Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona tausi se tupe laau i le fale

Pin
Send
Share
Send

Madagascar, Aferika ma Amerika i Saute atunuʻu e taʻutaʻua i latou ona o latou laʻau fugalaʻau. Lenei, i lo latou siʻosiʻomaga siʻosiʻomaga, tele o ituaiga o laʻau ma laʻau laʻau e tutupu, lea, faʻafetai i taumafaiga a tagata, aliali mai i atunuʻu ma le ogaoga tau, mo se faʻataʻitaʻiga, le tupe laau. I lenei tusitusiga, o le a tatou mafaufau ai pe faʻafefea ona tausi se tupe laau i le fale.

O laulaʻau ole laʻau tupe e faʻaputuputu i le mataʻitusi. Latou e iloga i se lapotopoto foliga e pei o se tupe siliva. O se meaalofa lelei mo loʻu aso fanau mo loʻu uso. I totonu o lau o loʻo i ai le pulp, lea e ufiufiina i se mafiafia paʻu. Ona o le faʻatulagaina i fafo o laʻau, o faʻapotopotoga eseese e tulaʻi mai e uiga i le tupe laau. O le mea lea, tagata taʻua o ia o se fafine puta, o se laau o le laki po o se fafine puta.

Mea lilo ma tulafono o le tausiga

O le tupe laau e le faʻamaoni i le tausiga ma e oʻo lava i le amataga e mafai ona tupuina se laʻau matagofie i le fale. Ae mo le lelei tuputupu aʻe, o le fugalaʻau tatau ona saunia ma sili lelei tuʻutuʻuga. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e usitaʻi i ni nai tulafono faigofie o le tausiga.

  • Le palapala... Mo se laʻau e aʻa, e te manaʻomia le eleele saʻo. I lo latou siʻosiʻomaga masani, e tutupu ola le suamalie i luga o le malamalama, palapala faʻamamaina eleele. E le faigata ona fai se eleele faapena. Faʻatasia lua vaega o peat ma lua vaega o le lau fanua ma tolu vaega o le oneone, palu. Faatumu le ulo i le paluga.
  • Ulo... E fautuaina le totoina o se tupe laau i se paʻu papaʻu e fai i le kelei poʻo le palasitika. Ae le i faʻatumuina le faʻavae, faʻatafe se 2 cm mafiafia alavai mai le pito i lalo o le ulo.
  • Moli... O le tupe laau e lelei i paolo ma paolo pupula eria. I tulaga o le soona susulu o moli, pe a paʻu le ave o le la i luga o le lapisi, o laulaʻula e mumu, mago ma paʻuʻu ese.
  • Vevela... 20-25 tikeri o le sili vevela pulega mo le totoina succulents. E oʻo lava i le 4 tikeri Celsius, e lelei le lagona o le tupe laau. O le maualalo o le vevela e faʻatumuina i le oti.

E leʻo uma ia manatu e fesoʻotaʻi ma le tausiga o le tupe laau. Lalo o le a tatou talanoa e uiga i le faʻasusu, fafagaina ma tuiina. O le a ou faʻalogo foʻi i tamaʻi tusi o le faia o se pale matagofie.

Faʻafefea ona faʻasusu faʻalelei se fafine puta

I le tulaga o se tupe laau, tele ae tatau feololo e tatau talafeagai. Ia mautinoa o le eleele i totonu o le ulo ua mago ae leʻi faʻaalu. E sili atu le fefe o le fugalaʻau i le tele o le susu nai lo le palapala mago.

O le faʻasusu tele e tumu i le pala o le aʻa, lea e tau atu i le oti. A faʻasusu, taumafai e taofi le vai mai laulaʻau. Tuʻu lelei vai i le vaitau o le tautotogo / taumafanafana. Ma ia manatua o le eleele e tatau ona susu, ae le susu.

I le amataga o le tau malulu, o le eleele faʻatagaina e faʻamamago 5 senitimita loloto. I le taumalulu, o le laʻau e moe ma e le manaʻomia se tele o vai, talu ai lava susu e faʻalauteleina i laulaʻau.

