Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Teuteu lobelia Rosamund: foliga o mea totino ma tulafono tuputupu aʻe

Pin
Send
Share
Send

Lobelia Rosamund o se tausaga taʻitasi ma se spherical togavao, oʻo atu i le maualuga o le oʻo atu i le 15 cm. O laʻau o loʻo sosolo, ufiufi i mumu mumu ma se malamalama autu faʻavae. O inflorescences e tusa ma le lua senitimita le lautele.

Lobelia Rosamund o se mafiafia pupuni vao e matua mataʻina i ona foliga. Ua totoina i tautau ulo ma poletito pusa. O lenei fugalaʻau taofiofia lona teuteuina aʻafiaga i le taimi atoa o le taumafanafana, seʻia oʻo i le tuai o le tautoulu, seʻia oʻo mai ni aisa tetele.

Features o foliga vaaia ma nofoaga

Lobelia Rosamund - o se ituaiga tele o tausaga o le aiga o Kolokolchikov (faitau atili e uiga i sili ona matagofie ma le le gaoia ituaiga o ampelous lobelia iinei). O le natura nofoaga o le laʻau o le teritori o subtropics. O lenei fugalaʻau maʻaleʻale ma matagofie e maua toetoe lava i le lalolagi atoa. Ae o Aferika i Saute e taʻua o le laueleele moni o Rosamund's lobelia, lea e ola ai i le tele o numera i papa papa papa.

O lenei ituaiga o lobelia foliga mai o se spherical bush, o lona maualuga e oʻo atu i le 15 senitimita. O se foliga iloga o lenei laʻau o lona sili ona faʻapa'ū, paʻu'ū o laʻau, o lona umi e mafai ona oʻo atu i le 20 i le 25 cm. O laʻau o Lobelia e laʻititi, pogisa lanumeamata i le lanu.

E fuga tele Rosamund, ona fugalaʻau mumu mumu ma le lautele o le 1-2 cm e ufiufi uma lala o le laʻau. Bloom tumau ia Iuni ia Oketopa.

Folau foliga

O afea le taimi sili e lulu ai fatu?

Lobelia amata ona fuga i le na o le 8-10 vaiaso talu ona toto. O le mea lea, o le tele o taimi e tupu i fatu. O fatu mo fatulaau amata amata ona luluina mai le ogatotonu o Fepuari i le faaiuga o Mati.

Sauniuniga eleele

O le eleele mo le totoina o fatu lobelia tatau ona mama, susu-mitiia ma maloloina. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻatauina lea o se faʻapitoa substrate mo fugalaʻau laʻau i le faleʻoloa. Ae e mafai ona e faʻaputu i luga ole laueleele mo lou totoina oe lava talu mai le pa'ū. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le mauaina i tutusa tutusa:

  • fanua vaomatua;
  • peat;
  • humus;
  • oneone

Faʻafefiloi 'eleʻele e fai i totonu o le fale, e pei o le faleoloa, e tatau ona siʻiina i se mama magesoe aveʻese lapisi lapisi, faʻamaʻa ma lapoʻa lapoʻa. E le gata i lea, o paluga faʻafefiloi eleele e tatau ona faʻamamaina ae e leʻi totoina i se vailaʻau oona, falai i le microwave poʻo le faʻamaʻaisa i le pusaʻaisa.

E sili le togafitia o koneteina mo le totoina o fatu ma le vai pupuna.

Faʻateleina metotia

O lenei ituaiga o laʻau mafai mafai ona tupu mai fatu poʻo tipiina. Seʻi o tatou iloiloina auiliili uma nei metotia.

Mai fatu

Tulaga lelei:

  • E mafai ona maua se numera tele o laʻau talavou.
  • E mafai ona e totoina fatu mo le totoina o le lobelia i le fale i soʻo se taimi.

Minus:

  • Umi se umi ma galue mamafa gaioiga.
  • E manaʻomia le vaʻaia lelei o tausiga o laʻau.

