Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kampot taulaga - mataaga i le pito i tua o Kemupotia

Pin
Send
Share
Send

Kampot (Kemupotia) o se tamaʻi nofoaga o loʻo tupuolaola ai turisi. Tagata tafafao maimoa mai i itu uma o le lalolagi ma tagata mauoa o loo omai iinei. E tele mea mataʻina i le taulaga, o le sili ona taʻutaʻua o ana ana ma faʻatafunaga o fale anamua. O le fiafia e le gata i Kampot, ae faʻapea foi ona siʻosiʻomaga, o loʻo i ai ni faʻatoʻaga pepa, Bokor National Park ma se vai paka.

Faamatalaga lautele

Kampot Itumalo o lo oi le itu i sautesasae o Kemupotia. O le 80 kilomita talafatai e fufuluina e le Fagaloa o Thailand. Kampot o le taulaga autu o loʻo tu i tafatafa o Elefane Mauga ma le matagofie Bokor Hill.

Lelei e iloa! Faʻatusatusa i Sihanoukville, e pisa ma tumu, Kampot e filemu ma filemu.

Tagata tafafao maimoa e o mai e vaʻai i le fausaga Farani anamua, atoatoa puipuia e oʻo mai i lenei aso. O lenei vaega o Kemupotia e iai ona matafaga matagofie ma matagofie lona natura. Faʻatasi ai ma mea taua, o faʻamanatuina o faʻamanatuga o taimi muamua o Angora e iloga, e faʻaopoopo i ai, e ofo atu e ofisa soʻosoʻoga tafaoga fiafia.

  • i le togavao;
  • uila;
  • fagota;
  • i luga o le faʻatoʻaga pepa.

O gourmets mai le salafa o le lalolagi e o mai i le taulaga o Kampot, aua o ii, e le gata i le anoanoaʻi o fualaʻau, e mafai ona e faʻatauina le lanu uliuli pepa ma le sami masima.

O le taulaga o loʻo tu i auvai o le Vaitafe o Tuk Chhou, o le mamao i le sami e le sili atu i le 5 km. O loʻo aʻafia fagotaga ma faʻatoʻaga tagata o loʻo nonofo i totonu. Mo lenei, o le nofoia aiaiga uma - o se sami mauʻoa iʻa ma figota, eleele lafulemu, o se matagofie tau.

E taua! O auala felauaiga i totonu o le taulaga o loʻo fai ma sui o pasi, uila afi, tuk-tuk ma taxi. E i ai le nofoaga o nofoaafi, ae ua tapunia mo se taimi umi.

Mataʻaga o le 'aʻai ma siʻosiʻomaga

O le taulaga o le a mautinoa apili ia i latou e matua fiafia i Kemupotia ma tagata lata mai. Afai e te fiafia i se tafaoga pasi, sauni mo le mea moni o le tele o mea matagofie a Kampot i Kemupotia o loʻo i totonu o le faataamilosaga o 40 km mai le nofoaga.

Faʻatoʻaga pepa uli

La Faatoʻaga

O e ana le faʻatoʻaga pepa o se ulugaliʻi faʻaipoipo - Natalie ma Guy. I le taimi o le latou malaga i Kemupotia, na latou maua ai se togalaʻau na tosina mai ai le gata o le lauʻeleʻele fanua, ae faʻapea foi ma le matagofie faʻanatura - o le nofoaga e latalata i atumauga. I le tasi itu o atumauga, o loʻo iai se vaʻaiga matagofie i le Vaituloto o Leki ma le Mauga o Bokor, aʻo leisi itu, o le sami ma le motu o Phu Quoc.

O se vaega o tagata na nonofo i le lotoifale na taʻitaʻia e Nick Hanon na fesoasoani i le ulugaliʻi e atinaʻe faʻatoʻaga. O le aso, o le La Plantation pepper plantation e aofia ai le lautele o le 20 hectares. E tupu le pepa e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau, naʻo metotia masani e faʻaaogaina.

E taua! O pepa e le naʻo le pau lea o oloa e maua mai i le faʻatoʻaga; o i e mafai ai ona e faʻatau turmeric, chili, fualaʻau ma fualaʻau.

I le taimi o le maimoaga taamilo i le faʻatoʻaga, ua ofo tagata tafafao maimoa e matamata i le faiga o le seleselega - o pepa e selesele e le lima; tusa ma le 150 tagata o galulue i le maumaga mai ia Fepuari ia Aperila. Ona faʻavasega lea o le pepa, fufulu, faʻapuna ma faʻamago mo le tolu aso i le la. A asiasi i le faʻatoʻaga, e ofaina i malo le sua o le fale.

