Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Anthurium - tausiga ile fale, aisea e mago ai le lau ma e le fuga

Pin
Send
Share
Send

O e filifilia se mea teu fale e faʻatumuina totonu o lou fale i lanu susulu i le vaitau o le tautoulu-malulu? Taofi i Anthurium. O le tausiga ile fale mo lenei fugalaʻau e le faigofie, ae a fai e saʻo, e fuga mo le toeititi atoa le tausaga.

O le a ou mafaufau auʻiliʻili i tamaʻi mataala o le vaʻaia o lenei mea teuteuina i fafo, o le a ou taʻuina atu ia te oe i ni auiliiliga o a tulaga e teu ai le fugalaʻau, faʻafefea ona faʻasūsū, fesuiaʻi ma faʻalautele. O le a ou vaʻavaʻaia faʻafitauli e ono tulaʻi mai a o tuputupu aʻe le anthurium, ma o le a ou tuʻuina atu ni auala lelei e foʻia ai. Muamua, seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa i lenei fugalaʻau.

Anthurium o se matagofie tele matagofie totonu fale, faʻamatalaina e le mafaatusalia fugalaau. I le natura, e tupu i Amerika Tutotonu ma Saute. Fugalaau o se le masani ai foliga e avea o le asiasi pepa o le anthurium. I luga o se uumi uʻamea o loʻo i ai se ie afu o le paʻepaʻe, piniki poʻo le mumu lanu, i luga aʻe o loʻo tuʻu mai ai se taliga poʻo se arc-foliga taliga, e pei o le taupou a le teine. O laulaau e lamolemole ma lapoʻa.

E masani ona fuga le Anthurium i le taumafanafana, seʻi vagana ai ituaiga o meaola, i tulaga lelei, tiaʻi fugalaʻau i le tausaga atoa. Fugalaʻau e umi, e masani ona oʻo i le tasi poloka.

Vitio faʻamatalaga ma fesoasoani fesoasoani

Tausiga i le fale

Sei tatou mafaufauina na e sau i le fale mai se faleoloa fugalaʻau ma se "fou nofoia" i ou lima. E masani ai, oe fiafia i le auala e tausia ai le anthurium.

O le a ou lapatai atu ia te oe i le taimi nei o le anthurium e fai si lapoʻa ma oona. O le le lelei ona tagofiaina e mafai ona taitai atu ai i le manava tata, puaʻi, faʻafesoʻotaʻi dermatitis ma le osooso o le mucous membrane. O le mea lea, tuʻu ese le laʻau mai tamaiti ma fagafao.

  • Moli... E le fiafia le Anthurium i le susulu o le la. Vaʻaia o le malamalama faʻasalalau e paʻu i luga o le laʻau. A le o lea, tuʻu i totonu o se nofoaga paolo. I le taumalulu, mo le manuia o fugalaʻau, faʻamamafa. O le laau e paolo-faapalepale, ae le fuga i lalo maualalo tulaga malamalama.
  • Vevela... O le maualuga lelei vevela tulaga mo anthurium faasologa mai 20-25 tikeri. I le taumalulu, e fautuaina e teu i totonu o se potu ma le vevela o le 18 tikeri. Manatua, o suiga faafuaseʻi o le vevela ma auivi ua i ai se afaina ai aafiaga o le anthurium.
  • Faasusu... I le vaitau mafanafana, faʻasū faʻalua le vaiaso i le vai i le vai mafanafana. I le taumalulu, o le malosi o le faʻasusu e afa. O le fugalaʻau e matua faigata lava ona faʻasusu. E le fiafia o ia i le vai tuʻu poʻo le laueleele matutu. E le fautuaina le faʻasusu ile vai malulu poʻo le lime.
  • Malu o le ea... I nofoaga vevela, e masani ona maualuga le susū i taimi uma. Ina ia mautinoa tulaga faʻapea i totonu o le potu, faʻapipiʻi laulaau i taimi uma. O le mea taua o le susu e le oʻo i luga o fugalaʻau, a leai o le a latou ufiufiina i ila ma vave paʻu'ū ese. Tuʻu se fasi sphagnum i le pito i lalo o le au, lea o le a aumaia susu i aerial aʻa ma tausia o latou masani tuputupu aʻe.
  • Laʻei pito i luga... I le taimi o le tuputupu ae ma fuga, anthurium, pei o dracaena, tatau ona fafagaina laititi. Faʻalua faʻamalositino i le masina e faʻaogaina ai fetilaisa poʻo ni vailaʻau.
  • Faʻaliliuga... Ua fautuaina e le au atamamai le toe totoina o laʻau talavou i tausaga taʻitasi ile amataga o le tautotogo. O tagata matutua e totoina i tausaga taʻilua uma. Potu lautele ma papaʻu ma lelei alavai e lelei mo anthurium.
  • Faʻaola... O le tuʻufaʻatasiga o le palu faʻafefiloi e tatau ona aofia ai le humus, ae leʻivane lau lau eleele, peat ma le oneone. O le fua faatatau lelei o le 4: 2: 2: 1, faʻatulagaina. E tatau ona i ai vaega o piliki malepe ma maʻa, limulimu ma malala i totonu o le fale. O le aofaʻi o le vaega malala e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 pasene o le aofaʻi o le palapala fefiloi. Faʻafetai i nei vaega, o le eleele e faigofie ona pasi vai ma le ea.

