Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kerisimasi aulelei Decembrist: faʻafefea ona fafaga ma faʻafefea ona tausia ia fuga?

Pin
Send
Share
Send

O Schumberger e taʻua o se tasi o laʻau masani i totonu o fale. O lenei fugalaʻau e ona le aiga cactus ma o se epiphytic laʻau e masani ona tupu i luga o ogalaau poʻo aʻa o laʻau. I se faʻaopopoga i le botanical igoa, florists taʻua Schlumberger o le Decembrist, Zygocactus poʻo le Kerisimasi laau.

Ae, e ui lava i le mea moni o le fugalaʻau e fesoʻotaʻi ma cactus, o tuutuuga mo le tuputupu ae Schlumberger o le faʻafeagai tonu o le moni cacti. O tulaga e sili atu ona tutusa ma le totoina o masani i totonu o laʻau.

Aisea e manaʻomia ai ona fafagaina se fugalaʻau?

I le vaitaimi o le fuga o le laau, o le Kerisimasi foliga foliga sili ona lalelei, o le mafuaʻaga lea e sili ai ona fiafia fugalaʻau nai lo isi laʻau totō. O le fugalaʻau e tusa ma le masina le umi, ae mo le mea lea, e manaʻomia e le laʻau le tausiga lelei - faʻasusu faʻavaitaimi, togafiti faʻatasi ma fungicides, faʻatasi ai ma le faʻatupuina lelei o aʻa ma laʻau faʻatasi faʻatasi ma ni faʻalautelega faigata.

O afea e manaʻomia ai?

E tatau ona uai atu i le fafagaina o le laʻau i le mea e tupu o le Decembrist taofi le fuga mai poʻo le foaʻi ni nai fugalaʻau. I se faʻaopopoga i le fesoasoani i le taimi o fugalaʻau, le laau Kerisimasi ono manaʻomia faʻaopoopoga fafagaina ma le eleele mineralization i tulaga o transplanting.

E faʻafefea ona fesoasoani i le laʻau?

O le fafagaina muamua e fesoasoani i le fugalaʻau e seti ai ni pupu tetele i ni aofaiga tele.

Taua! Ina ia fausia se laau malosi ma tele ma matagofie fugalaʻau, oe tatau ona matua mulimuli i le fafagaina taimi. Tusa lava pe o le Decembrist i se taimi na taofi le fuga mai, pe a faʻapipiʻi faʻapitoa faʻalautele i le eleele, o le fugalaʻau o le a toe foʻi vave.

Fea se tasi e faʻaaoga mo tele fugalaʻau?

Talu ai o le Schlumberger e auai i le aiga cactus, o lenei laʻau o le a fetaui lelei mo le fafagaina o le tasi na faʻaaogaina mo cacti. E mafai ona faʻaaogaina le faʻavaʻa o substrate.

Fertilizer tatau ona avea o se vai-soluble palu o potassium, phosphorus ma nitrogen maualuga maualuga, i le fua faʻatatau o 20-20-20. O le paluga paleni lelei lea e faʻapipiʻi i le palapala ia le sili atu i le masina ae leʻi faʻatupuina le pupula. Afai tatou te mafaufauina faʻatasi sauniuniga, o lona uiga laʻau fafie, mullein fofo poʻo le "Lelei".

O afea e manaʻomia ai e Schlumberger le faʻateleina?

E manaʻomia e le Decembrist le pito i luga ofu i taimi taʻitasi, taʻitasi taʻilua i le tolu vaiaso. I le tautotogo ma le taumafanafana, nitrogen fertilizers tatau ona faʻaoga i le eleele, lea e le faʻaaogaina i le tautoulu. A leai, o le laʻau o le a taofi fugalaʻau ma tuʻuina uma lona malosi i le fausiaina deciduous tele.

A maeʻa se vaitaimi le moe, ia Novema - Tesema, e faʻatinoina ai le faʻaopoopoga o le phosphorus-potassium. O nei fetilaisa o le a faʻatagaina ai fatu ona "faʻamaʻaʻa". I le masina ae le i amataina le fuga, e tatau ona taofi uma le faʻalaʻulu. aunoa ma le toilalo.

Faʻafefea ona faʻalelei eleele i le fale?

Seʻi o tatou iloiloina faʻamatalaga auiliili pe faʻafefea ona e faʻapupuina se laʻau i le taimi o le fugalaʻau pe faʻapea e fuga mai le Decembrist i le taimi. O loʻo iai uma paluga faʻapisinisi ua uma ona sauni mo le fafagaina o se fugalaʻau ma ni faʻalaila e mafai ona saunia i le fale. Faʻafefiloi faʻatauina aofia ai:

  • "Lelei".
  • Fuafua suavaia mo laʻau fugalaʻau.
  • Eseese fafagaina mo cacti.

Uma fertilizers nei i ai auiliiliga faʻatonuga i luga o le afifiina, o lea o le a le faigata ai ona saunia se fofo poʻo luga lavalava o le saʻo tumau. O le tulaga e sili atu ona manaia i le fetilaisa o le aiga, lea e aofia ai le dilute mullein, fafie fafie poʻo le suka. Tatou mafaufau ia i latou ma saili atili.

Lefulefu laupapa

Latou te aumaia i totonu o le eleele mo le Decembrist i matutu foliga pe faʻavaivaia i le vai. O le lautele lautele o le lua sipuni i le lita o vai. O le paluga e totoina mo le 2-3 itula e maua ai se sili lelei mea lelei. O lenei fetilaisa ua suia ma le manuia soʻo se faʻatauina o minerale faʻatauina, faʻafetai i le faʻasao o faʻavae elemeni ma minerale o loʻo i totonu o le lefulefu. O le Decembrist e tatau ona fafagaina i le lefulefu pe a fai o le laʻau e leai se potassium - o pito o lau e samasama, enaena pe i ai se mumu foliga.

