Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Taulaga o Nasareta i Isaraelu - Faimalaga i Nofoaga o Talalelei

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga o Nasareta o se nofoaga e tu i le itu i matu o Isaraelu. O le fale mo 75 afe tagata. O le vaega autu o le sili ona tele taulaga i le setete, lea e nonofo filemu ai le au Kerisiano ma le au Mosalemi. Na amata ona lauiloa Nasareta, muamua i mea uma, ona o ona mata faʻalelotu, aua o Iosefa ma Maria na nonofo iinei, o le taulaga lea na faʻaalu ai e Keriso tausaga muamua o lona olaga. O fea le 'aʻai o Nasareta, o le a le auala e te mafaia mai Tel Aviv, o a Orthodox vaʻaiga e sili ona faʻaaloalo ma asia - faitau e uiga i lenei ma sili atu i la matou iloiloga.

Ata: taulaga o Nasareta

Taulaga o Nasareta - faʻamatalaga, faʻamatalaga lautele

I le tele o faʻamatalaga faʻalelotu o Nasareta o loʻo taʻua o se nofoaga i Isaraelu na ola aʻe ai Iesu Keriso ma ola ai mo le tele o tausaga. Mo le sili atu ma le lua meleniuma, miliona o tagata faimalaga e o mai i Nasareta i tausaga uma e faamamaluina ia manatuaina ia nofoaga paia.

O le vaega faʻasolopito o le nofoaga o loʻo faʻafouina, peitaʻi o loʻo taofia pea e le pulega le uluaʻi vaʻaiga o le nofoaga. I Nasareta, e i ai ni auala vaapiapi, tulaga ese fausaga ata.

Nasareta po nei Nasareta i Isaraelu o le sili ona faʻaKerisiano ma i le taimi e tasi Arapi taulaga i le setete. E tusa i fuainumera faʻamaumauga, 70% o tagata Mosalemi, 30% o Kerisiano. Na o Nasareta le nuu e malolo ai tagata i le Aso Sa.

Mea moni manaia! I totonu o le Malumalu o Mensa Christie, na faʻasaoina ai se fasi laupapa na avea o se laulau mo Keriso ina ua maeʻa le toe tu.

Malaga faʻasolopito

E leai ni mea taua na tutupu ai ma ni suiga mataʻina i le talafaʻasolopito o le 'aʻai o Nasareta i Isaraelu. I aso ua tuanaʻi, o se tamaʻi nofoaga na nonofo ai ni aiga se toʻasefulu ma le lua, faʻatasi i le galueaina o fanua ma faiina o latou uaina. Sa nonofo filemu tagata ma filemu, ae mo tagata kerisiano uma i le lalolagi atoa, o Nasareta o loʻo tusia pea i le tala faʻasolopito ma Ierusalema, faʻapea foi ma Peteleema.

I le tele o tusitusiga lotu o loʻo taʻua le upu Nasareta, ae le o le igoa o le nofoia, ae i le uiga o le upu "lala". O le mea moni o le vaitaimi o Iesu Keriso, o le faʻamautuina o faʻamatalaga e leʻi tusia i faamaumauga o Isaraelu.

O uluaʻi faʻamatalaga o Nasareta i Isaraelu na amata mai i le 614. I le taimi lena, na lagolagoina e tagata o le atunuʻu Peresia o loʻo tau faasaga ia Byzantium. I le lumanaʻi, o lenei mea moni na aʻafia tonu ai le talafaʻasolopito o le taulaga - o le ami a Byzantine na faʻaumatia atoa ai tagata o le atunuʻu.

I le tele o seneturi, e masani ona pasi atu Nasareta i sui o lotu ma aganuu eseese. Na pulea e tagata taua, tagata Arapi. O lona iʻuga, sa i ai le taulaga i se tulaga faʻanoanoa, ae sa faifai malie lava ona faʻagasolo. Mo le tele o seneturi, nai tagata na manatua Nasareta. I le senituri lona 17, na nofoia ai e patele monike Franciscan i lona teritori, ma a latou lava tupe na latou toe faʻaleleia ai le Ekalesia a le Faʻaliga. I le seneturi lona 19, o Nasareta o se 'aʻai manuia ma olaola.