Ituaiga o anthurium

O le teuina fale o loʻo fesiligia e sili ona lelei mo teuteuga totonu. O le fugalaʻau o le a faʻamamafaina le fealofani o teuteuga ma le laconicism o se ofisa poʻo se nofo ai. O le a ou vaʻai atu i ituaiga o anthurium e sili mo le ola i le fale.

  1. Scherzer... O le sili ona matagofie foliga. E faʻailoaina e se manifinifi ma mimilo taliga, lea e masani ona mimilo i luga i se mama. Lanu eseese felauaiga. O le lanu lanu e amata i le samasama ma faʻaiʻu i le mumu. Le lisi o foliga iloga: le faʻaleagaina, lapoʻa, lautele, faʻasolosolo laulaau ma maʻai tuʻi.
  2. Andre... O le Andre anthurium species e lapoʻa nai lo ituaiga muamua ma tupu i le mita i le maualuga. O le laʻau e i ai fatu-foliga laulaʻau, o se faʻatu ma siʻo faʻafoliga taliga o samasama lanu. O le ie afu e lapoʻa, paʻepaʻe, mumu, lua-lanu ma e tele lanu. O ituaiga e masani ona faʻatau atu i se palanikeke mumu.
  3. Hybrid... Fausia e ala i le sopoiaina o Andre ma Scherzer ituaiga. O le lisi o ituaiga lauiloa o hybrid anthurium e aofia ai le "Alabama" (palanikeke lanumumu ma le samasama samasama), Midori (emerald blanket ma samasama samasama), "Monet" (matagofie lanu ma lanu meamata ma piniki fasi), "Angel" (snow-white blanket ma samasama taliga).
  4. Crystal... O laulaʻau teuteuina laulaʻau e lautele ma fatu-foliga; i le pito i lalo, o le tasi vaega o le laupepa faʻalautele teisi i le isi. O laulaʻau lanumeamata lanumeamata e ufiufi i malamalama lanumeamata uaua fai se mesh faʻataʻitaʻiga. Fugalaʻau ma se taliga o lanumeamata lanumeamata-samasama samasama, faʻasusu peduncle ma se vaiti greenish veli. Ona o lona laʻititi, o le fugalaʻau e lelei mo le faʻafofoa i fale mautotogi ma ofisa.
  5. Mamalu... O le faʻataʻitaʻiga ma laupepa o laʻau e matuaʻi pei lava o le anthurium tioata, ae i lalo o tulaga sili ona lelei e faʻailoa mai e le maualuga maualuga ma laʻau lanumeamata lapopoʻa ma se mesh faʻavae o malamalama veins. O le inflorescence pei o le muamua ituaiga. E talafeagai mo se fale vevela nai lo o se potu malolo.
  6. Aʻea... Oblong tusilima lau. E seasea maua i fale teu fugalaʻau. O se ituaiga ma laulaula lanu viole e iloga. E fetaui lelei ma le olaga. I le taumalulu, e manaʻomia le malologa, saunia mo le faʻaititia o le vevela ma le faʻaititia o le faʻasusu.
  7. Matagofie... O lenei laʻau olaola e lapoʻa, faʻasese ona laulaʻau ma mafolafola pito. Ona o lona tele inflorescence, sui e se pele cob ma se pupuni samasama, le ituaiga ua manatu o le sili ona matagofie. E matuaʻi faʻafitauli lava i le faʻatau, ae afai e aoga, e le faigata ona fesuiaʻi i tulaga o le fale.
  8. Pulu... O le isi ituaiga teuteu-deciduous eseʻese ese mai le muamua ituaiga i le leai o faʻavae. O le fugalaʻau e lautele ona emerald lau aoina i totonu o le rosette. I tulaga fale, e seasea fuga. Faʻafetai i laʻau ma laʻititi talafeagai, e foliga manaia.