E tatau ona maitauina o fafie laʻau faʻapalepaleina le nitrogen, o lea e taua ai le taia se paleni i le va o le lua.

Suka

Lenei fetilaisa faʻagaoioia metabolic faiga i le eleele. O le kulukose o loʻo i le suka e avea ma punaʻoa malosi mo le laʻau ma o se poloka fale mo le fausiaina o meaola niniʻi.

Ae e iai le faʻaputuga - ma le le lava o le karaponi taiokesaita, o le suka e avea ma faʻapogai o suia ma pala aʻa. O le mea lea, faʻatasi ai ma le suka laʻei pito i luga, e manaʻomia le faʻaulufaleina o soʻo se sauniuniga EM i totonu o le eleele, faʻataʻitaʻiga, "Baikal EM-1"

Ina ia saunia se fofo suka, ua lava lea e faʻasusu ai se sipuni suka i le afa lita o le vai. Aua le faʻaaogaina lenei ituaiga fafagaina sili atu ma le tasi i le masina.

Boric acid

E faʻaaogaina mo le fafagaina o laʻau i le laʻau. O le Boric acid e faʻaosofia ai le tupu aʻe ma faʻaleleia ai le meaʻai o le ovary ma le bud, faʻateleina ai le fugalaʻau. Mo le fafagaina, o le 0.1% acid solution e faʻaaogaina i le fuataga o le 1 g i le lita o le vai. O le laʻau tatau ona faʻasusu i se tali i le laʻasaga o le fuga ma fuga o le Decembrist.

O le sausau e tatau ona faia i le taeao po o le leva o le afiafi e 'alo ese ai mai le mu o fugalaʻau.

Mullein teteʻa

Ina ia saunia lenei lavalava pito i luga, e tatau ona e faia se tali i vaevaega o le 1 vaega mullein i le 4-5 vaega o le vai. I se faʻaopopoga i mullein, lupe poʻo paʻu moa o loʻo faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe. Schlumberger e faʻafilemuina ma le upu sii 5-6 vaiaso talu ona tuiina, pe a oʻa lelei ona aʻa. O le dille mullein e faʻatelevave ai le fugalaʻau, o le mea lea, i le vaega o vegetative moe, o le laʻau e le manaʻomia faʻamalosia i lenei fofo.

Hydrogen peroxide

O le hydrogen peroxide e fesoasoani e ola maloloina ia aʻa o laʻau. I se faʻaopopoga, o lenei faigofie maua faʻalautele fesoasoani fesoasoani faʻavave le fugalaʻau ma le tuputupu ae o le Decembrist, oxygenates le palapala ma puipuia pala e ala i le faʻamalosia o aʻa.

E le faigata ona saunia se fofo; ua lava e faʻavai ai le sipuni sipuni o le peroxide i le lita o le vai. E le faigata ona fafaga Schlumberger i se fofo, ua lava e faʻasūsū le laʻau ma le hydrogen peroxide faʻatasi i le vaiaso.

Ole mea lea o le aʻa faʻalaʻau ma e te le tau faʻasusu laulaʻau i le fofo o le hydrogen peroxide.

Apu fou

Mo Schlumberger, faʻatupuina o apu fou o se sili fafagaina. E tatau ona tipi le kilokalama o apu lanumeamata lanumeamata ma tuu i totonu o le lima lita o le vai mo le le itiiti ifo i le lua aso. Afai e laʻititi le laʻau ma totoina i totonu o se tamai ulo, ona faʻaitiitia lea o le vai ma apu e mafai ona faʻaaogaina.

O le aoga sili o sea faʻasusuga o le mafai ona faʻaaoga sili atu nai lo isi faʻalailaina - tele taimi i le vaiaso, ma tusa lava pe o le Decembrist o i se taimi le moe pe o le a amata ona fuga. O lenei ituaiga meaʻai faʻaopoopo e leai se leaga i le laʻau.

Laʻei pito i luga ma ti

Lenei ituaiga o fafagaina o le moni lilo o fugalaʻau. O le mea moni o le taimi e faʻasūsūina ai le laʻau e le o le vai, ae o le tiu pia, Schlumberger sili atu le tele o fuga fugalaʻau. E leai se faʻatauina faʻatau fetilaisa, e oʻo lava i le taugata, e maua ai se faʻaiuga.

Tele fai togalaau fai mai lena O "sauniga o le lauti" e faʻatagaina ona toe amata fugalaʻau o faʻalavelave ma e leʻi fuga mai laʻau. Faʻatasi ai ma lenei ituaiga faʻafouina, o loʻo faʻaaogaina le faʻasusu aʻa. E tatau ona e liligiina se ipu vai tī ma le tolu lita o vai pupuna. Ina ua maeʻa ona faʻataʻamiloina mo le tele o itula le faʻasuaga ma faʻamaluluina, e faʻaalu i le auala lava e tasi pei o le vai masani.

Schlumberger e le o manaʻomia le tuputupu aʻe tulaga i le fale ma o le mafuaʻaga lea e matua lauiloa ai i latou totō fugalaʻau. O tulafono mo le tausia o le Decembrist e faigofie. O le iloa faʻapefea ona tausia se karapusi Kerisimasi fugalaʻau, faʻafefea ona faʻalauteleina ina ia fuga tele ma i taimi, oe mafai ona totoina se matagofie ma maloloina laʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Decembrists WivesЖены декабристов. Звезда пленительного счастья (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com