Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bentota - o se nofoaga i Sri Lanka mo romantics ma e le gata

Pin
Send
Share
Send

Bentota (Sri Lanka) o se lauiloa taʻutaʻua ma ogatotonu o Ayurveda, o se nofoaga e manatu o le mitamita o le atunuu. O le natura tulaga ese o le taulaga e puipuia e se faʻapitoa tulafono tulafono. I lenei tulaga, e leai se pisa faʻamanatuina ma mea na tutupu i le talafatai. E leai foi ni fale talimalo tetele iinei. Afai o loʻo e tauivi mo le atoatoa fealofani, filemu, malolo aso malolo i se natura ese, o loo faatali mai Bentota mo oe.

Faamatalaga lautele

O le nofoaga tu i le itu i saute sisifo o Sri Lanka, 65 km mai le nofoaga autu o pulega o Colombo. Ole nofoaga mulimuli lea e tu ile "maila auro"; ole auala mai le laumua e le sili atu ile 2 itula.

Aisea e fiafia ai turisi ia Bentota? Muamua lava, mo le toʻafilemu, tulaga ese uiga ma le lagona o le matua lotogatasi. Bentota e fiafia i ai le ulugaliʻi faʻaipoipo; o tulaga sili ona lelei na fausiaina iinei mo se faʻaipoipoga, o se alofa faʻaipoipo ma ni ata matagofie. Tagata fiafia i Ayurvedic faiga, tagata fiafia i faleoloa spa ma fafo gaoioiga o mai iinei. Lenei o le sili ona tele taʻaloga vai vai i le atunuʻu, faʻafiafiaga mo soʻo se tofo ma mo tagata tafafao o soʻo se tausaga o loʻo faʻaalia.

Bentota ofo turisi le sili ona maualuga vasega tafaoga ese i Sri Lanka. E tusa ai, e i ai faletalimalo sili ona taugata iinei. O le itiiti o lou faʻalavelaveina e faʻalapotopotoga mataupu, o le tele o le taimi e te maua e malolo ai.

Faʻafefea ona alu i Bentota mai Colombo malae vaʻalele

O le nofoaga e tusa ma le 90 km mai le malae vaʻalele. Mai iina, Bentota mafai ona maua e:

  • felauaiga lautele - nofoaafi, pasi;
  • taavale totogi;
  • Taxi

E taua! Afai o loʻo e malaga i Sri Lanka mo le taimi muamua, okaina se taxi o se auala sili lea ona saogalemu e malaga ai. Ua e mautinoa e te le se. Ae ui i lea, o le auala e faigofie ma mai le malaga lona lua i Bentota e mafai ona e faʻaaogaina femalagaaʻiga lautele - pasi poʻo nofoaafi, pe totogi se taʻavale.

I le nofoaafi

Ole sili lea ona paketi ma ole taimi e tasi e sili ona tuai. O le nofoaafi tamoʻe i le talafatai atoa, o le autu drawback e na o le 2 ma le 3 vasega taavaletoso tamoe.

Mai le malae vaʻalele i le pasi nofoaga o loʻo i ai pasi numera 187. O le nofoaafi nofoaga o loʻo tu latalata i le pasi nofoaga, o ni nai minute savali. Tau femalagaiga i nofoaafi mai le $ 0.25 i le $ 0.6. E sili le alu i le faletalimalo i le tuk-tuk, o le totogi e $ 0.7-1 le tau.

O le talafeagai o tau ma taimi faʻatulagaina e mafai ona siakiina i luga o le 'upega tafaʻilagi o le Sri Lankan Railway www.railway.gov.lk.

I le pasi

Mafaufau i auala pasi i Sri Lanka ua atiaʻe, o lenei auala e alu ai i Bentota e le gata na o paketi, ae mafai ai foi ona e mafaufau i le lotoifale natura ma tofo. Pau lava le toe mea o le mafai auala auala.

E taua! E lua ituaiga o pasi i le nofoaga faʻapitoa - tumaʻoti (papaʻe) ma le setete (mumu).

I le tulaga muamua, oe o le a maua se mama totonu, ea maluluina ma tau malulu nofoa. I le tulaga lona lua, atonu e le masani ona teuteuina le faleoloa. Taʻu muamua i le avetaavale le mea e te manaʻo ai e alu ese, a leai o le avetaavale e le tu i le nofoaga saʻo.

