Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Curacao motu - o le a le mea e tatau ona e iloa ae e te leʻi alu i tafaoga

Pin
Send
Share
Send

O le motu o Curacao o le penina o le Caribbean. O lona vaega e oʻo atu i le 444 km2, ma o le faitau aofai e ova atu ma le 150,000 tagata. O le motu sili ona tele o Netherlands Antilles sa i ai i le taimi ua tuanaʻi o se kolone o Sepania ma Holani, ae talu mai le 2010 sa avea o se pulega a le atunuu lava ia i totonu o le Malo o Netherlands.

Le aso malolo autu! Oketopa 10 - Curacao Aso Tutoʻatasi.

O le motu na mauaina i le faaiuga o le 15th seneturi e le tautai Alonso de Ojeda, ma mulimuli ane o se Sipaniolo puipuiga na faatuina i ona luga. O le taulaga na faʻaaogaina le kolone o se faʻavae mo vaʻa, ae ona o le matutu o le tau ma le leai o se vai, na vave ai ona mou atu le fiafia i ai, ma mo le sili atu i le 10 tausaga e leʻo mautinoa poʻo ai le atunuʻu e ana le motu o Curacao.

I lenei vaitaimi i totonu o Netherlands, na lolovaia ai se faʻatanoa vai malepe, faʻatupuina ai se manaʻoga vave mo se fanua faʻatoʻaga fou. O le faʻafitauli na foʻia e le East India Company, lea na oʻo mai i lalo o le pule a Curacao i le 1634. O le toʻatele o pologa na aumai i le motu ma amata ona toto fualaʻau, nati ma sana, faʻapea foi ma le aumaia o masima mo le sapalai i le taulaga tele ma faʻatau atu i isi atunuʻu o le lalolagi.

Manaʻomia le iloa! O le tupe a le atunuu o Curacao o le Netherlands Antilles guilder, ae i le tele o faleoloa ma falemataaga o le atunuu e mafai ona e totogiina i tala po o se credit card.

E ui ina ese lona uiga, o le faʻateʻaina o le faʻapologa i le ogatotonu o le 19 seneturi na mafua ai ona paʻu le tamaoaiga o le motu. O le mea muamua faʻaleleia sa amata ona maitauina i le naʻo le 50 tausaga mulimuli ane, ina ua maua suʻesuʻega o suauʻu i le loloto o Curacao ma fausia ai se fale faʻamama.

I le afa lona lua o le seneturi lona 20, na avea ai le motu ma nofoaga lauiloa o aso malolo i tagata Amerika ma Europa i Sisifo, ae o le 2000 na amata ona galo. I aso nei, tusa o le 30% o atinaʻe i le lotoifale ua lafoa, sili ona maitauina luga o le vao matafaga o Curacao.

O a tau mo aso malolo i luga o le motu ma o fea e alu i ai? O fea ni matafaga sili ona lelei i Curacao ma ou te manaʻomia se visa e asiasi ai i le atunuʻu? O tali i nei fesili ma isi fesili e te fiafia iai o loʻo i totonu o le matou tusitusiga.

Vaaiga

Alalaupapa a le Tupu Tamaitai o Emma Pontoon

Fai mai le au tafafao maimoa, o lenei alalaupapa opeopea o se vaaiga sili ona ofoofogia lea a le motu, e leai ni ona faatusa i isi atunuu. Talu mai le 1888, ua fesoʻotaʻi le itu i matu ma saute o Willemstad (le laumua o Curacao) ma avea ma ona faʻailoga iloga.

O le loomatua fegasoloaʻi o le igoa lea o le auala laupapa e tagata o le atunuu ona o le le maluelue o le lagolago o loʻo taatia luga o le vai ma toe fai gaioiga uma a galu. O le vaega taua o le auala laupapa e le o lona uiga e le alu i luga aʻe o le sami, ae i le auala e faʻatagaina ai pasese e pasia.

Afai, e masani lava, pe a oʻo mai le vaʻa, ua amata ona tatalaina le alalaupapa i le ogatotonu, oso aʻe i luga, ona sili atu lea ona faigofie mea uma iinei: tatalaina e le tagata faʻagaioia se tasi o ona vaega ma liliu le afi i le isi - o le faʻafitauli mo vaʻa na ona faʻasalalauina i auala eseese.

