Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le fua sili ona lauiloa laʻasaga ile laiga moa

Pin
Send
Share
Send

Uma faletua e maua se fiafia fiafia i ai. O nisi o loʻo faia togalaʻau, o isi e totoina teuteu teuteu, ae o isi e aʻoaʻo i mea tau kuka. O le aso o le a ou mafaufau ai i le sili ona lauiloa fualaʻau moa ma taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona kuka atoa moa i le ogaumu, i totonu o se apa ma i se kuka lemu i le fale.

O moa vao na fafaga e tagata i seneturi ua mavae. Na mafai ai ona faʻaputuputu manulele ma 'aʻai aano o manu na maua mai ia latou. Ua ese nei mea. Asiasi atu i le fale fasi manu poʻo supamaketi, oe mafai ona faʻatau ni aano o manu, fou pe 'aisa.

Moa aano o se puna o nitrogen-aofia ai vailaʻau, suauʻu taua ma glutamic acid. O nei vailaʻau e aumaia le tele o penefiti i le tino o le tagata ma maua ai se manogi ofoofogia i ipu moa. Moa e aofia ai le phosphorus, metala paʻepaʻe ma le uʻamea faʻatasi ai ma le tele o vaitamini.

O aano o manufasi e manatu o se meaʻai meaʻai ma o se mea e sili ona lelei e sui ai puaa, tamaʻi mamoe ma povi. E mauoa i amino acids ma porotini, ma le kaleni mea e le taua.

O le fatafata e taʻua o le vaega o meaʻai o le paʻu moa, ma e le aoga le tino i le ham. E le fautuaina e le au fai meaʻai le faʻaaogaina e oʻo lava i le sauniuniga o broths, talu ai o mea leaga e faʻatamaia i le ham. O le vaega lapoʻa o vae moa. Talu ai latou te maualuga i gaʻo, e fautuaina e teʻena le faʻaaogaina o vae.

O aano o manufasi e faʻaaoga e sauni ai le supo, borscht poʻo le pickle. E faʻaaogaina o mea autu i salati, tipi, dumplings ma isi mea suamalie. E fetaui lelei foʻi le moa mo le taoina ole umu atoa male faʻaopoopoina o mea manogi, laʻau ma mea manogi. Tele taimi, ae le i taoina, o le tino oti e tumu i fualaʻau, fualaʻau, saniala. O le ituaiga faʻatumu e faʻalagolago i le kukaina ma aiga tofo.

O lenei o le a ou faʻasoa atu ia te oe laʻasaga ma lea laasaga fua mo ipu e aofia ai moa. Soʻo se galuega fai meaʻai, o mea kuka e te aʻoaʻoina, o le a tu tonu i luga o lau laulau.

Moa vae i totonu o se falai

O le a ou aʻoaʻoina oe i le kukaina o moa vae i totonu o le apa. E tofu lava le taumafataga a le atunuʻu ma fua lelei o latou fua, ae naʻo le tasi le mea e fiafia iai ona o lona faigofie. Moa vae o se agavaʻa togafiti ou te tautuaina malo pe tuʻu laʻu tama i se ato faʻafafa e fai ma 'aiga i le aoauli.

  • talipalau moa 5 pcs
  • vai 200 ml
  • suauʻu olive 50 ml
  • koriander eleele 2 kulimi l.
  • kumina 1 kulimi. l.
  • masima, pepa e tofo i ai

Kaloriia: 216 kcal

Polotini: 14.9 g

Gaʻo: 14.3 g

Karbohidates: 6.9 g

  • Fufulu vae moa i le vai ma faʻamago i le solo pepa. Faʻamama vae uma ma le masima, faʻapipiʻi le kumina, pepa ma le koriano.

  • Tuʻu se lapisi lapisi i luga ole vevela, faʻavevela le suauʻu olive ma faʻatutu vae moa. A uma le lua minute o le falai, liliu. Tunu mo le 12 minute, ufiufi, liliu taimi.

  • Liligi se ipu vai i totonu o se falai falala, faʻaititia sina vevela ma kuka seʻi faʻaitiiti le suavai. I lenei taimi, o le moa o le a avea maʻa ma maeʻa kuka.


Delicious pasta poʻo manogi buckwheat o le a avea ma sili faʻaopoopoina i le ipu.

Ogaumu tao tao

O le autu o isi talanoaga o le a atoa moa tunu i le ogaumu. E faigofie le sauniuni o se mea manaia, ae o uiga manogi faʻatasi ma foliga mautu e avea ai le meaʻai lelei ma se tali lelei mo le lisi o mea fou a le Tausaga Fou.

Ou te fautuaina le faʻaaogaina o se tino malulu e sauni ai lenei galuega taua. Frozen e talafeagai foi, ae i lenei tulaga e leai se tasi e mafai ona mautinoa o le tofo o le ipu o le ai i le tulaga. Ma o lenei e faʻatumuina i le le fiafia.

O le tofo o moa tunu ogaumu e faʻamoemoe i le vailaʻau. Afai e te faʻatuina saʻo le tino oti, o le a sua ma manaia le moa. Mo se iʻuga lelei atoatoa, ou te fautuaina le faʻamamago o aano o manu mo le le itiiti ifo ma le 4 itula i se nofoaga malulu.

O le faiga taoina e aafia ai foi le tofo mulimuli. O nisi kuka e faʻaaoga se lima, o isi e faʻaaoga le pepa iila, ae o isi e faʻaaoga se mea e tao ai meaai poʻo ni foliga masani. O filifiliga taʻitasi ua lisiina ei ai ona lava uiga. O le faʻaaogaina o le lima e fesoasoani e maua ai ni aano o manufasi, ma o le foliga e manaia tele.

