Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻaaliga o fafo uma-tau eletise kapoti, fesoasoani mo le filifilia

Pin
Send
Share
Send

E leʻo tulaga uma tau fesoʻotaʻiga, eseese ituaiga mita e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o se potu mautotogi poʻo se fale. E masani ona faʻapipiʻi fafo meafaigaluega i fafo, e mafua ai le manaʻomia o oloa faʻapitoa. O lenei mamanu o se uma-tau i fafo eletise kapeneta, lea fale ia masini.

Faamoemoega ma uiga

Pusa eletise mo le faʻapipiʻiina i fafo o ni oloa e le faʻatulagaina faʻatulagaina faia i mea e teteʻe maualuga. E faʻaaogaina mo mea tau pisinisi ma i aso uma o le olaga.O sea oloa e talafeagai mo le faʻapipiʻiina i totonu o le paoa poʻo moli laʻititi i pulega, faʻatau atu, faʻatoʻaga, falefaigaluega falefaigaluega, faʻapea foi i fale tumaoti ma fale o le taulaga mo fesuiaʻi fesoʻotaʻiga ma le voltage togi e oʻo atu i le 1000 V.

I totonu o sea kapeneta, o tulaga sili ona lelei e fausiaina mo le faʻagaioiga o mea tau eletise, talu ai e iai pu faʻapitoa mo le ea. E le gata i lea, o le lelei faʻavevelaina o ona puipui e mafai ai ona faʻagaoioia masini eletise i totonu o le kapeneta, mo le faʻatulagaina o mea fou e faʻaaoga ai. Talu ai e le faʻatagaina le soona vevela, o le eletise eletise ma le kapeneta lava ia e umi atu le umi.

O le a le mea e mautinoa ai le tumau o faʻataʻitaʻiga, o le a le mafuaʻaga mo a latou tautua umi ma umi galuega? I le gaosiga o ia oloa, o mea fou (uʻamea, palasitika) o loʻo faʻaaogaina, lea e ufiufiina i le maualuga maualuga o le tino.

E mafai ona e faʻapipiʻi le oloa i luga o le laina i luga e faʻaaoga ai faʻamau faʻamau. O lenei faʻatagaina oe e puipuia faʻamaoni mea o loʻo i totonu o le fausaga mai le leaga o aʻafiaga o le siosiomaga: timu, matagi, susulu o le la, iniseti. E le gata i lea, o mea faigaluega i totonu o lea kapeneta o le a tuʻuina atu i ai ma le faʻamaoni puipuia mai le ulufale atu i ai tagata le faʻatagaina, talu ai o le tele o faʻataʻitaʻiga e lelei lelei latou loka

Ituaiga ma foliga vaaia

I aso nei, tele ituaiga o ia masini mafai ona mauaina i le faʻatau atu.

Faʻavae i luga o le metotia o le faʻapipiʻiina, fafo pusa mo eletise meafaigaluega o:

  • fausia-i totonu - latou o flush-tiʻetiʻe i totonu o se faʻamau, o le mea lea latou mafai ai ona avea ma vaega o le pa luga, natia atoa totonu totonu mai prying mata;
  • luga - ufiufi masini eletise mai fafo.

Tanu i totonu

Luga

Faʻavae i luga o le i ai pe leai se tulaga, kapoti o:

  • luga o le tulaga faia i uamea po o isi mea. E matua faʻatuatuaina oloa e le manaʻomia le faʻaopopoina faʻapipiʻi i le puipui;
  • fola-tu - faʻapipiʻi saʻo luga o le eleele poʻo se ufiufi o sima, piliki, ma isi mea;
  • taofia - faʻamau saʻo i luga o se pou, o se puipui faʻaaogaina faʻamau faʻapitoa.

Fogafale

Taofia le tumau

I luga o le tulaga

Faʻavae luga o le ata foliga, e iloga pusa:

  • matala - o le fausaga e leai ni faitotoʻa, o lea o ona mea e tumau vaʻaia;
  • natia - a maeʻa ona faʻapipiʻi, oloa o sea fuafuaga tumau le vaʻaia e le mata. A filifilia se oloa faapena, e matua le taua lava lana tisaini.

Faʻavae luga o le agavaʻa e faʻateʻia le fausaga, e mafai ona e filifilia ni faʻataʻitaʻiga:

  • tasi le fasi - o le fausaga ua faʻatau faʻatasia e aunoa ma le ono mafai ona toʻesea i ni vaega. O le tino o ia fausaga e lafo;
  • mafai ona faʻapipiʻiina - e tuʻuina atu e tagata gaosi i le tagata faʻaaoga le mafai e faʻapipiʻi ai ma faʻamavae le oloa pe a manaʻomia

O ia oloa e mafai ona i ai se tasi, lua, tolu potu, lea e aʻafia ai a latou gafatia ma faʻagaioiga.

Malepe

Atoa

Uiga ma tapulaʻa

Dielectric kapeneta faʻataʻitaʻiga o loʻo iai faʻamatalaga e faʻamatalaina ai le autu tapulaʻa masani o se faʻapitoa faʻatusa. O le faʻafetai i lenei pepa e mafai e se tasi ona malamalama poʻo a mea taua e ono aʻafia ai le oloa, ma e le mafai ai ona vave ona ofuina.

