalolagi. O le tosina atu o loʻo tu i le itu i matu o Prague. O le filifiliga o se nofoaga mo sea vaʻaiga e manino ma manino - matagofie natura, le auvai o le Vltava vaitafe - iinei le sili lelei tulaga mo manu, manulele ma mea fetolofi, laʻau. Mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai mea e te vaʻai ai i le Prague Zoo, faʻafefea ona e sau mai le ogatotonu o Prague, pe fia le tau o le pepa ma le tele o isi faʻamatalaga aoga.

Ata: fale manu i Prague

Faamatalaga lautele

O le fale manu i Prague na tatalaina i le 1931 ma sa matua amanaʻia e tagata asiasi ma tagata faitio talu mai lena taimi. O se tala masani a le tagata faitio faitio faitio mo le mea moni o manu o loʻo teuina i totonu o pa i tulaga le lelei. Ae ina ua maeʻa asiasi i nofoaga vaʻai i Prague, na matua suia le manatu. Ioe, o le Prague Zoo faʻaleagaina uma masani masani e uiga i nofoaga e teu ai manu.

O tagata na fausia le fale manu i le Czech Republic i Prague na feagai ma se galuega faigata - ia fausia se siosiomaga faaleuo, latalata i le mea e mafai ai i tulaga faalenatura, fale mo manu mai vaega eseese o le lalolagi.

Mea moni manaia! O le Prague Zoo o loʻo i ai fale o le 4,700 manu ma manufelelei, o manu feʻai ma mea fetolofi.

I le onosefulu hectares, 12 faapaologa na fausiaina, na fausia ma le poto e le tagata le natura o se faʻapitoa faʻaleaganuʻu, tau sone. I le aofaʻi, tasi ma le afa selau faʻaaliga ata o loʻo faʻatulagaina i le teritori o le tosina. Lenei oe mafai ona vaʻaia seasea ituaiga o pili, zebras ma leona, hippos ma giraffes, meerkats ma elefane. O loʻo iai foʻi se vaipanoa ua saunia mo manu o le po.

Lelei e iloa! Ia mautinoa e suʻesuʻe pe faʻafefea ona tu le Prague Zoo i luga o le faafanua, pe sili atu foi - ave se ata o le paka i le ofisa pepa.

E le faigofie le faimalaga i totonu o le paka e aunoa ma se faʻafanua, mo se faʻataʻitaʻiga, e faigofie ona savali mai le faitotoʻa o le nofoaga ma giraffes i le itula, ae e tatau ona e iloa le mea e te alu i ai. O polokalame o loʻo faʻaalia foi ile gagana Rusia, e faigofie tele mo turisi e tautatala ile Lusia.

O le uiga eseʻese o le Prague Zoo o le mauaina o fagafao, leai o ni fale puipui. Tusa lava pe i ai ni pa, e mo na o le fafagaina, faʻapea foi ma le puipuia o turisi mai manu feʻai. Tele o le pa manu o se avanoa matala, mutia, maupuepue, vaituloto. O le teritori e matagofie tele, e leai se lagona o manu ma manufelelei nonofo i le faʻatagataotauaina, i se isi tulaga - latou te saoloto savavali, taʻalo, fesoʻotaʻi.

Mea moni manaia! O le faʻatosinaina o le paka masani o le uaea taʻavale, e faigofie ona oʻo i le pito i luga o le paka, o loʻo iai foʻi se auala iinei, pe a e fiafia i le savali ma le natura, savali.

O se malae taʻalo faʻapitoa ma se potu o manu a tamaiti e faʻatotogaina mo tamaiti, e fai ai tauvaga, taʻaloga ma faʻafiafiaga.

Le mea e vaʻai i le Prague Zoo

Bororo faʻasao

O le vaega faʻafiafiaga mo tamaiti ma tagata matutua o se auala manuki e faia i luga o faʻataʻavale faʻapipiʻi, tamai fale, faasitepu, ma eseese taʻaloga elemeni. O le nuʻu i luga o pou e faʻatumuina i mea taua ma o le a avatua ia te oe le tele o faʻagaloga lagona.

O le umi o le auala e 15 m, o le aofai o fale e 7.

Vanu o elefane

O le 500 mita le umi auala savali faataamilo i le vanu o le elefane. O se lafu o elefane Initia e nonofo iinei, o mea taua a Asia, o nofoaga paia na aoina, o se nuʻu o tagatanuʻu ua toe fausiaina. O i latou e fiafia e mafai ona tiʻetiʻe i se elefane pei o le simulator.