O ituaiga mafaufau o anthurium e sili ona talafeagai mo le galueaina o le fale. Latou foliga matagofie ma e atoatoa o se meaalofa mo lau uo sili. Taofi lenei i lou mafaufau.

Toe gaosia o anthurium

Anthurium, faʻafetai i lona le fugalaʻau e le masani ai, o se mea e faʻafiafiaina ai le au fai togalaʻau. O le laʻau e masani ona taʻua o le "male fiafia". O le a ou taʻu atu ia te oe auala e 5 e toe gaosia ai le anthurium.

Metotia tasi - toe gaosia e apical cuttings

O le sili ona manuia auala e faʻalautele ai le anthurium aofia ai le faʻaaogaina o apical tipi. E sili atu le faʻatinoina o taualumaga ile faaiuga o le tautotogo. Ile vaitaimi lea, e vave tele ona sosolo aʻe mea faigaluega. O lenei metotia e faʻaaogaina mo le faʻateleina o le dieffenbachia.

  1. Tipi ese le pito i luga o le fana i se naifi. Tipi umi pe a ma le 15 cm, ma ni lau.
  2. Fai se pu alavai i totonu o se ipu palasitika, faʻatumu i le vermiculite, faʻalolotoina le tipiina i le lima senimita, vai ma faʻasusu laulaʻau.

E fautuaina e tuu le koneteina ma le au i totonu o se potu ma le vevela pe a ma le 25 tikeri. Faʻasusu le au ina neʻi mago le minerale tuʻu. I le masina, o le a totoʻo le a olaʻa aʻa, ona tui ai lea i totonu o se ulo ma se paluga eleele.

Metotia lua - toe gaosia e ala i le vaevaeina o le togavao

Lenei anthurium fale faʻafouina metotia faʻafouina le laʻau. E sili atu le faʻatinoina o le faʻataʻitaʻiga i le tautotogo, i le taimi o le tuiina.

  1. Aveese le anthurium mai le ulo, faasaoloto ma le faʻaeteete le aʻa aʻa mai le palapala, faʻaaoga se naifi e tuueseese ai ni ulugaliʻi talavou ma aʻa ma laulaʻau.
  2. Totoina avanoa avanoa i vaʻa eseese i le loloto lava e tasi, ma toe faʻafoʻi le laʻau autu.

Vaʻai lelei le laʻau faʻafouina pei o se fugalaʻau atoa.

Metotia tolu - toe gaosia i tafatafa o laulaʻau

O lenei ituaiga tekonolosi faʻatupulaia pei o le muamua metotia.

  1. Tese ese ia pito i lalo ma aʻa ma laulaʻau mai se matua fugalaʻau.
  2. Toto i latou i totonu o se ulo ma se mea ua uma ona saunia substrate.

Vai masani, faʻasusu, fafagaina i lea taimi ma lea taimi.

Metotia fa - faʻalauteleina o lau

I nisi tulaga, anthurium e faʻalauteleina e ala i le aʻaina o se laulaʻau ma se vaega o le au. Tuu le lau ile vai vela ma faʻatali seʻi aliali aʻa. Sosoo ai, toto le laʻau toto i totonu o se ulo ma se eleele talafeagai.

Metotia lima - toe fanau fatu

E seasea faʻaaogaina e tagata fugalaʻau fugalaʻau mo le faʻateleina o le anthurium, talu ai o lenei mea e faigata ma e alu ai le taimi. Ina ia maua se fugalaʻau fou, oe manaʻomia le totoina o fatu i le eleele ma faʻatali ia le itiiti ifo ma le tolu masina.

Vitio fesuiaʻi mea lilo

Ua e masani i le anthurium reproduction technology. Ou te fautuaina auala muamua e fa. O le auala lona lima e masani ona faʻaaogaina e le aufaifaʻatoʻaga i le faiga o le faʻafouina o ituaiga fou.

Faʻafitauli faʻafofoa

E masani lava, e seasea maua le maʻi ile fugalaʻau ma faʻapalepale le faʻamataʻu ole iniseti faʻaleagaina e aunoa ma ni faʻafitauli. Peitaʻi, mo ni mafuaʻaga, e i ai taimi e osofaʻia ai e faʻamaʻi poʻo se faʻamaʻi e oʻo iai.