O le manuia o le fugalaau faʻamoemoe foi i le vai faʻaaogaina. Mo le faʻainuina o se tupe laau, faʻamautu vai i le potu vevela e sili atu. E faʻatagaina foi le suavai liusuavai mo le faʻaaogaina, talu ai e i ai ni nai faʻaletonu i totonu. Ua fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani le faaputuputu o laulaau mai lea taimi i lea taimi ma soloi i se ie susu.

Faʻafefea ona toe tipiina se tupe laau i le fale

O le tautotogo e lelei tele mo le faʻagasologa o le totoina o laʻau. Talu ai o le tamaʻitaʻi o se laʻititi-ola laʻau, e fautuaina e toe toto tasi i le 24 masina.

O tuutuuga o le taofia e aafia ai foʻi le faʻailoga o le taimi. A faʻapea o le fugalaʻau e i ai i tulaga sili ona lelei, e le maua le le lava o le malamalama, susu ma niuterene, e tupu vave. Ma o le tupe laau e totoina tasi i le tausaga.

  1. I le pito i lalo o le ulo, faʻasolo 2 cm mafiafia. Liligi le substrate i totonu o le koneteina ina ia faʻatumuina le fugalaʻau i le kuata. A manaʻomia, tuʻu ni nai tupe siliva i lalo o le ulo e faʻagaoioia ai le malosi lelei o le fafine puta.
  2. Aveese lemu le tupe laau mai le fagu tuai, uu i le pusa. Lulu māmā le eleele ma tuʻu i lalo i se ulo fou, faʻaopopo palapala. Aua le solia le eleele. E sili pe a e faʻatali seʻi faʻalelei ma faʻaopopo sina moe.
  3. Faasūsū le laʻau pe a uma le taotoga. O isi faʻaeteetega e faʻaititia i le faʻamamaina masani o le eleele. Lenei o le a maua ai le aʻa polokalama ma avanoa i le okesene.

Vitio fesoasoani

O le transplanted exotic e fautuaina e tuu i luga o le poletito. Naʻo le tuʻuina o le ulo, e le pei o le pelargonium, i se nofoaga puipuia mai ave o le la.

Faʻafefea ona toto saʻo se tupe laau ina ia maua tupe i le fale

O le tupe laau foliga lalelei. Faʻafetai i le lanumeamata tino lau o laʻau e ufiufi ai le mamana lala, e mafai e le tamaʻitaʻi faigofie teuteuina soʻo se windowsill. Ae ina ia mafai ona "galue" le fugalaʻau ma faʻatosina mai tupe i totonu o le fale, e fautuaina le usitaʻia o ni tulafono pe a toto ma filifilia se nofoaga.

  • Aua le totoina totogo faʻatau mai se faleoloa i le taimi nei i le eleele. Avatu ia te ia se avanoa e faamasani ai i le siosiomaga fou. Afai o le taumafanafana i fafo, afifi aʻa i se ie susu. Afai o le potu e i ai masani le susū ma le vevela, tuu le tatupu i luga o se windowsill.
  • O le ulo e taua tele i lenei mataupu. O le tupe laau ei ai lona uiga ese. E faʻatagaina ona totoina pea i le ulo e tasi. A maeʻa ona faʻafouina le palapala, togafitia le koneteina i se vailaʻau ma teuteuina le aʻa, o le jellyfish e toe faʻafoʻi atu i le fugalaʻau tuai. O le mea lea, e fautuaina e filifili se maualuga-lelei ma matagofie fugalaʻau, aua o le laʻau ua fuafuaina e avea ma se aiga talisman ma amulet.
  • I lalo o le ulo, fai se maamaa, ma luga, tuu ni nai tupe siliva ma le ofu o lima i luga. Faʻaaoga tupe siliva tutusa. Ina ia faʻamalieina le laau, faʻamolemole ia ma alavai mai vaitafe oneone ma limu.
  • Afai o le mafuaʻaga o le totoina o se fafine gaʻo o se manuia manuia, ou te fautuaina oe e faʻalauteleina le aʻafiaga o tupe siliva ma pili pepa. I le mauaina ai o se tupe maua faʻafuaseʻi, filifili ni pili fou se tolu, afifi i totonu o se ato ma tuʻu i lalo o le fugalaʻau. Leai se upu i se tasi e uiga i tupe siliva ma faletupe.
  • Teuteu a o tupu le laau. Mo lenei faʻamoemoe, filifili, tupe siliva, lipine auro e talafeagai. Talu ai o se fugalaau o se oasis o le soifua manuia, ou te fautuaina oe e tausia lelei e tusa ai. Saunia lau fagafao lanumeamata ma le alofa ma le faʻaaloalo.