Faapaologa o hippos

Na tatalaina i le 2013, o loʻo i ai ni vaitaele lautele i totonu ma ni pa puipui tioata i fafo ina ia iloa ai e le au asiasi le mea o loʻo tupu i lalo o le vai. I le aotelega, e lima hippos nonofo iinei, o le vai vevela i le vaitaʻele o +20 tikeri, o le tioata mafiafia o 8 cm.

Vao o indonesia

Lenei oe mafai ona fiafia i le matagofie o le teropika vaomatua. Sili atu i le afe manu e nonofo i le greenhouse. I luga o se vaega o le toeititi 2 afe m2, mataʻitu isumu, marsupial, laumei, manulele, manufeʻai ma iʻa, orangutan o loʻo nonofo lelei. I le aotelega, 1100 manu nonofo i le fale manu. O se vaʻaiga tulaga ese o loʻo faʻatali mai malo - masani ma le lalolagi ma ituaiga olaga o manu i le po.

Mea moni manaia! Ua alualu i luma Prague Zoo i le faʻatupuina o Komodo monitor lizards.

Aferika ua latalata

Le isi faʻapaologa ma le autu Aferika, lea e mafai ai ona e suʻesuʻeina le 'aʻai faʻatafunaina ma savali i totonu o le toafa labyrinth. E nonofo iinei tamaʻi isaga, mea fetolofi ma iniseti. O le faʻaaliga e aofia ai le fa taseni faʻaliga, lea e 60 ituaiga o manu ma iniseti e nonofo ai.

Fale Aferika

O le vaega lea o le pa manu e toe fafagu ai le savannah Aferika, e nonofo ai giraffes, lalaga, aardvark, ma pig-taliga puaa. E i ai le avanoa faʻapitoa a le au maimoa e vaʻai ai i totonu o le vanu maʻa ma maitau le akerise. O lenei sone e tatala i le tausaga atoa, o le aofaʻi o manu e 70.

Manu feʻai, manu fetolofi

O le eria e nonofo ai felines e masani ona fiafia iai turisi. Lenei e aoina seasea ituaiga o meaola ma manu fetolofi, lisiina i le Tusi Mumu, faʻaauupegaina ma terrariums mo anaconda, seasea stingray, Cuban cyclure ma rhombic rattlesnake.

Nofoaga o Gorila

Ua aliali mai o gorillas foi o loʻo iai ni aiga fiafia ma o se tasi o latou e nofo i le Prague zoo. O loʻo i ai se pupula malamalama, la susulu ma mea taalo ma lanumeamata lanumeamata mo latou. Fitu gorillas aofia ai le sefulu tagata, o le eria o le aviary o 811 m2.

Mea moni manaia! Naʻo Prague e mafai ai e se tasi ona vaʻai i le vaega e tasi o gorila i le Czech Republic, o lana fanau na aliali mai i le faʻatagaga.

Chambal

O tagata e nonofo i le faʻapaologa o Gangetic gavial - korokotaila ua latalata i le fanoga. I totonu ma fafo, o le laufanua o se vaitafe Initia ma lona matafaga oneone, faʻatafuna afu ma motu ua toe fausia. Faʻatasi ai ma kolokotaila, laumei ma iʻa seasea lava ituaiga nonofo ai iinei.

O le aofaʻiga o le faʻaaliga o le 330 m2, o le vevela i totonu o loʻo tumau pea - +50 tikeri.

Giant Turtle Pavilion

O lenei faʻapaologa ua taʻua o se tasi o fale laumei sili ona lelei i Europa. O laumei vai magalo mai le Aldabra ma Galapagos Islands e nonofo iinei. O se teritori ma tulaga faʻanatura ua maeʻa faʻatulagaina mo latou. O loʻo tatala avanoa o laumei, ma e mafai foʻi ona e vaʻai i Komodo mataʻi isumu.

Salamandrium

I le 2014, na tatalaina se faʻapaʻaga tulaga ese i le Prague Zoo, e leai ni ona faʻataʻitaʻiga i Europa atoa. Lenei salamanders e fanafanau, lea ua i lalo nei o le taufaamataʻu o le faʻaumatia. Mo le salamanders, o se faʻataʻitaʻiga o vaitaele ua fausiaina e toe fausia ai le natura nofoaga - vaitafe vaitafe. Oe mafai ona matamata le salamanders i lua moli auala.

O le aofaiga o vaituloto o le 27.5 m2, o le faʻaaliga aofia ai se vaega o le 137 m2, o le vai vevela o +22 tikeri.