I le ogatotonu o le seneturi lona 20, na taumafai ai Peretania e faoa le taulaga, ae o le ami a Isaraelu na teena le osofaʻiga. Nasareta o aso nei o se taua lotu faʻalelotu nofoaga autu.

Faailoga o Nasareta

Ole tele o nofoaga e manatua ai turisi e fesoʻotaʻi ma lotu. E toatele turisi e omai e asi nofoaga paia. O le lisi o mataaga e sili ona asia e aofia ai le Ekalesia Faʻalauiloa.

Malumalu o le Faʻasilasilaga i Nasareta i Isaraelu

O le maota tapuai a le Katoliko e tu maualuga e le mamao mai le taulaga tutotonu; na fausia i luga o le tulaga o nofoaga paia na fausia e le Crusaders ma Byzantines. O le tosina atu o se lapoʻa tele fausia faataamilo i le Ana Faasilasilaga. O iinei na iloa ai e Maria le tala lelei o le Immaculate Conception.

O le maualuga o le fale e 55 mita; o le fale foliga pei o se 'olo. O le tusiata fale ma teuteuga tuʻufaʻatasia faʻaonapo nei ma teuteuga tuai a le ekalesia. O le faʻamanatuga na aoina mai i le tele o atunuʻu na faʻaaogaina mo teuteuga o le falesa maualuga.

Lelei e iloa! E na o le pito sili ona tele le malumalu i Sasaʻe tutotonu, naʻo le pau le lotu. O iinei e fautuaina ai e amata lau asiasiga i nofoaga faʻalelotu o Nasareta i Isaraelu.

O le basilica e aofia ai ni vaega:

  • Lalo - tulaga ese tala faʻasolopito o vaitaimi o le Byzantine Empire, crusaders e aoina iinei, o se maʻa fale o le Byzantine vaitaimi na faʻasaoina;
  • O le pito i luga na fausia mo le 10 tausaga nai lo le 18th seneturi nofoaga paia; o se foliga iloga o pupuni tioata faamalama.

Lelei e iloa! O le togalaau lata ane e fesoʻotaʻi le nofoaga ma le Ekalesia a Sagato Iosefa.

Faʻamatalaga aoga:

  • e saoloto le faitotoʻa;
  • itula faigaluega: i le tau mafanafana mai le Aso Gafua i le Aso Toʻonaʻi - mai le 8-30 i le 11-45, ona amata mai le 14-00 i le 17-50, i le Aso Sa - mai le 14-00 i le 17-30, i masina malulu mai le Aso Gafua i le Aso Toʻonaʻi mai le 9-00 i le 11-45, ona 14-00 i le 16-30, Aso Sa - ulufale;
  • Basilica tuatusi: Casanova St..;
  • o se mea e manaʻomia muamua o lavalava tauagafau ma se ufiufi ulu mo fafine.

Malumalu o Sagato Iosefa

Falelotu Franciscan teuteuina i se sitaili faʻaonapo nei. O le fale na fausia i luga o le 'upega tafaʻilagi lea sa i ai i le taimi ua tuanaʻi sa i ai se fale aʻoaʻoga o Iosefa, faʻatulagaina, o le faʻailoga iloga na faʻaigoaina ia te ia. I totonu o loʻo iai: se vaieli tuai o loʻo tumu pea ile vai, o le fale povi na amata mai ile seneturi lona lua TLM, e iai ana, ose tasi na galue ai Iosefa. Tagata asiasi mai i itu uma o le lalolagi o mai iinei.

Faʻamatalaga aoga:

  • tu i tafatafa o le faitotoʻa i matu o le Ekalesia o le Faʻasilasilaga;
  • taimi faigaluega: aso uma mai le 7-00 i le 18-00;
  • e saoloto le faitotoʻa;
  • ofu talafeagai e manaʻomia.

Nofoaga Faʻavaomalo mo Maria le Nasareta

O lenei tosina e pei o se falemataaga faigata. Lenei o aoina eseʻese ata o le Taupou Maria, faʻaputuputu mai uma i le lalolagi atoa. O totonu e fai si lautele, pupula ma matagofie teuteuina.

Taua! E le faʻatagaina fafine e ulufale i le Nofoaga Autu i ofuvae pupuu. Ma tauau, lima ma ua.