Tuʻu le fugalaʻau i luga o le windowsill i saute poʻo sasaʻe. Mo faʻasusu, faʻaaoga le vai na faʻafofuina ma tupe iti mo le 10 aso. Talanoa i le laʻau, faʻalogo ma o le a faʻatumuina le fale i le alofa, laki ma le manuia manuia tautupe.

Faʻafefea ona fausia le ogalaau ma le pale

Ina ia mafai ona maua se laʻau laʻau ma se lauolaola lauolaola mai se lapisi, e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete mai le amataga o le tuputupu aʻe, fausiaina se ogalaau ma pale. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e aveʻese le laʻau laʻau oʻo seʻia oʻo i le laʻau ua oʻo i le maualuga manaʻomia.

Faatali seʻia 15 cm le umi o le ogalaau ae 30 cm le maualuga. Ona togi lea o le pito i luga. Lenei o le a faʻalauiloaina le tuputupu aʻe o itu itu, o le a mafua ai le faʻateleina o le pale.

E taua le tasi lava le tui e tupu i totonu o le tanoa fugalaʻau. O lona iʻuga, o le a maua e le laʻau se ogalaau faigata ma mafiafia. Tusa lava pe na e uuina se tagata matua tupe tupe ma se maʻa ogalaau, tausi pea i le matagofie o le pale ma le maualuga o le fafine puta.

Afai e te vave amataina le gaioiga, o le a leai se vao a le laʻau mai lala. E masani ona aveʻesea lala matutua i foliga lelei. Ia mautinoa e togafitia le tipi ma le kinamoni eleele poʻo le carbon faʻagaoioia nutimomoia i se sima.

E tusa ai ma le pine, e faigofie mea uma iinei. A maeʻa ni paʻu o laulaʻau e aliali mai luga o le lala, saili se fuga i le va o lau mulimuli ma aveese ma le faʻaeteete i tweezers. E tele fuga fou o le a aliali mai i lenei nofoaga. O le faʻamaoniga lea ua amataina le faʻagasologa o lala.

Faatonuga vitio

Afai e aliali mai se tasi fatugaʻo, toe fai le gaioiga. Ma ina ia mafai e le tupe laʻau ona atiaʻe ma lala faʻasolosolo lelei, faʻasolosolo taimi e faʻavasega ai le ulo ina ia mafai ai e vaega uma o le fafine puta ona maua i le susulu o le la.

Faʻafefea ona faʻapala

O le fafine puta o se laʻau talafeagai e sili ona manaʻomia fafagaina i le amataga o le olaga. Mo lenei faʻamoemoe, suavai poʻo granular faʻavaivaia fetilaisa e faʻaaoga mo cacti ma isi suamalie.

O le faʻapalapala faʻatulagaina e fuafuaina e le eleele. Afai e faʻatumuina le eleele i mea masani, e faʻaaogaina le afa o fualaʻau o loʻo faʻailoa i luga o le afifi. O le faʻasologa e maualuga i le minerale palapala.

O laʻau matutua e fafagaina i le taimi o lo latou tuputupu aʻe vaitaimi, lea e tumau mai le amataga o le tautotogo e oʻo i le ogatotonu o le tautoulu. Fertilizers e faʻaaogaina i le maualalo o le totoʻo. Latou te faʻaopopoina ile eleele tasi ile masina.