Faigamalaga pasi e lua tulaga:

  • vaalele numera 187 mulimuli mai le malae vaʻalele i le pasi nofoaga, o le tiketi tau e tusa $ 1;
  • auala 2, 2-1, 32 ma le 60 mulimuli i Bentota, o le pepa ulufale tau laʻititi laitiiti atu i le $ 1, o le faigamalaga e tusa ma le 2 itula.

Muamua suʻesuʻega i luga o le faʻafanua o loʻo tu ai le faletalimalo e fesoʻotaʻi ma le Bentota-Ganga vaitafe. Afai e te manaʻomia le lisiina o se tuk-tuk, filifili se felauaiga ua makaina "taxi-meter", i lenei tulaga o le malaga o le a taugofie.

I le taavale

Fuafua e malaga ma se taavale totogi? Sauni mo auala tauagavale, vevesi, avetaavale ma tagata savavali e le o usitaia tulafono.

I Sri Lanka, o auala i le va o 'aʻai e lamolemole ma maualuga le tulaga, o le faigamalaga e alu mai le 2 i le 3 itula. Ia mautinoa e te mafaufau i le saosaoa tapulaʻa, auala tauagavale, ma le le faʻamalosia tulafono. O pasi autu e masani ona i luga o le auala! Lenei mea moni e tatau ona taliaina ma faʻaeteete.

O le auala sili ona lelei mai le malae vaʻalele i le nofoaga faʻapitoa o auala auala E03, sosoʻo atu i auala tetele o B214 ma le AB10, faʻasolosolo atu ai i ala tetele o E02 ma E01, o le vaega mulimuli o le faigamalaga i luga o le alatele B157. Auala E01, 02 ma le 03 e totogi.

I le taxi

Lenei ala e sili ona taugata, ae faʻalelei. O le auala pito sili ona talafeagai o le okaina lea o se fesiitaiga i le faletalimalo o loʻo e fuafua e te nofo ai, saili se avetaavale latalata i le malaevaʻalele fale poʻo luga o le tuʻu pasi aloaia i le faitotoʻa mai le tulaga. O le auala e sili atu ma le 2 itula, lona tau - mai le 45 i le 60 tala.

I luga o se tusi! Afai e te manaʻo e sefe lau tupe i lau malaga, saili mo tagata tutusa i luga o ala o faasalalauga lautele ae le i malaga.

E i ai le sese faʻamatalaga i luga o le Initaneti o loʻo i ai se vaʻa fesoʻotaʻiga i le va o Initia ma Sri Lanka, peitaʻi, e le moni atoatoa lenei. E alu lava le vaʻa, ae naʻo le vaʻa laʻu uta.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau o fea le taimi sili e alu ai

E sili atu le fuafua lau malaga mai ia Novema ia Mati. I le taimi nei, o le tau i Bentota e sili atu le mafanafana. E tatau ona manatuaina o faletalimalo e 85-100% o loʻo nofoia, o lona uiga o le nofoaga e nofo ai e tatau ona muai tusi.

Ioe, e i ai vaitau o timuga i Sri Lanka, ae o mononeons e le o se mafuaʻaga e fiu ai i tafaoga, aemaise lava talu ai o tau i lenei taimi pa'ū i le tele o taimi. O nisi turisi e faitio e uiga i le leo faifai pea o le matagi ma le timu - e tatau lava ona e masani. O se ponesi mo oe o le a avea ma se ese mataʻina o le aufaigaluega. Sauni mo le mea moni o le tele o faleʻoloa, faleoloa o faʻamanatuga ma faleʻaiga ua tapunia.

Bentota i le taumafanafana

O le vevela o le ea e faʻamafanafanaina i le +35 tikeri, o le susū e maualuga, o le sami tulaga e le mapu, aau e matua mataʻutia, o galu mafai faʻapipiʻi. O le filifiliga o fualaʻau e le eseʻese lava - faʻi, avoka ma papaya.

Bentota i le tautoulu

O le tau e tautoulu ai e fesuisuiaʻi, e timu soo, ae e puʻupuʻu.

Toaga, faʻafiafiaga vai e le toe mafai, ae mafai ona e fiafia i le exotic ao folau i le Benton-Ganges vaitafe. I le tautoulu, o le nofoaga faʻapitoa e i ai tau maualalo mo tautua faʻaloia.

Bentota i le tautotogo

Ua suia le tau. Ua tetele lava galu, ae e mafai lava ona e aau. O le ea vevela e sili atu le mafanafana mo malologa - savali ma aau. E timu, ae naʻo le po. O le tautotogo o loʻo manaʻomia tautua Ayurvedic ma taʻaloga vai.