O i latou na o mai e malolo i Curacao e fiafia foi i lenei auala laupapa aua foi i afiafi e teuteuina ai ma le malamalama matagofie, ma i le ao e ofaina ai le postcard view o itu uma o le taulaga.

Tulafono o aso ua tuanaʻi! Talu ai, soʻo se tasi e manaʻo e faʻaaoga le alalaupapa e tatau ona totogi lafoga. Ona o le taugata tele o le auala, e le faigofie ona ofi i ai le toatele o tagata, na faailoa ai e le pulega le tulafono e le masani ai: o tagata uma e savavali e leai ni seevae, e mafai ona kolosi fua le auala laupapa.

Punda eria ma Hendelskade sami

Punda o le sili ona lauiloa eria o Willemstad, ma ona postcard manatu o se faʻailoga o Curacao. Lenei, i le taulaga tutotonu, o loʻo iai ni faʻataʻitaʻiga mataʻina o le faʻataʻitaʻiga Dutch i foliga o fale felanulanuaʻi, tele faleʻaiga, faleoloa faʻamanatu ma se maketi i le lotoifale. Tele o fale i le eria e mai le seneturi lona 17 ma e le lelei le tulaga, ae faʻafetai i taumafaiga ma tupe a le UNESCO, tagata tafafao maimoa e mafai ona vaʻai i le eria o loʻo faʻasolosolo ona toefausia.

E le gata i lea, o Punda e teuteuina i se puipui matagofie, e masani ona matamata ai tagata tafafao maimoa i le ala laupapa o ponaivi. O lenei eria o se nofoaga lelei tele e puʻeina ai ata matagofie o Curacao.

Fale Mataaga i Kura Huland

Oe mafai ona aʻoaʻoina le talaʻaga o le atinaʻeina o tagata o Curacao ma isi atunuʻu o le Caribbean ma Atenitina pesini i le Kura Huladna Anthropological Museum. Na tatalaina i le 1999 i le itu i saute o le motu, latalata i St. Anne's Bay. O le fale mataʻaga tele lava i Curacao e aofia ai le tusa ma le 1.5 km2, ma o ana faʻaaliga o loʻo teuina i fale e 15, o loʻo taʻua mai ai i isi vaitaimi o talaʻaga o le lalolagi.

O le Fale-Khuladna Museum o loʻo auiliiliina vaitaimi o le faʻamautuina o le motu, o le olaola o pologa ma le pulega faʻale-malo, o loʻo uaʻi totoʻa i le talitonuga o le amataga o tagata, o le faʻataulaitu ma faʻalelotu i le aga a tagata matutua o le Caribbean ma Europa.

O tusitusiga uma i le fale mataaga e faia i le papiamento, Dutch ma le Igilisi, e te manaʻomia le tusiina muamua o se malaga taʻamilo E mafai ona e mautotogi faʻalogo i le Siamani poʻo le Igilisi i le faitotoʻa o mea e tosina mai ai ma faʻatau se mea faʻamanatu mai le faleoloa autu.

Kura-Khulanda, tu i Klipstraat 9, tatala i aso uma seʻi vagana le Aso Sa mai le 9:30 am i le 4:30 pm

Tau ulufale - $ 10 pepa atoa, matutua ma tamaiti i lalo ole 12 - $ 7, tamaiti aʻoga - $ 8.

Dolphin Academy

O le faatosina sili ona le masani ai a le atunuu na tatalaina i le 2002 ma mo le sili atu i le 15 tausaga o se mea lelei ma faateia tagata uma na o mai e malolo i le motu o Curacao. Faʻatasi ai ma tamaiti aʻoga o le Aʻoga e le gata i ai maʻa, ae faʻapea foi faʻamau ma leona, laumei, malie ma e faʻapea foi stingrays - tagata uma e mafai ona vaʻaia latalata, fafaga, ma ma e oo lava i le aau i le tutusa faga!

E muamua lava le tausiga! O le aoga sili a le Dolphin Academy o ana tamaiti aʻoga uma e le nonofo i totonu o faletaele, ae o le sami, o lea latou te lagona ai le saoloto ma e le fefefe i tagata.

