Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o le faia-oe-oe lava-fausia lavalava, mea uma i auiliiliga

Pin
Send
Share
Send

O le faʻatulagaina o fale Rusia e faʻapea o nisi taimi e mafai ona e mauaina ni pule i totonu o latou fale, e na o le mea e aisi ai le pusa tu. O ia avanoa o loʻo tu i hall, umukuka poʻo potumoe. E le mafai ona e tuʻuina se sofa poʻo ni nofoa, o se tulimanu e tiga tele, ae faʻapipiʻi fata mo le teuina o mea o le tali sili lea. E masani lava, e iai le aitia i tagata e ana le faia o ni lavalava tuʻu totonu i o latou lava lima, ma o lenei filifiliga e matua talafeagai lava. Faʻafetai i lenei mamanu, oe mafai ona faʻaaoga lelei le avanoa avanoa, ma a matagofie foliga ma pepelo panels e le gata e toe faʻaola ai se potu, ae e oʻo lava i le vaʻaia faia ia lapoʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e te faia faitotoʻa o le potu teu ofu faʻaata. Ma, o fea e amata ai, pe a fai o le manaʻo e faʻaeʻe ou lima i luga o le faʻaleleia o le fale mautotogi mu i le agaga. Matou te fuafuaina e mafaufau i laʻasaga uma o le galuega manatu i lea manatu.

Mea ma mea faigaluega

Ae e te leʻi amata galueina oe lava, muamua e tatau ona e filifili poʻo a mea e te fuafuaina e faia ai se totonu-ofu ofu o, e faʻamoemoe i:

  • faʻafefea ona fausia ni mamanu;
  • o a mea faigaluega e manaʻomia mo le faʻapipiʻiina;
  • o le a le polokalame mo le faʻapipiʻiina e faʻaoga ai le kapeneta i le nofoaga ua tuʻuina atu iai.

Faʻamoemoeina i le faʻapitoa o mea, o le gaioiga o le faʻavasegaina o kapoti i pule e mafai ona eseʻese tele.

MeafaitinoUsitaʻi i le galuegaTauamiotonuinaFaʻaiuga
WoodLe lava talafeagai mo fausia-i le kapeneta ituaiga.O le susū o le ea i le faʻamau e maualuga atu i le potu atoa. E mafai ona fulafula vaega laupapa. O le mafuaʻaga o le susū paʻu ifo mai le avanoa avanoa agai i faitotoʻa. A tatalaina le kapeneta, o le susū suiga matua, lea e faʻaosofia ai le le lelei gaioiga.Ave fualaʻau saʻo, e leai ni nonoa, mimilo, taʻei. O le laʻau e tatau ona matua ma faʻatumuina ile vai-polymer emulsion poʻo le vevela vevela faʻamago suauu i le tele e mafai ai.
FaʻaputugaFetaui leleiOna o le mea moni o le fasimoli laupapa o le a manaʻomia e faia i laupapa, lea e maaleale i le susu.Faʻaoga pe a manaʻomia e le tali i totonu.
Gypsum plasterboard (gypsum plasterboard)Le talafeagai mo se faʻavae, e ui lava e tele lona gafatia.Mamafa, vaivai ma maualalo le malosi mea. Le talafeagai mo le gaosiaina o lagolago fausaga. Mafai ona loloʻu i lalo o lona lava mamafa. Faʻaletonu pe a faʻasolo i luga.Faʻaaogaina mo na o teuteuga.

O fata e faia i le tulaga o se atigipusa-foliga spatial fausaga faʻavae luga o se faʻavaʻa.

Putty ma teuteu maeʻa manaʻomia.

Naʻo tulaga C ma U faʻamaumauga e iai faʻamau faʻamau e talafeagai mo le faʻavaa.

Laminate, MDF, fiberboardFilifiliga sili.Faigofie fausiaina o le fausaga. Tau maualalo

O mea e le malamalama i suiga o le susu.

Fiberboard - feololo, maualuga density. O se pa manifinifi i totonu o se faʻailoga o le a vave ona taʻitaʻia.

