Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mauga Pilatus i Suiselani

Pin
Send
Share
Send

Mauga Pilatus tatau i se nofoaga o le mamalu i luga o le lisi o tatau-vaʻai nofoaga i Suiselani. Fans o le toaaga faʻafiafiaga o le a mauaina iinei le tele o talafeagai faʻafiafiaga, ma tagata faʻafiafiaina i uiga mama o le a talisapaia le matagofie i le lotoifale. Ma afai e te filifili e faʻatoʻilaloina lenei matagofie mauga, oe tatau ona iloa o le a lea ma poʻo a mea o loʻo faʻatali mai ia te oe luga o ona tumutumu.

Faʻamatalaga lautele

O Pilatus o se atumauga i atumauga o Alps, o loʻo tu i le ogatotonu o Suiselani. Nofoaga 10 km sautesisifo o le tamai taulaga o Lucerne. O le pito sili ona maualuga o le mauga o Tomlishorn (2128 mita), lea e maua ai ni vaaiga ofoofogia o tumutumu o Alpine ma le Vaituloto o Lucerne. I le pito i luga o le Pilatus o loʻo i ai le fale o turisi, o loʻo i ai le faletalimalo o Bellevue, o se faleoloa e iai mea faʻamanatu, o se faleʻaiga o loʻo i ai Europa ma Suiselani, ma se potu taʻavale mo uaea. Aʻo agaʻi atu i le faleʻaiga, e mafai e tagata tafafao maimoa ona vaʻaia le pu alava umi i le lalolagi, ona o lona lautele na oʻo ai i le Guinness Book of Records.

O le vaʻaia o loʻo vaʻai ia Pilatus e ao ona uaʻi faapitoa i ai: mai iinei e matala ai se ata matagofie o le taulaga o Lucerne ma le matagofie o atumauga o Suiselani. I tafatafa o le 'upega tafaʻilagi o loʻo iai le isi faletalimalo "Pilatus Kulm" e mafai ai ona fai sau meaai mama i totonu o le faleʻaiga e te galue ai oe lava. E le mamao mai le fale e tele auala e amata ai auala eseese o le mauga: o nisi e alu i ni nai minute, o isi e oʻo i le 4 itula. O se tasi o auala sili ona manaia e faʻaaogaina o le "Dragon Pass", e manumalo ai i tagata femalagaaʻi e suʻesuʻe i ana eseese ma ana.

Gaoioiga o le taumafanafana ma tau

Mauga Pilatus ma ona siʻosiʻomaga e talafeagai mo gaioiga i fafo uma i le taumafanafana ma le taumalulu. Afai o loʻo e faimalaga i Suiselani i le taumafanafana, ona e maua lea o se avanoa sili e alu ai i se "auro" poʻo le "siliva" tafaoga. O a na faigamalaga, o le a matou taʻuina atu i lalo.

Golden Roundtrip

O se tasi o auala lauiloa sopo i luga o le Mauga o Pilatus i Suiselani, o le "auro" tafafao maimoa aofia ai le atoa o gaioiga e mafai ona tupu i le eria o le mauga. O le tafaoga e amata i se folauga i luga o se vaʻa, o le malaga muamua a le teine ​​e alu i le 8.30. I totonu o le 50 minute, o le a aveina oe e le vaʻa i le matagofie o le Vaituloto o Lucerne i le nuu o Alpnachstadt.

I le taunuu ai i luga o le laueleele, oe ua siitia atu i se talafaasolopito o nofoaafi nofoaafi e lemu siitia oe i luga i se faamaumauga 48 °. Tagata tafafao maimoa na asia Suiselani ua fautuaina e nofo i tafatafa o le faamalama e puʻeina ata tulaga ese o le Mauga o Pilatus. O le nofoaafi pasi i totonu o vaomatua ma laufanua laʻau, oʻo atu i le tumutumu o 2132 mita. Ole taimi ole malaga e 30 minute le umi.

Taunuu i le tumutumu o le mauga i Pilatus Kulm, tagata malaga malaga atu i le lua-tulaga matata laupapa mo le vaai a le manulele o siosiomaga. Toatele e o i mauga i luga o le fuafuaina tolu auala e faamasani ai i le natura laufanua ma le lotoifale manu. O le suʻesuʻeina o nofoaga uma e tolu i le aofaʻiga e 2 itula, ma maeʻa ai ona mafai ona e alu i luga o le faaseʻe i Frakmuntegg nofoaga, o loʻo i ai le paka taʻavale ma nofoaga o tafaoga

O le vaega mulimuli o le taʻamilosaga o le 30-minute tiʻetiʻe gondola tiʻetiʻe luga o vaomatua ma mauga i Kriens, lea o le a faʻatali mai ai se pasi i Lucerne ia te oe. I le aotelega, o le "faʻaauro" tafaoga e alu i le 4-5 itula: afai e te manaʻo ai, e mafai ona e malaga umi atu, ae ia manatua o le uaea taʻavale alu i le 17.00.

