Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea e le mafai ai ona moe i luma o le faʻata

Pin
Send
Share
Send

O se faʻata o se meaafale o loʻo iai i totonu o fale uma i ni kopi. Talu mai le ogatotonu o tausaga, ua manatu tagata ia te ia o se mea lilo. Fai mai le mafaufau e le mafai ona e moe i luma o se faʻata. Seʻi tatou vaai pe aisea.

Ose eseʻesega mai le mataupu, o le a ou faʻaopopo atu o le tele o taimi e feagai le au fale mautotogi ma le utiuti o nofoaga malolo. O le foia o lenei faʻafitauli, latou te faʻaaogaina ai metotia faʻatulagaina e faʻalauteleina ai le avanoa, e aofia ai: tuʻufaʻatasia o le potu malolo ma le potumoe, faʻaaoga faʻata ma meaafale ma faʻata faʻata. I le taimi lava e tasi, latou te le amanaʻiaina le aʻafiaga o faʻata i luga o le tino o le tagata, aua o faʻailoga, talitonuga, talatuu ma fagogo e le fautuaina le malolo i luma o lenei totonu elemeni.

Mafuaaga mo le faasaina

Ina ua maeʻa ona suʻesuʻeina le tele o aʻoaʻoga, faʻailoga ma talitonuga, na mafai ona ou iloaina e leai se aganuʻu i le lalolagi e taliaina le faʻataina o faʻata i totonu o le potumoe, e ese mai i le sofa poʻo le pusa o drawers.

  • Faʻaleagaina i le aura. Afai o se tagata e atagia mai i le faʻata faʻatasi ai ma mea faitino ma maʻai tulimanu, o le a latou faʻaleagaina lona aura.
  • Malosiaga Faʻalelalolagi. Talitonuga fai mai o isi lalolagi malosiʻaga vaʻai i totonu o la tatou lalolagi e ala i faʻata. O nei manatu e le masani ona iloga mai e le lelei le malosi, ae latou te faʻalavelaveina le filemu o le tagata moe. E faʻaalia lea ile itaitagofie, le malie le mafaufau ma le moe lelei.
  • Medieval alchemists talitonu o ghouls ma vampires faʻasusu malosiaga malosi mai se tagata e ala i mafaufauga.
  • O se le lelei aʻafiaga i sootaga aiga. I totonu o le tasi potu o loʻo iai se ulugaliʻi moni ma o latou mafaufauga, e ono mafua ai le faʻalata.
  • Le agaga ma le vaai tioata. I le taimi o le moe, o le agaga alu i se faigamalaga ma afai o se faʻata tautau i le potumoe, o le a pa'ū i le vaʻaia tioata ma o le a le toe maua lona auala toe foi.
  • Lalolagi Tutusa. O se faʻata o se faitotoʻa i se tutusa lalolagi. O se tagata moe moe amata talanoaga ma isi lalolagi malosiʻaga, ma e oʻo lava i le lafoa o le oloa o le a le lava e motusia ai le faʻavaeina fesoʻotaʻiga.
  • O se mafuaʻaga o le le lelei le malosi. I se miti, se tagata faʻaalia i le le lelei le malosi e mafai ona sau mai se faʻata. O sea malosi o le a mafua ai le leaga lagona ma le soifua manuia.

Afai e te lagona le masani i taeao uma ma o ou lagona manaʻoga sili, le mafuaʻaga moni o maʻi, e faʻaopoopo i faʻafitauli tau soifua maloloina, atonu o le faʻata i totonu o le potumoe. E tolu ala i fafo atu o le tulaga - vaʻai se fomaʻi ma faia se suʻesuʻega o le tino, aveese le mea faʻaaoga i fafo o le potumoe pe pupuni a o leʻi alu i le moega.