O faʻafitauli masani i le faʻatoʻaga o le anthurium o loʻo fai ma sui o le leai o ni fugalaʻau, piʻoina, samasama pe faʻafuaseʻi laʻau, o foliga vaaia o faʻailoga i luga o le ogalaau.

Faamai

Anthurium e atiaʻe faʻafitauli tau soifua maloloina pe a solia e le e ana le faʻatupuina o tulaga pe le faia ni puipuiga mai iniseti. Faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le fili sili ona leaga o le anthurium.

  • Laʻau ua faʻaseʻe - o se tali atu tali atu i le faʻaalia i sili malamalama susulu. Ina ia foʻia le faʻafitauli, aveese le fugalaʻau mai ave o le la. O le laʻau o le a faʻavave ona tatalaina lau.
  • Le aliali mai o lanu uliuli i luga o fugalaʻau - o le iʻuga o le faʻaofiina o le vai. E faʻapipiʻi le anthurium, faʻaaoga se mea lelei faʻasusu, mulimuli i le faʻagaioiga ma le faʻaeteetega.
  • Afai e pala le lala - tele faʻasusu. Ua fautuaina e aveʻese ia afaina aʻafia ma putrefactive siama ma, seʻia oʻo i le taimi o le toe faʻaleleia, taofi le faʻamamaina o le eleele ma faʻasusu.
  • Fuga efuefu i lau - faʻamaʻi namu "Lanu pala". Tuʻu le fugalaʻau ma se fugalaʻau i totonu o se potu malulu, aveʻese mea ua faʻaleagaina ma togafitia ma Topsin.

Faʻatagaina

  • Aphid. E mafai foi ona e vaʻai i aphids ma le le lavalava mata. E masani ona aʻafia ai vaega maaleale o le fugalaʻau. Ina ia aveʻese le faʻafitauli, togafitia le anthurium ma se sauniuniga faʻapitoa.
  • Talita O pogisa i luga o laulaʻau o se faʻailoga lea o le aliaʻe mai o se fua iniseti. A suʻesuʻeina le lau i le isi itu, e mafai ona maua se tubercle enaena. O le saluina o iniseti iniseti ma solo solo i le fofo o le fasimoli e faʻamalolo ai le fugalaʻau.
  • Apogaleveleve mite. A faʻapea e laupepa samasama, curl ma ufiufi i ila, ma o laulaʻau laʻau e pala, o le anthurium ua sau i le fanua o le vaʻai i le apogaleveleve iti. Ina ia aveʻese le faʻamaʻi, togafitia le laau i le acaricide.
  • Nematodes O se faʻailoga o nematodes o le foliga mai o mafiafia ma tubercles i luga o aʻa. E le mafai ona aveʻesea le faʻamaʻi. E masani ona faʻatamaʻia le laʻau faʻatasi ma le ulo. Afai o le anthurium na tupu i totonu o se koneteina koneteina, e mafai ona faʻamamaina i le ogaumu.

Ua ou lisiina faʻamaʻi sili ona taatele ma faʻamaʻi e afaina ai le fugalaʻau. O le a tatou iloiloina auiliili isi faʻafitauli.

Aisea e aliali ai ni faʻailoga i luga o laulaʻau ma ogalaau

O le fuafuaina teuteu laau e le faigofie ona tupu. O le le faʻalelei tausiga e masani ona faʻatupu ai faʻamaʻi. Seʻi o tatou vaʻai pe aisea e aliaʻe ai ni togi i luga o laʻau ma ogalaau.

  1. Suavai o le palapala. Le mafuaʻaga autu mo le pisia. Ia mautinoa e mulimuli i tulafono faʻasusu, a leai o se mea faʻafitauli le toe faʻafoʻi mai o le amataga foliga o laʻau ma ogalaau pe a uma le suavai.
  2. Sese filifilia substrate i le taimi o transplantation. A e tuiina, e tatau ona e galue ma le faʻaeteete, taumafai e aua le faʻaleagaina aʻa, ma a maeʻa le faʻagaioiga, tuʻu le laʻau i se nofoaga mafanafana ma susulu.
  3. Vai. E iai vaʻa a e faʻasusu ile vai malulu pe faigata.
  4. Aphid. Mafuaʻaga afaina luga o lau laualuga. Ina ia faʻaleleia le faʻafitauli, faʻaaoga le metotia faʻamatalaina i le vaega muamua poʻo se tali o le tapaa. Faatasi ai ma se malosi siama, Actellic po o Karbofos o le a sau e laveaʻi, e pei foi o le tulaga ia Croton.
  5. Faamai Septoria. I lenei faʻamaʻi, o laulaʻau ua aʻafia e mafai ona vave aveʻesea, ma ia puipuia le sosolo o le faʻamaʻi, o le laʻau e togafitia ma le sulfate kopa.

