Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Uiga, faʻamatalaina, lelei ma le lelei o le Diego radish 'eseʻese. Faʻafefea ona tupu mai fatu?

Pin
Send
Share
Send

E oʻo foi i le leʻo oʻo mai pateta, sa iloa ma fiafia tagata papalagi i le radishes mo le latou faʻafaigofieina o faʻatoʻaga, tulaga ese tofo ma aoga meatotino. I aso nei i le lalolagi o loʻo i ai le tele numera o ituaiga o nei fualaʻau.

E tusa i iloiloga a le au fai togalaʻau, o Diego hybrid radish o se tasi lea o ituaiga sili ona lelei o lenei aʻa. I lalo ifo o le sefulu tausaga o lona olaga, na mauaina ai le tele o tagata faʻafiafiaina i le tele o atunuʻu o le lalolagi.

Auiliiliga auiliiliga ma faʻamatalaga o le 'eseʻese

Root fualaʻau o le hybrid variety Diego F1 e lapoʻa, mafiafia, ma le paʻepaʻe faapupuu isu, aapa atu 5 cm le lautele ma fua mai 45 i le 70 g, tofo sua, crispy, aunoa ma le oona, ma manifinifi paʻu ma sinasina aano. O le lanu lanu e amata mai i le piniki piniki i le toeititi burgundy. O le fualaʻau faʻatagaina lelei faʻamamaina masini e aunoa ma le suia o lanu i lalo o le vai. O tumutumu e mamana, lanumeamata lanumeamata, 12-15cm maualuga, lelei mo le pikiina o fuifui.

E ui lava e talafeagai Diego mo le tausaga atoa-totoina, e sili atu le taua mo lona vave matua ma maualuga fua. Lenei hybrid luluina i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila, ua i le vevela o le 3-4 tikeri, malulu-tetee fatu o le a mafai ona totogo, ae o le vevela pulega o le 16-17 tikeri o le a maua ai latou faʻamafanafanaga faʻapitoa.

O Diego radishes e limafoai i le seleselega, tusa ma le 45 tone o le oloa maeʻa mafai ona seleseleina mai le eria o le 1 hectare, o lona uiga, 4.5 kg o le mumu fualaʻau o le a paʻu luga 1 sikuea mita o le togalaau fanua.

Ona o uiga i luga o lenei ituaiga e mafai ona luluina uma i le fanua tatala ma i le greenhouse.

Faalogo! O le tuputupu ae o le le faʻaaloalo Diego faʻaali o le a le faigata. Peitai, o lenei ituaiga e sili picky e uiga i le malamalama ma scrupulous e uiga i le tuufaatasiga o le palapala.

O le Dutch Dutch Diego o se oloa gaosi, i se isi faʻaupuga, o lenei radish e teteʻe i ituaiga eseese o faʻamaʻi, pei o:

  • fuga;
  • agamalu vaivai;
  • aʻa pala;
  • rhizoctoniasis.

O le lapisi vave a Diego e mafai ona faʻaalu i le 20-30 aso, ua lava lea mo le fualaʻau e matua matua ai. Ma afai e manaʻomia, oe mafai ona toe luluina i vaitaimi o ni nai vaiaso ina ia mafai ai ona selesele i le taimi atoa o le taumafanafana.

Mo le lūlūina, lafulemu, faʻamamaga, 'eleʻeleʻeleʻele' eleʻele e sili ona lelei; aua le faʻamoemoe se tele seleselega pe a fai o le eleele e mamafa ma leaga.

Tetele, mafiafia aa aa o le a tupu pe a fai o totō totoina i le le mautonu peat ipu.

Matou te ofa e vaʻai i le ata o Diego F1 radish:

Talafaʻasolopito tupuaga

O le tusi resitala a Lusia e tusa ma le lua selau ituaiga o radish, 34 o latou o hybrids, o le autu faʻatoʻaga kamupani o loʻo galulue i le faʻafouina o loʻo tu i fafo.

O le Dutch hybrid Diego o le taʻitaʻi i le tatala fanua luluina; na aliali mai luga o le fatu maketi i le 2010.