I le vaitaimi o le tautoulu-taumalulu vaitau, amata ia Novema, o le fafine puta ua malolo. Ile taimi nei, e le manaʻomia ni meaʻai faʻaopopo mo le tupe laau.

Fuafua tupe fua i le fale

Mo le fafine puta, o le fugalaʻau o se masani masani. I le taimi lava e tasi, o suamalie e seasea fugalaʻau laʻau, ma i mafuaʻaga tatau. O le tropics, o le natura nofoaga mo le tupe laau, leai ni puʻupuʻu aso. O le mea lea, o le faʻamama ola ola lelei ma fuga i le lelei moli tulaga i le tausaga atoa.

I lo matou itulagi, o le tautoulu ma le taumalulu e faʻamatalaina e aso pupuu, ma o le susulu o le la e maua i le taumafanafana e le lava mo fuga. Ae o isi taimi o le tupe laau tiaʻi fuga i fale mautotogi tulaga.

O se faʻamalieina fuga ma se fafine puta o ni mea eseʻese e lua. E seasea tupu ni fugalaʻau e ufiufi le pale. E masani a, e tele autafa fua e tasi e aliali mai. Afai e tele le fugalaʻau, o le pale e ufiufiina i se afu o le puao o laʻititi ma maaleale fugalaʻau.

O fugalaʻau o le tupe laau e faʻailoa mai e se moli malamalama - paʻepaʻe, kulimi. O nisi taimi e i ai faʻataʻitaʻiga e papaʻe fugalaau i ai se lanumeamata pe piniki samasama. E iai foʻi ituaiga ma fugalaʻau mumu ma lanumoana, ae seasea tupu lenei mea.

Afai e te saunia se tupe laau ma laʻititi tausiga, lea e paʻu ifo i lalo lelei i le faʻasusu, lavalava pito i luga ma vave fesuiaʻiga, o le a le mafai ona e mauaina fugalaʻau. Ae o tagata poto masani i teu fugalaʻau maua faʻaiuga. O le a le lilo?

  1. Afai e te manaʻo e faʻateleina le ono aliali mai o fugalaʻau, tui le jellyfish i le amataga o le tautotogo. E mafua lea ile faʻafuaseʻi ole taotoga ile amataga ole vaitaimi ole tupu olaola.
  2. Faʻaalia le totoina o le laʻau i le ea i le taumafanafana o le a saofagā i le iʻuga. Taofi se fagu laʻau tupe i luga o lau poletito poʻo veranda.
  3. A maeʻa le amataga o le malulu o le tau, tuu le fafine puta i totonu o se potu e le sili atu le vevela i le 15 tikeri.
  4. Tuʻu le malamalama susulu, faʻasolo malamalama ile fugalaʻau, poʻo le a lava le vaitau. I le taumalulu, moli le laʻau ma moli moli.

O nei togafiti laiti o le a fesoasoani i lau fagafao e fuga. Ma ia manatua, a aunoa ma le taumafaiga ma le faʻaeteete faʻaeteete, o le a le mafai ona e vaʻaia le fuga o le tupe laau i le fale.

Ituaiga o tupe laau

I le natura siosiomaga, e tusa ma le tolu selau ituaiga o le tupe laau, e eseese i latou foliga. Ona o lona unpretentiousness ma mataʻina foliga vaaia, lenei succulent ua mauaina le lagonaina o lauiloa i le fale fugalaʻau. O ituaiga nei o jerky e ola i totonu o fale:

