Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Stockholm Metro - faatufugaga ma tekonolosi

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga auala felauaiga i le Suetena laumua o se tasi o sili ona alualu i luma, lelei tausia ma le mafanafana i luga o le Europa konetineta. O pasi ma nofoaafi i le lotoifale, nofoaafi ma nofoaafi, ma le Stockholm metro o loʻo faʻatautaia uma e le SL. I se faʻaopopoga, o le 'aʻai o loʻo lelei atiina ae fesoʻotaʻiga o uila ma taʻavale lisi.

O le auala vave e ufiufi ai Stockholm mamao o metro. E faʻaigoa ole Tunnelbana ile Suetena, o lea e faʻailogaina faitotoʻa ile "T".

Stockholm metro: lautele faʻamatalaga

O le metro system e aofia ai le selau tulaga, o le na o le fasefulu-valu o loʻo i lalo o le eleele, ma le isi o loʻo i luga o le eleele poʻo luga atu o le eleele. O le umi atoa o tolu laina faʻamaʻapeʻa luga o le Stockholm metro faʻafanua e sili atu ma le selau kilomita. O laina uma e tolu e feiloaʻi i le nofoaga o le T-centralen, e naʻo le maa a le maʻa mai le nofoaga o pasi ma le nofoaafi tutotonu. Tagata o Stockholm valaʻau lenei manatu, mai lea e mafai ona e tuʻua soʻo se mea (totonu o le taulaga, atunuʻu, uma o Scandinavia ma e oʻo lava i le lalolagi), "Stockholm C". Afai ua e leiloa i le avanoa, fesili i tagata pasi ane-pe faʻafefea ona maua lenei nofoaga.

LELEI E ILOA! Laina laina lala ese i le pito, o lea e tatau ona e faʻaeteete: auala e mulimuli i le tasi lala i le tutusa itu ono i ai eseesega taofi.

O le Stockholm metro e tele ona foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o auala i luga o laina e agavale, talu mai le taimi na tatala ai le metro, na usitaʻi Suetena i lenei metotia o le faʻavasegaina o auala. Ma le tekonolosi o loʻo feoaʻi i luga o ala e sili ona maualuga lona maualuga ma ultramodern, e tutusa ma le alualu i luma ausia o le saienisi ma tekinolosi: mai otometi nofoaafi taofi auala i Fleetguard faʻamama.

LELEI E ILOA! O taʻavale mo le metro i le lotoifale e masani ona faia. E eseʻese mai isi uma i le faʻaogaina o sandwich panels e matua toe faʻaaogaina, o lona uiga o taʻavale ia e sili ona siʻosiʻomaga taʻavale i le lalolagi. E le gata i lea, e tofu i latou ma igoa e mafai ona maua i le tilotilo i lalo o le vaalele.

Le isi mea moni - nofoaafi i luga o Suetena nofoaafi e le o faʻaauupegaina i tua-faʻaaliga faʻata. E tuʻua e le avetaʻavale le taʻavale i nofoaga taʻitasi e faʻatonutonu le tafe o pasese ma faʻasalalau i totonu o le masini faaleotele leo o loʻo ia fuafuaina e tapuni faitotoʻa (o isi taimi e tapuni ai faitotoʻa pe a uma le laulu) I le taimi muamua, sa fesoasoani pailate pailate i masini, ae o le oʻo mai o ata puʻeata ma televise i luga o tulaga, na faaitiitia ai lenei tulaga.

Faʻasolopito faʻamatalaga

Mo Stockholm, o le metro o mea uma: o tuʻaiga uma o femalagaaʻiga lautele ma le taulaga telefoni a le taulaga. O le aofai o malaga i le tausaga sili atu tolu selau miliona. O Stockholm sa avea ma "tramway", pei o Gothenburg ma Malmö, ma o aso nei ua naʻo le "pule" o le eleele i lalo o Suetena.

Ina ua faia le tonu e fausia se auala o nofoaafi (i le 1941), o taavale televave saosaoa sa feoai i totonu o auala i lalo o le eleele. Mulimuli ane na liua i latou i laina metro. O le laina muamua sa taufetuli i le va o Slussen ma Hökarängen. O le faalauiloa aloaia o le Green Line na faia i le 1950, sosoo ai ma le Red (1964) ma Blue (1975).

LELEI E ILOA! O tulaga e lua talu ai nei na aliali mai i le ogatotonu o 90s. Talu mai lena taimi, ua maeʻa le atinaʻe malosi o le metro. O aso nei o loʻo i ai le toʻaga talanoaga e uiga i le faʻaauau o galuega fausiaina.