Faʻamatalaga aoga:

  • o le faʻatosinaina o loʻo tu i le ogatotonu o Nasareta;
  • e i ai le mea e paka ai taavale latalata;
  • logo logo i aso uma ile aoauli;
  • e sili ona lelei le asiasi i le Nofoaga Aʻoga ae leʻi oʻo i le aoauli, a maeʻa le 12-00 amata le sauniga ma ulufale mo turisi e faʻatapulaʻaina, mai le 14-00 ua toe tatalaina le malumalu mo asiasiga fua;
  • i le Nofoaga Tutotonu e mafai ona e faʻatau se taʻamilo taamilo, o le taʻiala o le a taʻu atu ia te oe i auiliiliga e uiga i le olaga o le Taupou Maria
  • ia mautinoa e savali i le lotoa o le Nofoaga Tutotonu, e tele laʻau eseese o loʻo aoina iinei - sili atu ma le 400 ituaiga;
  • e mafai ona e alu i luga o le taualuga ma faamemelo i le vaaiga o Nasareta;
  • o loʻo iai le fale faʻamanatu ma le cafe i le teritori o le Nofoaga Tutotonu;
  • tuatusi: Casa Nova Street, 15A;
  • taimi faigaluega: aso uma, seʻi vagana le Aso Sa mai le 9-00 i le 12-00 ma mai le 14-30 i le 17-00.

Kana o Kalilaia

Afai e te tuua Nasareta ma mulimuli i le auala numera 754, o le a e maua oe i le nofoaga o Kana o Kalilaia. Ole ala lea na mulimuli ai Iesu Keriso ina ua uma ona faʻateʻaʻina mai le taulaga.

Mea moni manaia! O Kana e igoa ia Kalilaia ina neʻi le mautonu tagata o le nuʻu, talu ai o loʻo iai le isi Kana e le mamao mai Tzor.

Tala malie e uiga i Kana i Kalilaia:

  • i le taimi ua tuanaʻi o se tele nofoia fesoʻotaʻi le laumua ma Tiberia;
  • O iinei na faia ai e Iesu le vavega muamua - na ia liua le vai i le uaina;
  • i Kana i aso nei e tele ekalesia: "Le Uluaʻi Vavega" - foliga tauagafau i fafo, ae o totonu e mauoa, "faʻaipoipoga" - o le baroque fale, "St. Bartholomew" - o se faʻatafafā foliga, o le facade e le teuteuina i soo se auala.
Igoa EkalesiaFaasologaVaega:
"Vavega Muamua"Aso uma mai le 8-00 i le 13-00, mai le 16-00 i le 18-00e avanoa fua le faitotoʻa
"Faʻaipoipoga"Mai ia Aperila i le amataga o le tautoulu: mai le 8-00 i le 12-00, mai le 14-30 i le 18-00. Mai ia Oketopa ia Mati: mai le 8-00 i le 12-00, mai le 14-30 i le 17-00.Ulufale e leai se totogi, ata ma ata vitio ua faʻatagaina.

Faʻamatalaga aoga:

  • i luga o faʻafanua, o le igoa o le tosinaga ua filifilia o Kafr Kana;
  • i totonu o le lotoifale faitau aofaʻi na o le 11% o Kerisiano;
  • mai Nasareta i Kana o Kalilaia e iai pasi - Nu 431 (Nasareta-Tiberias), Nu 22 (Nasareta-Kana);
  • o se tasi o mea mataina i Kana o Kalilaia o le uaina i le lotoifale, e faʻatau atu i totonu o falesa, faleoloa, i faleoloa i auala ....
  • O taʻua e molimau na molimauina o Qana e iai ona rimoni e sili ona suamalie i Isaraelu uma.

Manatu i luga o le Mauga Overthrow

O le mea e tosina i ai o se maupuʻupuʻu lanu meamata e tu latalata i Nasareta i Isaraelu. O lenei nofoaga o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻili mai i le Tusi Paia. O i tonu lava na folafola ai e Iesu Keriso se lauga na feita tele ai tagata o le nuu, ma latou filifili ai e tiaʻi o ia mai le pupū lata ane.

O le maupuepue o le mea na eli ai, lea na maua ai le faaleagaina o le malumalu mai le seneturi lona 8. I se faʻaopopoga, o faʻailoga o le Emepaea Byzantine ua maua.

