Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Galway o se aso malolo taulaga i sisifo o Aialani

Pin
Send
Share
Send

Galway, Aialani o le laumua o County Galway, o le malo tele Atenitina taulaga, faitotoa i le Gaeltacht ma Connemara. O le taulaga o loʻo tu i sisifo, i le gutu o le vaitafe o Corrib. Ua taʻua o le aganuu laʻitiiti o Aialani, ma le le gaoia o pulu pia ma se lagona malolo.

Lelei e iloa! E tusa ma le 2 miliona tagata tafafao maimoa e o mai i Galway i tausaga uma. E tumu le taulaga i le vaitau o tausamiga, e amata mai ile amataga o le tautotogo e oʻo ile ogatotonu o le tautoulu. I lenei vaitaimi, o le tusiina o mea e nonofo ai, faʻapea foi ma le faʻatauina o pepa pasi mo faʻatasiga ma tafaoga, e fautuaina e muamua faia.

Faamatalaga lautele

Galway o le lona lima sili ona tele taulaga i le malo ma tele tele (i Irish tulaga faatonuina), e ui lava e mafai ona savali faataamilo i le tolu ma le afa itula. O le fale mo 79,504 tagata (2017), e leai se taimi e fiu ai, aua o Galway i tausaga taʻitasi faʻafiafiaga o faʻavaomalo taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faaiuga o Iulai, e talimalo i le arts festival, lea e faʻaalia ai faʻafiafiaga musika, tala faʻafiafiaga ma faʻaliga ata mo le lua vaiaso.

Lelei e iloa! O le Iunivesite Aoao a Irish i Galway e taua tele i le faʻasaoina o le gagana Gaelic ma aga masani a tagata. O lona lotoa aofia ai le tusa ma le selau fale, aofia ai taumafa o loʻo faʻatauina, o fale ata ata ma se fale faʻafiafia - o i lea e faʻatautaia ai e le leona le vaega o le taulaga o loʻo faia.

O Galway aitalafu lona igoa i le laʻititi ae televave vaitafe o Corrib. I le Gaelic e taʻua o Gaillimh, o lona uiga "vaitafe papa". O le taulaga na fausia faataamilo i le maota, fausia i le 1124 e ala i le faatonuga a le Tupu o Connaught (Irish sisifo malo). O le nofoaga lelei o le nofoaga na tosina mai ai le toatele o tagata ia te ia ma avea ai ma mea manaʻomia mo le au manumalo. I le 1230s. o le taulaga na puʻeina e Anglo-Normans, taʻitaʻia e Richard More de Bourg.

O le Fort Galway na faʻamanuiaina i se taimi vave, aʻo lolofi atu vaʻa faʻatauoloa mai Farani, Sepania, Italia ma Sasaʻe tutotonu iinei. O malosiʻaga uma na faʻalauteleina i lima o tagata faʻatauoloa i le lotoifale, seʻia oʻo atu i le ami a Cromwell, ina ua maeʻa masina o siege, na faʻatoʻilaloina le taulaga i le taua o le 1639-1651. I le faaiuga o le seneturi lona 17, na faaumatia ai e Viliamu III le au tau fefaatauaiga a Galway, mulimuli ane na faasolosolo lava ina paʻu i lalo ma amata ona toe malosi mai i le faaiuga o le seneturi talu ai.

Vaaiga

O tagata o Galway e vaʻaia ma le faʻaeteete vaʻai, vaʻai ma le tonu iai latou o meatotino a Aialani. Muamua lava, o lenei e faatatau ia Lynch Castle, o aso nei o loʻo iai le faletupe. O le Lynch lava lea e tasi, i le 1493, na faʻasalaina lona lava ataliʻi i le oti. Ole mea lea matou te fai atu ai pe a matou faʻapea "Lynch's Law".

O vaʻaiga e pei o Kylemore Abbey, na fausia i le 1871, ma le Ashford Castle matagofie, i totonu o taʻutaʻua i Aialani, e le tatau ona le amanaʻia. O le muamua taʻua o Ashford na amata mai i le amataga o le seneturi lona 13, ma o aso nei e mafai e tagata uma ona faʻaalu ni nai aso i le maota. Ma ia mautinoa e asiasi i le Eyre Square, faʻaigoa i le igoa o le pulenuu o Galway.