Sichuan

O se tasi o faʻapaologa sili ona manaia ma lilo, lea e toe fausia ai le natura o le Himalayas. Savalivali i tafatafa o mauga, ua tumu i lauolaola lafulemu, faamemelo i afu, sopoʻia le vaitafe faʻataʻamilomilo. A maeʻa lena, o le a e mauaina oe lava i totonu o se faʻapaologa o tagata pupula, talatalanoa fulufulu tagata. I le aotelega, o le faʻapaologa e nofo ai 30 ituaiga o manulele ma sili atu ma le 60 ituaiga o laʻau.

Mea moni manaia! O laʻau mo lenei faʻapaologa na aumai saʻo mai i Sichuan.

Penguin Pavilion

E lua vaitaʻele mo vaituloto - o totonu ma fafo. E toe fausia le laufanua ma le natura o le talafatai o Amerika i Saute. I le isi itu, i le vaega lea o le pa manu, e le gata i le aau o penguins, ae lele foi i lalo o le vai. O le faapaologa eria e toeitiiti 235 m2, o le tatala-ea vaitaele eria o 90 m2, o le loloto taele o 1.5 m.

Faʻaalia o faʻamau faʻailoga

O lenei faʻaaliga puʻeina le natura o le talafatai o Aferika i Saute. O loo nonofo iinei faamaufaailoga a Cape, ma faaali lo latou natura taʻalo ae leaga i lalo o le vai ma luga o le laueleele. O le faʻapaologa o loʻo i ai se faʻatanoa o vai e faʻatumuina i vai masima, aua o iina e nonofo ai faʻamaufaʻailoga.

O le aofaiga o vaituloto e 370 m 2, o tulaga, e mafai ai e tagata maimoa ona maimoaina le aʻoaʻoga o le sami, e 250 nofoa.

Lalolagi vai ma manuki motu

O lenei faʻaaliga o loʻo tu i le vaega pito i lalo o le Prague Zoo, o loʻo i ai le vanu o le 15 ituaiga o mammals, manulele - flamingos, waterbirds, tapirs, squirrel manuki ma koats.

Ole aofaiga atoa o taufusi ma motu e sili atu ile 2 afe m 2.

Fanua susu

O lenei faʻapaologa e mafai ona taʻua o se nofoaga taufusi sili ona matagofie. O loʻo nonofo ai iinei ma vaʻaiga matagofie, mumu mumu, ma fussy lapwings. I le auala, o le fale manu i Prague o se tasi o nai nofoaga i le lalolagi o loʻo nonofo ai tafola. Aviary ma le vaega o le 5600 m2 galue i le uati.

Aviaries i lalo o le papa

Na fausia i latou i luga o le auala e alu atu mai le faitotoʻa autu i le Prague Zoo ma agaʻi atu i le papa tele. Lua fale vaʻalele e avanoa mo turisi e vaʻai i manulele latalata pe a mafai.

Sili atu ma le valu taseni manu ma manulele nonofo i le faʻapaologa, o le maualuga o papa e 680 m, ma o le vaega o le pa tele e toeititi lava 1000 m2.

E leʻo uma uma fale ma faʻaliga o loʻo i totonu o le pa i Prague, e iai foʻi:

  • ala o le ulugaliʻi;
  • togavao i matu;
  • fanua laugatasi;
  • papa tetele;
  • fale manu o tamaiti;
  • okaina;
  • ala faʻafanua.

I le taimi o le savaliga, e mautinoa o le a e fia 'aʻai. I lenei tulaga, oe mafai ona faʻagasolo atu i lalo:

  • asiasi i soʻo se cafe o loʻo tu i le teritori o le faleoloa;
  • aumai ma oe meaʻai ma faʻatulaga se pikiniki.

Taua! E i ai faʻapitoa saunia nofoaga mo potopotoga i le natura i le pa manu.

O le upega tafailagi aloaia o loʻo iai le faʻasologa o mea faʻafiafia a tamaiti. O le faʻamatalaga e faigofie ona malamalama iai, talu ai o loʻo iai le gagana Rusia.

Ata: Prague Zoo

Zoo i Prague - faʻafefea ona e alu iina

O le tuatusi saʻo o le natura paka o i Troy Castle, 3/120. E mafai ona e taunuʻu i ai i auala e tele: i femalagaaʻiga lautele, i taʻavale, i le vai, i uila.

Faʻafefea ona alu iina i le metro

Oe manaʻo e te alu i le Nádraží Holešovice metro station (o loʻo tu i le laina mumu) ona sui ai lea ile numera pasi 112. Mulimuli i le Zoologická zahrada.

Faʻafefea ona alu i le Prague zoo i le pasi

Laina 112 alu ese mai le fale taofi o loʻo tu i tafatafa o le Nádraží Holešovice metro station, i le Holešovice nofoa afi.
Mai Podgoří ei ai le auala Nu. 236 (tu i tafatafa o le vaʻa Podhoří).

