Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mafra Palace - o le nofo tupu sili ona tele i Potukale

Pin
Send
Share
Send

Mafra (Potukale) - o le nofoaga na fausia ai le sili tele nofo ai o tupu Potukale. E tu i le 30 km i matu o Lisbon. O le ogatotonu o le fale e pei o le falesa tele, ae o totonu e faʻafiafiaina i le tamaoaiga ma tamaoaiga.

>

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le amataga o le fausiaina o le Mafra Palace na fetaui lelei ma le fanau mai o Prince Jose I, o le suli o le Tupu João V. Galuega na faia mai le 1711 i le 1730. O fuafuaga a le aiga tupu na tauagafau, na latou mananao e fausia se tamai monaseri, ae o le tulaga tautupe na faamalosia, ma na filifili le tupu e fausia se maota o le tupu, faatasi ai ma lona matagofie ma lona matagofie, o le a sili atu nai lo le maota o El Escorial fale, tu latalata i Madrid.

Ina ua maeʻa galuega fausiaina, e leʻi vave ona avea le maota maota o le tupu; muamua, o tagata o le aiga tupu faʻaaogaina e faʻatulaga ai ni tusi faʻapitoa e suʻe ai le vaomatua.

Mea moni manaia! I le amataga o le seneturi lona 20, ina ua faʻatoʻilaloina le malosiʻaga o tupu, na faʻalauiloaina le maota o le maota mataaga.

Faimalaga i totonu o le maota tupu

Fale uma o le Mafra Palace nofoia le eria o le lata i le 4 hectares (37.790 sq. M.), E aofia ai 1200 potu, sili atu 4700 faitotoʻa ma faʻamalama, 156 faasitepu ma 29 lotoā. Faʻafiafia, a ea? O le fausiaina o se maota matagofie tele na mafai ai ona o le auro a Pasila, lea na liligi atu i totonu o le atunuʻu ma faʻatagaina ai le tupu e faʻatino ona aitia i faatufugaga ma faʻamalosia le pule tautupu.

Mo le monastery tupu o Mafra, na okaina ai e le tupu faatagata ma atavali mai le sili Italia ma Potukale matai, ma o ofu lotu uma ma auro lotu na aumaia mai Italia ma Farani.

Mea moni manaia! Ae paga lea, o le matagofie o le maota, lea na nofotupu i le taimi o nofoaiga a tupu, e le mafai ona vaaia i aso nei. Talu ai o tagata o le aiga tupu i le taimi o le taua ma Napoleon o ese atu i Pasila, aveina ma latou lipine, meaafale, atavali.

O a vaega o le maota?

Monaseri

Muamua sa fuafuaina mo monike e 13, ae o le poloketi na faia suiga tetele. O le iʻuga, o le fale na faʻaauupegaina i mea uma e manaʻomia mo le 300 Franciscan monike.

O le tupu lava ia na saunia le lagolago mo le monaseri, totogi uma tupe alu mai lana lava taga. O sui o le aufaipotu sa tufatufaina totogi i le tausaga faalua i le tausaga ma i le tausaga atoa na maua ai meaai talafeagai - uaina, suauʻu olive, ma povi. I se faʻaopopoga, sa iai le togalaʻau ma le tele o tane vai i le monotaga.

Basilica

O le autu o le faʻapaologa autu o le Mafra Palace i Potukale. Bell olo o loʻo tu i itu uma. O le basilica na faia i le Baroque style. Limestone mai le itulagi Sintra na faʻaaogaina mo le fausiaina. O le foloa ma puipui o lo i maamora.

E maitauina o le lua ma le maualuga o le 65 m ma le lautele o le 13 m o le uluaʻi fale na fausia i Potukale. O le autu o falelotu e 11 ua teuteuina i atavali o le Taupou Maria, Iesu ma Sagato Anthony, o ia na faʻapaia i ai le ekalesia.

I totonu o le malumalu, e oʻo atu i le 6 okeni, teuteuina i teuteuga. O totoga e ono i le Basilica o le Mafra Palace e taʻutaʻua i le lalolagi atoa. E le o la latou numera na latou lauiloa ai, e ui o le mea moni lava ia e ofoofogia. O le uiga eseʻese o latou na fausia i le taimi e tasi ma na muaʻi fuafuaina mo taʻaloga soʻofaʻatasi.

Olo olo

O le Maota Maoa Mafra i Potukale e 2 logo olo - i itu uma o le Basilica. O le aofaʻi o logo o logo e 98, e faʻatele ai le fusi i le talafaʻasolopito e le gata i Potukale, ae o le lalolagi atoa. Latou fai mai o le tatagi mafai ona lagonaina i totonu o le faataamilosaga o 24 km!

Faletusi

O loʻo iai i le faletusi le potu tele ma sili ona taʻutaʻua ile fale. O se tasi o sili ona taua faletusi o le Malamalama i Europa ma e tusa ma le 36 afe voluma. O le potu ei ai le foliga o se koluse, lapoʻa 85 * 9.5 mita.

Avanoa i le faletusi manaʻomia se pemita, lea e mafai ona maua e tagata suʻesuʻe, tusitala faʻasolopito ma tagata atamamai o latou autu o suʻesuʻega faʻamatalaina le manaʻomia mo le ulufale atu i le aoina. E le faʻatagaina tagata tafafao maimoa e savali i totonu o le faletusi, ina neʻi faʻalavelaveina le siosiomaga tulaga ese.

