Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tausiga Spathiphyllum: faʻafefea ona faʻasusu lelei lenei fugalaʻau?

Pin
Send
Share
Send

O le le masani ai foliga o le inflorescence faʻaosofia le pala i le fiafia i le spathiphyllum laau. O lenei fugalaʻau mafai ona liua e oʻo lava i le sili atu le matagofie potu i totonu o se mafanafana nofoaga. I le taimi lava e tasi, o le laʻau e le fiafia i lana tausiga, ae e i ai ana lava nuances.

Latou te fesoʻotaʻi ma faʻasusu, mo fualaʻau taʻitasi se manaʻoga faapitoa mo le susu e taua. O le taua gaioiga o le spathiphyllum faʻalagolago tuusaʻo i le tulaga lelei o le susu. Oe mafai ona aʻoaʻoina e uiga i lenei ma isi itu taua o le tausiga mo lenei laʻau matagofie i lenei tusitusiga.

Le taua o le faʻasusu

O le faʻasuiina e taua tele i le vaʻai lelei o se fugalaʻau i totonu. O le laʻau e mo ituaiga vevela, e fiafia tele ile eleele susu, ae le mafai ona tu le vai i totonu o le fugalaʻau. E taua le faʻasusuina faʻasolitulafono o le laʻau.

I se faʻaopopoga i le eleele susū, e fiafia le spathiphyllum i le susu i totonu o le fale ma faʻasusu. E le ofi pe a fai e te tuʻuina se pou i le faʻasusu o mulumulu poʻo le oneone i autafa o le ulo. I vaega eseese o le tuputupu ae vaitau, o se mautinoa manaʻoga mo susu. E taua tele le faʻatonutonu ile faʻasusu pe a suia vaitau.

E faʻafia ona e faʻaaluina i taimi 'eseʻese o le tausaga?

Spathiphyllum tatau ona faʻasusu i le tausaga atoa. Ile vaitaimi ole fugalaʻau, e manaʻomia tele le faʻasūsū, i isi taimi, feololo. Ae o le mea taua o le aua le faʻamamago le palapala. O le subtleties o le faʻainuina o se laʻau, faʻamoemoe i le vaitau, e pei ona taʻua i lalo:

  • I le vaitaimi o le tautotogo-taumafanafana, o le laʻau e tatau ona faʻasusu i aso uma pe taʻitasi i le 2 aso.
  • O le faʻasusu e faʻamoemoe i le tulaga o le eleele i totonu o le fugalaʻau.
  • Aua le faʻasusu le fugalaʻau i le eleele susu.
  • I le vaitau o le tautoulu-taumalulu, o le aofaʻi o suavai faʻaalu faʻaitiitia pa'ū. E mafua ona o le setete o le moe lea e tu ai le laʻau (na matou talanoa atili e uiga i le vaʻaia o le spathiphyllum i le taumalulu iinei).
  • I le tau malulu, o le tele o taimi e faʻasūsū ai e 2-3 taimi i le vaiaso. Faʻapea foi, oe manaʻomia le faʻalogo i le mago o le eleele.
  • E fautuaina e faʻavasega aso taʻele mo le fugalaʻau. Faʻasusu i le taʻele, faʻasusu ma fufulu le efuefu o laulaʻau. A maeʻa lenei faiga, aua le faʻasusu mo aso e lua.
  • I le taimi o le fugalaau vaitaimi, masani i le taumafanafana, o le laʻau manaʻomia faʻaopopo meaai. E tatau ona e fafagaina 2-3 taimi ile masina.
  • I se vaitau mafanafana, e tatau ona e masani ona faʻasusu ia laulaʻau.
  • I le taumalulu, o le aofaʻi o laei e faʻaititia i le 1 taimi i le 30-45 aso.

Faʻafefea ona faʻasūsū fugalaʻau Fiafia a fafine?

Mo le faʻaleleiina maualuga o spathiphyllum, e tatau muamua ona e saunia le vai. E le galue le vai paipa, ua faateleina le maaa. O ia vai e aofia ai le tele o masima, o le teuina o ia mulimuli ane leaga le afaina o le tulaga o le laʻau. O le paʻepaʻe fuga e aliali mai luga o laulaʻau, eleele luga, o le eleele avea ma masima, o le iʻuga e amata mafiafia, ma e le lava ea permeability. O lea la, e taua le mataituina o le lelei o le suavai faʻaaogaina.