Faʻafefea ona taunuʻu i le pa manu i Prague i nofoaafi

Laina 17 alu ese mai Sídliště Modřany. I le Trojská stop, sui ile pasi pasi Nu.111.
Aveʻese foi le numera o le taʻavale numera 17 mai le nofoaga e taofi ai Vozovny Kobylisy, e te manaʻo e alu i le nofoaga e taofi ai Trojská, sui i le pasi pasi numera 112.

Faʻafefea ona alu mai le ogatotonu o Prague i le pa manu i le vai

Vaalele i luga o le Vltava vaitafe amata mai le afa lona lua o Mati i le ogatotonu o le tautoulu. Ua alu ese le ausa mai le ogatotonu o le laumua o Czech. O le faigamalaga e 1 itula ma le 15 minute. E tatau ona e savali mai le uafu - 1.1 km.

Faʻafefea ona taunuʻu atu i vaʻa.

O le tautua a vaʻa e faʻagaioia i aso uma, o le ala vai e fesoʻotaʻi le Podbaba ma le eria o Podgorzha. Mai le iʻuga mulimuli - Podgorzhi - i le faitotoʻa i le pa manu e te manaʻomia e savali 1.5 km pe pasi pasi Nu. 112 poʻo le Nu. 236.

Faʻaaliga! Faʻatulagaina tonu: 50 ° 7'0.099 ″ N, 14 ° 24'39.676 ″ E

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

Faasologa

O le Prague Zoo e faʻafeiloaʻi malo i aso uma, 365 aso i le tausaga. O itula amata e faʻamoemoe i le vaitau:

  • Ianuari ma Fepuari - mai le 9-00 i le 16-00;
  • Mati - mai le 9-00 i le 17-00;
  • Aperila ma Me - mai le 9-00 i le 18-00;
  • taumafanafana masina - mai le 9-00 i le 19-00;
  • Setema ma Oketopa - mai le 9-00 i le 18-00;
  • Novema ma Tesema - mai le 9-00 i le 16-00.

Taua! Lua aso ia Tesema - 24 ma le 31 - e tatala le fale povi seʻia oʻo i le 14-00.

O le ofisa pepa, e tu latalata i le faitotoʻa tutotonu, e matala i aso uma. Lua ofisa tiketi - saute ma matu - e na o faaiuga o vaiaso ma aso malolo e tatala ai. O ofisa tiketi uma e tapunia mo le 30 minute ae leʻi tapunia le pa.

Prague zoo tiketi tau

  • Matutua - 200 CZK (faaletausaga - 700 CZK).
  • Tamaiti - 150 CZK (faʻaletausaga - 450 CZK).
  • Tamaiti aʻoga - 150 CZK (faaletausaga - 450 CZK).
  • Penisione - 150 CZK (faaletausaga - 450 CZK).
  • Ulufale fua mo tamaiti i lalo o le tolu.

Taua! Tamaiti aʻoga ma litaea pepa faʻatau mafai ona faʻatauina ma le lagolago pepa. O Aso Gafua muamua uma o le masina o le tau mo tagata matutua e naʻo le 1 CZK.

Opencard o loʻo mauaina le 5% pau i luga o le tau o le tasi tiketi i le Prague Zoo.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fale Taʻavale

I tafatafa o le pa manu i Prague o loʻo i ai se paka taʻavale mo taʻavale. O le tau o le nofoa i le taimi o aso malolo, aso malolo ma faaiuga o vaiaso e 200 CZK, i isi aso - 100 CZK.

O i latou e anaina le ZTP ma le ZTP / P ID e iai la latou aia tatau e tuʻu ai le taʻavale e leai se tau.

O loʻo iai foʻi le paka taʻavale mo pasi - o le tau e 300 CZK, ma e iai foʻi le paka taʻavale e leai se totogi mo uila.

'Upega tafaʻilagi aloaʻia a le fale o manu i Prague

www.zoopraha.cz (o loʻo iai se faʻamatalaga Lusia).

Uma tau ma faʻasologa i luga o le itulau e mo Me 2019.

O Prague Zoo o loʻo i ai fale o le afe ma afe o manu, manulele, iʻa, iniseti ma laʻau. A aunoa ma le tuua Prague, e mafai ona e asia Aferika, itu i matu o le itulagi, le Himalayas ma na o le maua o se taimi sili ma lou aiga.

Vitio: o se savaliga i totonu o le Prague zoo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Song. Krakofonia Choir. TEDxKazimierzSalon (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com