Faʻamatalaga aoga! E mafai ona e asia ma vaʻai le faʻatoʻaga i aso uma mai le 9-00 i le 18-00. I luga o le teritori o La Plantation o loʻo i ai le Khmer House brand store. Ole taamilosaga e faia ile Igilisi male Farani e leai se totogi.

Faʻatoaga Faʻapaʻu pepa galueaina ma faleoloa

O le faʻatoʻaga na tatalaina i le 2006 e tagata malaga mai Europa. I le latou uluaʻi malaga i Kemupotia, sa latou maitauina le tele o tagata o loʻo nonofo i le atunuʻu o ni faifaatoʻaga sili ona lelei, ma o le lauʻeleʻele laufanua ma le tau mafanafana e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻatoʻaga. Ole ala lea na aliali mai ai le toga pepa. Pepper mai Kampot (Kemupotia) Faʻatoʻaga Link ua faʻatau atu i lalo o le KADODĒ Kampot Pepper ituaiga.

Mea moni manaia! I le taimi o le malaga, o le a mautinoa le ofoina atu i turisi isi oloa tulaga ese - o se masima fugalaʻau, o se salati o niu inflorescences, o se umi mumu pepa.

O le gaosiga i luga o le faʻatoʻaga e matua siʻosiʻomaga agalelei, e faʻaaogaina le galue lima. O tagata e ana le faʻatoʻaga faʻaaloalo faapitoa mo le natura ma faʻatumauina le tulaga lelei o vine. O le aufaigaluega e 40 tagata, i le taimi o le maimoaga taamilo o le a faʻaalia uma laʻasaga o le aoina ma le gaosiaina o pepa.

Faʻamatalaga aoga! Farm Link o loʻo tu i Tooy Khang Cheun Village, Angdong Khmer Area, Kampot. Oe mafai ona asiasi i le faʻatoʻaga i aso uma mai le 7-30 i le 11-30 ma mai le 13-30 i le 16-30. O le umi ole malaga e 1 itula. E i ai le faleoloa i le teritori o faʻatoʻaga e mafai ai ona faʻatau soʻo se ituaiga o pepa.

Phnom Bokor National Park

O le Bokor National Park e aofia ai le tusa ma le 140 afe hectares. O lea tosina e taʻua foi o le Pre Monivong Park, e felavasaʻi ai le togavao ma mauga i se auala uigaese.

O lenei paka ua avea ma faʻatosina sili e le gata i Kampot, ae i totonu atoa o Kemupotia. Tagata omai iinei e vaʻai i le autu lilo - le lafoa taulaga o Bokor Hill Station, lea e foliga mai o se nofoia mai se mataʻutia tifaga ma maua ai le eria a foliga sili ona leaga. Na fausia le taulaga mo le au Aristocrats Farani.

Mea moni manaia! O le Elephant Mountains, o vaega ia o le National Park, ua faʻaigoaina mo se mafuaʻaga. O le togavao e nonofo ai le tele o elefane. I luga foi o le teritori o le paka o le Kamtyai mauga ma le maualuga o le lata i le 1100 mita.

Le mea e vaʻai i le National Park.

  • O le afu o Popokvil - e aofia ai ni fasitepu se lua - 14 ma le 18 mita, o le vaʻaiga e faʻaalia i le malosi atoa i taimi o timuga.
  • O le Black Palace o se fale taugata e ana le tupu o Norodom Sihanouk.
  • Temple Sampov Pram o se faʻatinoina Buddhist malumalu, fausiaina i le amataga o le seneturi talu ai i le faamamaluina o le faapaleina o le tupu. O le leai o se pisa i inei e naʻo le tagi a manufelelei ma manu o loʻo faalavelave ai. E iai le faʻailoga i tafatafa o le faʻailoga, mai le mea e matala ai se vaʻai matagofie.

O le mamao mai Kampot i le paka o 8 km. O le faitotoʻa autu e 1 km mai le auala autu. I le 2012, o se maualuga-lelei, auala faʻaonapo nei na faataatia i luga ma o le ala e na o le 1 itula.

O se taʻamilosaga taʻitaʻi, faʻatulagaina e ofisa o le lotoifale, o le a tau ai le $ 20, i le taimi o le malaga, e tuʻuina atu i ai tagata tafafao ma 'aiga aoauli.

Mai pasi pasi i Kampot, pasi pasi ile 10-30 ma 16-20, toe foʻi malaga - mai 8-30 ma 13-30. O le tau o le pepa $ 5.

E mafai foi ona e asia le mea e tosina i ai le auala eseʻese, le totogi o le lisi mai le $ 20 i le $ 30.

Ina ia e alu i se taxi, e tatau ona totogi le $ 50 i le $ 60. I Kampot, e mafai ona e mautotogi se uila afi poʻo se uila afi.

O le faitotoʻa i le paka e leai se totogi.