O le sili ona tele dolphinarium i le atunuu o lo oi luga o le sami maualuga, i Bapor Kibra. O le tau o le pepa e $ 20 mo le tagata e toʻatasi, e aofia ai le savali i totonu o le teritori o le Aʻoga ma le faʻaaliga o toleniga (i aso uma i le 8:30, 11 ma le 14 itula). Mo se isi tau faʻaopoopo, e mafai ona e okaina se tasi tofu maulu i mamala pe aau ma i latou i se kulupu ma 6 isi tafaoga. Ina ia maua ata ma ata puʻe na puʻeina i taimi o aau, e tatau ona e totogi le $ 40.

Taua! Ae e te leʻi alu i le dolphinarium, tusi au nofoa i le vaega i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Academy.

National park

O se nofoaga e nofotupu ai elemeni, e pei ai o ata uma se ata taua, ma tulimanu uma o le lalolagi o parataiso. I totonu o le paka sili ona matagofie i le atunuʻu, e mafai ai ona e iloa lelei le vasa, vaʻai i galu sousou o paʻu luga o maʻa, savali i totonu o ana pe faʻamalamalamaina lau tafaoga ma se savaliga i luga o le matafaga umi.

O le teritori o le atunuʻu paka o se toafa o maʻa ma maʻa ma 4 vaʻaiga vaʻaia ma auala savali fesoʻotaʻi latou. I le faitotoʻa o loʻo i ai se tamaʻi cafe ma tau maualalo, o se taumafataga atoa iinei e mafai ona okaina mo le $ 10-15 i le tagata.

O le paka e tatalaina i aso uma mai le 9 am i le 4 pm (o le cafe e naʻo le 3 i le afiafi e matala ai). Tau ulufale ulufale - $ 6. O le igoa o le mataaga i papamiento o Boka Tabla.

Motugaafa ae e te leʻi asiasi atu

  1. E sili le sau i le paka ile taʻavale poʻo le uila, talu ai ole mamao ile va ole mea autu e oʻo atu ile tasi pe lua kilomita.
  2. Ia mautinoa e fai ou seevae mafanafana ona o le tele o vaega e ufiufi i papa o ituaiga eseese.
  3. Ave se pulou ma oe, aua e matua leai se paolo i le paka, ma vai inu.

Mauga Christopher

O le itu pito maualuga i le atunuʻu o le Mount Sint Christopher. O se faʻailoga o meaola o le igoa lava e tasi na tatalaina i luga o lona teritori sili atu i le 10 tausaga talu ai. O le feʻaʻei i le tumutumu e le malie i tagata uma na malolo i Curacao, aua o le tele o taimi e feoaʻi le au malaga ma e faigata tele le aʻeaʻe tifato. Tagata tafafao maimoa masani ona taunuu i le latou nofoaga i 1-2 itula, manumalo i vaitafe, paʻu laau ma maa maseesee i luga o le auala e vaʻai i le sili ona matagofie vaʻaiga o le motu o Curacao mai le maualuga o 372 mita.

E sili le aʻea o le mauga i le 7-8 i le taeao, ina neʻi mu i le susulu o le la mulimuli ane. Ia mautinoa e aumai le tele o vai, pulou ma seevae lelei, ma le tele o tagata femalagaaʻi fautuaina oe e ofuina ofuvae poʻo tulivae puipui - o le mulimuli 20 minute o le faigamalaga e tatau ona e aʻea papa.

Malu ma snorkeling

O le maulu o le Scuba o se mea fiafia tele mo le toatele e omai i Curacao i tafaoga. E tele 'amu amu o loʻo tu latalata i le talafatai, dolphins, laumei ma iʻa eseese, ma o le vaʻaia i lenei itu o le Caribbean Sea e silia ma le 30 mita. O nofoaga sili ona aau maulu ma tafe ai snorkeling luga o le motu:

  1. Playa Kalki. E i ai amu amu e tolu na o ni nai selau mita mai le talafatai, e lalafi ai laumei sami, ave ma ula.
  2. Caracasbaai. I ni nai tausaga ua tuanaʻi, na paʻulia ai se tamaʻi vaa toso vaa mai le talafatai o le Sami Caribbean, lea na avea mulimuli ane ma nofoaga e fiafia iai tagata sefe. E tu i le loloto o le na o le 5 mita ma o le fale o moray tuna, scalars ma e oʻo lava i anemones.
  3. Kas Abao. O se nofoaga e mafai ona e maua ai sami, parrotfish, stingrays, moray tuna ma sponges sami.