Bentota i le taumalulu

Le tau sili ona lelei mo le faʻatauina o tiketi ma malaga i Sri Lanka. O se tau mafanafana (+ 27-30 tikeri), o se faʻata e pei o le sami, o loʻo faʻatali mai mo oe ile tau lelei. Pau lava le mea e mafai ona puao le malologa o tau maualuga. O le taumalulu i Bentota e mafai ai ona e tofoina le tele o fualaʻau ese.

Felauaiga i taulaga

O le felauaiga sili ona talafeagai mo se tafaoga a le aiga o taxi poʻo tuk-tuk. O felauaiga lautele e masani ona tumu i pasese. Tagata tafafao maimoa e aunoa ma tamaiti e masani ona faimalaga i tuk tuk po o pasi.

O le taxi network e le o atinae. E naʻo le faletalimalo e mafai ona e okaina ai se taʻavale. Mo tagata o loʻo nonofo ai, ole taxi o se tuk-tuk; e mafai ona e mauaina se avetaʻavale i faletalimalo uma. O le tau e fai si taugata tele nai lo le pasi, ae o le malaga o le a sili atu le mafanafana.

O pasi autu a Galle Road e taufetuli i le talafatai, tuueseeseina faletalimalo taugofie mai le taugofie. O i latou uma e tu i luga o le auala, o pasi la i Bentota e sili ona lauiloa. O tiketi e faʻatau mai le taʻavale.

A oʻo mai i le totogiina o se taʻavale, e le lauiloa lenei tautua i Bentota. A e manaʻo e malaga i se taʻavale, e tatau ona e mautotogi i le malaevaʻalele. O tau nei e faʻapea - mai le $ 20 i le aso (le sili atu i le 80 km), kilomita e ova atu ile tapulaʻa e totogi eseese.

Matafaga

O matafaga o Bentota e sili ona malamalama ile motu. Lenei oe mafai ona maua mea uma - filemu, leai o se tele numera o turisi, ova vai taʻaloga, matagofie natura. O le mea muamua lava e puʻeina ou mata o le mama, lea e le masani ai mo Sri Lanka. O le faʻamamaina o le talafatai e vaʻaia e auaunaga faʻapitoa a le malo. E leai ni faioloa i luga o matafaga, ma o leoleo leoleo tafafao o loʻo tausia le filemu.

Faʻaaliga! O le matafaga i Bentota e faʻasalalau lautele, o lona uiga, o atinaʻe tetele e le o atiaʻe tele, sun loungers ma faamalu e sili ona taugata i faletalimalo.

Matafaga i matu

Savalivali i le talafatai, e te faamemelo i le natura matagofie. O se vaega o le talafatai e lilofia i maʻa tetele, ma e le mamao mai le matafaga, i le togavao, o loʻo i ai le malumalu faʻa Buddha. Afai e te savali i totonu o le togavao, o le a e mauaina oe lava i auvai o le Bentota Ganges reggae.

O le itu i matu o le matafaga e agaʻi i le taulaga o Aluthgama ma faia ai se oneone feanu. E toeititi lava leai ni galu iinei, tusa lava pe le o le tau sili ona lelei mo le aau. Oe mafai ona totogi se potu i se taugofie faletalimalo. O le alu ifo i totonu o le vai e agamalu, o le pito i lalo e lagona mo le 1 km. O lenei nofoaga e alofagia e ulugaliʻi faʻaipoipo, faʻaipoipo fou, turisi e mananaʻo e malolo i le tuʻua. Sili ata o Bentota (Sri Lanka) e maua iinei, o le matafaga o se sili ona fiafia i ai nofoaga mo ata puʻeina.

Matafaga i Saute

E le faʻatagaina ni faioloa iinei. O le matafaga e faʻatosina mai i vaaiga uiga ese ma le matua filemu. E te manaʻo e pei o Robinson? Sau i le South Bentota Beach, ae aumai mea uma e te manaʻomia mo se nofo lelei.

O le malologa nofoaga o loʻo tu i saute o le taulaga. O se vaega oneone i le tele o kilomita le umi. Fale talimalo e fausia i luga o le talafatai. Lenei, o le sili ona talafeagai o ifo i totonu o le vai ma tele lava leai galu - o lenei nofoaga e talafeagai mo aiga ma tamaiti.

Tusitusiga fesoʻotaʻi: Hikkaduwa o se matafaga e te iloa atu ai laumei tetele.

