Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O nuances o le faia o se maualuga-lelei meaafale taʻitaʻi, faia oe lava

Pin
Send
Share
Send

O le jig jig o se faigofie masini masini faʻaaoga e faʻavave ma faʻafaigofie gaioiga pe a viliina pu. O le faʻaaogaina o lenei masini e faʻatagaina ai oe ona faia ni pu faʻatekinolosi e aunoa ma le muaʻi makaina o faʻailoga ma faia ma le atoatoa atoatoa, faʻapea foi ma se faʻamaoniga ua mautinoa. O le masini e taua tele i le taimi o le potopotoga o meaafale fausaga, i le taimi o galuega kamuta. Mo le faʻaaogaina i aso uma o le olaga ma i le gaosiga o tamaʻi tusi, e matua faigofie lava ona faia se meaafale taʻavale ma ou oe lava lima.

O le a ma lona mafuaʻaga

O le mea moni, o se meaafu jig o se masani template ma pu o le manaʻomia lapoa. O le galulue vaega o le masini o se faatafafā poloka poloka o mea mautu ma pu tu i tusa ma le manaʻoga faʻailoga. Mo faigofie, e mafai ona faʻaauupegaina ma fetuʻunaʻi ma lokaina auala. Faʻavae luga o le faigofie o le mamanu, oe mafai ona vave faia stencil mo meaafale ma ou lava lima mai improvised auala.

O le jig mautinoa o le vili o loʻo faʻataʻitaʻia i le 90 tikeri tulimanu i luga, aveʻesea le ono o le mimilo. E taua tele lenei mea pe a galulue ma ni meaafale laitiiti, e pei o pito o puipui poʻo ni faitotoʻa. A aunoa ma lenei masini, e faigata tele ona faʻatumauina le tulimanu manaʻomia, lea e mafai ona taitai atu ai i le teʻena, aua e oʻo lava i se faʻaletonu i le itu o le faʻaputuina pu e mafai ai ona le mafai ona faʻaputuputu mea taʻitasi i se tasi fausaga.

Mo le fetaui lelei o meaafale meafale i le tasi, o le nofoaga tonu o pu faʻamau e taua tele foi. O i latou e faia meaafale ma o latou lava lima e masani ona feagai ma le manaʻoga e faia se faʻasologa o ni lua foliga i se faʻapitoa vaʻaia mai le tasi ma le isi. Ina ia faʻafaigofie le galuega, ia faʻavave, e faigofie atu le le faia o le faʻailoga i taimi uma, ae ia faʻaaoga se template.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se avetaʻavale, oe mafai ona galulue ma eseese meaafale meafaigaluega: laupapa, chipsboard, MDF.

Filifiliga filifilia mo fale gaosi oloa

Alamanuia conductors e sili ona faʻapitoa ma agavaʻa. O faʻataʻitaʻiga o le ituaiga muamua e faʻaogaina e faʻatino ai ni faʻagaioiga i vaega masani. O masini lautele e talafeagai mo le galue ma mea eseese ma mea o eseese configurations.

E tusa ai ma a latou tisaini foliga ma gaioiga gafatia, conductors e vaevaeina i ituaiga nei:

  • i luga atu - pe a faʻaaogaina, e faʻaaogaina i luga i le vaega o loʻo manaʻomia, faʻamau i faʻapipiʻi pe uu e le lima. E faʻaaogaina mo le viliina o pu i mea mafolafola;
  • swivel - o le galulue vaega minoi uma i luga faʻalava ma faʻalaʻau vaʻalele. E faʻaaogaina pe a galulue ma elemeni o laʻititi foliga foliga ma mo le faia o pu, o le au o lea e tatau ona tu i se tulimanu;
  • tilting - faʻaaogaina e fausia ai pu i vaʻavaʻaiga vaʻaia.

O se maka jig e faʻaaogaina e maka ai nofoaga mo viliina pu. E manifinifi lava ma mama.

O le jig masini e mafai ona faia faʻapitoa mo se ituaiga ituaiga o faʻamau: dowels, faʻamaonia, fao, tulimanu. E i ai masini e faʻafaigofie ai le gaioiga o le faapipiiina totoga.

I le ituaiga o faʻamaonia, meafale conductors mafai ona sliding pe faʻamau. O le muamua e saoloto siitia i luga o le fogafale pe a manaʻomia, o le mulimuli e mausali faʻamau i le nofoaga saʻo. O le i ai o se fetuʻunaiga auala o le a fesoasoani e tuʻufaʻatasia le masini ma 'eseʻese ituaiga o galuega.