Auala o Quay

Quay Street o se vaapiapi auala faʻapipiʻi ofoina faʻafiafiaga i tagata uma tofo. E mafai ona e faʻataʻitaʻi siva i se tasi o pa, fai se 'aiga o le afiafi i se faleʻaiga masani poʻo se faleʻaiga lauiloa, pe naʻo lou savali lava e faʻamemelo i fale tetele ma toetoe lava o pepe maʻa fale na faia i maʻa. Ole tele ole fale na fau ile selau tausaga talu ai. Naʻo le fesili atu mo tioata tioata, faʻasesegese i faʻataʻaliʻuga matagofie, faʻaputuga fugalaʻau ma moli ma moli.

O fale muamua na amata ona aliaʻi ii i le XIV seneturi. Muamua, o le auala na filifilia e tagata faigaluega, ma i le seneturi lona 19 - e aiga mamalu o le taulaga. Ua maeʻa nei i le seneturi talu ai, na amata ai ona ola Quay i luga o soʻo se ituaiga nofoaga ma faʻafiafiaga, lea na asia uma e tagata o le atunuʻu ma tagata faimalaga.

Vaitafe o le Salthill

Savalivali i le Salthill Promenade o se mea e sili ona fiafia i ai tagata Galway ma tagata asiasi. O le savali e lua-kilomita e matua malamalama lava, ma e matua lelei lava mo le sologa lelei o le savali, tamoʻe ma tietie uila i soo se taimi o le aso. I le lelei o le tau, e mafai ona e mauaina le afa o le taulaga iinei - o se tasi manava ea masima, se tasi alu i le matafaga, isi faamemelo galu, le lele o gogosina po o le goto o le la. E tatau ona manatuaina e masani ona i ai le malosi o le agi mai le sami, o lea e aoga ai le aumaia o se peleue.

Latina Kuata (Galway's Latina Kuata)

O le Latina Kuata e tatalaina i tua atu o le Eyre Square, e faʻatosina mai ai tagata i fale felanulanuaʻi Victorian. E faʻaosoosoina tagata uma i faʻailoga o faleʻoloa lavalava, faleoloa meaalofa, faleoloa teuoloa ma fale pia. O le fefiloi ofoofogia o le agaga o aso anamua ma le faatamala o le autalavou ua lele i luga o le ea, lea e o mai ai turisi iinei, ma ua latou fiafia e faʻafiafia tagata faʻafiafia i auala - tagata fai musika ma faʻafiafia musika, o latou faʻafiafiaga e potopoto ai le motu o tagata o vaʻai.

Falelotu o Galway

O le Falesa o le Manatu o le Virgin Mary ma St. Nicholas, o lona lanumeamata lanumeamata sili atu i le 40 mita le maualuga e vaʻaia mai le mamao, aumaia le lagona o le matua, e ui lava na amata fausia i le 1958 ma faʻapaʻiaina i le 1965. Galway Cathedral o loʻo tu i le taulaga tutotonu ma o se tasi o sili ona manaia mataaga.

O le falesa pito sili ona laiti na faia i maa, e le gata i Aialani, ae o Europa atoa, na fausia i luga o le nofoaga o le falepuipui na lauiloa ona o le le gaoi. Ma afai muamua o lenei manatu na aloese, o lenei tosina tosina atu afe o tagata.

O le tusiata o D. Robinson na filifilia mo le falesa le tu ma aga masani a Aialani-Romanesque o le seneturi lona 11, lea na i ai ae le i osofaia e tagata Norman. O totonu o le falesa e teuteuina i pupuni tioata tioata matagofie, atavali ma vaneina, e mafai ona tele ni itula e suʻe totoʻa ai.

O le aufaipese a le Galway Cathedral e faafiafia e le gata i pese a le lotu, ae faapea foi ma pese a tagata Aialani. O musika okeni e masani ona tata i totonu o puipui o le malumalu. Faʻafiafiaga acoustics faia choral ma okeni konaseti le mafaagaloina. Latou e maua fua, ae o nai foaʻi i le faitotoʻa e talia fiafia.

O le falesa e matala mo asiasiga mai le 8.30 am i le 6.30 pm; i aso malolo lotu na tapunia ona faitotoʻa muamua.

Oceanarium (Galway Atlantaquaria)

Savalivali i le Salthill Promenade, ia e mautinoa e te oʻo atu i se isi itu e le gata i le County Galway, ae o loʻo mitamita uma Aialani. O le National Oceanarium o loʻo faʻamoemoe e faʻaali i tagata asiasi le lalolagi vai i ona tulaga eseʻese uma ma lona lalelei e ala i faʻaaliga manino, faʻafiafiaga ola faʻaliga, poto masani tagata faigaluega ma fegalegaleʻiga ma tagata o loʻo nonofo i totonu o vaiʻa.