Teuteuga o le nofoaga

O nofoaga o metro a Stockholm o se isi faʻamaoniga pe faʻafefea le amataga o lenei 'aʻai. O tulimanu uma o le laumua e pei o inisinia sailiiliga ma tulaga ese mamanu fofo. E mafai e le au Suetena ona tuʻufaʻatasia ma le fealofani manatu e le masani ai ma faʻailoga a le atunuʻu, o mea e masani ai ma mea ese, e mafai ona vaʻai faʻatasi ma mea e leʻi mafaufauina

E leai se aoga o Stockholm metro o loʻo faʻaalia ai le ulutala o le "The Longest Art Gallery in the World", ma o turisi uma, e aunoa ma se tuʻufaʻatasi, e taumafai e puʻeina ata o ona nofoaga ofoofogia. Talanoaga e uiga i le talafeagai o le teuteuina o le taulaga faʻailo na faia e oʻo lava i le amataga o lona fausiaina. Latou fai mai o se tasi o mafuaʻaga o manatu mo le au mamanuina o nofoaga o le metro Moscow, ae na filifili e tagata Suetena la latou lava sitaili - e aunoa ma le soona mamalu, ma le tofo, o nisi taimi ma sina "valea".

O le suʻesuʻeina o ata o nofoaga o metro i Stockholm, e mafai ona e vaʻaia ai fatuga faʻatagata ma mosaic, frescoes ma faʻapipiʻiina, nuanua ma faʻatafunaga o Roma Anamua. O mea ata e le gata i luga o luga, ae faʻapea foi le avanoa i lalo o vae, i luga aʻe o le ulu, faʻapea foʻi nofoa ma faʻailoga. Lenei o se faʻata o loʻo atagia mai ai le le toe i ai o le vaʻalele faʻafuaseʻi, o loʻo i ai se faʻamalama tioata faʻamalama ma le Suetena faʻataʻitaʻiga o le "Titanic", lapoʻa tele ma le foliga o le lagi ma ao, poʻo "atavali papa".

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O nofoaafi sili ona matagofie a Stockholm

Ostermalmstorg nofoaga o se faʻaalia o le tauiviga mo le filemu ma aia a fafine, Rinkeby o se atagia mai o le talaʻaga o le Vikings, Universitet manaʻomia saienisi, Kungstradgarden e manatua ai se ofoofogia na asia e Alice, ma Hallonbergen teuteuina ma atavali a tamaiti ma faʻatagata. E matua faigata lava ona tuʻuina atu ni mea sili ona lelei i le 100 nofoaga ofoofogia ofoofogia, aua e tofu tagata ma a latou lava manaʻoga, peitaʻi e toʻatele e ioe o latou e sili ona aoga i tagata femalagaaʻi.

  1. T-Centralen o le fatu o Stockholm's felauaiga lautele. O nofoaga o nofoaʻiga e lua tulaga. O le pito i luga o loʻo tu i le loloto o le sili atu ma le 8 mita, o le pito i lalo o le 14 mita mai luga. T-Centralen e lua ona ulufafo, o le tasi e tau atu i Sergels torg square, ma le isi i Vasagatan auala. E sili atu ma le 10 tagata mamanu na galulue faʻatasi i le ata o le nofoaga, o e na ufiufi ona potu teu oloa i le vali vali, "faʻaofuina" o faʻanofovaʻa ma pylons i se lagi lanu, ma valivali ia potu i lala ma laulaau.
  2. Stadion o se nofoaga o loʻo tu i luga o le Red Line o le metro. E tu i le loloto o le 25 mita, na tatalaina i le 1973, i ai se "nuanua" mamanu ma musuia ni ata uiga ese - mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogatotonu o le taumalulu e mafai ona e puʻeina se ata "malemo" i fugalaʻau.
  3. Solna Centrum, o loʻo i luga o le Blue Line, o loʻo "lafi" i le loloto o le tolusefulu mita. I luga o ona papa maʻa, ata o loʻo faʻaalia mai i luga o faʻafitauli lautele lautele, e aofia ai le mataupu o le puipuia o le natura. I fafo atu o le Solna Centrum alu ese atu o le Råsunda Stadium.

Faʻafiafiaga e masani ona faia i nofoaga - i lenei taimi, pasese mafai ona faʻafiafiaina i galuega a le selau o tusitala na manatu o se faʻaaloalo le faʻailoaina o latou galuega i le metro-museum. E silia i le miliona le aofaʻi o le tupe e tuʻuina atu e le setete mo le tausiga ma le atinaʻeina o nofoaga i lalo o le eleele i tausaga uma.

Metro faʻafanua

O le faʻafanua metro a Stockholm e faigofie lava. E toetoe lava a le mafai ona leiloa ma leiloloa i totonu, ona o le mafaufau loloto tagata Suetena ua mafaufauina uma nuance. O nofoaga ua faʻaauupegaina i faʻaeletise faʻaali atu ma lata mai faʻamatalaga e uiga i le ala o se nofoaafi faapitoa, o le taimi tonu o le taunuʻu mai o le isi tolu malaga, ma isi.

