Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Arambol i Goa - o le sili atu "agaga" matafaga i Initia

Pin
Send
Share
Send

Arambol, Goa o se matagofie fagota nuu nofoia i le itu i matu o le setete. O le mafanafana Arapi Sami ma taugofie tau faia ai o se tasi o le sili ona taʻutaʻua nofoaga i Initia, ma le malologa o le olaga ma le malulu siosiomaga e masani ona tosina mai ai tagata fiafia i yoga ma eseʻesega faʻaleagaga.

Faʻamatalaga lautele

Vaʻai i ata o Arambol i Goa, oe o le a vaʻaia ai o se matua tele nofoia i le itu i matu o le setete. O loʻo faʻasolosolo atu i le talafatai o Arapi mo le tele o kilomita, ua tumu i nofoa faʻafuaseʻi ma tamaʻi fale, ma o le agaga o le saolotoga ma le faʻafitia atoa o le taliaina lautele o mataupu silisili o le amio mama.

O le faitau aofai o le nuu e sili atu ma le 5 afe tagata. Faatasi ai ma i latou e tele Lusia oe pe tamomoe i le sami mai le vevesi Europa taumalulu pe galulue i se tumau tulaga.

I le vaitau o le 60 ma le 70. o le seneturi talu ai, Arambol, lea na taʻua pea o Harmal, sa lauiloa i hippies, yogis, raw foodists ma isi tagata le masani ai na o mai iinei mai le lalolagi atoa. O loʻo tumau pea o se nofoaga sili ona lelei mo "savages" ma tutoʻatasi turisi e le tele a latou mea totino.

Ma le fia iloa, seʻia oʻo i le 2002, naʻo nai tagata filifilia lava na iloa e uiga i lenei nuʻu, o loʻo nonofo i le itu i matu o le setete. Ae o le tatalaina o le Siolim Bridge i luga o le Vaitafe o Chapora, o le tulaga na suia tele - o lenei o se tasi o sili ona lauiloa turisi nofoaga i Initia.

O le vaitau o tuʻuaga i Arambol, pei o Goa atoa, e amata mai ia Novema e oʻo ia Mati. O le vevela o le ea i lenei vaitaimi o le 30 ° С, ma o le vai mafanafana e oʻo atu i se malu + 27-29 ° O le taimi na totoe e a vevela tele iinei, pe timu timu e toʻulu faʻatasi ma afā ma matagi tetele. Peitaʻi, e tele lava mea e fai i totonu o lenei nuʻu i taimi o tau maualalo.

Ma, i totonu o le nuʻu o loʻo i ai le tele o ofisa femalagaaʻi e faʻatulaga ni tafaoga i Goa lava ia ma i tuaoi setete. O le mea mulimuli, i le tele o tulaga, e tele aso e alu ai. Mai le tasi-aso ofa, e taua le faʻamamafaina o se malaga i le po maketi, asiasi i matafaga o South Goa ma se maimoaga savali savali faataamilo i le siosiomaga. I afiafi, i le tele o faʻalapotopotoga o Arambol, e mafai ona e matamata i se konaseti ma le auai o fetu i le lotoifale ma faʻalogo i musika ola. O se tasi o ia nofoaga o le faletalimalo tafaoga "Magic park". O sauniga lauti, siva a ituaiga ma lotu lotu e masani ona faia i lona teritori.

O loʻo iai foʻi le nofoaga mo suʻesuʻega a le Yoga, Malumalu o siva ma tele vasega mananaia e mafai ona e aʻoaʻo ai i mea aoga. Afai tatou te talanoa e uiga i vaʻaiga faʻasolopito o lenei nuʻu, e faʻatapulaʻaina i latou i le malumalu anamua o loʻo tu i tua atu o le Vaituloto Malie. O le laau Banyan e tupu i ona autafa, o se laau paia, i lalo o lona pale e nofo ai le poto "baba" E le naʻo tagata o le atunuʻu e omai e fesili mo se fautuaga mai ia te ia, ae faʻapea foʻi ma tagata asiasi.

Ma le mea taua taua mulimuli. E tele tagata o le nuʻu latou te faʻamanatuina le aoauli, o lea o isi faleoloa, faleʻaiga ma isi fale faʻapisinisi e ono tapunia.

Matafaga

Arambol Beach, faʻalauteleina mo le toeititi 3 km, o se tasi o le sili ona umi i le talafatai o Goa. O le olaga i luga e le taofia toetoe lava mo sina taimi: i le taeao le tele o fagota vaʻa tuʻua mai iinei i le sami, tagata tafafao maitau ifo ma aau iinei i le aoauli, ma i le afiafi latou savavali tau povi, faʻatulaga afi afi ma faʻatautaia fiafiaga ma pese, siva ma talipalau.