Ie ie laupapa

Fale mago

Wood

Laupapa

E tatau foi ona e faʻatau:

  • lava-tipi faʻovilivili ma dowels;
  • taiala ma auala mo sliding faitotoʻa ofu;
  • lipine itu faʻalua;
  • solo le 'ava malosi mo faʻaletonu luga;
  • frieze i taiala;
  • ua faʻapipiʻi tulimanu;
  • racks tautau;
  • tootoo uamea.

Ae le i faapipiina, ao uma mea faigaluega talafeagai mo le faʻapipiʻiina o kapoti:

  • eletise eletise poʻo le fuataga fua;
  • tulaga;
  • uila eletise mo le tipiina;
  • faovilivili;
  • faovilivili;
  • eletise eletise mo pu i le puipui;
  • samala

Ae le i amataina galuega, e aoga le vaʻai i faʻatonuga faʻatonuga mo fausia-i potu teu ofu.

Faasee ma faʻamau

Taiala

Mea e faʻaaoga

Atinaʻe o ata ma ata

Ae e te leʻi faia ni ata o le kapeneta, e tatau ona e malamalama pe faʻafefea ona faia fua lelei. O le ituaiga o loʻo fuafuaina e faʻapipiʻi ai lavalava o le a le maua i taimi uma le sao geometric foliga. O le mafuaʻaga lena e tatau ai ona faʻatinoina fuataga i se faʻailoga e tusa ma tulafono:

  • muamua, o fua e faia i autafa o tua puipui: i le pito i luga, i le ogatotonu tulaga, i le pito i lalo;
  • ona tatou fuaina foi lea o le "frontal part" ma se nusipepa;
  • fuaina o le maualuga tupu foi i le tolu tulaga mai le "tua" ma mai le "luma".

O le faʻapipiʻiina o totonu o ofu e aunoa ma ni fuataga e mafai ona mafua ai le mea moni o se mataupu na faia e aunoa ma le amanaʻia o mea sese ma eseʻesega o le a le ulufale i totonu, pe a o taumafai e faʻaputuputu le fausaga, o le a maua ni mataga matuia. O le a maasiasi pe afai o le tipi fata liliu mai e sili atu nai lo le tele manaʻomia ma faigofie. Ae e te leʻi tuʻuina i totonu, fuafua ma le totoʻa mea sese uma ina ia mafai ai ona tuʻu se alauni mo le faʻapipiʻiina. O isi taimi e tupu a o se faʻaiuga, o le tusiaina o fata e pei o se trapezoid, ae le o le faʻamoemoe faʻatonu. E faʻamoemoeina uma i le tulaga lelei o puipui, le tele o le sima i pito i totonu o le vaega.

Sosoo ai, alu i le ata. Afai e leai sau tomai tusia, e sili le faʻafesoʻotaʻi o le tisaini. Faʻavae i luga o au faʻamatalaga ma manaʻoga e uiga i mea, o le a faia oe se ata o le lumanaʻi ofu i totonu o se avanoa. I ia galuega, e le tatau ona galo i se tasi ona amanaʻia le mafiafia o mea, o pito, pe a fai e te manaʻo e tapuni maeʻaeʻa tipi, ma le autafa mo le masini o le potu lava ia, lea e manaʻomia ai foʻi ona taoto e tusa ma le 10 cm.

I ai auiliiliga ata i lima, oe mafai ona mautinoa o le gaosia o kapeneta vaega o le a sili atu le saʻo. O alauni o totoe pe a mafaufau i mea sese o puipui o le a atili ai ona sao le faʻapipiʻiina.

I le taimi nei, e tusa ai ma le mamanu o le lumanaʻi kapeneta: leai le tele o le poto masani i le tusiaina i luga ma faapipiiina, lafoai laʻasaga radial facade fausaga. Lenei e le manaʻomia naʻo tomai, ae o se poto masani faʻapitoa lelei ina ia mafai ai ona fuafua ona faʻapotoina faʻapipiʻiina lea o se fausaga. Faʻaititia oe i se filifiliga faigofie kapeneta e mautinoa e mafai ona faʻatonutonu i le taimi o potopoto. Faʻatonu uma teuteu elemeni matua tusa ai ma le ata.