Taumafai e tausi lelei le fugalaʻau, ma na faʻafitauli o le a le aliali mai.

Aisea e mago ai lau ma liu samasama

E fuga se fualaʻau maloloina mo le 3 masina ma ola lauusiusi i taimi uma.

  • Sela moli. O le mafuaʻaga sili ona taatele o le faʻamagoina ma le samasama o laulaʻau o moli le talafeagai. Ina ia faʻaleleia le faʻafitauli, ave le fugalaʻau i se nofoaga e malamalama lelei. O le mea taua o le ave tuusao o le la e le paʻu.
  • Vevela maualalo. E masani lava, ole faʻafitauli ile faʻamagoina ole lau e tupu ile taimi ole taumalulu. I le vevela o le 12 tikeri, o laulaʻau o le anthurium e lanu samasama ma ufiufi ai i fasi lanu enaena. O le faʻateʻaina o le faʻafitauli e sau i lalo i le aveina o le fugalaʻau i se nofoaga mafanafana.
  • Ova le sūsū Root faʻafitauli mafua mai i le tele susu e mafai ona taitaiina atu ai i le magumagu ma samasama o laulaʻau. Aveese le laau mai le ulo ma suesue ma le totoʻa aʻa. A uma ona aveʻese elemene pala, tuʻu le fugalaʻau i le eleele fou.
  • Sese fafagaina. Ova pe leai foi ni faʻalaʻau. A maeʻa ona fafagaina laulaʻau ua faʻaliu samasama, malolo i le taimi o le gaioiga. Afai e aliali mai se vaega samasama samasama, faʻasusila le fugalaʻau.

Mafuaʻaga mafuaʻaga o le samasama ma le paʻu o laʻau i le anthurium ua lauiloa nei. Afai e te mauaina nei faʻailoga, mulimuli i fautuaga.

Aisea e le fuga ai le anthurium

E i ai taimi masani pe a fai o se teuteu teuteu laau capricious ma musu e fuga.

  1. Sela moli. O le laʻau lagona sili naʻo le faʻasolo malamalama malamalama. Le lelei moli, tuusao susulu o le la puipuia fugalaʻau. Tuʻu le fugalaʻau i se nofoaga paolo, ma afai e leai se malamalama masani, faʻaaoga se moli uila.
  2. Vevela maualalo. E faʻapipiʻi e Anthurium fuga fugalaʻau pe a fai o le vevela o le ea i le potu e tusa ma le 23 tikeri. I le maualalo o le vevela, faia e fuga e le talafeagai.
  3. O le maualuga o le tau malulu. O fusi e nonoa i le taimi o le malologa vaitaimi. O lenei manaʻomia se vevela i le itulagi o 16 tikeri.
  4. Faʻasusu le talafeagai. O le suaina o le vai ma le mago mai le palapala o se tasi o mafuaʻaga ua musu ai le anthurium e fuga. Afai e susu le eleele ma e le mitiia e le fugalaʻau le suavai, fesiʻi, vaʻaia lelei o alavai masani.
  5. Malulu maualalo o le ea. Anthurium o se tropical tropical. O le mea lea, e fiafia o ia maualuga sūsū. Ona o le ea matutu, ua tuai ai ona fuga.
  6. E le paʻu ese ese inflorescences tuai. A oʻo ina faʻamamago fuga, o le fatu fatuina gaioiga amata i totonu ia latou, lea e matua vaivai ai le fugalaʻau.Ina ia tatupu fugalaʻau le anthurium, tipi ese le fuga inflorescences.

Ou te faʻamoemoe moni lava, o le fesoasoani a nei fesoasoani, o le a e manumalo ai i faigata i le faʻafaileleina o lenei laʻau laʻau toto, ma faʻatali seʻia oʻo i le taimi e fuga ai. Manuia lau faʻatoʻaga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: HEAVY TAMA - A Ou Vaai I Ou Foliga Ua Lava Lea Mo Ita - Samoan Song 2020 - Heavy Tama Production (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com