Malumalu o Phnom Chhngok Cave

O le a le mea e vaʻai i Kampot (Kemupotia)? Asiasi i se ana matagofie ofoofogia tu 10 kilomita mai Kampot. E tele potu i totonu, i le potu autu o loʻo iai le malumalu maʻa. Fausiaina aso talu mai le 7 senituri TA. O ana e matua lavelave ma tetele ma e oʻo mai i le taimi nei latou te leʻi suʻesuʻeina atoatoa. E i ai le talafatu o auala lilo e mafai ona taʻitaʻia ai Vietnam.

I le faʻaopopoga i le ana autu, e lua isi:

  • "White Elephant" - i le itu taumatau o le faitotoʻa o loʻo i ai se faʻavae e pei o le ata o le elefane, i totonu o le ana e vaeluaina i ni potu se tolu, o se malumalu matagofie na fausiaina i le ogatotonu, ma i le sili mamao atu o turisi mafai ona vaʻaia tele kolone o peʻa;
  • "Phnom Sorsiya" - sau iinei e vaʻai i le tele o faʻatagata o Buddha ua faʻapipiʻi i totonu o le ana.

O ana uma e tolu na fausia i le vaitaimi taua o le setete o Funan.

E taua! E manaʻomia se moliuila ma seevae mananaia e suʻe ai ana.

E mafai ona e alu i le mea e te fiafia i ai e ala i le moped poʻo le taʻavale uila, o le tau e amata mai le $ 3 i le $ 5. O le faitotoʻa i le ana e leai se totogi.

I Kampot, e mafai ona e okaina se malaga taamilo, i totonu e mafai ona e vaʻai ai i le Bokor National Park, o se faʻatoʻaga pepa, o le tele lapisi maketi ma ana ofoofogia. O le tau o le pasese e faʻamoemoeina i le aofaʻi o tagata o le kulupu, mai le $ 60 i le $ 130.

Aquapark Arcadia

O le mea e faʻatosina mai e tu 7 km mai Kampot, i le tamaʻi pitonuʻu o Teuk Chhu. E leai ni faleoloa tetele iinei, turisi e omai ii e vaʻai i le natura vao ma malolo filemu. I le faʻaopopoga i mea manaia faʻafiafiaina, e tuʻuina atu i turisi ni fale talimalo fiafia ma potu faʻaleaganuʻu e ofi lelei ai i le vai vai.

I le lafoaia o turisi o alovaa, vaʻa, ping-pong, u fana, volipolo, uila, piliati ma, ioe, o se vai paka, i luga o le teritori o lea e tele hammocks. E mafai ona e malolo i le pa ma musika ola ma vaiinu faʻafouina. O le umukuka e tatala mai le 7-00 i le 20-30.

Ulufale i le vai vai - $ 7 mo le aso atoa. Mo lenei aofaʻiga, e mafai e le tagata tafafao ona ulufale i mataʻaga uma ma faʻafiafiaga - o se vai e seʻe, o se nofoaga maulu, o le aʻe i luga o le puipui.

Faʻafefea ona e alu i Kampot mai Phnom Penh ma Sinuaquil

E mafai ona e oʻo i Kampot ile taʻavale poʻo le tuk-tuk.

I Kampot mai Phnom Penh

  • O pasi e mulimuli i auala e lua - e ala i le Kep (5 itula) pe faʻasaga saʻo i Kampot (3.5 itula). O faʻatau e faʻatau i faletalimalo, o le tau e $ 6 ma le $ 10. O malaga tuusaʻo e ofaina e Angkor Express ma Giant Ibis.
  • O le tietiega taxi e tau i le $ 35 ma le $ 50. O taʻavale laʻupasese e o mai ia Phnom Penh, e na o le pasese pasese e te totogia ai - $ 5.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I Kampot mai Sihanoukville

  • E leai se pasi tuʻusaʻo. Stray Asia Bus o loʻo ofaina se vaalele mai Sihanoukville e auala atu i le Hare Island ma le tu i Kampot.
  • O le malaga i se pasi laʻititi e $ 5 le tau, ae e le maua le toʻafimalie i le malaga, ona ua toʻatele le pasese.
  • Tau taxi mai le $ 30 i le $ 35

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O i latou e omai i Kampot o loʻo faʻatali mo fesoʻotaʻiga ma tagata agalelei ma faʻafeiloaʻi, o se savaliga i totonu o le faʻatoʻaga pepa. O le taulaga o Kampot (Kemupotia) e manatuaina ona o lona atemosifia faʻapitoa ma le televave o le olaga.

O se ata manaia mai le taulaga o Kampot - e tatau ona e sauni mo lenei mea. Siaki atu mo oe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Financial Independence Retire Early 1000 USD Month Kampot Cambodia (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com