Faʻafefea ona puipuia oe lava mai le aʻafiaga o faʻata

I lenei vaega o mea, o le a ou faʻasoa atu ai auala e puipuia ai mai faʻaleaga leaga a faʻata. A e faʻaaogaina ia mea, o le a e puipuia oe lava ma faʻatosina mai tupe ma laki i lou fale.

  1. Aua le tautau i le potumoe, aemaise lava luga o le faʻalo. Faʻatulagaina i totonu o le kapeneta faitotoʻa e taliaina.
  2. Afai e aliali mai se māvae i luga, tiaʻi loa. O le faaletonu e mafai ona mafua mai le le lelei le malosi.
  3. Tausia le mama atoatoa luga. O stains, efuefu ma palapala e leaga.
  4. Aua le faʻatautau i le faitotoʻa o le fale, neʻi fefefe i le laki. A oʻo le laki i le fale ma vaʻai ia te ia lava i le mafaufau loloto, na ia maua le manatu o mea uma o loʻo lelei i totonu o le fale ma na ia alu e saili se isi sulufaʻiga.
  5. Aua le tautau i luma o le tasi ma le isi, a le o lea o le a fausia se ituaiga auala i totonu o le fale, lea, pei o se "uliuli pu", mitiia lelei le malosi.

Ou te le tuʻuina ese o le au faitau o le a mauaina le mea valea. I se faʻaopopoga, feteʻenaʻi ma talitonuga faanuupō, e toʻatele e momoe filemu i luma o faʻata, ma e le aumaia ai se faʻalavelave. O le mea lea, au pele faitau, naʻo oe e mafai ona filifili pe tuʻu faʻata i totonu o le potumoe.

Le faʻata ma lona talaʻaga

O le faʻata o se meaafale ma se lautele, lamolemole luga e mafai ona atagia mai le malamalama. O faʻata muamua na aliali mai i le senituri lona 13 ma na faia i siliva, 'apamemea poʻo apamemea.

I le amataga o le 1279, na faamatala ai e John Peckam le faiga o le faia o se faata. O le suavai na tuʻuina i totonu o se ipu tioata e ala i se paipa faʻapitoa, lea e ufiufi ai totonu o le ipu ma se vaega tutusa. Ina ua uma le mago, na vaeluaina le vaʻa i ni vaega lapoa, lea na fai si faʻaletonu le ata, ae na tumau pea ona mama.

I le tasi seneturi mulimuli ane, na aliali mai ai se faleoloa faʻata i Siamani, ma i le amataga o le seneturi sefululima, na maua ai e le Venetian se pateni mo le gaosiaina o faʻata, na faʻatagaina ai latou ona avea ma monopolists i lenei eria mo le 150 tausaga. O le tau o oloa Venetian e leʻi maualalo ifo i maota poʻo tamaʻi vaʻa. Naʻo tagata totino ma sui o le mamalu na faʻatauina na mea.

O le Masiofo o Farani, o le na afio i le nofoalii i le ogatotonu o le 16th seneturi, sa matua fiafia lava i foliga atagia mai ma na le faasaoina tupe e faatau ai. Mo le manuia o le sefeina o le tupe, na totogi ai e le minisita o tupe le tele o fugalaʻau tioata e see i Farani ma tatala se falegaosimea. O lea la, o le fale gaosi muamua na tatalaina i le 1665.

I le Vaitau Tutotonu, na faʻaleagaina faʻata, talu ai sa talitonuina o le tiapolo sa lafi i le isi itu, ma faatasi ai ma le latou fesoasoani, faʻataulaitu na valaʻau faʻaleagaina, maʻi ma nana latou lilo.

O aso nei, o faʻata e faʻaaogaina i totonu o ata, taʻavale, ata puʻeina, saienisi.

O le a ou faʻafetai pe a e tuʻuina lou manatu i lenei i manatu. O le a sili atu pe a fai e te faʻamatalaina mea lilo na tutupu i totonu o lou potumoe ma se faʻata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Le Mafai Ni Lagona by DELLA feat. FRANCIS 2020 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com