E efuefu le oneone i le nofoaga malolo; o paa, fetu o le sami ma isi manu e masani ona lalafi ai. Ulufale i totonu o le vai e lamolemole, o le pito i lalo e malu ma agamalu, ma le papaʻu vai laina e lautele lautele (ia oʻo i se lelei loloto, e tatau ona e savali sili atu ma le sefulu mita). Lenei foliga vaʻaia faia Arambol o se lelei nofoaga mo aiga ma tamaiti.

E mama le matafaga ma e tele lapisi lapisi. O le teritori e masani ona fufulu mama, ma o le a le mea e leai se taimi e alu ai i totonu lapisi ato a le aufaigaluega e aveina e le tai. Moega o le la ma faʻamalu ei totonu o fale tu matafaga. Oe le tau totogia mo latou - naʻo le faʻatau o se pia poʻo se fagu sua. E leai ni galu i le tau maualuga. Pau a le mea e ese ai o le vaega i autafa o maʻa (le taʻutaʻu o Cliff). E fai lava si pisi iina, ma i le pito i lalo e le gata o maʻa, ae faʻapea foi ma ituaiga eseese o meaola o le sami. E le gata i lea, o iinei e mafai ona e vaʻai atu ai i le siaki o pili i lalo o le la.
O leisi foliga vaaia o le Arambol Beach o le tele o povi, maile ma isi fagafao e feoaʻi filemu i le talafatai atoa. E tausisi Initia fia iloa. E ui lava i le mea moni o le papalagi i lenei nofoaga malolo ua le o se mea fou, o le nuʻu faitau aofaʻi o tagata i le matafaga i aso uma e puʻeina se ata ma se tasi o turisi Europa.

Afai na e vaʻai i se ata o Arambol matafaga (Goa) luga o le Initaneti, oe ono maitauina le tele o aisi, tagata faʻatau auala ma sui o le lotoifale lalelei alamanuia ofoina mehendi, lauulu aveʻese, fofoa. E ia te oe le malie i a latou talosaga pe leai, ae ia manatua o le tau na faʻasilasilaina ae le i faia le taualumaga ono matua eseʻese mai le tasi o le a tuʻuina atu ia te oe i le faʻaiuga.

I se faʻaopopoga, i le lata ane o Arambol (Goa, Initia), oe mafai ona maua nisi sili atu matagofie matafaga. O nei, o le sili ona lauiloa o Kalacha, Kverim, Parataiso ma Mandrem. Ia, tasi lava le faʻaopoopo - e le mamao mai le Arambol Beach o loʻo iai se vaituloto e le masani ai ua tumu i palapala malulu. Latou te fai mai e tele ona faʻamalologa meatotino, o lea turisi, aulelei, ma le tele o fofō fale faʻatauina faʻateleina. Ae o i latou e mananaʻo e sefe le tupe i na faʻasologa e faʻapipiʻiina i le samasama palapala i le taimi tonu lea.

Nofoaga

E leai ni faletalimalo taugofie 5 * faletalimalo i le nuʻu, i le matafaga o Arambol i Goa. E i ai foʻi ni nai faletalimalo tutotonu, ma o tulaga e nonofo ai i latou e tele lava i Spartan. I totonu o potu, o le a faigata ona e mauaina se faʻauma matagofie - naʻo meaafale faigofie ma sili ona manaʻomia.

Tele o faletalimalo ma fale talimalo o loʻo tu i le Main Road eria, o le autu auala faʻatau i Arambol. O potu e vaevaeina i ni vaega. A o nisi e mafai ona e vaʻaia naʻo se moega ma se tane vai vevela, o isi e faʻaauupegaina i le taʻele, satelite TV ma se tamai poletito. Ae e oʻo lava i se tulaga leai se aoga, e matua leai lava se le lava o malo iinei. Musika ma siva i lenei itu e le faʻavaivai mo se minute, o lea e tau le mafai ai ona maua se moe atoa iinei.

O ulugaliʻi alofa e fiafia e nonofo i fale taʻutaʻua i luga o papa o Arambol - mai iina, o se vaaiga matagofie o le sami e matala. O le tau o fale e maualalo ii, ae ina ia oʻo i lea nofoaga, e tatau ona e manumalo i se aʻeaʻe maualuga. I se faʻaopopoga, i le po o le teritori o maʻa e le faʻamalamalamaina, o lea e tatau ai foi ona e ave se moliuila ma oe.