E maitauina o le lotu Orthodox ma le Katoliko e leai se maliega e faʻatatau i le tulaga tonu o le mauga. E talitonu le au Kerisiano o le faatosina e latalata i Nasareta, e oʻo lava i se falesa na fausia i lenei nofoaga. E talitonu tagata Katoliko, mai le Mauga o Tapora, na matamata ai le Taupou Malia i le feteʻenaʻiga na faia i le va o le faitau aofai o lona nuu ma lana tama.

Mea moni manaia! E le o taʻua i le Tala Lelei le faʻasaoina o Iesu Keriso mai le toʻatele o tagata o le taulaga. E tusa ai ma se tasi o talatuu, o ia lava na oso mai le mauga ma taunuu i lalo e aunoa ma se manuʻa.

O loʻo iai le potu vaʻai i le tumutumu o le maupuepue, o loʻo iai se vaaiga matagofie i le vanu, le taulaga o Nasareta ma le tuaoi o le Tapora.

Faʻamatalaga aoga:

  • o le ulufale i le potu vaʻai e leai se tau;
  • o le faleaoga o felauaiga i le lautele o le Amal School;
  • E te mafaia ona taunuʻu i pasi # 42, 86, 89.

Malumalu o le agelu sili Kaperielu

O se tasi o vaaiga autu a Orthodox - o i tonu na tupu ai le Faʻasilasilaga. Mo le taimi muamua, na faʻaali mai ai le agelu ia le Taupou Maria iinei, i le vaieli. I le vaega i lalo o le eleele o loʻo i ai lava le Holy Spring, lea e o mai i ai le miliona o tagata malaga mai.

O le uluaʻi malumalu na faʻaalia ii i le seneturi lona 4, i le vaitaimi o le Crusaders o le malumalu na faʻafuaseʻi ma avea ma se malumalu tele na teuteuina ma maamora. I le ogatotonu o le senituri lona 13, na faaleagaina ai le nofoaga e tagata Arapi.

O le ekalesia onapo nei na faatuina i le ogatotonu o le 18th seneturi, maeʻa maeʻa galuega na maeʻa i le faʻaiuga o le 19 seneturi.

O le faitotoʻa i le mea e faʻatosina mai ua teuteuina i se faitotoʻa mamana ma se pupuni e lagolagoina e koluma agavaʻa. O le elemene tutotonu o se logo logo ma se koluse. Frescoes, anamua Romanesque pou, atamai atavali na teuina i le teuteuga o le falesa.

Mea moni manaia! O le faʻailoga o le Faʻasilasilaga o loʻo faʻaalia i totonu o le falelotu lalo o le eleele.

E selau mita le mamao mai le falesa o loʻo iai foʻi seisi mea faʻatosina - o se vaieli, e sosoʻo ma na muamua vaʻaia e Maria le agelu. Mo le afe tausaga na o le pau lea o le tasi i le taulaga.

O le Malumalu o le Agelu Sili o Kaperielu ua taʻua foi o le Malumalu o le Faasilasilaga, ae na o lenei mea e tupu ai le le mautonu - o le tele o turisi e sese le lotu mo le Basilica o le Faasilasilaga. O fale e tu i le afa kilomita mai le tasi ma le isi.

Megiddo National Park

Faʻaliliuina mai le gagana i le lotoifale, o le upu Megiddo o lona uiga o Amaketo. E toʻatele tagata tafafao maofa e mafaufau - aisea e fesoʻotaʻi ai se nofoaga matagofie i le Vanu o Isereelu ma le iʻuga mataʻutia o le lalolagi?

Tel Megiddo o se maupuepue o loʻo tu i le itu sisifo o le vanu, lata ane o loʻo iai le nofoaga e faʻaigoa ai. I aso ua tuanaʻi, o se 'aʻai tele ma manuia. O le nofoaga na fausia i se tulaga taua taua. Aso nei o le eria faataamilo i le maupuepue ua amanaʻia o se atunuʻu paka.

O le maualuga o le faailo e tusa ma le 60 mita, 26 archaeological ma aganuu ua maua iinei. O uluaʻi nofo na aliali mai ile 4th millennium BC. Ma o le 'aʻai na faʻavaeina i le afe tausaga mulimuli ane.