I le avea ai o se eseʻesega mo le tausaga atoa-totoina i le eleele tatala ma i totonu o greenhouse, na ulufale i totonu o le Setete Tusi o le Rusia Malo i le 2011. Fautuaina mo itulagi uma o le tatou atunuʻu.

O le a le eseʻesega mai isi ituaiga o radishes?

A o fatuina se fou fou o radish, e taumafai le aufaifaʻatoʻaga e faʻatusatusa lelei i latou uma o loʻo i ai, o le mea lea Diego radish e i ai ona lelei penefiti:

  • leai se lototiga;
  • vave matutua;
  • mafai gafatia, teteʻe atu i faʻamaʻi masani;
  • agavaʻa, le agavaʻa e fua mai i le tausaga atoa i fanua matala ma tapunia;
  • sili ona lelei oloa;
  • teuina mo se taimi umi;
  • sili femalagaaʻi.

Lelei ma le lelei

O lenei fualaʻau e sili atu ona tele lona aoga nai lo o tamaititi, tatou mafaufau i le faʻasologa.

Uiga malosi:

  • undemanding e tausi, e oʻo lava i se novice faitogalaʻau mafai ona tupu;
  • tetee i le malulu;
  • tuputupu aʻe vave ma matua;
  • mafai ona gaosia faʻatoʻaga tausaga atoa i le fanua laufanua ma i totonu o le greenhouse;
  • maualuga fua faatatau fua;
  • puipuiga i faʻamaʻi tele ma faʻamaʻi;
  • o le aʻa e le taʻe, o le autu e aunoa ma gaogao ma vai mama;
  • teuina mo se taimi umi, aunoa ma le suia o le faʻaaliga ma le tofo;
  • fetuunai i le le lelei tulaga tau.

Vaivaiga:

  • manaʻoga faʻapitoa mo le faʻamalamalamaina ma le palapala faʻavae;
  • tausisia le paleni o le vai;
  • taugata tau o fatu.

Mo le a ma o fea e faʻaaogaina ai?

I le tautotogo, o le tino o le tagata e manaʻomia lava vitamini ma minerals, o le Diego F1 radish, o le fale teu oloa o aoga mea (o loʻo iai le tele o vailaʻau oona ma le folic acid), faigofie ona faʻatumuina lenei va. O le fualaʻau muamua i luga o le laulau tautotogo o le radish. Salati, tipi fualaʻau aina, ma i le vevela mafanafana soups, okroshka e le mafai ona suia ma alofagia e le tele o ipu. Lea latou te faʻaaogaina e le gata i le fualaʻau lava ia, ae faʻapena foʻi tumutumu, ua faʻaopopoina i salati ma vasega muamua.

Ona o le mea moni e faapea o Diego radish mafai ona teuina mo se taimi umi, e mafai ai ona vaʻai i luga o le lisi i le taumalulu, mo se faʻataʻitaʻiga, tao i luga o le Tausaga Fou laulau pe o se apa vevela ma oona meaai mama.

Tuputupu ae

E mafai ona totoina fatu i eleele matala i le eleele vevela o le +3, +4 tikeri. I greenhouse, luluina e faia i le tausaga atoa. O le eleele ua saunia muamua, e tatau ona matala ma mauoa i elemeni elemeni. Faʻalautele i le humus ma faʻapalaga. O lefulefu fafie ma le slime lime ua faʻaopopoina i acidic eleele.

O le nofoaga e lulu ai fatuga e filifilia mago ma susulu.afai e tupu le aʻa faʻatoʻaga i le tautotogo poʻo le tautoulu. O sina paolo e aoga mo le luluina o le taumafanafana. Ina ia faia lenei mea, totoina radishes i tafatafa o tamato, kukama poʻo legume, ma o latou laʻau o le a ufiufi laʻau fualaʻau mai le susulu o le la susulu.

O le faʻasusu masani ma le veleina o le mea sili lea e tausia mo le tele o ituaiga faʻaʻiala a Diego.