Mo aiga ma tamaiti ua o mai i Arambol mo se taimi umi, Geercar Vadoo e sili atu ona talafeagai, o se turisi eria, lea fou fale talimalo ma fale mautotogi eseese ma se vaega atoa o faʻaopoopo tautua o loʻo faʻatautaia (teufale, leai se Wi-Fi, tagamea, tulimanu o tamaiti, malae tenisi, ma isi. ma isi).

O nuʻu e anaina e tagata o loʻo nonofo i totonu o le atunuʻu, e le itiiti se manaʻomia i totonu o "long-livers". E mafai ona e lisiina se fale ma 2-3 potu, umukuka, faletaele ma se togalaʻau i na o taimi maualuga. Afai e te manaʻo e te latalata atili i le natura, filifili fale teu matafaga, o se matafaga faleʻie faia mai laupapa laupapa laupapa ma laupama. I fafo o loʻo iai le laulau ma nofoa. O le faitotoʻa i le faleoo ua tapunia ma se pupuni.

Afai tatou te talanoa e uiga i le averesi tau o le soifuaga, lisiina o se potu lua i se faʻalapotopotoga leai ni fetu o le a tau ai le $ 6-10, i le 2 * faletalimalo - $ 20, i se 3 * faletalimalo - $ 14-55 i le aso. O le tau sili ona tele tau e maitauina i fale talimalo - o le tau o ia mea e nonofo ai e fesuisuiaʻi i le va o le $ 6-120.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O fea e mafai ona 'ai ai luga o le matafaga?

Vaʻai i ata o Arambol i turisi auala, oe mafai ona vaʻaia le tele o luluina fausiaina i le talafatai atoa. E ui lava i le faigofie, pe a le o matua atoatoa foliga mai, o meaai i totonu ia e sili ona suamalie. O le lisi o loʻo iai ipu uma a le atunuʻu ma papalagi, ae o le mea e sili ona manaʻomia o meaʻai eseese o le sami, o lona fou e le masalomia - e maua lava i latou i aso uma.

Ma le isi, pe a e alu i le 'aiga o le afiafi i se tasi o nei lulu, e mafai ona e fiafia i se matagofie Initia goto. Ae o fale maualuluga e manaʻomia le sailia i ni fale talimalo taugata i totonu o le nuʻu. I afiafi, e taʻalo ai le jazz iina ma le toʻatele o tagata e potopoto. O le lisi i faleʻaiga e tai tutusa: ipu fualaʻau, mussels, moa, araisa, iʻa, ma isi.

Ae mo tau, e 10-15% maualalo ifo ii nai lo isi nofoaga malologa i le setete.

  • Soupa - 80 sene;
  • Uafu - $ 2;
  • Meaʻai autu (araisa poʻo saimini ma moa poʻo fualaʻau + falaoa Initia) - $ 1.5-2.5;
  • Lobster - $ 17;
  • Masala ti - 40 sene;
  • Sua - 70 sene;
  • Se fagu pia 0.5 ml - $ 1.5;
  • Kofe ma susu - 50 sene;
  • Cheesecake - $ 1;
  • Kari fualaʻau - $ 1.7;
  • Fualaʻau 'aina burger ma salati ma falai - $ 2.5;
  • Sushi ma miso sup - $ 4.

E sili le faʻatau o fualaʻau i faleoloa faʻapitoa; mai meainu suamalie, matou te fautuaina le faʻataʻitaʻi o le mago fou ma le meleni. E ui lava i le tele o faleʻaiga, o nisi turisi e fiafia e kuka a latou lava meaʻai, i le i ai o tafaoga i luga tonu o le matafaga.

Faʻafefea ona sau mai le malaevaʻalele a Dabolim?

Arambol i North Goa e 58 km mai Dabolim International Airport, lea e mauaina vaalele mai le tele o Europa ma Asia atunuu. E lua auala e te alu ai mai iina i le matafaga poʻo le faletalimalo e te fiafia i ai.

I le pasi

Mo ana taugofie uma, o lenei filifiliga e sili ona umi. O le auala masani ma fesuiaiga o le a pei o lenei: Dabolim - Vasco da Gama - Panji - Mapusa - Arambol. O pasi e tuʻua mai se tamaʻi laina tele e tu i se tasi o auala. E 2 itula le umi o le auala. O le malaga atoa o le a tau ai le $ 4-5.

I luga o se tusi! Felauaiga i totonu o Initia e masani ona faʻatautaia. Peitai, e toeititi lava o taimi uma e mamafa ai o ia. E leai ni numera a pasi - o faʻatonuga o le vaalele o loʻo faʻailoa mai i luga o se ipu ua tu i luma o le matagi.