Fautuaga! O le laumua tele o mea totino e faʻaaogaina i totonu o le motu o le Gowestdiving. Mo tau ma tulaga, asiasi i la latou upega tafailagi www.gowestdiving.com.

Matafaga

O le tafaoga i Curacao o le a le maeʻa pe a fai e te le tuuto tasi le aso i se tasi o matafaga o le atunuʻu ma aua le aau i le lanumoana Caribbean Sami. E sili atu i le 20 o latou i luga o le motu, o le tele o latou e vao.

Kenepa

O le matafaga oneone oneone o Willemstad ma manino ma malu vai. Ulufale i le talafatai e leai se totogi, afai e te vave taunuʻu i le taeao, e mafai ona i ai sou taimi e ave ai se tasi o le sun loungers ma faʻamalu tuua ai iinei.

O loʻo i ai le tamaʻi cafe i le apitaogalu ma tau talafeagai, o loʻo iai se paka e leʻo vaʻaia lata ane. O le pito i lalo e maʻa, e sili le aau i seevae tosotoso faʻapitoa. O le ulufale i totonu o le vai e faifai malie, i le itu taumatau o loʻo iai maʻa e mafai ona e oso ai i le sami.

Porto Maria

O le matafaga ma sili atu atinae atinae o loʻo tu i le itu i sisifo o le taulaga. O le nofoaga sili lea mo se tafaoga a le aiga i Curacao: e i ai le ulufale lemu i totonu o le vai, e leai ni galu, e i ai le paolo, o se malu lava i lalo.

O Porto Maria o loʻo iai sona cafe, taʻele, sui potu ma fale taele, o nofoaga e faʻaaogaina ai mea e faʻaaoga mo mea e momoe ai ma mea e paka ai fua. O i latou e fiafia e mafai ona faʻaaogaina le tautua a se fomaʻi faʻamalosi tino. Ina ia ulu atu i le vai i le talafatai o loʻo i ai se tulaga laupapa, e mama le talafatai.

Kleine Knip

Laʻititi toʻafilemu matafaga ma sili snorkeling nofoaga. Ulufale i totonu o le vai e papaʻe, e mamā le sami, o mea lelei i le teritori e naʻo faamalu ma potu malolo o le la. O isi taimi e omai tagata iinei ma tatala se mea e pei o le cafe e faʻatau atu meaai mama ma le ava malosi. O le matafaga e fai sina palapala, talu ai o lapisi e seasea aveʻesea mai iinei, e faigata tele ona oʻo iina, o loʻo tu i le matusasaʻe sisifo o le atunuʻu.

Cas abao

Tuʻufaʻatasi matafaga ma teʻa papa ulu i totonu o le vai. O le sami e toʻafilemu ma matua mama, e le o mafai ona taʻua e uiga i le talafatai - e tele tafaoga ma nai kalone lapisi. E i ai le cafe i luga o le matafaga, o loʻo i ai sun loungers ma faamalu (totogi totogi - $ 3 i le taʻitasi), faleuila.

O le Casa Abao e le o se nofoaga sili lea mo snorkeling, o loʻo i ai se lalolagi mativa i lalo o le sami. E i ai le paka i tafatafa o le matafaga, o le tau mo le taʻavale e $ 6.

Taua! O lenei nofoaga e le talafeagai mo aiga ma fanau, ona o mananias oona e ola i totonu o lona teritori - faʻailoga faʻapitoa lapatai mai e le tatau ona latou tagofia.

Mambo

O le sili ona pisa, sili ona atiaʻe ma taugata matafaga i le atunuʻu. E ona i nisi faletalimalo i le taimi e tasi, o le ulufale ulufale $ 3 mo le tagata. E tele faleaiga ma faʻamau i luga o le talafatai, faletaele leai se totogi, o se tamaiti inflatable taulaga (10 USD), suia potu ma taʻele. Pei o isi nofoaga o le motu, o le matafaga oneone oneone, ae o le faitotoʻa i le vai e papa. Lelei nofoaga snorkeling.

Faʻaaliga! Ona o le mea moni e faapea o Mambo auai i faletalimalo eseese, totogi lisi mo la moega ma faamalu mai le $ 3 i le $ 15.

Nofoaga

E leai ni faletalimalo tele-potu poʻo ni fale talimalo faleoloa i Curacao, o le tele o nofoaga e mafai ona e nofo ai i le taimi o lau tafaoga o potu mautotogi i foliga o fale ma fale tumaoti.

