Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Rose i totonu o se fagu - e fia se mea o teuina ma o le a lona lilo? Manatu fesoasoani

Pin
Send
Share
Send

O le rosa i le tioata o se matagofie ma muamua meaalofa faʻailoga mana i le aluga o taimi, o se faʻailoga mai le Matagofie ma le Manu Feʻai. E mafai ona faʻatau ile fale teu fugalaʻau, pe fai e oe lava. O sea meaalofa o le a faʻafiafiaina ma faʻafiafiaina ai lē anaina mo se taimi umi.

I lenei tusitusiga o le a matou taʻuina atu ai ia te oe le auala e vaʻaia ai se rosa i totonu o se fagu vai ma o le a le umi e tu ai ma le tausiga lelei.

O se moni laau pe leai?

Faʻaola rosa e faʻaaogaina mo le tuufaatasiga. E le o ni fugalaʻau faʻafoliga, ae o ni meaola ola, "faʻasao" i se auala faʻapitoa.

A faʻamautuina, e tumau pea le lanu ma le foliga o le petali i le rosa, ma o se vaega faʻapitoa e taofia ai le susu i totonu o le fugalaʻau.

E faʻasao foʻi le manogi - pe a mafai ona siʻi le fagu i le mea e fai ai, e lagona le manogi manaia o le fugalaʻau fou.

O le a le umi e tumau ai le fugalaau ma e faʻafefea ona teuina i se tulaga faʻamautuina?

O le mautu rosa tumau lona matagofie ma foliga mai mo le tolu i le lima tausaga... Afai o le rosa leiloa lona foliga ma pa'ū ese i luma o lenei taimi, o lona uiga o le tausiga o le tuʻufaʻatasiga na sese.

Aisea ua umi ai ona tu le laau ae le mamae, o le a le mea lilo?

O le tuufaatasiga e faʻamautuina le fugalaʻau fesoasoani e faʻatumau ai ona foliga i se rosa i se matauila. Lea faʻatagaina oe e taofi le gaioiga o le photosynthesis ma le faʻalumaina o le rosa. O le autu metotia o fugalautu faʻamautuina o togafitiga ma glycerin, paraffin ma varnish. E masani ona e vaʻaia petals o toʻulu i lalo o le tamaʻi fagu i totonu o le fagu, peitaʻi na tuʻuina faʻapitoa iina e tagata teu fugalaʻau. O le rosa mo le tuufaatasiga e tipiina i le tumutumu o lona fuga, lea ei ai sona aoga aoga i ona foliga vaaia.

Mafai e le tekinolosi ona toe faia i le fale?

E mafai lava ona fai se rosa i tioata ile fale... Mo lenei mea o le ae manaʻomia:

  • fugalaau rosa;
  • o se ipu tioata ma lona ua faʻalauteleina, o se tapuni e mautinoa ai le fufusi o le vaʻa;
  • pamu taavale - ia fausia se lagona gaogao i totonu o le vaʻa;
  • tuufaatasiga - stabilizer.

E mafai foi ona e faʻaopopo iai moss poʻo isi laʻau i le tuʻufaʻatasiga.

  1. O le vaʻa e tatau ona muamua faʻagaioia - fufuluina, mago ma paʻu lalo.
  2. Tuʻu se rosa faʻamautuina i totonu (pe a manaʻomia, i se fofo), faʻalelei ma teuteu i vao poʻo ni petals.
  3. Mo se uluaʻi fatuga, e mafai ona e tautau le fugalaʻau ma le faʻavae i luga, faʻaaoga filo e mafai ona "ufiufi" i vao.
  4. Mai luga e tatau ona tapunia le vaʻa ma se tapuni ma pamu i fafo le ea i se pamu. O le pamu taʻavale ma se faʻapitoa faʻapitoa o le a faia.

O le a le gaioiga?

Faʻapitoa florists faʻaaoga faʻapitoa formulasi poʻo glycerin e faʻamautu ai le rosa... I le fale, masani pupula lauulu, paʻu meli poʻo glycerin mafai ona avea o se stabilizer.