  • Tuliloa... O le ituaiga bastard e masani ona taʻua ovoid po oval. E tupu aʻe i le mita le maualuga. Faʻatasi ma le tausiga tatau, na togiina papaʻe pe piniki fugalaʻau.
  • Spatulate... O se uiga eseʻese o lenei ituaiga o se tetrahedral tolotolo 'au ma aʻa ea. Na te manaʻomia le faʻasusu masani e tusa lava poʻo le a le vaitau.
  • Laʻau-pei... Sili ona masani ona maua i le fale fugalaʻau. I lalo o tulaga sili ona lelei, e tupu i le maualuga o le tasi ma le afa mita. A maeʻa le 10 tausaga, ona tiaʻi lea i fafo ni fugalaʻau piniki pe paʻepaʻe.
  • Lymphatic fafine puta... O se lala laʻau faʻafuaseʻi ma uiga maoaʻe teuteuina ona o tamaʻi laʻau laʻau faʻatulagaina e tusa ma le faʻavae o maa. O tamaʻi laʻau e faʻatutuina ni laʻau na faʻatumauina ile tele o tausaga. E fuga mai i fugalaʻau samasama samasama sesega.
  • Fafine puta gaʻo a Cooper... O le mutia eseese e i ai ona manifinifi o laʻau e fai ai fuifui. Fuga i le taumafanafana, tiaʻi fafo piniki fugalaʻau e faʻatumuina le potu ma se manogi manogi.

O le tupe laau e le o faʻamoemoeina e tausi, ae a aunoa ma le malamalama i uiga faʻanatura o se ituaiga o ituaiga, o se faʻafitauli tele le fausiaina o tulaga talafeagai mo le atinaʻe masani.

Toe gaosia o le tupe laau

Tatou talanoa e uiga i le faʻateleina o le tupe laau. E leai se mea faigata i lenei gaioiga, ma e oʻo foʻi i se tagata faʻatau fale teu oloa e mafai ona faʻamautuina lenei tagata Aferika i lona fale. O le fafine puta, pei o le orchid, e faʻasalalauina i le tele o auala: e lau, fatu ma tipi. Sei o tatou mafaufau i auala taʻitasi i se auiliiliga.

E ala i le faʻalauteleina o fatu

Mauaina o se talavou tupe laau mai fatu o se umi ma faigata galuega. Ae o le iʻuga e aoga.

  1. Muamua, sauni le eleele. Faʻafefiloi le tasi vaega o oneone ma lua vaega o le lauʻeleʻele laufanua. Faʻatumu ia pesini i le mea faʻavae ua maeʻa.
  2. Tuu le fatu i le eleele ma ufiufi i le pepa alumini. Aveʻese le polyethylene pe a ma le sefululima minute i taeao uma ma faʻasusu le palapala e faʻaoga ai le fagu fagu.
  3. A maeʻa ona oso mai muamua, ma e tupu lea pe a maeʻa vaiaso e lua, aveʻese le ata, ae faʻaauau le paluina.
  4. A maeʻa ona faʻamalosia, toe totogo aʻe le laʻau i totonu o ni papaʻu. O le mea taua o le mamao i le va o fatu fatu e le itiiti ifo ma le centimita.

Fesuiaʻi ia laʻau talavou faʻamaʻaʻaina i totonu o ulo. I le taimi nei, o laʻau tupe taʻitasi o le a tele ni laulaʻau.

Faʻalautelega e ala i tipi

Ina ia mafai e le tupe laau ona i ai se sili atu aafiaga i luga o le tulaga tau tupe o le aiga, tagata poto masani fugalaau faʻutuaina le faʻatau, ae gaoi se au. Sei tatou mafaufauina na e mauaina ni nai tipi i se le atoatoa tulafono auala. Ia mautinoa e faʻamamago ia latou mo ni nai aso. O isi e faigofie.

  • Saunia se koneteina eleele. Vaʻaia lelei alavai e puipui le aʻa mai le pala.
  • Ina ia fesoasoani i le tipiina o aʻa ia sili atu ona lelei, fai se tamai fale vevela. Ufiufi tipi taʻitasi i se ipu tuʻu ese. Ua lava lea.
  • Aveese matatioata ma ea i luga le fafine lololo fafine faʻalua i le aso.

Aveese matatioata pe a uma ona mauaa. A o aʻa atoa ufiufi le eleele, lea o le a molimauina e o latou foliga mai luga, totoina le talavou laau i ulo.

Toe gaosia e lau

O laulaau o le tupe laau e faʻateleina faʻateleina nai lo o tipi. Muamua, saili se lau o se fafine puta, ona faʻasolo ai lea e tusa ma le algorithm o loʻo i lalo.

