Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Potsdam - o se 'aʻai i Siamani ma lona mauoa faʻasolopito

Pin
Send
Share
Send

Potsdam (Siamani) o se taulaga i le itu i sasaʻe o le setete, 20 km sautesisifo o Perelini. O loʻo i ai le tulaga o le laumua o le malo tele o Brandenburg, ao avea ma fafo atu o le itumalo taulaga. Potsdam o loʻo tu i le auvai o le vaitafe o Havel, i luga o se fanua laugatasi ma le tele o vaituloto.

O le eria o le taulaga e lata i le 190 km2, ma e tusa ma le ¾ o le teritori atoa o loʻo nofoia e lanumeamata avanoa. O le faitau aofaʻi o loʻo nonofo iinei e latalata ile 172,000 tagata.

O Potsdam na faia se suiga ofoofogia mai se tamaʻi nofo Slavic, o le muamua taʻua o aso na amata mai i le 993, i se taulaga na filifilia o se maota nofo i le 1660.

Modern Potsdam o se tasi o sili ona matagofie taulaga i Siamani, ma lona fausaga tu matilatila e oʻo lava i Europa. Talu mai le 1990, o le atoa laufanua taulaga laufanua ua aofia i le UNESCO Lalolagi Tofi Lisi.

Mea moni manaia! Ina ua maeʻa fausia le Berlin Wall i le 1961, o Potsdam, o loʻo tu i saute sisifo o Berlin ma se vaega o le GDR, na oʻo lava i le tuaoi ma le FRG. O lona iʻuga, ua faʻaluaina le taimi malaga mai Potsdam i le laumua o le GDR. Ina ua maeʻa le pa o le Pa ma le tuʻufaʻatasia o le GDR ma Sisifo Siamani (1990), Potsdam avea ma laumua o Brandenburg laueleele.

Mea sili ona manaia

Ona o le mea moni o Potsdam e masani lava o se pitonuu o Perelini, tele turisi na o mai i le laumua o Siamani asiasi ia te ia ma le tasi-aso asiasiga. Tagata femalagaaʻi o loʻo taumafai e vaʻai i mea vaʻai a Potsdam i le aso e tasi, o le a iai se latou polokalame faʻatamaliʻi mauʻoa.

Mea moni manaia! Lenei taulaga o le fale i le sili ona tele tele-tele ata tifaga potu i le lalolagi faia ata tifaga talu mai 1912 - Babelsberg. O ata na fausia ai lea na fanaina ai le aliʻi sili o Marlene Dietrich ma Greta Garbo. O loʻo galue pea le potu potu, ma o isi taimi e faʻatagaina ai tagata asiasi e maitauina nisi o faʻagaioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, le fausiaina o ni faʻapitoa faʻapitoa.

Sanssouci Palace ma le Park Complex

O Sanssouci e iai lona taʻutaʻua e tatau ona taʻutaʻua o se nofoaga sili ona matagofie ma lavelave i Siamani. O lenei 'upega tafaʻilagi ua puipuia e le UNESCO ua salalau solo i luga o se laueleele maupuʻepuʻe-maulalo o le 300 hectares. E tele mea taua i le paka:

  • teuteu matagofie teuteuina ma tovine
  • o le muamua faletusi-falemataaga i Siamani ma na o atavali
  • Malumalu tuai
  • Malumalu o faauoga
  • Taʻele Roma.

Ae o le fale sili ona taua o loʻo tu i le malae taʻalo a Sanssouci o le maota o le maota o tupu o Prussia.

E mafai ona e mauaina uma auiliiliga e uiga ia Sanssouci mai lenei tusitusiga.

Mea moni manaia! Le tausamiga Siamani sili ona lauiloa Potsdamer Schlössernacht e faia i tausaga taʻitasi i le Sanssouci Palace. O le polokalame e aofia ai koniseti o musika symphonic, fonotaga faʻasalalau ma faʻafiafiaga faʻafiafiaga ma le auai o atisi sili ona lelei i le lalolagi. O le numera o tiketi mo le aso malolo e gata lava i taimi uma, o lea e tatau ai ona e vaʻaia muamua le faʻatauina muamua.

