Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Borjomi - Georgian soifua maloloina taulaga taulaga

Pin
Send
Share
Send

Borjomi o se taulaga i le itu i saute sisifo o Georgia, lea na lauiloa i le vaitaimi o le Soviet mo ana vai minerale. I le tulaga o le auina atu i fafo, o lenei vai faamalolo tulaga muamua i Georgia ma e sili ona lauiloa i le CIS atunuu.

O le 'aʻai o loʻo nonofo ai pe tusa o le 10.5 afe tagata. O se tamaʻi laʻititi laulelei ma maualalo lona matagofie i le 'aʻai o le vaitafe o Kura, e 152 km le mamao mai Tbilisi. E aoga le sau iinei e faamemelo i le matagofie natura ma vaʻai i faʻamanatu faʻasolopito, o loʻo iai le maota o le aiga tupu o Rusia o Romanovs.

O le nofoaga o Borjomi o loʻo i ai atinaʻe tetele tau turisi: o le tele o faleʻaiga ma kioski i auala o loʻo matala ai meaʻai a Georgia, e tatala faleoloa, ma e tele foʻi faleʻaiga i Initaneti o loʻo tutotonu.

O fea e siaki ai

Ae mo mea e nonofo ai, sili atu ma le sefulu faletalimalo, tele fale tumama, fale talimalo talimalo tele fale talimalo ua fausia i Borjomi. O le Borjomi Palace Resort & Spa ua tatalaina talu ai nei. E mafai ona e mauaina se nofoaga talafeagai e te nofo ai i tau eseese: mai le 12 i le 150 euro i le po.

Faʻaitete pe a filifilia ni fale talimalo i Borjomi! Faʻatasi ai ma i latou o loʻo lelei fale filifiliga ma potu e tuʻua tele e manaʻomia. E le fautuaina e tagata tafafao maimoa le faʻafesoʻotaʻiina o le au vaʻaia latou te ofaina malo e nonofo ai tagata femalagaaʻi i luga o auala. E sili le faʻaoga o tautua o le tusiina muamua: ole auala lea e mafai ai ona e maua ni ofo ma tau paʻu ma filifili mea e nonofo ai ile taulaga ile tau lelei. Ole tau ole po ile fale talimalo e amata ile $ 12.


Nofoaga o Borjomi

Ua e asia Borjomi, oe o le a talitonuina o lenei Georgia lungsod e manaia e le gata mo lona lauiloa vai minerale. E i ai foi vaʻaiga e aoga le vaʻai i ai.

Paka tutotonu

Borjomi Park o loʻo tu i tafatafa o le Borjomula vaitafe. O le autu o le paka o se minerale tautotogo i totonu o se matagofie lanumoana lanumoana paʻepaʻe ma se tioata taualuga. E mafai ona faʻatumu lau koneteina i vai mo maua fua. E i ai nofoa faʻataʻamilomilo i le faʻapaologa e mafai ai ona e malolo filemu ai, ma i le afiafi, pe a ola moli, o le a e fiafia foʻi i le siʻosiʻomaga filemu ma le mafanafana.

O le a se isi mea e te vaʻai ai i le paka i Borjomi?

  • Waterfall ma faʻatagata o Prometheus.
  • Alalaupapa ma gazebos.
  • Vaifofoa vai ma le vevela o 32-38 tikeri. (asiasi ile tau - 5 GEL)

O le paka e tatala i aso uma mai le 9 am i le 7 pm. O le ulufale ulufale tiketi o 2 GEL.

I luga o se tusi! O a vaʻaiga e vaʻai i Tbilisi, faitau i lenei tusitusiga ma se ata.

Falemataʻaga o faʻamatalaga i le lotoifale

Ia mautinoa e asiasi i le taulaga Museum of Local Lore. I le falemataaga e mafai ona e faʻamasani i le tala faʻasolopito o le Borjomi resort, saili poʻo a tagata taʻutaʻua malolo iinei. O loʻo iai foʻi ma le anoanoaʻi o mea mananaia mai olaga o tagata o loʻo nonofo i totonu, Georgia atoa. Oe mafai ona vaʻaia seasea faʻaaliga, e aofia ai aitema mai le taumafanafana maota o le Romanovs. Tagata asiasi asiasi maitau o le masani ma le falemataʻaga faʻaaliga o le a sili atu ona manaia ma se taʻiala.

Tuatusi faatosina: st. St. Nino, 5, Borjomi 383720 Georgia.

Maota o Mirza Riza Khan

O le fale o se aganuu measina nofoaga o Firuza. Lenei o le maota i le ogatotonu o le taulaga, lea e aofia ai i le lisi o taua vaʻaiga o Borjomi. O le fale na fausia i le 1892 e ala i le faʻatonuga a le Konesula o Peresia (lea ua taʻua o Iran). Na faʻasaoina lelei ma o lea ua faʻatosina mai turisi ma ona fausaga e le masani ai ma tele openwork elemeni ma faʻatusa. O le fale e sili ona puʻeina ata i Borjomi

Tuatusi: st Baratashvili, 3, Borjomi, Georgia.