O le Galway Atlantaquaria aofia ai 200 ituaiga o tagata o le loloto sami. O le vaitaʻele faʻafesoʻotaʻi e avatua ia te oe le avanoa e tago ai i nisi o latou, fafagaina iʻa laiti ma matamata pe faʻafefea ona fafagaina tagata tinoeese. Afai e te lagona le fia 'aʻai, afe i se faleʻaiga lata ane poʻo se fale kofe.

  • Galway Atlantaquaria lena e ala ile tuatusi Seapoint Promenade, Galway, H91 T2FD.
  • Tatala i aso o le vaiaso mai le 10.00 i le 17.00, i le Aso Toʻonaʻi ma le Aso Sa mai le 10.00 i le 18.00.
  • Tagata matutua o le a tau le pepa 12 Euro, tamaiti mai le 2 tausaga - 7.50 euro.

Connemara National Park

Toeititi 3000 hectares o le le faʻaleagaina natura o loʻo i luga o le Connemara Peninsula. I le taimi ua tuanaʻi atu, na lafoa ai lafumanu i luga o lenei teritori ma faʻaaogaina mo isi manaʻoga manaʻoga, ae talu mai le 1980, o le tulaga ese laufanua o le setete ma ua puipuia ma le maelega.

Ua avea le tamaʻi malae taʻalo a Connemara ma nofoaga taʻutaʻua tele mo le savaliga sopo, tiʻetiʻe solofanua ma tafaoga faamasani alofa. O le paka e ofoina atu le tele o laufanua faʻanatura: mauga ma maupuepue, laufanua ma vaomatua, laufanua ma taufusi, vave ma loloto vaitafe, ofoofogia afu ma auro matafaga. O le eria e taʻua o le nofoaga na fanau mai ai o aila mumu a Aialani ma solofanua Connemara, faʻapea foi ma peregrine falcon, solofanua solofanua, sparrowhawks ma chasers.

Mo manaʻoga o turisi, o le paka e saunia se Fesoasoani Center, se faletalimalo, se cafe, se faʻaaliga nofoaga tutotonu ma le atoa vaega o faʻafiafiaga mo tamaiti. O auala uma a Connemara e faʻafanua lelei i luga o se faʻafanua faigofie, e matua aoga tele i tagata femalagaaʻi. E mafai ona e filifilia se tasi o auala e fa, o auala taʻitasi e alu mai le 30 minute i le tolu itula. O le sini e sili ona manaʻomia o le Diamond Hill. Mai lona tumutumu, i le manino tau, oe mafai ona vaʻaia le sami, motu o Inishbofin ma Inishark, faʻapea foi ma Kilemor Abby.

O le paka e matala i aso uma. e avanoa fua le faitotoʻa... Aumai ou sneakers, ofu mafanafana ma sunscreen pe a e alu i luga iinei. Faitotoa autu i Connemara e latalata mai mai le Letterfrack Village (i luga o le Auala 59) ma pasi pasi mai Galway, Clifden ma Westport.

Auala Atalani Vao

Ole faimalaga ile Wild Atlantic Way ole avanoa e suʻesuʻe maeʻaeʻa ai le natura o Aialani. Sili atu ma le lua afe kilomita o auala faʻataʻamilo i le talafatai i sisifo o le malo ma itumalo e fa. Mai le Inishowen Peninsula e oʻo atu i Kinsale, County Cork, e ova atu ma le 150 fuafuaga faʻatosina manaia mo tagata asiasi e fiafia i taumafa mama a Irish, tiʻetiʻei solofanua, faʻaseʻe, fagogota ma feoaʻi solo i luga o laufanua lauolaola lanumeamata.

Aso Malolo i Galway

Galway ofo atu i ana malo le tele o ituaiga apitaga filifiliga. O le filifiliga o fale e faʻalagolago lava i lau paketi ma ou manaʻoga totino, ona e leai ni "lelei" ma "leaga" eria i le taulaga. O le tele o taimi, turisi e nonofo i le ogatotonu, lea o loʻo avea ai ma mea taua.

  • O le potu lua i le faletalimalo tolu-fetu e 90-140 € i le taumafanafana.
  • O se potu e iai tuʻutuʻuga faʻapea i le faletalimalo e 4-fetu e tau 120-160 € i le averesi.
  • O le tau o le mautotogi fale mautotogi eseese lava, o le tau maualalo o le po nofo o 90 € i le taumafanafana.