Maota fou

I le itu i sisifo o le paka park Sanssouci o se isi faatosina tulaga ese o Potsdam ma Siamani. Lenei o se faʻaupuga faʻaputuga: o le matagofie matagofie fale o le Neues Palais, o nuʻu ma le faʻamanuiaga o le faitotoʻa ma le kolone. Frederick le Sili na amata fausia le maota i le 1763 e faʻailoa atu ai i le lalolagi le malosiʻaga faʻamamaina ma le tamaoaiga o Prussia. E 7 tausaga le umi, ae maeʻa uma galuega.

O le Maota Fou o se umi (200 m) tolu-fogafale fausaga e foliga mai e sili atu faʻafetai tele i le pu o loʻo tu i le ogatotonu o le taualuga. O le 55 m maualuga maualuga o le fale e teuteuina i le tolu alofa tunoa o loʻo uuina se pale. I le aotelega, e 267 faʻatagata na faʻaaogaina e teuteu ai le fale, o le tele lava o loʻo i luga o le taualuga. E i ai foi le tala malie a Heinrich Heine: fai mai le tusisolo e tele atu tagata i luga o le taualuga o le fale lauiloa i le taulaga o Potsdam nai lo totonu.

Talu ai o le Neues Palais na faʻaaogaina e Frederick le Sili naʻo galuega ma fale e nonofo ai malo faʻaaloalogia, o le tele o fale i totonu o potu tuʻufaʻatasi ma potu faʻapitoa mo sauniga paia. O fale ma ofisa ua teuteuina i atavali e tusitala a Europa o le 16th-18th seneturi. E i ai foi le faʻatosinaina pei o le faʻaaliga "Gallery of Potsdam", o loʻo faʻamatalaina ai le talaʻaga o le maota mai le taimi o lona foliga mai e oʻo mai i le aso.

Lua foloa o le itu i saute o apaʻau o loʻo nofoia e le fale faʻafiafiaga o le 18th seneturi ma totonu na fuafuaina i se lanumumu ma paʻepaʻe paleta ma gilding ma stucco suia. O le fale faʻafiafia e leai se pusa tautupu, talu ai Frederick le Sili sili fiafia e nofo i le hall, i le laina lona tolu. I luga o le tulaga o le fale faʻafiafia, o faʻafiafiaga e masani ona tuʻuina atu mo le aofia.

O malo na avea o ni fafo ma i le taimi lava e tasi na faapogisaina ai le vaai atu i taufusi e le faatosina mai le itu sisifo o le paka. Aso nei, o le komiti fale le pedagogical iunivesite.

Tuatusi faatosina: Neuen Palais, 14469 Potsdam, Brandenburg, Siamani.

O asiasiga e mafai ona faia ia Aperila-Oketopa mai le 10:00 am i le 6:00 pm, ma ia Novema-Mati mai le 10:00 i le 6:00 pm. Aso Gafua uma o se aso malolo, ma i le tumutumuga o le ulufale mai o turisi, ulufale e faʻatapulaʻa foʻi i Aso Lua (o loʻo iai muamua fuafuaina vaega malaga).

  • O le tau o le tiketi masani o le 8 €, o le faʻatauga tiketi o le 6 €.
  • Ina ia vaʻaia uma vaʻaiga a le taʻutaʻua o le Sanssouci complex i le taulaga o Potsdam i Siamani, e sili atu le aoga o le faʻatau o le pepa Sanssouci + - o le atoaga ma le faʻatau o pasese e 19 € ma le 14 €.

Tsitsilienhof

O le isi taʻutaʻua taʻutaʻua i Potsdam o le Schloss Cecilienhof. Ole fale mulimuli lea na fausia e le aiga o Hohenzollern: ile 1913-1917 na fausia ai mo Prince Wilhelm ma lona toʻalua o Cecilia.

I le taumafai ai e nana le vaʻai o le lapoʻa o le maota o le maota, e 176 potu, na faʻavasegaina lelei ai e le tusiata fale ia fale taʻitasi e lata i le 5 lotoa. 55 chimneys tulaʻi luga o le taualuga o le fale, o nisi o na e aoga, ma o nisi ua na o teuteu elemene. O chimneys uma e matua eseʻese lava! O le ogatotonu o le maota o se tele fale tele, mai lea o le lautele vavaeina laupapa sitepu e tau atu i le fogafale lona lua, i potu tumaoti o le tamaloa ulugaliʻi.