E taua tele le vanu o Isereelu, ma oʻo atu ai i le selau o taua na tau ai iinei i le afe o tausaga. O le taua muamua na tupu i le seneturi lona 15 BC, ma i le amataga o le seneturi 20, na faʻatoʻilaloina ai e le 'autau a General Allenby le au Take, ma o lea na maeʻa atoa ai la latou pulega i Palenstine.

I aso nei, o le Megiddo Park o se tele tele nofoaga archaeological, lea na eliina ai eli mo le sili atu ma le selau tausaga. Na mafai e le au atamamai ona maua ni mea taua na amata mai i le seneturi lona 4 TLM. O le vaʻaiga mai le maupuepue e manaia tele. Ia mautinoa e te asia le nofoaga na faia ai le taua i le va o le lelei ma le leaga.

Faʻamatalaga aoga:

  • tuatusi: 35 km mai Haifa (auala tele numera 66);
  • totogifuapauina ulufale: mo tagata matutua - 29 sekeli, mo tamaiti - 15 sekeli;
  • o le tosina e matala i aso uma mai le 8-00 i le 16-00, ma i le taumalulu masina - e oʻo i le 15-00.

O fea e nofo ai i Nasareta

O le taulaga o Nasareta i Isaraelu e sili atu lona faʻalelotu nai lo turisi. I lenei tulaga, e i ai ni nai faletalimalo iinei, oe manaʻomia le vaʻaia fale mautotogi muamua. O le sili ona lauiloa faʻatulagaina o nofoaga turisi o fale talimalo ma fale talimalo. Mafaufau o Nasareta o se Arapi nofoia, oe mautinoa e mafai ona maua mauoa faletalimalo ma vaitaʻele iinei.

O le mea e nonofo ai le lua i le fale talimalo e 250 sekeli le tau, o le potu i le faletalimalo e tolu fetu mai le 500 sekeli i le aso, ma i se faletalimalo taugata e te totogia ai le 1000 sekeli.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina mai Tel Aviv

O Nasareta o le taulaga na fanau ai Iesu Keriso, e faitau miliona tagata faimalaga e omai iinei i tausaga uma. Ole toʻatele o tagata faimalaga e oʻo atu i Nasareta mai le Ben Gurion Airport pe tuʻu saʻo mai le Tel Aviv.

Taua! E leai ni malaga tuʻusaʻo mai Ben Gurion i le 'aʻai o Nasareta, o lea e malaga ai turisi i se nofoaafi i Haifa ona faʻasolo atu lea i se pasi e oʻo atu i la latou taunuʻuga mulimuli.

O nofoaafi nofoaafi ua uma ona tusi muamua, luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o nofoaʻiga a Isaraelu, pe faʻatau i le ofisa o pusa. O le pasese i Haifa e 35.50 sekeli. E 1.5 itula le faigamalaga. O nofoaafi e tuʻua saʻo mai le malae vaʻalele ma mulimuli ia Tel Aviv. I Haifa, e taunuʻu le nofoaafi i le nofoaga o nofoaafi, mai le mea e alu ai pasi mo Nasareta. E te faʻaaluina pe a ma le 1.5 itula ile auala.

E mafai foi ona e alu i Nasareta mai le pasi pasi i Tel Aviv. Vaalele # 823 ma # 826. O le faigamalaga e fuafua mo 1.5 itula. O le tau o le pepa e tusa ma le 50 sekeli.

O le auala sili ona lelei o le alu i se taxi poʻo le okaina o se transfer. E 500 sekeli le tau o le malaga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O le taulaga o Nasareta ua taʻua ma le tonu le nofoaga lotu e sili ona asia i Isaraelu. E le toʻaitiiti tagata malaga mai e o mai iinei nai lo Ierusalema. E tosina tagata tafafao maimoa i le nofoaga fanau mai o Iesu Keriso, o nofoaga o loo taʻua i le Tusi Paia, e pule ai se atemosifia faapitoa.

O tau uma i luga o le itulau e mo Mati 2019.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: MA LENG KENG KONG CU LONG LENG BENG: Nhạc Thái Lan: Nhạc tiktok: Nhạc Congchuabuoitovcl cực hấp dẫn! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com