Mo fale tetele meafale, o le mauaina o le tele o mea faʻaaoga e taua tele, aua latou te matua faʻaititia le tau taimi. I lenei tulaga, o le tau o meafaifaaili e le afaina tele. O se eseʻesega lava auala i le faʻatauina o mea manaʻomia tatau mai ia i latou e i ai se laititi gaosiga o meaafale pe mai tutoʻatasi tufuga oe faia ni ituaiga o meaafale. I lenei tulaga, o le faia o meaafale template ma ou oe lava lima faʻamaonia e sili atu taugofie ma sili atu aoga. O le filifiliga o filifiliga talafeagai, o le faigata o le fetuunaiga e fuafuaina e le gata i gaosiga manaʻoga, ae faʻapea foi i le tomai ma le poto masani o meaafale gaosi.

Luga

Liliu

Lautele

Mea ma mea faigaluega

Le gaosia o se masini, oe tatau muamua lava uma filifili i galuega o le a faia. E tusa ai, o mea manaʻomia e filifilia mai lea o le a faia ai se meaafale mamanu i ou lava lima. O le sili ona anagata, faʻatuatuaina ma "umi-umi" o se uʻamea taitaiina. Mo le fausiaina o se meaafale taʻavale mo le viliina ma ou oe lava lima, e faʻatagaina le faʻaogaina o laupapa, laupapa laupapa, textolite, plexiglass. E mafua ona o tau maualalo o tagata faigaluega ma tau maualalo o mea. E taua nei mea uma, ae maise lava pe a e faia e oe lava ni isi auivi eseese.

Mo le gaosia o se taʻavale, o se fasi mea faʻamalosi, se pa poʻo se ipu e talafeagai - o se mea e mautinoa o le a maua i soʻo se faletaavale poʻo se fale fale aʻoga. Ina ia faia se faʻailoga faigofie, e mafai ona e faʻaaogaina se aʻoga masani - laupapa, palasitika, poʻo ni uʻamea.

Fuafua saʻo le nofoaga o pu i luga o mea faigaluega o le taua taua i le gaosia o le jig. Oe mafai ona faia se sauni-faia polokalame pe faia oe lava. O le filifiliga mulimuli e sili atu, talu ai o fua i ata e tatau ona tutusa ma galuega e tatau ona foia.

O mea faigaluega e te manaʻomia:

  • vili;
  • olo olo poʻo faʻamamaina;
  • se seti o mea faigaluega loka;
  • togafiti;
  • mea leaga

I le gaosiga o le jig, o le eliina atoatoa o pu pailate ma faʻamaʻaʻaina o le maeʻa totoga o le a manaʻomia

Tusi o se jig fale mo viliina pu mo faʻamaonia

Laʻasaga gaosi

Mafaufau i le gaioiga o le fausiaina o se uʻamea taʻavale masini mo faʻamaoniga. O nei faʻamau e masani ona faʻaaogaina pe a faʻaputuputu meaafale:

  • o se fasi umi e manaʻomia e tipiina mai le uʻamea faʻamau o le sikuea vaega (10x10 mm) faʻatasi ai ma le fesoasoani a le olo olo. O faʻaiuga o le vaega e aliaʻe e faʻapipiʻia ma se faila ma faʻaletonu. Tulimanu ma pito e mafai ona faʻataʻamilomilo mo faigofie ma le saogalemu o le faʻaaogaina;
  • pu e faʻailogaina luga o le mea faigaluega. O latou nofoaga tutotonu e tatau ona tu i le mamao o 8 mm mai le itu itu (chipboard laupepa mafiafia - 16 mm). Mai le iuga ma le va o pu e tatau ona 32 mm, e tusa ai ma le masani taliaina faiga o meaafale faʻamau. E mafai ona e faʻaaogaina le tulimanu a le kamuta poʻo le caliper mo le makaina. E sili atu le faia o faʻailoga i le vaega ma se maʻai uamea mea - o se awl poʻo se nila tele. E mafai ona e faʻaaogaina le autu ma le samala e fai ai ni pu mo le amataga faʻapipiʻiina o le vili. E taua pe a viliina pu e puipuia ai le vili mai le minoi ma faia ia latou matua faʻatatau i le laualuga o le workpiece;
  • faʻaaoga se vili ma le lautele o le 5 mm e fai ai ni pu;
  • e fausia ai se faʻamamafaina, oe manaʻomia tipiina se fasi vaega o le umi manaʻomia mai se ipu uʻamea (1x25 mm);
  • faʻagasolo autafa i le pepa oneone;
  • loloʻu le mea faigaluega i le itu taumatau, uʻu i totonu o se mea leaga. Gagau itu, faʻasolo i latou faʻatasi;
  • faamau vaega i le tulaga lea i le togafiti;
  • mai le itu o le ipu i le umi o le masini ma i le iuga, vili pu talafeagai i le tele o le faovilivili. Tipi filo ma faʻamau ia vaega;
  • tipi ese le sili atu tulei ipu, faʻasolo le pito.

Tusitusiga faʻatulagaina:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: KSGER T12 Soldering Station a year later (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com