Ae e te leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻamama le vai pe faʻaalu i se pupuna faigofie. O lona iʻuga, o le a faʻamaluluina le vai ma i le taimi e tasi faʻateʻa ese ai le chlorine ma mea leaga. O le faʻamamaina o le paipa vai e faia i lenei auala: faʻamamaina le afa kilokalama o peat i le 5 lita o vai, ma mulimuli ane avea le vai ma vaivai ma sina acidified.

E lelei foʻi le faʻasusu o le laʻau i le vai tu ma le faʻaopopoina o le sua o le tipolo poʻo le citric acid. E le gata i lea, o laʻau faʻapitoa e faʻaaoga e faʻamalulu ai le vai, e mafai ona faʻatau i fale teu fugalaʻau.

O le vai mo le faʻasusu e tatau ona mafanafana ile vevela ole 30-40 ° C poʻo le potu vevela.

Vaitaimi

O le tele o taimi e faʻasūsū ai le faʻatoʻaga fale, o lona uiga, e faʻafia i le vaiaso e faʻasūsū, pei ona uma ona taʻua, e faʻamoemoe i le tulaga o le eleele i le ulo. O uluaʻi faʻailoga e manaʻomia ai le susū o le spathiphyllum o se paʻu i le pito i luga o le lalolagi, faʻapea foi ma laʻau ua toʻulu. I se tulaga faʻapenei, ia e mautinoa e faʻasūsū le laʻau, ma a mafai, faʻapipiʻi laʻau.

O le tele o taimi e faʻasusu ai faʻafetaui le potu vevela. I le maualuga o le vevela, vai masani, pe a malulu le potu, ona faʻaititia lea o le susu. I le averesi, o le fugalaʻau e tatau ona faʻasusu i aso lua uma.

O le isi mea e afaina ai le tele o taimi e faʻasusu ai o le lapoʻa ma mea o le ulo. A faʻaoga se kelei, omo fugalaʻau, faʻasusu pei ona masani ai, ma a fai o se palasitika, faʻaititia le faʻasusu. O le lapoʻa foi e taua, o le tele o le ulo, o le itiiti ifo o le faʻasusu, aua o loʻo i ai se tupe faaleoleo. Mai se tamaʻi fugalaʻau, e vave ona inu e le laʻau le suavai, faʻasusu faʻatele.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Ia mautinoa e sauni le vai ae e leʻi amata faʻasusu i le faʻamautuina, faʻamama. Matamata foi i lona vevela.

  1. Iloilo le eleele. E tusa ai ma tulafono, a susu le eleele, e le manaʻomia e faʻasūsū, afai e mago le eleele, o lona uiga ua oʻo i le taimi.
  2. Liligi le suavai sauni i totonu o se kalini faʻasusu ma se vai umi.
  3. Faʻasu lemu le fugalaʻau, e manaʻomia e le alu le vai i luga o laulaʻau. A faʻasusu laulaʻau poʻo fugalaʻau, e tatau ona solo ese le susū i se ie mago.
  4. A faʻapogisa le eleele, ona faʻamaeʻaina lea o le faʻasusu.
  5. Alu ese le sili atu suavai mai le fata, lea o loʻo tu i lalo o le fugalaʻau ulo.
  6. Ina ia faʻamalieina le eleele i le okesene, ia mautinoa ia tatalaina le pito i luga. O le loloto o le 1 cm o le a lava.

O le a le mea e le tatau ona e faia?

O le faʻamalieina o se faʻafitauli tele a o tausia le spathiphyllum. O le tele o le susu i totonu o le ulo e mafai ona afaina ai le laʻau. O le tele o le susu e mafai ona taʻu mai ai le leaga alavai.

O le a se isi mea ua faʻapea e le tatau faʻasusu:

  1. Tumau i aso ma aso maoti e aunoa ma le mafaufau i le setete o le laueleele.
  2. Faʻasusu le fugalaʻau i le vai malulu ma le aisa.
  3. Faʻasu soo i le maualalo o le vevela o le potu.
  4. Faatali mo le eleele e mago atoa.
  5. Le lava o faʻasusu mo sili atu i le 5 aso e taua mo spathiphyllum.

Taunuuga o mea sese

Ma suavai

O se mafuaʻaga masani mo le oti o totonu o laʻau o eleele palapala. O le mea lea, e tatau ona faʻasūsū le spathiphyllum i le feololo. I le tele tele o le susu, e le mafai e aʻa ona manava, ma amata le gaioiga o le pala.