E faigata ona nofo fiaʻai i Galway. O le taulaga, lea ua aloaʻia aloaia o le laumua o meaʻai i Sisifo o Aialani, o se nofoaga mo faleoloa eseese - mai faleʻaiga ma fale pia i faleoloa fai meaʻai ma faleoloa. Fans o gastronomic tagata tafafao maimoa o le a talisapaia ipu lelei o aano o manufasi, sami ma pateta, faapea foi ma le kofe Aialani ma le tufatufa o le manogi whiskey. O tau nei:

  • e 'ai i le faleʻaiga ogatotonu tau mai le 13 € i le tagata;
  • tolu-siaki siaki mo le lua tagata - 50 €;
  • meaai mama i meaʻai vave - 7 € mo le tagata.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Galway

Shannon Malae vaalele e tu na o 78 kilomita mai le taulaga tutotonu. O le lona lua e sili mamao atu o Ireland West Airport Knock, tu 87 km mai le ogatotonu. Uma faʻatautaia vaalele ma faʻava-o-malo vaʻalele. O le tele o taimi, turisi mai atunuʻu o le CIS e taunuʻu mai i le malae vaʻalele a Dublin, ona oʻo atu ai lea i Galway.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Dublin malae vaʻalele i le pasi

Oe mafai ona oʻo atu i le taulaga o Galway mai le laumua o Aialani i le aveina o le "itula" manino felauaiga pasi Eireann, Alu pasi poʻo City Link taumatau i le laumua malae vaʻalele. E o ese pasi mai le 6:15 am i le 12:30 am. Ole faigamalaga e 2.5-3 itula. O le mea e taunuʻu mai ai o nofoaafi poʻo pasi fou o Galway (e latalata tele).

O se tiketi mo le 18-21 € e mafai ona faʻatauina i luga ole laiga i luga o 'upega tafaʻilagi feaveaʻi - www.gobus.ie ma www.citylink.ie.

Mai Dublin i le nofoaafi

Malaga i se faʻaonapo nei nofoaafi ma maua fua wi-fi mafai ona sili ona fiafia. O le faleoloa e ofoina atu kofe, ti, vai ma meaʻai mama. Tasi drawback o nofoaafi tamoe tamoe masani nai lo pasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai Dublin Heuston Central Railway Station i Galway, e alu le nofoaafi i taʻilua itula mai le 7:35 i le 19:35. O le auala e 2 itula 20 minute.

Ina ia sefe le tupe, e tatau ona faʻatau se ticket i luga o le upega tafailagi i ni nai aso, ona ua mauaina le uluaʻi tusi e ala ile numera oka i se nofoaga faʻapitoa i le nofoaga. O leisi filifiliga o le faʻatau lea o se tiketi i le ofisa masani o tiketi i le nofoaga. O le pasese o le € 16.99-18.99. O le mea na taunuʻu ai o Galway Railway Station.

O taimi ma tau e mafai ona siakiina i luga o le upega tafailagi a le Irish Railways - journeyplanner.irishrail.ie.

Mai Dublin i le taʻavale

E faigofie ona e fealuaʻi i Aialani i taʻavale. Pau lava le mea faʻalavelave i lenei mea o le a se auala tauagavale i fafo. Oe mafai ona totogi se taʻavale i le Malae Vaʻalele a Dublin. E mafai ona e oʻo atu ia Galway pe a ma le 2 itula, e ufiufi ai le mamao o le 208.1 km ma faʻaaoga le 17 lita o penisini.

O tau ile itulau e mo Iuni 2018.

Ua iloa e tagata faimalaga masani o le tau i luga o le Emerald Isle e tutusa lava le le maalofia i soo se taimi o le tausaga. Galway e paʻu foʻi i lalo o lenei uiga, o Aialani o se tamaʻi atunuʻu, o lea la o le tau i ona itu e toeititi tutusa. O le taulaga taulaga ma le tau feololo o le sami o le a faafiafiaina oe i le averesi o le vevela o le + 10 ° C, ae e mafai ona faaleagaina ai le lagona i matagi malosi ma timuga timuga. O ofu mafanafana ma seevae paʻu e tatau ona i ai mo tagata uma o le a asiasi atu i lenei taulaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tina Ua Sili Lava Oe- WESLEY COLLEGE (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com