O le Gold Tour e avanoa mo tagata uma e omai i Suiselani mai ia Me ia Oketopa ma ofaina eseʻese tau mo le pasi Switzerland, e faʻamoemoe i le filifiliga e te filifilia:

Tuʻufaʻatasia le 9 tagataVaega o 10 tagata
AualaO le a le mea e aofia ai faʻaopopo i le lautele tafaogaTau matutuaTau mo tamaiti (6-16 tausaga)Tau matutuaTau mo tamaiti (6-16 tausaga)
Lucerne - Alpnachstadt - Pilatus - Kriensfolau luga o le vasega 2 vaʻa99 ₣49,5 ₣79,2 ₣39,6 ₣
folau i luga o le vasega 1 vaʻa113 ₣56,5 ₣90,4 ₣45,2 ₣
Lucerne - Alpnachstadt - Pilatus - Kriens - Lucernepasi i le uafu, folau i luga o le vasega 2 vaʻa ma toe foʻi pasi i Lucerne102,6 ₣51,7 ₣82,2 ₣41,8 ₣
pasi i le uafu, folau i luga o le vasega 1 vaʻa ma toe foʻi pasi i Lucerne116,6 ₣58,7 ₣93,4 ₣47,4 ₣

Silver Roundtrip

O le "Silver" excursion package e avanoa mo tagata uma e omai i Suiselani mai ia Me ia Novema. O lou amataga o le nofoaga nofoaafi Lucerne, mai le mea e mafai ona ave le nofoaafi i Alpnachstadt. O le taimi o le faigamalaga e 20 minute: i le auala, oe mafai ona fiafia i le matagofie vaaiga o le Vaituloto Lucerne. A e taunuʻu i Alpnachstadt, o le auala o le Silver Tour o le a amata toe faʻataʻitaʻia atoa le itu o le Gold Tour o loʻo faʻamatalaina i luga.

Lenei vaʻaiga e ese mai le mea muamua na o le le aofia ai o se vaʻa vaʻa i luga o le vaituloto. O le mea lea, o le tau mo le pasi Suiselani o le a maualalo. E mafai ona e filifili i le va o lua auala i le Mauga o Pilatus i Lucerne:

Tuʻufaʻatasia le 9 tagataVaega o 10 tagata
AualaO le a le mea e aofia ai faʻaopopo i le lautele tafaogaTau atoaTamaiti tiketi (6-16 tausaga le matua)Tau atoaTamaiti tiketi (6-16 tausaga le matua)
Lucerne - Alpnachstadt - Pilatus - Kriens - Lucerne2-vasega nofoaafi tiʻetiʻe mai Lucerne ma toe foʻi pasi i Lucerne85,2 ₣42,6 ₣68,2 ₣34,2 ₣
1 vasega nofoaafi tietiega mai Lucerne ma toe foi pasi i Lucerne90,8 ₣45,4 ₣72,8 ₣36,4 ₣

Malie i le taumalulu

Afai e te fiafia i taʻaloga o le taumalulu, ona e maua lea o le avanoa e maua ai se taimi sili i Suiselani i Pilatus. I le uma, o le Snow & Malie faʻafiafiaga paka amata galue iinei i le taumalulu. Tiʻetiʻe faʻasolosolo ma tiʻetiʻe, tiʻetiʻe solofanua i le vaitau - o nei mea uma e avanoa i luga o le Mountain Mountain. O le fale o loʻo i ai auala o eseesega uumi: mo se faʻataʻitaʻiga, o le pito i lalo laititi e 200 mita, ma le umi o le 3 km. Uma meafaigaluega manaʻomia mafai ona lisiina i tafatafa o le gondola paka o loʻo tu i le nofoaga tutotonu Frakmuntegg.

I se faʻaopopoga, mai ia Tesema ia Mati, e mafai ona e faia se maimoaga faʻapitoa i le auala o Kriens-Pilatus-Kriens ma fiafia ai i le lalelei i le lotoifale ua lilofia i le kiona. O le tau o sea malaga mo se tagata matua o le 57.6 ₣, ma mo tamaiti mai 6 i le 16 tausaga - 32.4. Afai e te filifili e te nofo iinei mo le sili atu ma le tasi aso, oe mafai i taimi uma tusi se potu i le faletalimalo Pilatus Kulm tu i Pilatus.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona aʻeaʻe oe lava i le mauga ma e fia le tau

E toatele tagata faimalaga e mananaʻo e faʻatulagaina se tutoʻatasi alu i Pilatus i Suiselani, e te maua ai iina i ni auala se tolu: e ala i le siʻi, ala i nofoaafi pe savali.