E pei ona uma ona taʻua, o le Stockholm auala o nofoaafi e sui i laina e tolu:

  1. Lanu meamata. Muamua na fesoʻotaʻi Slussen ma Hökarängen, ae mulimuli ane faʻalauteleina ma lua isi auala. O le Green Line ua iai nei T17 (Åkeshov - Skarpnäck), T18 (Alvik - Farsta strand) ma T19 (Hässelby strand - Hagsätra).
  2. Lanu moaga. O loʻo faʻagaioia le auala T10 mai le Kungsträdgården i le Hjulsta nofoaga, ma le auala T11 e faʻafesoʻotaʻi ai Kungsträdgården ma Akalla.
  3. Lanu mumu. O le laina faʻagaioia auala T13 (mai Norsborg i Ropsten) ma T14 (mai Fruängen i Mörby Centrum).

E i ai sopoia i le va o nofoaga tuaoi, o nisi e i ai se tulaga masani. E i ai mea e faigofie ona tu i luga tonu o le tasi. E mafai ona e alu atu mai lea nofoaga i lea nofoaga faʻaoga e faʻaaʻe ai ni escalators poʻo ni lifi

Taimi galue ma vaitaimi o gaioiga

Stockholm metro amata ile 5:00 ma faʻamuta pe a ma le vaeluaga o le po. Aso Faraile ma Aso Toʻonaʻi ile 4:00. I taimi tumutumu itula, o le va i le va o nofoaafi taunuu mai e le sili atu i le lua i le tolu minute.

Fare

Ina ia faimalaga faataamilo i Stockholm i le metro, muamua e tatau ona e totogia le pasese, o lona tau e faʻalagolago pe ua e teuina se ticket se tasi poʻo se pepa malaga.

Tiketi nofofua

O le muamua e tau i le 44 SEK (4.29 euro). A faʻatau sau tiketi ile ato (mo se faʻataʻitaʻiga, 16 i le taimi e tasi), e mafai ona sefe tele. O le pepa e tatau ona faʻaalia i le tagata faʻatonutonu i le faitotoʻa o le metro - o le a ia faʻailogaina i le taimi saʻo. E tasi le tiketi e aoga mo le 60 minute - tusa lava pe toafia au fesoʻotaʻiga.

SL Avanoa pepa

Ole filifiliga lona lua ole card eletise eletise SL Access card, e fiafia iai tagata nonofo i Stockholm ma tagata asiasi umi. O le pepa lautele, e faʻatagaina ai oe ona femalagaaʻi i ituaiga uma o felauaiga i Stockholm, tau 20 SEK (1.95 euro) ma e aoga mo le ono tausaga - e mafai ona e faʻaaogaina pe a e toe asia Stockholm, tuʻuina atu o se meaalofa pe faʻatau atu.

O le teuga tupe e faia i luga o le SL Access card, ma tupe e aitalafu mai le teuga tupe i malaga taʻitasi Oe mafai ona toe faʻatumu lau kata i le tele o taimi e te manaʻo ai. Afai e te manaʻo e faʻaaoga le kata ma ni tagata se toʻalua pe toʻatolu, muamua logo le tagata faʻatau le SL Access card ona faʻatonutonu ai lea o le pule i le metro.

Malaga pepa

O se tali sili ona lelei mo turisi o le Travel card. O le tasi le taimi pepa aloaia mo:

  • aso (125 Suetena kronor poʻo le 12.19 euro),
  • 72 itula (250 SEK poʻo le 24.38 EUR)
  • vaiaso (325 SEK poʻo le 31.70 euro).

Ina ia maua se Travel card, muamua lava ona e faʻaaluina le 20 CZK i luga o le SL Access card.

Oe mafai faʻatau tiketi ma pepa:

  1. I auaunaga SL i Central Station.
  2. I nofoaga o metro, e aofia ai Stockholm C.
  3. I masini faʻapitoa e mafai ona maua i taimi uma i le metro pe i nofoaga e tu ai.
  4. I le ofisa tiketi po o le turnstiles i le alalaupapa.
  5. Ma le SL-Reseplanerare och biljetter feaveaʻi polokalama.

Lelei e iloa! Oe le mafai faʻataua ni tiketi i luga o se nofoaafi metro Stockholm. Afai e te le totogia lau malaga, o le ae maua se sala tupe o le 1500 SEK (146.30 EUR).

Tau ile itulau e mo Iulai 2018.

Faʻafefea ona faʻaaoga le metro

O le iloaina o le tau o le metro i Stockholm ma le i ai o le tasi le taimi tiketi po o femalagaaiga pasi ma oe, e tumau ai pe o le a le auala e faʻaaogaina ai. E faigofie mea uma i tiketi - e manaʻomia le faʻailogaina i le faitotoʻa e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le pule o loʻo nofo i totonu o le pusa tioata.

E saunia Turnstiles mo maneta kata. Faʻapipiʻi lau SL Access card i lau tagata faitau pepa ma e mafai ona e fiafia e faʻaaoga Stockholm metro. Aua neʻi galo o nofoaga o loʻo iai laupapa faʻamatalaga o loʻo faʻailoa mai e se liʻo mumu lou tulaga o iai nei. Siaki le faʻafanua Stockholm e maua ai le nofoaga e te manaʻo ai, ma laupapa faʻamalamalamaina e saili le auala saʻo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to travel in Stockholm - Bus, underground, ferry - local traffic (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com