Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga o le haworthia striped ma motugaafa mo le tausiaina i le fale

Pin
Send
Share
Send

Afai e te talitonu i talitonuga taʻutaʻua, Haworthia o se puipuia laʻau e avatua ia i latou o siomia oe mautinoa molia totogi malosi.

Ae e oʻo lava i latou e fiafia i fugalaʻau latou te le talitonu i talitonuga faʻanuupō, latou te mananaʻo e fai lenei malo matagofie mai Aferika vevela i le fale i luga o faʻamalama.

O rosette o lenei fugalaʻau, o loʻo totoina nei i totonu o se fale mautotogi mo teuteuga, ua maeʻa matagofie ma le masani ai. Mai le tusitusiga o le a e mauaina ai le foliga o lenei laʻau, faʻafefea ona tausia.

Amataga talaʻaga ma faʻamatalaga botani

Haworthia o se succulent, vaega o le aiga Asphodelic... O le fugalaʻauau Haworthia na maua lona igoa e faʻamanatu ai i le fai-faʻatoʻaga ma tagata femalagaaʻi o Adrian Haworth, o le na suʻesuʻeina laau Aferika.

O lenei ola suamalie i nofoaga matutu o Aferika i Saute. E mafai ona maua i luga o le papa, oneonea ma le mutia eleele i lalo o le paolo o laau ma togavao. O le uiga eseʻese o lenei laʻau o ona lauola, suamalie lau, lea e faʻaputuputu ma taofi vai mo se taimi umi, lea e faʻatagaina ai ona ola i le vevela ma vevela tele tau.

MANATU: O le aʻa rosette o le Haworthia aofia ai le tele o laina o malo faigata ma maʻai pito - elongated ma vaapiapi. O laulaʻau peleti mafai mai le malamalama lanumeamata i le lanumeamata lanumeamata. Ole tele o ituaiga ole Haworthia e iai tuputupu aʻe i laulaʻau.

O le poʻo o lenei laʻau e faʻapuʻupuʻu pe toʻesea uma. Fugalaʻau i luga o suamalie e laʻititi ma e le mafaamatalaina, paʻepaʻe pe lanumeamata, latou te tutupu i luga o umi uʻamea mai 50 i le 90 cm. Talu ai e leai ni foliga teuteuina o fugalaʻau, e sili ai le aveʻese o tamaʻi faʻasologa ina ia le faʻamaʻimauina e le laau le malosiaga i luga ma ia le faʻaumatia.

Laʻau toto ma a latou ata

Sili atu i le 100 ituaiga o Haworthia e iloa i le aofaʻi... Mafaufau i le 3 o le sili ona matagofie ma lauiloa ituaiga tupu i le fale mo teuteuina mafuaʻaga.

Reinwardt

Ia lava le faʻamalosia o le suavai. O le maualuga e le sili atu 15 senitimita. Leai se aa i fafo. O le mafiafia ma le laupepa o laulaʻau e tafatolu ma teʻi faʻapipiʻi totonu.

O le pito i luga o lau lau e lamolemole, lanumeamata lanumeamata i le lanu. I le pito i lalo, o loʻo togitogi, pupula sinasina tutupu aʻe i le maualalo moli. Fugalaʻau samasama-lanumeamata fugalaʻau i luga o le peduncle i le tulaga o se pulumu fluffy.

Penina

E i ai ona laupepa mafolafola mafolafola, i ona tafatafa o vao tuitui. I autafa o le laʻau o loʻo i ai ni tamaʻi manulele pei o penina.

Fugalaʻau o lanumeamata lanu e aoina i totonu o le pulumu. Ina ua maeʻa fugalaʻau, maliu le rosette o le laʻau, o se afafine fou na tupu i lona tulaga.

Valivali

E leai se ogalaau o lenei ituaiga ituaiga. O le mafiafia rosette aofia ai lauiti, mafiafia, pogisa lanumeamata lau. O lenei haworthia na maua lona igoa ona o le tuputupu aʻe na faia ai ni fasi papaʻe papaʻe i le pito i lalo o laulaʻau. O le pito i luga o laulaʻau e lamolemole. E aoina fugalaʻau i totonu o se tamaʻi totoga. O le laʻau e fai sina faʻamanatuina o se laʻititi, sili atu ona soʻa tupu.