I le taxi

O taʻavale laʻititi e faigofie ae e matua taugata lava, aua o le Arambol o le matafaga e tu mamao i North Goa. O se taʻavale e mafai ona okaina e ala i le Initaneti, valaʻau i le telefoni, pe na ona puʻeina i luga o le auala. O 'auʻaunaga e sili ona manaʻomia ile teritori ole "Prepaid taxi" ma le "Goa taxi".

E leai ni counters i taʻavale, o le tau o le malaga e $ 40. Totogi e tatau ona totogi ile pasese.

I luga o se tusi! O vaʻaiga setete a Initia ua i ai tau faʻamau, ae e mafai ona e faʻatau faʻatasi ma kamupani tumaʻoti.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Pe a fuafua e alu i le nofoaga o Arambol (Goa), faʻalogo i le fautuaga a latou ua uma na i ai:

  1. O le gaoi e soo se mea i Initia. Ioe, i faletalimalo lelei o loʻo iai vaʻaiga saogalemu i le potu faʻafeiloaʻi, ae latou te le puipuia lau meatotino mai le faʻalavelave foʻi. Pau lava le auala i fafo o le tuʻuina o sili atu pe itiiti mea taua i tulimanu eseese o le potu, ma tautau se loka malosi i le faitotoʻa. Mo lenei, toeititi o potu uma ei ai faʻamau ma taliga.
  2. O i latou e omai i le nuʻu mo se vaiaso pe lua, e tatau ona totogi se scooter. E faigofie ona e alu i le matafaga, faleoloa ma tuaoi nuu.
  3. Savalivali i auala o le nuʻu, e tatau ona e faʻaeteete. O le lautele o auala iinei e seasea sili atu nai lo 4-5 m, auala savali, pe a fai e iai, e tumu i oloa na ave mai le tele o faleʻoloa faleoloa, ma taʻavale ma tagata tiʻetiʻe uila afi e feoaʻi solo i itu uma e lua, e masani ona le tausisi i tulafono masani o auala.
  4. E te manaʻo e faʻaola lau malaga i Initia? Ia mautinoa e asiasi i le itu goto. E leai se manaʻoga mo ni gaioiga faʻapitoa mo lea - ua lava le o atu i le matafaga i le leva o le afiafi ina ia maimoa ai i le goto o le la, faʻatasi ai ma pese, siva ma faʻaauau pea le patupatuina o djembeis, faʻatasi ai ma le fiaselau o tutusa tagata tafafao.
  5. E aoga le inisiua o oe lava ae e te leʻi alu i le nofoaga malolo.
  6. I Goa, e naʻo vai inu fagu e mafai ona e inu ai. Afai e te okaina fualaʻau 'aina, kola poʻo le sua fou na oomi i totonu o le cafe, fai atu ia i latou e aua le togiina aisa i totonu - mafai ona faia mai le faʻavasega vai.
  7. I Arambol, e ui i lea, pei o Goa uma, e masani ona fai faʻatau. Ma e le gata i fale faʻatau ma faleoloa o faʻamanatuga, ae faʻapea foi pe a mautotogi fale mai le nuʻu o loʻo nonofo ai (apartments, beach bungalows, malo malo, ma isi). Faʻalilolilo tagata Hinitu e faʻapaʻu le tau ile 1.5, pe 2 taimi foi, pe a latou vaʻaia o se tagata e fiafia moni e faʻatau. I le auala, e sili atu le alu faʻatau i le taeao - talitonu tagata lotoifale o vave faʻatau faatosina laki laki, o lea e mautinoa ai le lelei paʻu.
  8. O le aufaasālalau autu i Arambol o puipui ma pou - faʻasilasilaga, faʻasilasilaga ma isi feʻau taua o loʻo lafoina iina. E mafai ona latou tauva ma le upu o le gutu ma pepa tufatufa na tufa i le matafaga.
  9. Aua neʻi galo ona ave lau malaga malaga ma oe, faʻatumuina i vailaʻau mo maʻi iniseti o le teropika ma faʻalavelave eseese o le manava. Ina ia puipuia le mea mulimuli i le fasimoli, e tatau ona e fufulu e le gata i lima, ae faʻapea foi ma fualaʻau.
  10. Alu i le matafaga Arambol i Initia i le leva o le aoauli, aua neʻi galo e uiga i seevae faʻapitoa. A aunoa ma lea, e i ai le lamatiaga o le laa i luga o se jellyfish po o isi sami ola.

Savalivali i le matafaga, asiasi i faleʻoloa ma faleʻaiga, ma suʻesuʻe le Arambol mauga:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lotus Sutra Arambol Beach Goa. Hotels In Aarambol Beach. Resorts near Arambol Beach Goa (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com