  • Varnish. Ua lava lea e faʻasusu ai le rosa i le hairspray.
  • Faasolo A filifilia le solo, ua lava lea e fufui le rosa i le meli solo ma faʻalilolilo i le vai malulu.
  • Glycerol Faʻaaoga glycerin oe manaʻomia:
    1. Saunia se vaifofo: palu glycerin ma le vai i le 1 i le 1 fua faʻatatau.
    2. O le au o le fugalaʻau tatau ona tuʻuina i le vaifofo, ma taʻilua aso i se naifi, tipi faʻasolosolo le au i le 1 centimita, sina vaeluaina le pito o le laʻau.
    3. O le rosa e tatau ona i ai i le tali e oʻo i le 2 vaiaso.

Faʻatasi ai ma nei auala uma, e tatau ona e faʻaeteete, faʻaaoga tweezers, faʻasaʻo ia petals ma tuʻu i le ala saʻo. A o le i faʻamautuina le fugalaʻau e tatau ona mago ma leai ni petala ua mamae.

Faʻafefea ona teu?

E pei ona matou fai atu, o le rosa i le tioata e mafai ona tu mai le 3 i le 5 tausaga, pe sili atu foi.

  • O se nofoaga.

    O le tuʻufaʻatasiga e tatau ona tuʻu i se nofoaga e le paʻu tonu ai le susulu o le la. O lenei tulafono e tatau ona matua maitauina lava pe a fai o le rosa e faʻamautuina i le solo. O le potu vevela e tatau ona mausali. E le tatau ona tuu se rosa i totonu o se fagu vai i tafatafa o mea e faʻatupuina ai le faʻamamaina (paʻu uila). O se nofoaga paolo e aunoa ma ultraviolet radiation e talafeagai.

  • Efuefu.

    E taua tele le puleaina ole pefu. O le fata ma le fagu paʻu e tatau ona soloiesea i taimi uma i se ie mago vaivai e aunoa ma ni auala faʻapitoa. A e faʻamama le efuefu i se ie susū, e iai le lamatiaga o le susu e ulu atu i le tamaʻi fagu. O le tuʻufaʻatasiga lava ia e tatau ona matua faʻaeteete mai le efuefu ma se palasi vaivai. O se lauluulu e talafeagai mo le feulaina o le efuefu, ae o le ea vaalele e le tatau ona vevela

  • Faʻafesoʻotaʻi ma le ea.

    Aua le tatalaina soo le rosa. E le manaʻomia foi le paʻi i le rosa lava ia ina ia aloese mai le faʻaleagaina. E sili le faamemelo i le rosa i le tioata.

  • Faʻafesoʻotaʻi ma le vai.

    O se rosa faʻamautu na tu mo le 5 tausaga e le manaʻomia faʻasusu ma faʻasusu. O le tuʻufaʻatasiga e tatau ona puipuia mai le susu.

I le mulimuli ai i nei fesoasoani faigofie, e faigofie ona teu se rosa matagofie i totonu o se matauila mo se taimi umi, ma o le a e vaʻaia ai le tele o le ola o lenei laʻau ma le tausiga saʻo, ma o le a ola umi. E sili le faamemelo i le fugalaʻau e aunoa ma le siʻiina o le ipu malamalama - o le fesoʻotaʻi ma le ea e mafai ona faʻaleagaina ai le tuʻufaʻatasia ma solia ai le faʻamaoni o laʻei vaivai, ma o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi o masini i le rosa ua faʻaititia foi. O le rosa i le tioata o se matagofie auala e faʻaali ai le umi o ou lagona ma faʻaali ou mafaufauga pe a filifilia se meaalofa. I le taimi lava e tasi, o le tausiga mo ia e laʻititi - o le fugalaʻau e le manaʻomia faʻasusu ma tipiina le ogalaau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Gospel of Luke HD - Complete Word-for-Word Movie wSubtitles (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com