Na matou tusi e uiga i isi ituaiga o laʻau e le masani ai ma matagofie ile eseʻese o tala i luga ole matou 'upega tafaʻilagi. Matou te fautuaina oe ina ia uaʻi totoa atu ia Cooper's laiti Hawortia. O ona lau malo, faʻaputuputu i rosette, fausiaina se laufanua o le ofoofogia matagofie.

O fea ma o le a le mea e tupu ai?

Moli ma le nofoaga

E fiafia Haworthia i le malamalama susulu, ae faʻasalalau... O le susulu o le la, e pei o le paolo tumau, e le talafeagai mo ia. O le mea lea, e sili le tuʻuina o le fugalaʻau i le itu i sautesasaʻe o faʻamalama o le fale.

Ulo

O le ipu vai e tatau ona maualalo, e le loloto ma lautele. I se telē tele koneteina, o le haworthia o le a tupu i le loloto, e le luga. Ae i totonu o se ipu vaiti lava, o le a avea tamaʻi laʻau Haworthia ma laʻititi.

Motugaafa: O le ulo sili ona lelei mo lenei suamalie o le lapotopoto ma faia i le palasitika. I totonu o se sikuea sikuea, o aʻa o le a punou ma pala.

Le palapala

O le palapala mo le suamalie tatau ona lelei alavai. O le substrate aofia ai tutusa vaega (1: 1: 1):

  • eleele-katefua;
  • laufanua laufanua;
  • oneone

E lelei foi le faʻaoga o le paluga o kelei, fasi atigi papa ma le oneone. O le palapala e tatau ona laʻititi laʻitiiti pe faʻapalepale foi... I se sili atu acidic siʻosiʻomaga, o le laʻau o le a le ola.

Tausiga i le fale

Vevela

Lenei ituaiga o suamalie alofa malu, o le a lagona sili sili le toʻafilemu i le va o le 15-25 ° C. I totonu o se potu mafanafana, e manaʻomia ai e le laau ona faʻasolosolo se tafe o le ea fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e aumaia i fafo mo le ea i luga o se polotito pupula poʻo le loggia.

I le vaitaimi o le taumalulu, o Haworthia e le moe ma e manaʻomia ona teu i le vevela i lalo ifo o le 5-10 ° C. Afai e laʻititi le fugalaʻau, e mafai ona e taumafai e tuʻu i le va o faʻamalama faʻamalama. Poʻo le pa ese le vevela vevela i le potu ma se manino pusa, tuu le faʻamalama latalata i le ipu malamalama.

Faasusu

E manaʻomia le faʻasūsū ile faʻalelei, talu ai e tupu le fugalaʻau ile natura ile tulaga o le lāmala masani. O le eleele e tatau ona faʻamamago i le 2 cm aʻo leʻi faʻasūsū mulimuli ane... O le tele o le susu e tau atu ai i le pala o aʻa ma lalo o lau. I le taumalulu, e tatau ona e faʻasusu haworthia pe a maeʻa le amataga o le leiloa o lau turgor.

Sūsū

E le manaʻomia e se laʻau suamalie se faʻaopoopoga o le ea i ona autafa. Ae, ina neʻi faʻaputuputu le pefu i luga o laulaʻau, e mafai ona taʻele le fugalaʻau i lalo o le vai taele mafanafana, talu ai ona ufiufi muamua le eleele mai le susū.

Fetilaisa

O lenei ituaiga o laʻau e sili atu ona le lava meaʻai nai lo le soona fafagaina. Mo le fafagaina, oe mafai ona faʻaoga se faʻalauteleina fetilaisa mo suamalie faʻasusu i le vai.

Taua: Fertilize mai ia Me ia Setema taʻitasi i le masina. I le taumalulu, i le taimi o le moe, le fafagaina o le fugalaʻau e le manaʻomia.