  1. Liligi sina vai vela i totonu o se ipu malamalama, faʻaopopo sina malala totoina ma fufui se lau i totonu o le paluga. Tuu le koneteina ma le ie i le paolo.
  2. Suia le vai i aso taʻilua uma e puipuia ai le pala. I se taimi lata mai, oe o le a vaʻaia aʻa foliga mai papaʻe filo.
  3. Faatali teisi atili mo aʻa ina ia malosi. Ona tui lea o laulaʻau i le palapala. Faʻaitete neʻi faʻaleagaina aʻa. A leai, o le ono faʻateleina le lamatiaga o le maliu o le fafine gaʻoa.

Vitio tuiina aafiaga

O lea ua e iloa uma lavelave o le faʻateleina o le tupe laau. Faʻaaoga se tasi o nei metotia e faʻatele ai le numera o Aferika exotic i lou fale green space.

Faʻafitauli i le fafagaina o se tupe laau

E tele laʻau i totonu e leʻo manaʻomia le tausiga ile fale. E foliga mai na faia faapitoa lava e le natura mo tagata faʻatoʻaga fugalaʻau ma faigofie faʻapalepale o latou faʻaletonu. O le lisi o ia laʻau e aofia ai le faʻamama. O lenei fagafao lanumeamata le malu, pei o le spathiphyllum, e le maua ai e le ona le tele o faʻafitauli.

Ae le o lona uiga o tagata aʻafia i le faʻatoʻaga o se unpretentious laʻau e le feagai ma faʻafitauli. O isi taimi o le fafine maloloina gaʻo mago, faʻamaligi lau laʻau pe oti atoa. Seʻi tatou mafaufau pe aisea ua tupu ai lenei mea.

Aisea e toulu ai lau

Pau laʻau o le sili ona taatele faʻafitauli e ova atu i se grower. O le a ou mafaufau i mafuaʻaga o lenei tulaga ma taʻu atu ia te oe pe faʻafefea ona e amio i se tulaga tutusa.

  • Faʻasili tele... E tau atu i le magumagu o laulaʻau, lea mulimuli ane paʻu ese. I lenei tulaga, ua fautuaina e taofi le faʻasusu seʻia oʻo ina mago le eleele. A maeʻa lena, faʻasūsū le fugalaʻau i le feololo ma faʻasolosolo aumai le aofaʻi o le vai ma le taimi o le faʻasūsū i le faʻavae faʻavae - tasi i le vaiaso.
  • Le lava le susu... Saunia ai se tutusa tali. Naʻo le tulaga lea, e faʻalaliu muamua laulaʻau ma mimilo, ona paʻu lea. O le tali i le faʻafitauli e faʻaititia i le toe faʻaauauina o le faʻasusu ma faʻapipiʻi taimi i vai faʻamautu.
  • Moli tele... A paʻu lau ona o le tele o le malamalama, ave le fugalaʻau ma le laau tupe i se moli nofoaga e le paʻu ai ave o le la. Afai e le mafai lenei mea, fausia se paolo mo le fafine gaʻoa faʻaaogaina pepa.
  • Vevela... I le amata mai o le malulu o le tau, latou te kiina le masini faʻavevela ma faʻaaogaina masini faʻavevela. O le vevela o le tafe o le ea faatasi ai ma le maualalo o le susū o le eleele na mafua ai le matua faaleagaina. Ave le fugalaʻau i se isi nofoaga ma faʻasusu e le aunoa.
  • Sese fafagaina... O isi taimi o le pona o le ana i le taimi o le faʻamaluluina e tau atu i le manifinifi o le pale o le fafine puta. O le tali i le faʻafitauli e aofia ai le suia o le eleele i totonu o le ulo. O le a le mafai ona faʻasaoina le laʻau i isi auala, talu ai e faigata tele ona faʻamamaina le ova o masima i le palapala.