I le uaea taavale

Ina ia faʻaaogaina le uaea taʻavale, e tatau ona e alu i le taulaga o Kriens. E mafai ona e sau ii mai Lucerne ile pasi # 1, totogi le 4 ₣ ma aluese mai i le nofoaga o Pilatus. I lenei tulaga, o le taimi malaga o le a le sili atu ma le 10 minute. Ona e siʻi lea i luga ma ave oe i le gondola e aʻea i le tumutumu lava. O le aofaʻi o taimi malaga e tusa ma le 30 minute, ma o le tau o le malaga e tasi le auala i le mauga e 36 ₣.

I le nofoaafi

E mafai foi ona e alu i le mauga e se nofoaafi maualuga alu ese mai le nofoaga o Alpnachstadt. Malaga i le 10-12 km / h, o lenei nofoaʻi nofoaʻi o le a aveina oe i luga o le nofoaafi nofoaafi i Pilatus i le afa itula. O le tau o se malaga taamilo e tusa ma le 60 ₣.

Savali

Ia, o tagata femalagaaʻi sili ona toa ma sauniuni i Suiselani eo atu i Pilatus i vae. E mafai ona amata lau savaliga sopo mai le taimi na muamua taunuʻu mai ai Kriens (o lona uiga, e te le suia i se gondola, ae faʻatoilalo lenei ala i vae). O lenei vaega e lua ona ala: o le mea saʻo e aveina oe i le tumutumu i le 2 itula 40 minute, le agavale tasi - i le 2 itula 25 minute.

Faatoilaloina o le auala na tuuina atu, oe o le aʻe i papa, ma i nisi nofoaga o le ae tosoina oe lava i luga faatasi ma le fesoasoani o filifili tuleia i le mauga. O loʻo i ai faʻailoga ma faʻailoga faʻapitoa i tafatafa o le mauga atoa, o lea e toetoe a le mafai ai ona leiloa ii. Ae o sea malaga e le faigofie ma manaʻomia ni mea faigaluega faʻapitoa ma lelei le malosi faʻamalositino.

Uma tau luga o le itulau e aoga mo le 2018 vaitau.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Afai o loʻo e fuafuaina e alu i le Mauga o Pilatus i Suiselani, matou te fautuaina le faʻaaogaina o ni fesoasoani aoga mai turisi ua maeʻa asia Lucerne:

  1. Taulaʻi lau vaai i le tala o le tau. E sili le alu i luga o le mauga i le susulu o le tau, a leai o le puao ma ao e mafai ona faʻaleagaina le atoa lagona o laufanua laufanua.
  2. Ave seevae savali. E sili ona aoga pe a e filifili e aʻea le mauga i ou vae. I le pito i luga lava, e tele foʻi auala fesoasoani, e sili ona suʻesuʻeina i seevae mafanafana.
  3. Faʻatumuina oe lava i se moliuila ma se faatautaiga. Afai e te fuafua e aʻea le mauga i luga o vae, o lona uiga o mea faigaluega e pei o se moliuila ma se faatautafa o le a mautinoa lava ona maua mai.
  4. Saunia ofu mafanafana. E oʻo lava i masina sili ona mafanafana, e mafai ona malulu i le tumutumu o Pilatus, o lea ia i ai pea ma se peleue i totonu o oe.
  5. Alu e tiʻetiʻe i le taavale faaseʻe. I le taumalulu, i le auala i Pilatus, e mafai ona e alu ifo ai i le nofoaga tutotonu Frakmuntegg mo se tietiega fua.
  6. Aua le soona totogi mo tafaoga. Afai e te manaʻo e alu i se "auro" tafaoga, o lona uiga e sili ona lelei le faʻatau o pepa faʻatau e aunoa ma ni tau faʻaopoopo i le pusa box i le uafu.
  7. Asiasi i le paka taʻavale paka Afai o loʻo e malolo ma tamaiti, ia mautinoa e siaki le paʻu paka o loʻo tu i le Frakmuntegg interchange station.

Afai e te mulimuli i nei taʻiala faigofie, o le Mauga Pilatus e mautinoa o le a avatua ia te oe le tele o fou lagona, ma oe ono manaʻo e manumalo ia sili atu ma le tasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Beautiful Pilatus PC-12 T7-PBL - Very close Start up - Take off - Gloucestershire Airport (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com