Iliina ma totoga

Ina ua e filifili e faʻapipiʻi ia ofu na o oe, tuʻu le ili i se fale faigaluega meaafale faʻapitoa. O le fausiaina o se ata sili ona lelei o le afa lea o le taua, o le isi fesili pe o lava au agavaʻa e tipi ese uma vaega manaʻomia ma o le a le umi e te alu ai. O le faʻatosina mai o fesoasoani i lenei tulaga e sili atu nai lo le tauamiotonuina:

  • mea fai meafale faʻatau mea i se tau o oloa siiatoa, e tatau ona e faia le mea lava lea e tasi i le tau faʻatau atu, ma o lenei o se ova totogi a itiiti mai 20 pasene;
  • E tusa ai ma au ata, o tagata tomai faʻapitoa ma le fesoasoani o masini komepiuta o le a tipiina ni vaega - vave ma ni nai faʻaletonu. O le tipiina o le masini e sili atu lona lelei nai lo le faia i le lima, e oʻo lava i le ili sili ona lelei;
  • o le a teuteu oe. Lenei o le a fesoasoani puipuia le fausia-i totonu kapeneta vaega mai susu ma soʻona mea fulafula. Mo auiliiliga o le a vaʻaia, o lenei o le a faʻaopopoina se faʻaopoopoga aafiaga teuteu. O le pito e mafai ona faigofie ma mafiafia i chamfers.

Afai e te ave laminate po MDF mo le oloa, lea mo le tulaga le mafiafia e tatau ona le itiiti ifo 16 mm, ma mo faitotoʻa - 25 mm.

Ae mo totoga, e mafai ona faʻatau mai i faleoloa o meaafale faʻapitoa. Ae e te leʻi alu i le faʻapipiʻiina, ia mautinoa o loʻo ia te oe mea uma e te manaʻomia.

Sauniuniga o vaega

Faamatalaga a le Kapeneta

Faamau le faʻavaʻa

Ae e te leʻi alu i luma ma le faʻapipiʻiina o le mataupu, e aoga le matamata i lea laʻasaga ma lea laasaga ata o le ofu tuʻufuga i totonu o ou lava lima. E oʻo lava i polofesa e vaʻai faʻapitoa i nisi taimi. Afai e i ai sau masani masani, ona o lenei o le a fesoasoani fausiaina se faasologa algorithm o gaioiga. O se auiliiliga faʻamatalaga o le taualumaga o le a faʻaalia ai le taua nuances o loʻo fausia-i meaafale uiga. O faʻatonuga faʻatonuga o le a faʻatagaina ai oe e mulimuli i le faʻasologa o galuega faʻapipiʻi ma maua se taunuʻuga aoga.

O laei na fausia i totonu e eseese i le mea moni e leai ni a latou lava tulaga. O le foloa, puipui ma le faʻalo o le kapeneta na fausiaina i le lava lava ia. I lenei tulaga, o le faʻavae o lona uiga o se sese vaega e faʻapipiʻi ai le vaega o taʻitaʻi.

A faʻapipiʻiina se faʻavaʻa faapena, e taua tele le tauia mo le le tutusa pe a faʻalu le taualuga, foloa poʻo puipui pa. Afai e le faia lenei mea, o le coupé faitotoa auala o le a taavale ma le faitotoʻa laulaʻau gaioiga atonu e le mafai.

Ina ia tauia mo avanoa o loʻo i ai nei, o loʻo faʻaaogaina inlays faia o MDF poʻo laminate. O le faʻavaʻa e faʻalaugatasia ma faʻamau i faovilivili i puipui faʻatasi ai ma tapuni. O le teuteuina o le slot o loʻo faʻatinoina frieze - teuteuina fasi e faʻapipiʻi i faʻalua-itu lipine poʻo faʻapipiʻi. O le frieze e muamua tipiina mai le laupapa laupapa o le leo e tasi ma le vaega o totoe o le kapeneta faʻamatalaga ma alauni e teuteu saʻo i le taimi o le faʻapipiʻiina galuega.