Taua! Pe a faʻasūsūina, o faʻatonuga tuusao mai i se paipa e mataʻutia, e mafai e se vaalele malosi tele ona faʻatamaia le laʻau, ae sili ai le faʻaaogaina o se mea faʻasusuina.

A maeʻa le 20-30 aso, o le a sauni le muamua seleselega o le radish ma e mafai ona faʻaaoga vave pe aoina mo le teuina. Mo le faigofie, o radishes e nonoa i faaputuga, teu i se nofoaga malulu, sili i le pusaaisa i le vevela e le maualalo ifo i le +2 tikeri. O tumutumu e muamua tipiina, ma o le rarish lava e mulumulu ma mago. I lalo o nei tuutuuga, o lenei fualaʻau mafai ona teuina e oʻo atu i le 6 masina.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Faatasi ai ma taumafaiga uma a le aufaifaʻatoʻaga, e le mafai ona puipuia atoatoa le laʻau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, peitaʻi, o le Diego ituaiga e teteʻe i le tele o maʻi ma faʻamaʻi.

  1. E talafeagai le taʻua o pala, e mafaia ma le faʻaputuina o le susū i le eleele (e leai se seleselega i totonu o le tanigi ma taufusi).
  2. E mafai e le utufiti faʻafuaseʻi ona faʻatamaia uma laʻau tama; e toʻaga i le taimi o le vevela tele ma le lāmala. Ina ia tau ma le siama, faʻaaoga le 1 sipuni i le 1 sikuea mita o le lefulefu, sinapi mago poʻo le pepa malo, sausau i latou i le va o laina ae leʻi faʻamamaina ma ufiufi i pepa alumini. Ina ia puipuia le muamua faʻailoga, faʻasūsau le laʻau ma le faʻasusuina o aniani peels.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

E oʻo lava i fai togalaʻau poto masani ua i ai ni faʻafitauli, ina ia mafai ona aloese mai lenei, o nisi faʻalavelave e tatau ona faʻamamaina muamua.

  • O le le alualu i luma o le aʻa fualaʻau e mafua mai i le tele o mafuaʻaga:
    1. Toto vave o tumutumu ona o le vevela o le tau ma le leaga le faʻasusu.
    2. Toto totoina, untimely manifinifi.
  • Ina ia aloese mai le tofo oona o radishes, e fautuaina ia tele le faʻasūsū ma selesele taimi, pe a fai e te le aveʻesea le radish ile taimi tonu, o le a amata ona taʻei ma amata ona oona.
  • O se fuʻa malo maʻaʻa e ola i le vevela tele (o le susulu o le la e tatau ona sili atu ile 10 itula ile aso) ma leaga le faʻasusu.

E tutusa ituaiga

  1. Sora... O le ituaiga e tutusa ma Diego F1 i lona tele, e oʻo atu i le 5 cm le lautele, e vave foi ona matua ma vave.
  2. Faailoga... Pei o Diego, e malulu-malo, vave ma lapoʻa lona foliga.
  3. Vevela... O le aʻa fualaʻau o le eseese e tutusa foliga i Diego ma e laʻititi maualalo i le mamafa.
  4. Siamupini... Faʻalelei, pei o Diego, e mafai ona ola i fafo ma i totonu o le fale vevela, e tutusa lelei mo le vave lulu.
  5. Palata... Ole tauvaga autu a Diego ile fomu ma mea e iai, e maulalo ifo lona mamafa.

O le Diego radish variety ua faʻamaonia le sili ona lelei i se taimi puʻupuʻu ona o le lelei tele o lona tofo, lelei faʻalauiloaina, sili atu avanoa ma ola fata, faʻapea foi ma le le faʻaletonu tausiga ma faʻapitoa teteʻe atu i faʻamaʻi ma siama.

O tausaga uma o tagata fai togalaʻau ma tagata nonofo i le taumafanafana latou te tuʻuina atu le tele ma sili atu ona fiafia i lenei faʻapitoa ituaiga, lea e avea ai Diego o se tasi o sili ona lauiloa ituaiga o radish i le tatou atunuʻu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Inside the life of Clemson star QB Trevor Lawrence. College GameDay (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com