Mea moni manaia! I le taumafanafana o le 1945, o le Schloss Cecilienhof na faia ai le fonotaga a Potsdam, lea na feiloai ai taitai o malo manumalo i le Taua Lona II a le Lalolagi, Truman, Churchill ma Stalin. O le Maliega a Potsdam, na taliaina e le Big Three, na faataatia ai le faavae mo se faatonuga fou i Siamani: e leʻi umi ae vaeluaina le atunuu i le GDR ma le FRG, ma o le taulaga o Potsdam na tumau pea i le Teritori i Sasaʻe, o se vaega o le GDR.

O se vaega laititi o le maota o Cecilienhof ua avea nei ma nofoaga o le Potigalemata i Fonotaga a Potsdam. O le nofoaga na faia ai le tumutumu na tumau pea le suia, ma o loʻo iai pea se laulau lapoʻa lapoʻa na faia i le fale gaosi Soviet "Lux" aemaise lava mo lenei faʻamoemoe. Ma i totonu o le lotoa, i luma o le faitotoʻa autu, o loʻo i ai le tutusa lelei teuteuina moega fugalaʻau, faʻataʻoto i le 1945 i le tulaga o le lima-mumu fetu.

O le tele o fale o Cecilienhof o loʻo i le faʻataʻatiaga o le 4 * Relexa Schlosshotel Cecilienhof.

Tuatusi faatosina: Im Neuen Garten 11, 14469 Potsdam, Brandenburg, Siamani.

O le fale mataaga e matala mai le Aso Lua i le Aso Sa e tusa ai ma le faʻasologa:

  • Aperila-Oketopa - mai le 10:00 i le 17:30;
  • Novema-Mati - mai le 10:00 i le 16:30.

Asiasi tau:

  • o se savali i totonu o le togalaau lata ane;
  • Falemataʻaga o le Potsdam Conference - 8 € atoa, 6 € faʻaititia;
  • malaga i potu tumaoti a le perenise ma lona toʻalua - 6 € tumu ma le 5 € paʻu.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faitotoʻa Brandenburg

I le 1770, i le faamamaluina o le faaiuga o le Taua e Fitu Tausaga, na faatonuina ai e le Tupu o Frederick II le Sili le fausiaina o se faitotoʻa manumalo i Potsdam, ua taʻua o le Brandenburg Gate.

O le faʻataʻitaʻiga o le fale o le Roman Arch of Constantine. Ae o Brandenburg Gate e tasi lona foliga: eseʻese foliga. O le mea moni o le ata na faia e lua tusiata tusi - Karl von Gontard ma Georg Christian Unger - ma na faia uma "a latou lava" foliga.

Tuatusi faatosina: Luisenplatz, 14467 Potsdam, Brandenburg, Siamani.

Kuata Dutch

I le 1733-1740, e 134 fale na fausia i Potsdam mo tagata fai ata o Dutch na omai i Siamani e faigaluega. O fale na fausia ai le poloka atoa (Holländisches Viertel), vaevaeina i auala e lua i le 4 poloka. Tasi-ituaiga gabled mumu fale piliki, amataga alavai ma faitotoʻa - o lenei tusiata fale o le Dutch Kuata ma se faʻaalia malo lagona eseʻese mai le toe vaega o Potsdam.

Holländisches Viertel ma lona auala tele Mittelstraße ua leva ona liua i se ituaiga o turisi tosina a le taulaga onapo. O fale aulelei fale faleoloa mananaia, faleoloa tuai, faleoloa faʻamanatu, fale ata, faleʻaiga lelei ma fale mafanafana. O le faʻaaliga a Holländisches Viertel o loʻo tu i le Mittelstraße 8, o loʻo mafai ai ona e vaʻai atu i faʻataʻitaʻiga o fale o le kuata, o mea a le aiga o le atunuʻu.

Ma leai ni faʻamatalaga ma ni ata o lenei tosina mai o Potsdam e le faʻamatalaina uma ona lanu ma le ea. O le mafuaaga lena o tagata tafafao maimoa na o mai e maimoa i le taulaga Siamani ua faanatinati e asiasi iinei.