Fuataga ma tusia i luga se ata

Faʻapipiʻiina o faʻavaʻa faʻavaa

Faamau le faʻavaʻa

Sauniuniga o faitotoʻa

Mo meaafale fausia-i, o faitotoʻa o le faafoliga. O le faʻasologa masani o coupe o faitotoʻa ma faʻatonuga i totonu. O le taʻavale taʻavale mafai ona tu i luga uma (taofia) ma lalo (tulei). O le foloa-tulaga tulaga o loʻo faʻaalia e le pisapisao ma sili atu faʻatuatuaina, ae manaʻomia le tausiga. E manaʻomia e tagata e ana le fufuluina masani o le eleele mai le efuefu. O le pito i luga mamanu o le fausia-i rollers e itiiti le faʻatuatuaina nai lo le muamua, ae le manaʻomia faʻapitoa vaʻavaʻaia, talu ai o le mataafi e le o poloka.

Matou te faʻaputuputuina le faitotoʻa, faʻamoemoe i lau filifiliga, o le rollers o loʻo faʻamau saʻo i le tapoleni pe faʻaaogaina faʻapitoa faʻapitoa. E faʻatoa mafai ona faʻapipiʻi i le tapoleni pe a faʻaaogaina fafie poʻo se laupapa laupapa. O le faʻafoliga e mafai ona faia i palasitika, tioata, ipu, faʻata. O nisi e mitamita i le kapeneta muamua.

O le tele o taimi, e faʻapipiʻi faitotoʻa i tai lua pe tolu faʻasino taiala. I le faʻaputuputuina o auala i lenei auala, o le ae mauaina ni faitotoʻa, lea i le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le kapeneta o le a feʻaveaʻi faʻatasi ai. O le laʻititi faʻapipiʻi ma sea faʻapipiʻi i se tapunia pepa o le a 2 cm.

Afai o le numera o faitotoʻa laʻau e tutusa, ona tufatufaina lea i se siaki siata faʻataʻitaʻi ia taʻiala, ma afai o le numera e tutusa, ona mafai lea ona latou tuʻu faʻatasia. O le le lelei o le coupe system e manatu le toʻatele o le le mafai ona ulufale i le atoa fausia-i le taimi e tasi. Afai, e tusa ai ma le faʻamatalaga, o le kapeneta e i ai faitotoʻa o lapoʻa eseese, o loʻo i ai le maualuga avanoa o faigata-e-aapa sone mate.

O le isi filifiliga mo le faʻapipiʻiina o taʻiala i fafo. E faʻaaoga soʻo i taimi uma, talu ai e le masani ona iai se avanoa mo totonu-o potu mo faʻapipiʻi faʻataʻitaʻi i luga o le puipui. O sea faʻapipiʻiga e talafeagai mo faʻataʻitaʻiga fausia i totonu o se maʻa, a leai o le a paʻu le faitotoʻa lau. Faʻatasi ai ma lenei faʻapipiʻiina, ua le aofia ai sone ua mate, ae manaʻomia le tuʻua o avanoa avanoa mo faitotoʻa. Afai e te manaʻo e aveʻesea faitotoʻa, e tatau ona faʻapipiʻi se pusa faʻapitoa. E talafeagai le le malamalama i lenei manatu pe a fuafuaina se tele toefaaleleia.

Polokalama faitotoʻa

Fata faʻaleleia

O le faʻapipiʻiina o fata kapeneta e faʻataunuʻuina ae le i faʻamauina faitotoʻa. A e faʻaputuina le faʻava teuteu o laupapa, faʻaauau ona maka le avanoa i totonu e faʻamautu ai le faʻatutuina o itu. E fautuaina e faʻaaoga se tulaga ina ia faʻapipiʻi faʻataʻoto faʻatonu ia kapeneta fata. Faʻatonutonu i le taimi o faʻapipiʻiina, faʻafetai i le agavale agavaʻa, o le vaega tapoleni ua fetuʻunaʻi i totonu avanoa o le kapeneta. Ose masani masani lea, ae e tatau ona e faʻaeteete neʻi e tipi tele i lalo:

  • afai o le fata e sili atu i le 800 mm le umi, ia mautinoa ia faʻapipiʻi faʻaopoopo faʻamau i le ogatotonu eria. O le mea moni o sea umi i lalo o le avega fesoasoani i le mimita o mea, o lea o le fausaga e tatau ona faʻamalosia;
  • afai e te fuafua e faʻapipiʻi fulu o meli (lattice), faʻaaoga mea kilipi meaafale;
  • mo le faʻapipiʻiina o fausaga koluse peʻa vaeluaina fata i ni vaega, dowels ma faʻaopoopo faʻapipiʻi i le PVA o loʻo faʻaaogaina.