O le muamua parakalafa e tatau ona amanaʻia o le tikeri o le puipuiga. Ole tele o nei oloa IP31 e puipuia mea faigaluega mai faʻasolo i lalo ma mea mai fafo ma le lautele ole 2.5 mm pe sili atu. O le IP54 faʻataʻitaʻiga e matua teteʻe lava i le susu, pefu, faʻafuaseʻi ona paʻu pe tulaʻi i le ea vevela. Latou te le fefefe i le ea timuga, faʻafitauli tau masini. Latou te faʻatagaina oe e nana mea taugata mai le pupula o mata, puipuia mai aʻafiaga o tulaga o le tau.

E i ai foi eseese faʻailoga o le teteʻe teteʻe o le tino tino, o lea e mafai ai e le tagata faʻatau ona filifilia le oloa ma le maualuga gaioiga mo taugata masini.

Tele faʻataʻitaʻiga o atigipusa mo masini eletise e faʻatagaina oe e faʻamaumau le eletise o loʻo iai se faʻamalama faʻapitoa malamalama. Faʻafetai i lenei mamanu, oe mafai ona faia faitauga e aunoa ma le tatalaina o le pusa. I soo se tulaga, o totonu o se eletise kapeneta e manaʻomia le faʻaeteete faʻaeteete. Lenei o le a faʻalauteleina ai le ola o le eletise.

Fua ma nuances o tulaga

Faʻavae i luga o a masini e ofi i totonu o le pusa, oe mafai ona pikiina ni faʻataʻitaʻiga o eseese maualuga, lautele, loloto. O nei faataʻitaʻiga o le a fuafua le fua, le numera o faitauga, eletise eletise eletise o le a ofi i totonu o le fausaga. O le siata o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻamatalaina ai tulaga masani o tuʻufaʻatasiga o pusa eletise e leai se tau ma ni pa puipui mo meafaigaluega i fafo.

FuaFogafaleUa faʻapipiʻi le puipui
Loloto mm630-930330-530
Lautele, mm475-775600
Maualuga, mm775-975500-900

Pe a tuʻuina le faʻailoga filifilia, e taua le amanaʻia o ona faʻataʻitaʻiga ina ia ofi faʻalelei ma fafo o loʻo lata mai.Fausiaina-i ni faʻataʻitaʻiga e faia i le okaina faʻavae i luga o muamua-fuaina avanoa latou te fuafuaina e faʻapipiʻi ai. O le mea lea, o le nofoaga o le lumanaʻi faʻapipiʻi ua vaʻaia fua.

Pe a tuʻuina ni pusa sauni ma se faʻavasega masani, e taua le amanaʻia o le mea moni e lava avanoa avanoa e tatala ai le faitotoʻa. Faʻapea foi, faʻaopopo avanoa e nofoia e visors, tutu vae ma isi faʻaopopo elemeni o le kapeneta i fafo.

Peraimeri manaʻoga

O mea taua manaʻomia mo se uma-tau i fafo eletise kapeneta o nei:

  • anagata - o kapoti i fafo e filifilia e puipuia eletise masini, o lea e tatau ona latou o maualuga tulaga. O lona uiga o mea na faʻaaogaina i le gaosiga o gaioiga (uʻamea, uʻamea le silasila, polyester palasitika) tatau ona faʻaalia maualuga teteʻe atu e ofuina i le taimi o gaioiga. O lenei o le a avea o se faʻamaoniga mautinoa o le anagata o le kapeneta ma le saogalemu o mea faigaluega i totonu;
  • saogalemu - i le gaosiaina o ia oloa, uʻamea, palasitika o loʻo faʻaaogaina, ia e le tatau ona i ai ni mea leaga, o mea e faʻaaoga i le leitio e mafua ai le malosi o le tali atu i tagata;
  • le mafai e puipuia mea o loʻo i totonu o le faʻataʻitaʻiga. Faʻafetai i le lokaina o auala, o kapoti i fafo e mafai ona faʻatapulaʻa ai le ulufale o tagata le faʻatagaina i totonu. Faʻataʻitaʻiga mafai ona faʻaauupegaina i loka masani, o se loka loka, o se au ma se loka auala, o se uamea cam, o se fou loka lokaina, o se loka lokaina ma se tulei loka;
  • avanoa o faʻaopoopo faʻatatau - pe a fai o le faʻaogaina o mea faigaluega i totonu o le kapeneta e manaʻomia le mataʻituina i le po, e taua le faʻaopoopoina o le fausaga ma moli ma faʻailo leo. O nei tapulaʻa faʻateleina le tau o le oloa, e taua e manatua pe a filifilia ia;
  • faʻaʻesega vevela lelei o le kapeneta puipui. O lenei parakalafa o le a faʻatagaina ai masini eletise e le soʻona vevela i le taimi o faʻagaioiga, ma maua ai mea faigaluega ma se umi o le olaga tautua.
  • mamanu - mo se oloa auala, o lenei parameter e le taua tele, ae tatau foi ona amanaʻia pe afai o loʻo tu i le lotoa o le fale ma o le a vaʻaia manino.

Afai e te manaʻomia le faʻatapulaʻaina ulufale o tagata ese i mea o loʻo i totonu o le faʻataʻitaʻiga, ia mautinoa e vaʻaia se ata ma le maualuga faʻatuatuaina loka loka. Lenei o le a faʻatagaina oe e faʻaavanoa oe lava i le faʻaaogaina o mea faigaluega i totonu o le faʻataʻitaʻiga i soʻo se taimi, ae puipuia tagata le faʻatagaina mai le ulufale mai i totonu o lana galuega.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Living in New Zealand: Brazilian couple share their story of worklife balance and commuting (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com