O le 'olo Petre

O aso nei ua naʻo toega o toega o le 'olo tulaga ese o Petre i le Borjomi Gorge. Ae ui i lea, o le pito i lalo o le pito i lalo ma le pito i luga olo o vaega faʻasao: ma e faia i se le masani ai mea - maʻa tetele.

E le o iloa poo ai tonu na fausia lenei 'olo. I se tasi taimi o se fale puipui tele, ona ave ai lea e le au Take ma fai ma ofisa tutotonu o le latou ami. E aoga le alu i luga iinei a itiiti mai e vaʻai i le matagofie vaaiga o ata e tatala mai le mauga ma puʻeina se ata mo manatua.

Ina ia oʻo atu i le 'olo o Petre, savali i le itu taumatau o le Kura i auala o nofoaafi. Ona liliu lea i le agavale ma alu i luga o le auala.

Taavale uaea

O le uaea taʻavale, lea e manatu o se tasi o mataaga sili ona manaia o le taulaga o Borjomi, na fausia i le 60 o le seneturi talu ai. Talu ai nei na ia faia ai se toefaʻaleleia atoatoa. E tatau ona tuʻufaʻatasia le taʻavale uila i totonu o le pusa e tuʻu ai le taulaga i le taulaga. O iina na tu ai le nofoaga pito i lalo o le auala e taua o le "Park".

O le uaea taavale o le a ave oe i le maualuga o le 1000 mita i luga o le sami, mai le mea o le a e maua ai matagofie vaaiga o le taulaga o Borjomi ma le siosiomaga natura. I le pito i luga o le nofoaga "Plateau" o le a e vaʻaia ai se falesa agamalu o St. Seraphim o Sarov na fausia i le 2008. E mafai ona e alu i lenei lotu, e faʻagaioia ma e taʻutaʻua tele i tagata o le taulaga.

  • O le uaea taʻavale e tamoʻe i le vaitaimi mafanafana (mai le ogatotonu o Me) mai le 10 i le taeao i le 8 i le afiafi, i le taumalulu mai le 10 am i le 6 pm.
  • Tasi le auala malaga tau 5 GEL.

Green monastery

A e fesili i tagata o loʻo nonofo i le mea e te vaʻai ai i Borjomi, latou te mautinoa latou te fautuaina oe e asiasi i le Green Monastery. Lenei o le monastery tane ulumatua galue i uma o Georgia, lea e masani ona tosina mai tagata malaga.

O le fale na fausia i le 9-10 seneturi i le tulaga o se masani basilica o lena vaitaimi. O le 14 seneturi olo na fausia lata ane, faʻamaeʻaina le foliga ata o le monastery complex. Ia mautinoa e te alu i totonu o le malumalu e lagona ai le agaga o aso anamua ma faʻatumuina i lona siʻosiʻomaga filemu. I tua atu o le basilica, e mafai ona e asia se isi nofoaga manaia - o se vaipuna o loʻo i ai le vai paʻia, e o mai ai tagata malaga mai le atunuʻu atoa.

O le monaseri o loʻo tu i totonu o le Setete Faʻaleoleo, o ia lava o se taua faʻatosinaina o Borjomi. E mafai ona e alu i ai i le taxi (tusa o le 20 lari) poʻo le pasi. Aua neʻi galo ia fai lavalava talafeagai e asiasi ai i le monaseri - tauau ma tulivae tatau ona ufiufi.

Faitau foi: Kutaisi - o le a le mea manaia e uiga i le laumua o Georgia?

Likan Palace - o le taumafanafana nofo o le Romanovs

O le Maota o Likan na fausia i le nuu o Likani latalata i Borjomi e ala i le faatonuga a le Grand Duke Nikolai Mikhailovich Romanov i le faaiuga o le 19 seneturi. O lenei fale sili ona matagofie i Georgia, na faia i le ituaiga o Moorish, sa avea ma nofoaga o le taumafanafana mo le aiga tupu. E manaia tele o le vaaiga o le maota i lalo o le Romanovs na puʻeina luga o ata lanu o Borjomi e le pueata o Prokudin-Gorsky.

E maitauina o le 1898, o le fale eletise muamua i le teritori o le Malo o Lusia na fausia latalata i le maota e faʻapitoa e sapalai ai le eletise i le maota. O lenei o se matua alualu i luma mo lena taimi.

Seia lata mai nei, na avea ai le Maota o Likan ma nofoaga o le peresetene i le taumafanafana i Georgia. O le ulufale atu sa faasaina iinei: tasi mafai na ona faamemelo i luma o le laulau. Ae i le 2016, na filifili le pulega a Georgia e suia le tulaga ma liliu le tosina i se falemataaga tatala i tagata lautele. O le toe faʻaleleia na alu ai le tolu tausaga.

E mafai ona e sau mai Borjomi i Likani i pasi ma taʻavale laʻupasese. Ae ia manatua o Mati 2020, ua tapunia le maota mo le toe faʻaleleia ma e naʻo fafo e mafai ona vaʻaia.