Laasaga ma lea laasaga polokalame:

  1. Lobelia fatu e laʻititi, pefua. E masani ona palu faʻatasi ma le oneone ina ia tutusa le totoina.
  2. Ina ia mafai e le eleele eleele ona maua le acidity masani mo lenei laʻau, lime poʻo le dolomite falaoa ua faʻaopopoina i koneteina ma muamua saunia o eleele.
  3. Lobelia fatu o le a sili atu le toʻafilemu i totonu o se paʻu papaʻu, ma le faamalosia alavai alavai i le pito i lalo.
  4. A maeʻa ona totoina, e le mafai ona ufiufi fatu i le eleele, ae naʻo le sausauina lava i se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate mai se fagu paʻu.
  5. Mo faʻasusu muamua, e faʻaopopoina le vailaʻau i le vai i le vevela o le potu. E manaʻomia le faʻasusu o laʻau i ni nai taimi ile aso ina ia le maua se taimi ole eleele e faʻamamago ai.
  6. O le koneteina ma tamai laau e ufiufi i se pulou tioata ma tuu i totonu o se mafanafana, susulu nofoaga.
  7. O fualaʻau e faʻasalalau i aso uma.
  8. Afai e tupu lemu le totoina o le laʻau, e fafagaina faʻatele i le fetilaisa ma le potasiuma sulfate.
  9. Lobelia pikiina e faia i faupuega. Muamua lava, e faʻasūsū lelei le lalolagi. Ma, faʻaaogaina se tamai sipuni sipuni poʻo spatula, laʻau fuifui o laʻau e totoina i totonu o koneteina ma le māmā eleele.
  10. Lobelia fatu tatau tatau ona faʻaopopoina i le afiafi ma i aso pe a ao i fafo ma e le lava le susulu o le la. O le a fesoasoani lea i le totoina ia faʻamalolosi ma maua ai se lelei aʻa aʻa.
  11. Mo sili atu mafiafia o talavou laʻau, pinching ua faʻailoa mai.
  12. Lobelia o loʻo totoina foʻi mai se fatu koneteina i se nofoaga tumau nofo i faʻaputuga. Mo le faʻafaigofieina o lenei faiga, e mafai ona e aveina se faʻafaigofie fauina alau. Ae a tuiina oe, e tatau ona e matua faʻaeteete, taumafai e aua le faʻaleagaina aʻa maaleale o laʻau talavou.

Matamata i se vitio pe faʻafefea ona lulu saʻo lobelia:

Tipiina

Tulaga lelei:

  • O le auala sili ona faigofie ma saoasaoa e toe gaosia ai le lobelia.
  • Leai se manaʻoga manaʻomia.

Minus:

  • E mafai ona maua mai le tipiina mai se laʻau matua.
  • O le taimi faʻatoʻaga i lenei auala ua matua faʻamatalaina lava.

Laasaga ma lea laasaga polokalame:

  1. Tipi mo le faʻalauteleina o lobelia mafai ona maua mai i se ua matua togavao. Tele taimi, o lea ituaiga togavao e eliina i luga i le tautoulu ma se 'eleʻele faʻaputu mo le maluluina o le laʻau i totonu o se lautele avanoa i totonu o fale.
  2. Faʻatasi ma le tausiga lelei ma le teuina taimi talafeagai o le paʻu lobelia 'au, o le fugalaʻau faʻagasologa mafai ona faʻaauau seʻia oʻo i le ogatotonu. E le gata i lea, o le laʻau e moe mo le tusa 2 masina. I le taimi nei, o le fugalaʻau e tuʻu i totonu o se malulu, susulu lelei nofoaga, ma faʻasusu e matua faʻaititia.
  3. E oʻo atu i le faaiuga o Fepuari, ua amata ona tutupu lala i le pito i lalo o le togavao. Ile taimi nei, e manaʻomia le faʻaopopoina o ni eleele fou ile container ma le fugalaʻau, ma faʻatonutonu le ola ole au fou i itu eseʻese mai le vao matua.
  4. A oso aʻa laiti i le pito i lalo o fou tuputupu aʻe, o laʻau fou e mafai ona totoina i ni vaʻa eseese.
  5. O tipiina toto na tupu i le 4-5 cm le maualuga e tatau ona pinched. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e maua se tele numera o laʻau laʻau mai le tasi matutua togavao, lea e mafai ona totoina i avanoa matala i Me.