A faʻaputuputu tulimanu coupe faʻataʻitaʻiga, fata e mafai ona faʻamau e ala i se fata i le tulimanu vaega. O lenei filifiliga fesoasoani e faʻateleina le faʻaaogaina o avanoa i le tulimanu lava ia ma puipuia le faʻavaeina o se oti sone.

Faʻapipiʻi o fata

Filifili mounting filifiliga

Atavali ma faapipii faitotoʻa

Afai o lau fuafuaga o le a valivali faitotoʻa kapeneta, ona fai lea o le valivali muamua faapipii fata. O le mea lea, o le faitotoʻa lau o le a i ai le taimi e faʻamago ai a o e faʻapipiʻi totonu o le kapeneta. Acrylic enamels e lelei tele mo sliding wardrobes. Latou te avatua se matagofie lanu, o se pupula luga ma, afai e tatau ai, fufulu atoatoa. O le a avea ma aoga filifiliga pe a fai o lau kapoti e faʻamoemoe mo le teuina o ofu i fafo. Nisi tagata fiafia e ufiufi le fausaga i linseed suauʻu. E sili le faʻapipiʻi luga aʻo leʻi valivali, ona taʻatia lemu lea o le vali ma o le a pipiʻi lelei.

Mo le valiina o totonu o le kapeneta, e sili atu foi le filifilia o vali e faigofie ona fufulu ma o le a le tuʻu ai faʻailoga i mea. Ia mautinoa e filifili se filifiliga lelei, a leai o le a vave ona e toe valiina le kapeneta.

Ina ua maeʻa uma auiliiliga o le kapeneta matutu, oe mafai ona toe faʻapipiʻi faitotoʻa. Afai i le taimi o le faʻapipiʻiina o taʻiala sa leai se faʻaseʻeina, o le masini o le a sologa lelei, aunoa ma le jamming.

Faʻapipiʻiina faʻasino

Faʻapipiʻi faitotoʻa

Malamalama ma le faamaeʻaina

Ina ua maeʻa maeʻa tuʻufaʻatasia le kapeneta fausaga, oe manaʻomia le vaʻaia o le faʻamaeʻaina matagaluega ma le moli masini. Ia mautinoa e leai ni faʻaletonu o loʻo i totonu o le kapeneta fausaga e ono mulimuli ane faʻaleagaina ai mea. Tapuni uma pulou o le tagata lava ia e tipiina le sikulini, aveʻese mea faʻaletino.

O se lapoa kapeneta manaʻomia moli. E fautuaina e faʻaaoga masini TAITAIINA mo moli i tua. Latou sefeina le malosi, aua le vevela ma o le a le susunuina mea pe a vevela. I le taimi e tasi, latou saunia lava malamalama ina ia mafai ona faigofie ona maua le mea saʻo i totonu o le kapeneta.

O le faia e oe lava o se ofu moe sliding fausia i totonu o se avanoa lelei mo tagata fiafia i latou lava-potopotoina o fausaga, oeo le a le gata mafai ona faia ni fuataga ma tusia se ata, ae faitau foi pe a latou mauaina mai se faʻapitoa. E ui lava i le faigofie, o le galuega e manaʻomia pea ni tomai, ma o le mea lea, o le filifiliga e tutoʻatasi faʻaauupegaina se faʻamau ma se ofu e tatau ona faʻatalata atu i ai ma le faʻatulafonoina. O isi taimi tutoatasi galuega mafai ona taugofie nai lo le galuega o polofesa ma vice versa. O le vitio o le a fesoasoani i le faia o se fausia-i totonu ofusa ofu ma ou lava lima, ma le faʻapipiʻiina gaioiga e le faigata pei ona foliga mai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Misia lava Oe - Music from Da Rock 2014 - Am. Samoa (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com