Faʻaliliuga

E manaʻomia le tuiina ma faʻafouina talavou haworthia tasi i le 2-3 tausaga.pe a oʻo aʻa i totonu o le ulo. O laʻau matutua e tatau ona toe totogia soʻo - tasi ile 2 tausaga. Ae e aoga le mataituina o le tulaga o aʻa i le taimi o le le moe, pe a latou feoti ese, e tatau ona toe fesuiaʻi le fugalaʻau!

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio pe faʻafefea ona toe tui se laʻau:

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi e seasea osofaʻia faʻasolosolo haworthia. Ae o isi taimi e mau ai le mealybug i luga o laulaʻau. Ina ia aveʻese le faʻamaʻi, e tatau ona vaʻaia lelei le ala i fafo ma laʻau ile vai fasimoli. Afai e le fesoasoani lenei mea, o le vailaʻau oona o le a sefe: Aktelik poʻo Fitoverm.

O faʻamaʻi fugalaʻau e tupu ona o le le tatau ona tausi:

  1. O le faʻasusu tele e faʻaosoina ai le aʻa ma le lau pala.
  2. Hypothermia e tau atu i le uliuli ma le pala o lau laupepa.
  3. Faatasi ai ma le leai o moli, o le laau mafai ona amata toso i fafo, leiloa lona matagofie, puupuu foliga.
  4. Mai le susulu o le la, e susunuina foliga o laupepa i foliga o enaena-enaena enaena.
  5. O le soʻona oona o le eleele e mafua ai le ola faʻafuaseʻi ma aʻa pala.

Metotia toe gaosia

E sili le amata faʻasalalau Hawortia ile tautotogo. E tolu auala faʻamaonia:

  1. Tamaiti... O tamaiti fausiaina ma aʻa i le taimi o le totoina o se tagata matua laʻau e vavaeʻese ma totoina i ni vaʻa eseese. O le substrate tatau ona susu.
  2. Tuua... O se laulaʻau e tipi ese mai le tina laʻau, lea e tatau ona mago mo le 2 aso. Ona totō ai lea i le vai-faʻasūsū, 'eleʻele palapala poʻo le oneone faʻavae. O le masina e mauaʻa ai se laʻau fou, e le tatau ona faʻasusu i le taimi nei.
  3. Fatu... Lenei auala o le toe gafa e sili ona faigata ona o fatu fatu lemu lemu. O lenei metotia e faʻaogaina e na o fugalaʻau fugalaʻau masani ma faʻafofoa.

Tulafono faʻavae o tekonolosi faʻatoʻaga

  • Haworthia e tatau ona i ai i se susulu, malu nofoaga. O le faʻamalama poʻo le pupula o le taumalulu loggia ma le vevela e le sili atu i le + 8 + 10 ° C o le a faia. E tatau ona paolo mai saʻo o le la i luga o le fugalaʻau.
  • I le vaitaimi o le ola ola mai ia Me ia Oketopa, o le fugalaʻau tatau ona faʻainu masani i vai faʻamautu i le vevela o le potu. I le vaitaimi o malologa, faʻasusu e faʻaititia i le 1 taimi i le masina.
  • Faʻapea foi, i le vaitaimi o le tuputupu aʻe, e manaʻomia le fafagaina o le fugalaʻau ma fetilaisa faigata mo succulents - tasi i le masina. Leai se meaʻai e manaʻomia ile taumalulu.
  • Fesuiaʻi se matua matua leai se sili atu ma le 1 taimi i le 2 tausaga.
  • E sili atu le faʻalauteleina o le haworthia e faʻaaoga ai itu i fafo poʻo laʻau. Aʻo leʻi totoina, e tatau ona faʻamamago fatu.

Faaiuga

Na matou faʻalauiloa atu oe i le auiliili i le haworthia tusitusi. Afai e te manaʻo e vaʻai i le matagofie matagofie i luga o lau windowsill tausaga uma, ona e ala uma ia maua lenei masani ese suamalie laʻau. Na te le amanaʻia tulaga o le taofia ma faigofie ona tausia. Ma o le a fiafia i ona foliga teuteuina mo le sili atu i le 10 tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Zebra Haworthia flowering and its care in 5 simple steps (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com