Matafaga faataamilo i Bentota

Aluthgama

O lenei matafaga e le mafai ona taʻua o le mama atoatoa, o loʻo i ai tagata faʻatau atu meaʻai ma ituaiga uma o iʻa. O le uiga eseʻese o le nofoaga o se lagoon 'eseʻese' amu. O le matafaga o loʻo i matu o Bentota. E sili le aau i lona itu i matu, e iai le faga e puipuia e aau. Sauni mo se faʻatosina mai o tagata o le atunuʻu o loʻo vaʻaia e tagata tafafao maimoa, o se mea faʻasoesa. O se taunuʻuga sili lea mo backpackers o loʻo malaga na o latou ma e tosina mai i ai manu feʻai.

Beruwela

O loʻo tu tonu le nofoaga i le alatele, talu ai o le tele o faletalimalo o loʻo fausia iinei. Leai se mea - naʻo le matafaga, sami ma oe.

O le matafaga o loʻo tu i matu o Bentota, e talafeagai mo i latou e mananaʻo i se mea maualalo. E ui i lea, o loʻo faʻaalia lava taʻaloga gaioi - fusuʻaga, lisiina o se vaʻa, vaʻa, taʻavale, maulu. E mafai ona e mauaina ni nofoaga se lua e te aʻau ai e oʻo i le tau-o le vaitau - o le aloalo ma se vaega o le talafatai faʻafesagai ma le motu ma se moli o le ava.

Nisi faʻamatalaga e uiga i le nofoaga faʻapitoa o loʻo faʻaalia i lenei itulau.

Induruwa

O lenei nofoaga i Sri Lanka sili ona pei uma o le natura vao, o loʻo i ai maʻa i luga o le talafatai, e tatau ona e vaʻai mo nofoaga talafeagai mo aau ma sun suning. O loʻo faʻaauau pea atinae tetele i lea itu o le nofoaga.

O le matafaga o loʻo tu i le itu i saute o Bentota, o le umi e 5 km. Tau i faletalimalo e taugofie, o lenei e mafua mai i se mautinoa mamao mai malo ma le mafanafana.

Le mea e fai ma mea e vaʻai

Taʻaloga malosi

Sri Lanka o se motu e tatau ona sili atu epithets i le tele o auala. Lenei turisi ua ofoina atu lelei tulaga, e aofia ai mo taʻaloga tagata fiafia.

I le itu i matu o le matafaga o Bentota, o loʻo i ai se Water Sports Center, iinei oe o le a maua ai masini, oe mafai ona faʻaaoga le tautua a le poto masani faiaoga. O le matafaga e sili ona lelei le maulu - e leai ni lalo, o se tamaoaiga ma felanulanuaʻi i lalo o le lalolagi lalolagi.

Mai ia Novema ia Mati, e o mai turisi i Bentota, pei o isi itu i sautesisifo o Sri Lanka mo le faasee. I lenei taimi, o loʻo i ai galu atoatoa. Peitaʻi, o le toʻatele o tagata taʻalo afeleti e le manatu ia Bentota o se nofoaga sili lea e faaseʻe ai i le motu. Tau tautua:

  • laupapa totogi - tusa $ 3.5 i le aso;
  • vaʻa ma vaʻa faaseʻe vaalele - o le averesi o le $ 20 i le kuata itula;
  • pasese vaalele - tusa ma le $ 65 mo le kuata o le itula.

I tafatafa o le talafatai o loʻo iai faleʻoloa tumaoti ma mea faigaluega talafeagai mo taʻaloga.

Fagota o se sili fiafia. I Bentota, latou te ofaina fagotaga i le vasa laulelei poʻo luga o se vaitafe malaga. Ina ia faia lenei mea, oe mafai ona auai i se tafaoga poʻo feutanaʻi ma le aufaifaiva i le lotoifale, tele o latou fesoʻotaʻi faʻapalepale i Rusia.

Afai e le mafai ona e mafaufauina lau tafaoga e aunoa ma le faʻafiafiaina o faʻafiafiaga, asiasi i le malae tenisi, volipolo poʻo malae o taʻavale Tele faletalimalo tetele e ofoina na ituaiga tautua.


Le mea e vaʻai i Bentota - TOP mea manaia

O le fugalaʻau o Bentota o se tasi o faʻafiafiaga o le nofoaga malolo. O le tele o tafaoga e tuuto faapitoa i le natura, natura exoticism. E mafai ona e suʻesuʻeina le eria o se vaega o vaega o taʻamilo poʻo oe lava i le totogiina o se tuk-tuk pe na o luga o le pasi.