Tau mo mea e nonofo ai i luga o le motu amata i le $ 35 i le po i le potu lua i se faletalimalo tolu-fetu ma siitia i le $ 60 ma le $ 100 mo le nofo i 4 ma 5-fetu faletalimalo. E mafai ona e nofo i se fale mautotogi ma se vai taele mo le 2-3 turisi mo le averesi o le $ 70.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

E i ai le tele o faʻamau ma faleʻaiga i luga o le motu - e mafai ona maua i latou toeititi lava uma matafaga ma auala. Ole toʻatele o i latou e ofaina meaʻai suamalie ile tau maualalo, ile cafe ogatotonu e mafai ona e faia le aoauli atoa ile $ 10 mo le tagata, ma le taumafataga mo le lua ile faleʻaiga e $ 45 le tau. O nofoaga sili i le motu o Wandu Café, La Boheme ma Plein Café Wilhelmina.

Tau ma le tau

O le motu o Curacao e lelei tele mo aso malolo mai ia Oketopa e oʻo ia Me. E pei foi o isi eria ma le tau vevela o le sami, e masani ona vevela ma la iinei - e oʻo lava i le taumalulu e le paʻu lalo le vevela i lalo + 27 ℃. E le tatau ona e sau i le motu i le taumafanafana - i le taimi nei o le vaitau o timuga, i se faʻaopopoga, matou te le fautuaina le taofi e malolo i le itulagi o le talafatai i matu - o se matagi malosi e agi pea iinei.

E saogalemu iinei! Tele o tagata ua latou iloa o loʻo iai le "fusi afā" i totonu o le Caribbean, o lea latou te fefefe ai e lele i se tafaoga i Curacao ma isi motu. Matou te faanatinati e faʻamautinoa atu ia te oe - o le atunuʻu o loʻo tu i lalo sili atu nai lo lenei sone ma e le o aafia i faʻalavelave faʻalenatura.

Faamatalaga Visa

Talu ai o Curacao o se vaega o le Malo o Netherlands, o se vaega o le Schengen eria. Ina ia ulufale i le atunuʻu, e tatau ona e talosaga mo se visa puʻupuʻu e tasi mo le Caribbean Islands pe ua i ai se Open Schengen multivisa.

Faʻaaliga! O le iai o Schengen e mafai ai ona e asia atunuʻu uma o le Caribbean nofoaga, ae naʻo na o vaega o Netherlands - Curacao, Bonaire, Saba ma Sint Eustatius.

Faʻafefea ona e alu iina

I le taimi nei, e leai ni malaga tuʻusaʻo i le va o le motu ma le CIS atunuʻu. O le auala pito sili ona talafeagai ma vave e alu ai i Curacao o le lele i le atunuʻu ma se fesiitaiga i Amsterdam. Ole taimi ole malaga e tusa ma le 13 itula.

Faʻaaliga! O motu tuʻufaʻatasi o Netherlands e le fesoʻotaʻi i vaʻa, e na o vaʻalele e mafai ona e alu ai mai le tasi i le isi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. E tusa ai ma le tala faʻasolopito, o le igoa o le motu e sau mai le upu "cura", faʻaliliuina mai Sipaniolo o le "faamalologa". O le folau atu i le motu mo le taimi muamua, na tuua ai e Ojeda tagata o lana auvaa, e leai se faamoemoe o gasegase ma le gasegase. I ni nai tausaga mulimuli ane, ina ua toe tu ese mai le talafatai o Curacao, e le gata na ia le maua o latou tuugamau, ae na ia faʻalogo lava mai le seila e uiga i laʻau tulaga ese na latou ola ai - na i ai le maualuga faʻatulagaina o vaitamini C, lea e talafeagai mo le togafitia o scurvy;
  2. O Curacao o se tasi o maketi tele o pologa i le seneturi lona 17 ma le 18;
  3. Papiamento, le gagana aloaia a le atunuʻu, o se palu o Sipaniolo, Potukale, Dutch ma le Igilisi. O aso nei o loʻo tautalagia e le toeititi 80% o tagata o le motu;
  4. 72% o le faitau aofai o Curacao auai i le Ekalesia Katoliko Roma.

O le Curacao Island o se nofoaga matagofie e maua ai e tagata uma faʻafiafiaga e fiafia iai. Manuia lau malaga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lou Motu O Savaii (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com