Fale Mataaga a Barberini

I le amataga o le 2017 i Potsdam, i totonu o se fale matagofie tolu-fogafale ma le paepae faʻasaga papaʻe, na tatalaina ai se falemataʻaga fou - Museum Barberini. O le Fale Mataaga a Barberini na fausia e le lagolago ia Hasso Plattner, ma o le igoa na tuuina atu e faamamalu ai le Maota o Barberini na faaleagaina i le Taua Lona II a le Lalolagi. Ma ua mafai nei ona e vaʻaia se tasi faʻatosina mai i Potsdam.

Manaia! O le taimi lava na maeʻa ai le tatalaina, na taʻimua ai e Barberini le pito i luga o mataaga e 10 o le tausaga e tusa ai ma le Guardian.

O le faʻaaliga o le fale ata fou e faʻavae i luga o atavali mai le oe lava aoina o Hasso Platner:

  • galuega a impressionistist ma modernists;
  • galuega e fai ma sui o faatuatuaga i tua atu o taua ma mulimuli ane ai faatufugaga a le GDR;
  • atavali na tusia e le au tusiata o aso nei na fausia ina ua maeʻa le 1989.

Faʻaliga le tumau o loʻo tu i luga ole lua ole tolu foloa - e suia faʻatolu ile tausaga. I luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia https://www.museum-barberini.com/ e mafai ona e vaʻaia i taimi uma faʻaliga le tumau o loʻo faʻaalia e le falemataʻaga i aso faapitoa.

  • Tuatusi faatosina: Humboldtstrasse 5-6, 14467 Potsdam, Brandenburg, Siamani.
  • Tagata asiasi e faʻamoemoeina iinei mai le 10:00 i le 19:00 i soʻo se aso o le vaiaso, seʻi vagana le Aso Lua. O Aso Tofi muamua uma o le masina, o tala faʻaaliga e matala mai le 10:00 i le 21:00.
  • Tamaiti i lalo ole 18 tausaga e ulufale i le fale mataaga e leai se totogi. Totogifuapauina ulufale mo tagata matutua ma tagata e faamanuiaina ai o 14 € ma le 10 € i le faasologa. I le itula mulimuli o galuega, o se afiafi tiketi e aoga, o lona tau atoa e 8 €, faʻaititia le 6 €.

Belvedere i Matu

O le Belvedere i luga o Pfingstberg Mountain, i le itu i matu o le taulaga, mamao ese mai le ogatotonu, o se mataina foi faatosina. O le pito i fafo o le faʻalavelave (1863) e ofoofogia: o lenei o se matagofie villa o le Italia Renaissance ma malosiaga faʻalua 'olo ma se tele colonnade.

O Belvedere Pfingstberg na avea pea ma nofoaga lauiloa o aso malolo mo se taimi umi seia oo i le 1961 na fausia ai le 155-mita Berlin Wall, lea na mautinoa le tuueseeseina o le FRG ma le GDR. Talu mai lena taimi, o le belvedere, lea na tumau pea ma Potsdam i le GDR, sa i lalo o le puipuiga masani: o se taua taua manatu mai le mea na mafai ai ona oʻo atu i le tuaoi kapeteni atunuu. Pei o le tele o nofoaga faʻasolopito i le GDR, o le belvedere na paʻuʻu malie atu i le le fiafia ma paʻu i lalo. Naʻo le ogatotonu o le 1990, ina ua tuʻufaʻatasia le GDR ma le FRG, o le nofoaga e fiafia iai le tele o tagatanuʻu na toe faʻaleleia.

O loʻo i ai le potu vaʻai i luga o le olo o loʻo iai belvedere, e matala mai ai se vaaiga lautele faʻataaliʻaliʻo. I le tau lelei, mai iina oe mafai ona vaʻaia e le gata i le atoa o Potsdam, ae faʻapena foi Berlin, sili atu le lauiloa taʻutaʻua taulaga - o le TV olo.

E mafai ona maua le North Belvedere i Neuer Garten, 14469 Potsdam, Siamani.