Manatua, e oʻo lava i se fugalaʻau maloloina e mafai ona masaʻa ona laulaʻau. O lenei mea mataʻina e maitauina i le taimi o le faʻatupuina o taimi, pe a faʻamaligiina e le faʻamama lau maloloina ina ia maua ai laʻau. Aua neʻi galo foi le soifua matua. Lenei e masani pe a fai o le ogatotonu-tausaga fugalaau paʻu ona laulaʻau.

Aisea e lanu samasama ai le ogalaau ma laʻau

Lenei foliga le lelei, a o foliga vaaia o le tupe laʻau ua matua leaga leaga, e tasi le mafuaʻaga - le leai o se malamalama. Fesoasoani i lau fagafao e faigofie. Siʻi le fugalaʻau i se isi nofoaga. Afai e le mafai lenei mea, e fautuaina e te mafaufau e uiga i le faʻapipiʻiina o se mea e le malamalama. Taofi le fugalaʻau i le togalaau i le taimi o le taumafanafana. E talafeagai foi le loggia, ae i tuutuuga ia aua neʻi paʻu ifo ave o le la i luga o laulaau.

Aisea e uliuli ai ma magumagu lau

O le vaʻaia o lapotopoto uliuli ila i luga o lau o le tupe laʻau o se faʻailoga o le "sunstroke". O le tali i le faʻafitauli e aofia ai le paolo. Afai e vaivai le ila, e aʻafia le fugalaʻau ile faʻamaʻi pipisi. I lenei tulaga, aveʻese lau afaina, togafiti ma se sauniuniga talafeagai.

E le faʻafefe pe a e aveʻeseina le tele o laupepa i le taimi o le laveaʻiina gaioiga. Lenei o le a faʻaavanoaina mo fou fuga, lea o le a i ai se lelei aafiaga i luga o le density ma le matagofie o le pale.

Aisea na manifinifi, vaivai ma maanuminumi lau o le laʻau

E faigofie le tali - Fusarium pala. O le iʻuga lea o le vai stagnant mafua mai i sili-faʻasusu. Ina ia puipuia le sosolo o faʻamaʻi, togafiti le eleele ma le faʻateʻaina o Fundazole ma masani ai ona faʻainu. Fesuiai le laau mulimuli ane i le aveʻese o aʻa pala.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

E ui lava i le faigofie o le tausiga, e le fiafia le fafine puta i le leai o se faʻalogo. Afai e le avatua i le laʻau tupe le tausiga lelei, e le taitaiina atu ai i se mea lelei, ma faʻamaʻi o le a le faʻatali ai oe. Faʻafefea ona fai atu e uiga i faʻalavelave faʻalafua.

  1. I tulaga le lelei o moli, o le au o le laʻau e foliga foliga leaga. O le le toe gaoioi e tau atu ai i le oti. O le mea lea, tuʻu le ulo i luga o se faʻamalama, aemaise lava pe a pogisa le potu.
  2. Afai e suia lanu le lau pe paʻu ese, o lona uiga o le i ai o se faamai fungal i le tupe laau. O se faʻataʻitaʻiga tutusa e maua i le faʻaaogaina o le vai malulu mo faʻasusu.
  3. O le i ai o le pala i le pito i lalo o le au o se avefeʻau o aʻa pala. Ina ia sefe le laau, galue ma le filifiliga. E fautuaina e tipi ese le pito i luga ma toto se laau fou.
  4. O le fafine puta e seasea sau i le vaʻai a faʻalaʻau. Faʻaaoga vailaʻau puipuia pe a manaʻomia. Mealybugs e masani lava o mafuaʻaga o faʻafitauli. Togafitiga ma le ava malosi poʻo iniseti o le a fesoasoani e faʻafetauia ai.

Dieffenbachia e sili ona matagofie. Masalo o lenei faʻapitoa fugalaʻau e le i totonu o lau lanumeamata lanumeamata. O le a ia tausia le tupe laau lelei kamupani. Manuia tele ile faʻatoʻaga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AYLA, My Korean Daughter, Daughter of War, English plus 95 subtitles (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com