Lunuganga Manor

I Bentota, faapea foi i totonu o Sri Lanka, o loo faamamafa ai lotu. E le mafaatusalia ni malumalu faʻalelotu faʻa Buddha ona fausia ile taulaga.

I le manatuaina o le vaitaimi faʻakolone, o loʻo iai maʻa faʻamanatu e mafai ona taʻua o se fatufatuga o lagona - o le esetete ma togalaʻau a le tusiata Beavis Bava Lunugang. Ina ua maua e Bawa le 'upega tafaʻilagi i le 1948, e leai se mea e sili atu ai nai lo o se fale tuʻulafoaʻi tu i luga o se pupula latalata i le Vaituloto o Dedduwa, 2 km mai le talafatai o Bentota. Ae i le aluga o le limasefulu tausaga na sosoʻo, na ia suia ma le filiga e avea ma se tasi o le luasefulu seneturi sili toʻafilemu, fiafia i togalaʻau.

O elemene o se togalaau Italia Renaissance, laufanua Igilisi, Iapani togiga ata, ma le togalaʻau vai o anamua Sri Lanka e fefiloi uma ma masani Greco-Roma faʻatagata faʻailogaina le popole ma bacchanal grotesque faʻatagata pupula mai le underbrush. O laina saʻo, orthogonal faʻafuaseʻi ona tuʻuina atu i baroque serpentine contours. O mea uma e mitiia e lau o lanu lanumeamata loloto. O le togalaʻau ua teuteuina i elemeni o uʻamea, maa, sima ma omea.

O lea ua iai le faletalimalo i le teritori o le esetete. O le tau o potu e $ 225-275 i le po.

  • O le tau o le asia o le tosina o 1500 rupe ma se taʻiala.
  • Taimi o tafaoga: 9:30, 11:30, 14:00 ma le 15:30. E tusa ma le itula le umi o le asiasiga. I le taunuʻu mai, e tatau ona e tagitagi le logo i le faitotoʻa ma o le a feiloaʻi ma oe.
  • 'Upega tafaʻilagi: http://www.lunuganga.com

Bentota-Ganga vaitafe

O se savaliga i tafatafa o le vaitafe o le a avatua ia te oe se maoaʻe lagona o le malaga. O le a siʻosiʻomia oe e ni laʻau eseʻese ma tagata o le togavao, o le i ai o nei mea e te leʻi masalomia.

Malumalu Galapatha Vihara ma Alutgama Kande Vihara

E ui lava i le mea moni o nei Buddhist lua malumalu, latou matua eseʻese ma faʻaalia faʻafeagai manatu i le faatufugaga o fausiaina malumalu. Galapatha Vihara o se tamai fale faʻaalia le tauagafau. Alutgama Kande Vihara o se matagofie matagofie malumalu teuteuina i frescoes, fugalaʻau ma moli.

Kechimalai

Le mosque pito i leva i Sri Lanka. Ma o aso nei tagata malaga mai i itu uma o le lalolagi o mai iinei, ae ui i lea, turisi e sili atu le fiafia i le tusiata fale o le fale, o le amataga fefiloi o Victorian style ma Arapi teuteu. O le mosque o loʻo tu i luga o le maupuepue, e le mamao mai le talafatai. Mai se mamao, o le fale e pei o se ao.

E taua! Toetoe lava o taiala uma i le taulaga tautatala Igilisi.

Nofoaga o Ayurveda

E le mafai ona e sau i Sri Lanka i Bentota ae le faʻaleleia lou lava soifua maloloina. Tele nofoaga Ayurvedic ofoina soifua maloloina ma le matagofie auaunaga i turisi. Tele nofoaga tutotonu o loʻo tu i faletalimalo, ae o loʻo iai foʻi falemaʻi tutoʻatasi. O turisi sili ona fefefe e asiasi i fale fofoa i fafo.

E le masalomia lava, Bentota (Sri Lanka) o le penina o le Vasa Initia, fausiaina e exotic natura, Europa tautua ma le lotoifale tofo. E naʻo le siʻosiʻomaga o le nofoaga e mafai ona e lagonaina ai le ala i le savali atu i totonu o le togavao ma aau i le aloalo matagofie.

Tau ile itulau e mo Aperila 2020.

O matafaga ma mataaga o Bentota ua faʻailogaina i luga o le faʻafanua i Rusia.

Fua ma tau i le maketi o Bentota, matafaga ma le faletalimalo i le laina muamua - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Things to do in MIRISSA in one day. Sri Lanka Vlog #6. Whale Watching. Coconut Tree Hill (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com