Vaega:

  • Moa - 1 tino oti.
  • Kaliki - 4 tina uʻamea.
  • Suauʻu olive - 2 sipuni sipuni
  • Paprika - 1 kulimi. o se sipuni.
  • Masima - 1 kulimi o se sipuni.
  • Pasilika mago - 1 sipuni ti
  • Eleele pepa - 0.5 tsp.

Sauniuniga:

  1. O le laasaga muamua o le saunia o le tino oti. Fufulu ma faʻamamago i le solo pepa. Tuʻu ese le moa. A o le aveeseina le toega susu, saunia le marinade.
  2. Faʻatasi le papala na pasi ane i le masini lomitusi ma le paprika, suauʻu olive, masima, pepa ma palu. Ave le sipuni o le marinade maeʻa, olo totonu o le tino ma le paluga.
  3. Tuu le moa i luga o se apa tunu lapisi, susu itu i lalo, ufiufi ma se vaega o marinade, liliu susu itu i luga ma faaaoga le toe fuataele vai e olo.
  4. I le itula mulimuli ane, lafo le pepa faʻatasi ma le moa ua sauni i le ogaumu. Faʻavela i le 180 tikeri mo le 75 minute. I lenei taimi, o le moa o le a aapa sauni ma maua se manogi sili atu.

Vitio fua

Faʻaaoga lenei fua, oe o le a faia se moa vaivai.

Moa faʻatumu i pateta i le ogaumu

E masani ona asiasi tagata asiasi i loʻu toʻalua. Ou te tautuaina lenei galuega fai meaʻai i luga o le laulau, ma e moni lava i totonu o ni nai minute, e leai se mea o iai. Lenei le isi faʻamaoniga o le fua na matua manuia.

Vaega:

  • Fua moa - 1 kg.
  • Pateta - 800 g.
  • Aniani - 5 fasi.
  • Mayonnaise - 400 ml.
  • Sisi - 300 g.
  • Pepeta, masima.

Sauniuniga:

  1. Ki muamua le ogaumu. A o mafanafana e oʻo atu i le 190 tikeri, kuka. Fufulu le aano ma 'otiʻoti i fasi manifinifi.
  2. Ufiufi le pito i lalo o le tanoa tao i le pepa alumini, palasi ma le suauʻu ma tuʻu le moa i luga, tufatufa tutusa. Tuu se vaega o mama aniani i luga o aano o manufasi ma masima.
  3. Fai le isi vaega mai fasi pateta, ia e mama masima ma le pepa. Fafasi mulimuli ma sisi sisiisi.
  4. Tuu le pepa faʻatumu i totonu o le ogaumu vevela mo le 40 minute. Aua le faʻamalolo. Siaki le ipu pe a maeʻa le luasefulu minute.

Ou te fautua atu ia te oe e te tautuaina lenei mea kukaina ma se salati fualaʻau, lea e aofia ai kukama, tamato, salati ma lanumeamata aniani. E le afaina pe a faʻaopopo sina radish, ma oute fautuaina le faʻaaogaina o kulimi oona pei o se ofu. Ae e mafai ona e aveina seisi salati, faʻataʻitaʻi, Kaisara.

Faʻafefea ona kuka moa i se kuka lemu

Moa e saunia i se kuka lemu i auala eseese. E sologa lelei lava ma soʻo se itu ipu, a o le araisa, buckwheat poʻo pateta.

Aveese le paʻu ma 'otiʻoti le sili gaʻo aʻo leʻi kuka. A leai, o le ipu o le a liu suauʻu. Ae le i faʻapipiina, e le afaina le faʻamamaina o le aano. O lona iʻuga, o le a tele le tofo a le moa. Faʻaaoga mea faamanogi ma mea manogi i le iʻuga o le kuka.

Vaega:

  • Moa - 1 pc.
  • Kaliki - 1 ulu.
  • Lau lau - 2 pcs.
  • Pepa masima.

Sauniuniga:

  1. Tipi le tino moa ua fufulu i ni vaega. Tuu le aano i totonu o se tutusa vaega luga o le pito i lalo o le pesini, faʻaopopo kalala nutimomoia, masima ma mea manogi.
  2. Leai se vai e manaʻomia, tuu le aano o manufasi kuka i lona lava suavai. E tumau pea e tapuni le tapuni o le masini, faʻagaoioia le auala tape mo le onosefulu minute.
  3. O le taimi lava e uma ai le polokalama, vave tuʻu le ipu maeʻa i luga o le laulau faʻatasi ai ma fualaʻau poʻo seisi itu ipu.

Maliega, kuka moa faʻaaogaina le multicooker o se faigofie gaioiga. I le taimi lava e tasi, o le maeʻa aano o manufasi e faʻatumuina i le manogi o kaliki ma mea manogi, o le iʻuga, o le manogi mauaina piquant nota. Ou te kuka pato i se auala tutusa.

Sei o tatou aoteleina. Mai se manatu kuka o le vaai, aano o manufasi o se tele gaioiga ma le mafai ona suia. O le aofai o ipu e mafai ona faia mai ia e le talafeagai e faitau. E mautinoa le mautinoa o le moa matua e faʻaaoga mo le faia o pologa, ma moa e talafeagai mo le taoina. Ou te faamoemoe na e aoaoina se mea aoga i lenei tusitusiga. Feiloai mulimuli ane!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Maalaea Surf Resort E-2 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com