Togafitiga ma le toe faaleleia i Borjomi

O vavega mea totino o le vai i le lotoifale vai na muamua mauaina e fomaʻi o le militeri o le Kherson regiment. Na tupu lenei mea i le 1816. O le nofoaga na maua ai le lauiloa lautele i le 1841, ina ua faʻamalolo e se taʻutaʻua lauiloa e igoa ia Golovin lona afafine i vai i le lotoifale. Ina ua maeʻa lena, na amata ona omai tagata mamalu mai itu uma o le malo o Lusia, iinei mo togafitiga.

O le vailaʻau vailaʻau o le minerale vai i Borjomi o hydrocarbonate-sodium. E mineralized masani i le natura. E mafai ona faʻamalolo lou soifua maloloina i le vai Borjomi i auala eseʻese: inu, ave taʻele, faʻapipiʻi ausa ma manava. Inu vai e aoga mo tagata ma faʻamaʻi o le manava ma digestive system, metabolic faʻaletonu.

Fautuaina e ave taʻele ma vai minerale mo tagata e maua i le popolevale popolega, faʻamaʻi o le fatu ma alatoto toto, faʻafitauli ma le faiga fanau. O le manava e lelei mo faʻamaʻi manava.

Lua lauiloa vai puna vai i le taulaga o Borjomi i Georgia o loʻo tu latalata i le paka tutotonu. Mai ia mea e mafai ona e utuina ma inu vai fua.

Oe mafai ona maua togafitiga i se tasi o le tele i le lotoifale nofoaga tumama, fale talavai ma soifua maloloina nofoaga e maua ai faʻataʻitaʻiga ma le tele o auala. I nofoaga tumama o le nofoaga malolo latou te faʻaaogaina ai e le gata o le Borjomi vai, ae faʻapea foi i le minerale o le sulfur baths.

O fale teu fale taʻutaʻua o Rixos Borjomi (5 fetu) ma le Borjomi Palace (4 fetu). O mea e nonofo ai i latou e taugata tele (tusa ma le 85 Euro ma sili atu), ae e aofia ai ma togafitiga faʻataʻitaʻi ma taumafataga, e iai ma meaʻai, faʻapea foʻi ma asiasiga i vai taele ma isi nofoaga tetele mo tagata asiasi mai.

Borjomi e le naʻo le soifua maloloina nofoaga taulaga i le atunuʻu, faʻalogo foi i togafitiga i le soifua maloloina nofoaga malolo Abastumani i Georgia, e le o atinaeina, ae sili atu taugofie.

Tau ma le tau

Borjomi ei ai le tau agamalu. O le taulaga e puipuia e mauga, o lea e leai ai ni mea le manaia pei o le paʻu o le vevela ma le agi o le savili.

E mafai ona e sau mo malologa ma togafitiga i Borjomi i soʻo se taimi o le tausaga. E malu iinei i le taumalulu, ae leai se malulu tele. O le averesi o le vevela ia Ianuari o le 1 ° C i le ao ma -6 ° C i le po.

O le masina faʻaletonu i Borjomi o Me. I le toega o le tausaga e timu soo, ae le masani - 4-7 aso i le masina.

Ona o lona tulaga i se mauga gaogao, taumafanafana i le nofoaga malolo e mafanafana, ae le vevela. Ia Iulai, o le averesi o le vevela o le ea e oʻo atu i le 25 tikeri. O le sili sili ona lelei le masina e asiasi ai i le taulaga o Me. I lenei taimi, o laʻau ma laʻau laʻau o loʻo fuga mai iinei, o le aso ua faʻasolosolo umi, ma o le tau ua maeʻa agamalu ma manaia. O Me ia o ata sili ona matagofie o le taulaga o Borjomi na puʻeina.

E tatau ona maitauina o tau o fale i le taulaga toetoe lava a le suia faʻalagolago i le vaitau.

Faʻaaliga: Telavi o le ogatotonu o le gaosia o winemaking i Georgia.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu i Borjomi mai Tbilisi

O le mamao mai le laumua o Georgia, Tbilisi, i Borjomi soifua maloloina nofoaga e 160 km i le auala.

E masani ona pasi pasi ma nofoaafi mai Tbilisi i Borjomi. O le vaega mulimuli na tuʻua mai le Tbilisi Train Station ae afe i le taulaga tutotonu. O nofoaafi eletise e tuʻu faʻalua i le aso: i le 6:30 (Nu. 618/617) ma le 4:15 i le afiafi (Nu. 686/685). E tatau ona e faʻaaluina le 4 itula i le auala. E mafai ona faʻatau tiketi i luga ole laiga i le www.railway.ge mo le 2 GEL.

O pasi i le taulaga o Borjomi e tuʻua itula uma mai le 7 i le taeao e oʻo i le 6 i le afiafi. O le nofoaga o le tuʻumaga o pasi o le pasi pasi i le Didube metro nofoaga. O le pasese e 8 Georgian lari, ma o le taimi malaga e tusa ma le 2-2.5 itula.

O tau ile itulau e mo Mati 2020.

Borjomi vaʻaiga ma atinaʻe ua makaina i luga o le faʻafanua i Lusia.

Matamata i se puʻupuʻu video iloiloga o Borjomi! Mau-maualuga fana ma faasaʻoina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Borjomi, Georgia 4K (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com