Tatalaina itula:

  • ia Aperila-Oketopa - i aso uma ile 10:00 i le 18:00;
  • ia Mati ma Novema - mai le 10:00 i le 16:00 i Aso Toʻonaʻi ma Aso Sa.

O tau nei e faʻapea (i le Euro):

  • pepa pasi matutua - 4.50;
  • paʻu faʻaititia (leai ni galuega, tamaiti aʻoga i lalo ole 30, ma isi) - 3.50;
  • tamaiti matutua 6 i le 16 - 2;
  • tamaiti i lalo o le 6 tausaga le matutua - o le ulufale e leai se totogi;
  • pepa ulufale a le aiga (2 tagata matutua, 3 tamaiti) - 12;
  • taiala leo - 1.

Filifiliga taugofie fale i Potsdam

Booking.com o loʻo ofaina potu i le sili atu ile 120 faletalimalo i Potsdam, faʻapea foʻi ma le tele o fale tumaoti. E le gata i lea, toeititi o faletalimalo uma i lenei aʻai aofia ai i le 3 * ma le 4 * tulaga. Faʻaogaina o filiga talafeagai eseese, e mafai ona e filifilia i taimi uma le filifiliga sili ona lelei, ma o iloiloga a turisi o le a fesoasoani e mautinoa ai o le filifiliga e saʻo.

I faletalimalo 3 * lua potu e mafai ona maua uma mo 75 € ma le 135 € i le aso. I le taimi e tasi, o le averesi o tau o loʻo teuina ile va mai le 90 i le 105 €.

O se potu faʻalua i le 4 * faletalimalo e mafai ona mautotogi mo le 75 - 145 € i le aso. Ae mo le numera taatele, o le 135 - 140 € i le potu.

O se potu lelei tasi potu potumoe i le taulaga o Potsdam (Siamani) mafai ona totogi mo le averesi o le 90 - 110 € i le aso.


Faʻafefea ona sau mai Perelini

Mafaufau i le auala sili e alu ai mai Perelini i Potsdam.

Potsdam o le mea moni o se pitonuu o le laumua Siamani, ma o nei 'aʻai e fesoʻotaʻi e le S-Bahn network o nofoaʻavale nofoaafi. O le nofoaga e taunuʻu ai nofoaafi i Potsdam o Potsdam Hauptbahnhof, ma e mafai ona e tuua le laumua mai toetoe lava o soʻo se S-Bahn nofoaga ma mai le nofoaga tutotonu o Friedrichstraße.

O nofoaafi e tamoe faataamilo i le uati ma le va e tusa ma le 10 minute. O le faigamalaga mai Friedrichstraße i lau taunuʻuga e 40 minute.

O le tau o le tiketi o le 3.40 €. E mafai ona faʻatau mai i masini faʻatau i nofoaga, ma e manaʻomia foʻi ona e tuʻiina iina. Talu ai o Potsdam o se vaega o le sone o felauaiga o le laumua Siamani, malaga i ai e leai se totogi ma le Berlin Welcome Card.

O nofoaafi faʻaitulagi RE ma RB o loʻo tamoʻe foʻi mai le laumua o le Friedrichstrasse nofoaafi nofoaafi i Potsdam (laina RE1 ma RB21 e talafeagai mo lenei itu). O le nofoaafi malaga e alu laititi teisi le taimi (pe a ma le afa aso), ma le pasese e tutusa. O tiketi e mafai ona faʻatauina i le ofisa pepa pasi pe i luga o le 'upega tafaʻilagi Rail Europe, lea e faʻapitoa i auala nofoaafi i Europa atoa.

Taua! Ina ia iloa pe faʻafefea ona sau mai Perelini i Potsdam i nofoaafi poʻo nofoaafi, pe a o ese latalata nofoaafi mai se nofoaga faʻapitoa, oe mafai ona faʻamalamalamaina soʻo se faʻamatalaga o fiafia i luga o le initoneti femalagaaʻi fuafuaga mo le nofoaafi nofoaafi Berlin: https://sbahn.berlin/en/ ...

Uma tau luga o le itulau e mo Aukuso 2019.

Aveese mai Perelini i Potsdam - vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Weekend in Mount Maunganui + a mini haul! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com