Falemai

O gasegase tigaina na togafitia iinei. O aso uma lava e omai ai le fomaʻi ma le patele i tagata mamaʻi, ma o monike-tausimai e vaaia e mamaʻi. Naʻo sui o tamaliʻi na mafai ona mauaina togafitiga iinei, na faʻatagaina latou ona o i sauniga lotu.

Fale Talavai

I le fausiaina o le malumalu, o monike na teuina ni vailaʻau na fausia mai laʻau na totoina i la latou lava togalaʻau. Faʻapea foi, le tuʻufaʻatasia o vailaʻau oloa aofia ai le meli, meleni, mint, wax, resin. O mea ia e aoina mai mea faigaluega na faʻaaoga e monike i le gaosiga o vailaʻau.

Maota o le maota

  • Maota o Tiana. O le taualuga o le potu na valiina e se tufuga Potukale; na ia faʻaalia le atua fafine o le sailiga, o Tiana, faʻatasi ai ma neimoni ma satyrs.
  • Nofoalii. Royal tagata maimoa na faia iinei. O uiga lelei tautupu o loʻo faʻaalia i puipui o le potu tele.
  • Sailiiliga O mea sili ona taua na mauaina e tagata o Potukale.
  • Maota o Faʻamasinoga. Nei o tupu uma na pule i le atunuʻu i luma o le Tupu o João VI, ma o loʻo faʻaalia foi le Malumalu o Faʻataunuʻuina.
  • Hunting... Tele aiga tupu faʻaalu le tele o taimi e tulimanu; o le teuteuina o le fale tele ua faʻapaiaina atoa i lenei tupu fiafia.
  • Potu Don Pedro V... O le potu ua fuafuaina i le sitaili o le faʻaipoipo. O le Maota e lauiloa foi o le Mumu poʻo le Faʻatali. O totonu o le potu lea na faʻatali ai malo mo le aiga tupu e valaʻaulia i latou i le Maota Musika.
  • Maota o Faʻamanuiaga. O le potu autu lea, o loʻo tu i totonu o le potu faʻatali i le va o olo e lua o le maota o Mafra. Na potopoto uma iinei le aiga tupu mo mea faalelotu. O le hall o loʻo i ai se veranda e le iloa atu le maota o le maota.
  • Maota o Musika, Taʻaloga ma Faʻafiafiaga.
  • O le faletele muamua sa taʻua foi o le samasama ma avea ma potu e tali ai malo. O le potu lona lua o loʻo iai taʻaloga na lauiloa i taʻitaʻi o le 18 i seneturi.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

1. Taimi galue

  • Aso uma (seʻi vagana le Aso Lua) mai le 9-30 i le 17-30. O le maota tupu e tapunia i aso malolo - Ianuari 1, Me 1, Eseta ma Tesema 25. Le itula ae le i uma le galuega - i le 16-30 - ua tapunia faitotoʻa o le maota.
  • O le Basilica tapunia mo le ulufale mai 13:00 i le 14:00.
  • E faʻasa ona ulufale i totonu ma atopaʻu, ato faʻafafa lapopoa, lapopoʻa ma mea mamafa, faʻapea foʻi ma manu.
  • Tuatusi faatosina: Palácio Nacional de Mafra, Terreiro D. João V, 2640 Mafra, Potukale.

2. Tau tiketi

  • tagata matua - 6 Euro;
  • se tiketi mo tagata matutua (sili atu 65) tau 3 euro;
  • asiasi i terraces o le a tau ai 5 euro (e tatau ona muamua lesitala);
  • tamaiti i lalo ole 12 tausaga le matua ua faʻatagaina saoloto.

3. Faʻafefea ona e alu iina?

O le mamao mai Lisbon i Mafra e 39 km, o le faigamalaga e alu i lalo o le itula. E mafai ona e taunuʻu i pasi e alu ese mai le nofoaga o Campo Grande. O le taofi e taʻua o Mafra Convento. O le tau o le ticket e 6 euro, e mafai ona faʻatau le ticket mai le avetaʻavale.

E leʻo se faʻafitauli le alu i Mafra i le taʻavale. Tuʻufaʻatasia mo le GPS faʻatonuta: 38º56'12 "N 9º19'34" O.

O le maota-monastery o Mafra (Potukale), atonu, o le a le gata faateia oe i ona labyrinth ma intricacies o auala, staircases ma auala, ae faʻafiafiaina foi oe mai le asia ai.

Atonu e te fiafia foi i ai: E le mamao mai Lisbon le taulaga o Sintra, e 5 ona maota. Mo se taimi umi, o le National Palace o Sintra sa avea ma nofoaga o tupu, ma o aso nei e ona le setete ma o se tasi o sili ona asia tagata taʻimua i Potukale.
'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.palaciomafra.gov.pt.

Tau ma faʻasologa i luga o le itulau e mo Fepuari 2020.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. O le maota o le faʻatosina sili lea a Mafra ma i le 2007 na aofia ai i le lisi o Fitu Vavega a Potukale.
  2. I le 2019, na aofia ai le maota i le UNESCO World Heritage List.
  3. I le taimi na maeʻa ai le fausiaina, o le maota tupu i Mafra o le fale sili ona taugata i le atunuʻu.
  4. O le tatagi o le lotoifale 'olo logo mafai ona lagonaina i le mamao o 24 km.
  5. I le faletusi o le maota, o pate na teuina mo le puipuia o iniseti.

Matamata mai le maualuga o le maota ma le taulaga o Mafra - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Vilvaldi tocado nos Carrilhões do Pálacio Nacional de Mafra (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com