Taua! O le tele o le vai e mafai ona taitaiina atu ai i faamai ma faamai oona.

Faʻailoga i fafo o le suavai o le palapala:

  • e magamalie le pogai;
  • e aliali mai le suia i le eleele;
  • e magumagu le laʻau;
  • e liu uliuli laulaʻau, e aliali mai pogisa.

Afai na tupu lenei mea i se fugalaʻau, e tatau ona e toe faʻafuaseʻi ona fesuiaʻi. Aveʻese vaega pala o le laʻau, faʻamama ia vaega. O le maʻi spathiphyllum e tatau ona togafitia i se vailaʻau oona.

Ma le lava le faʻasusu

O le eleele matutu e le o le sili lea filifiliga. O le leai o se ola-ola susū le lelei aʻafia ai foliga vaaia, fuga, lau laʻau tuputupu aʻe. Ua amata ona faasolo ina mago le laau, ma e le faigofie tele ona toe faafoi i lona tulaga sa i ai muamua.

Faʻailoga o le leai o se suavai: samasama fesoasoani ma sluggish laulaʻau, lea e liliu samasama i le taimi, mago. O le mea muamua e fai i se tulaga faʻapenei o le i ai o se mafanafana taele. Ina ia faʻatumuina le eleele i le susū, faʻasusu laʻau.

A faʻaoga vai maualalo maualalo

O le isi iʻuga o le le faʻasusu saʻo o samasama pito i luga o laulaʻau ma foliga mai o papaʻe papaʻe. O lenei vaʻaiga e fesoʻotaʻi ma le le lelei o le suavai. Faʻafilemuina ma faigata vai ma se maualuga masima mea mafai mafua ai faʻailoga tutusa. O gaioiga e aveʻese ai le faʻamaʻi:

  1. Fufulu aʻa i lalo o le vai tafe.
  2. Aveʻese le paʻe papaʻe mai laulaʻau.
  3. Faafou le eleele ma toe toto le fugalaʻau.
  4. I le lumanaʻi, faʻaaoga vai faʻamama.

Tausiga i le fale

O lenei teu fale e le manaʻomia, ae manaʻomia se tausiga lelei.

  • E sili atu le lagona o le fugalaʻau i sina paolo poʻo le paolo. Ae afai ua faʻapepepepeina fugalaʻau, ona i ai la o sina malamalama. Aloese mai le susulu o le la.
  • O le vevela sili ona maualuga o le potu o loʻo tu ai le laʻau o le + 20-24 ° С, i le vaitau malulu + 18 ° ..
  • Aveʻese le iai o pepa tusia.
  • Humidity spathiphyllum e fiafia maualuga, tusa o le 60-70%.
  • O le sausau e manaʻomia 2-3 taimi ile aso.
  • Spathiphyllum transplant ua fautuaina ina ia faia i le 3-4 tausaga.
  • O se eleele faʻapitoa mo se maota e filifilia, talafeagai mo lenei ituaiga ituaiga.

O a lavalava pito i luga e mafai ona ou faʻaopopoina?

Mo le atoa atinaʻeina o se tasi faʻasusu e le lava. E taua foʻi le faʻaopopoina o niuterene faʻaopopo. I le taimi o fugalaau, o le aofaʻi o laʻei mo spathiphyllum tatau ona 2-3 i le masina. E manaʻomia le faʻaogaina o fetilaisa o minerale o minerale, ma le faʻamuamua o le potassium ma le phosphorus. I le taimi o le tuputupu ae vaitau, e sili atu le faʻaaogaina nitrogen minerale. A malolo le fugalaʻau, e tatau ona fafagaina e le sili atu ile 1 taimi ile masina.

E manaʻomia le faʻaogaina o sauniuniga o minerale naʻo le susū o aʻa ma maeʻa le faʻasusu tele, a leai o le susunuina o le aa e mafai.

I lenei auala, iloa uma foliga o le faʻasūsū ma le manaʻomia tapulaʻa i le potu, oe mafai ona tupu a matagofie spathiphyllum. Lea o le a faʻafiafiaina tagata uma o le aiga ma se manaia foliga ma uluaʻi fugalaʻau. Ma o le a aumaia ai foʻi lagona lelei ma uiga faʻamaneta e faʻatatau i ai i totonu o le fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Repotting a Peace Lily Spathiphyllum wallisii (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com