Ola i se nofoaga matala

E ola lelei Lobelia Rosamund i le fale ma le fanua lautele.

Ina ia totoina se laʻau i se nofoaga matala, e tatau ona e totō ma sauniuni toto mo le totoina muamua.

Faamaʻaʻa fatu

Faʻamaʻaina o lobelia fatu e faapea:

  • I le aso muamua, o le tuputupu aʻe talavou e le tatau ona vave tuʻuina i le la poʻo le matagi. E tatau ona filifili se filemu, leai se aso ea ma se paolo nofoaga.
  • O le aso e sosoʻo ai, o fatu e mafai ona tuʻu i totonu o le paolo.
  • Ma naʻo le amata mai i le aso tolu, e mafai ona faʻaalia tamaʻi toto mo ni nai itula i le la.

Polokalame folau

Afai e te manaʻo e totoina se kapeti ola mautu mai lobelia, o lona uiga o le mamao i le va o fatu e tatau ona 10-15 cm. Ina ia totupu taʻitasi bushes, o le mamao i le va o laʻau talavou e tusa ma le 25 cm.

Faʻaola

E fiafia Lobelia i le eleele e le gaoia ma mama e faʻatagaina ai le susu i totonu o se vaipuna. Ae e taua le aua le soona faia faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o humus - o lenei mea e mafai ona afaina ai le fuga o le laʻau.

Fetilaisa

Lobelia na tupu i fafo e manaʻomia le fafagaina na o le 2-3 taimi i le vaitau. Mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina ai minerale faigata ma nitrogen, phosphorus ma kalisiu. O le taimi muamua fafagaina tatau ona faia 10-14 aso ina ua maeʻa totoina. O le isi laʻei pito i luga e tatau ona sau i le taimi o le fugalaʻau. Lenei e mafai ona e faʻaogaina suavai suavai mo fugalaʻau laʻau.

Lobelias e le fiafia tele i meaola faʻalautele, o lea e manaʻomia ai ona faʻaaoga a le o ni mea laʻititi pe matua tuʻuʻese ese mai teu.

Sauniuniga o le taumalulu

O Lobelia e vevela tele ma e le mafai ona tatalia tulaga faigata o le tatou taumalulu, ina ia faʻalauteleina ai le ola o le laʻau, e tatau ona eliina i luma ma se faʻaputuputu aʻo leʻi oʻo i le aisa ma toe toto i totonu o se ulo. O fale o Rosamund e mafai ona tuʻu i luga o se pupuni susulu. I totonu o le fale mautotogi, o le a fuga mo ni nai masina.

Tausiga i le fale

  • Vevela O lenei fugalaʻau e fiafia i le tau feololo. Aua le tuʻuina i autafa o maa vevela poʻo masini faʻavevela.
  • Faasusu. E manaʻomia e Lobelia le maualuga o le susu, o lona uiga o le faʻasusu e tatau ona masani, ae feololo.

    E le tatau ona faʻaogaina se vai i le lobelia - o le a faʻaoso ai faʻamaʻi.

  • Moli. E fiafia Lobelia i moli feilafi, o lea e tatau ai ona puipuia mai le susulu o le la.
  • Teuteuina O le Rosamund o se tausaga taʻitasi laʻau, o le mea lea, pe a maeʻa le fuga muamua, o ona laʻau e tatau ona faʻapuʻupuʻuina e le 5-7 cm. O lenei mea o le a maua ai se faʻamalosiʻau i le fausiaina o fou au ma fugalaʻau o le a alu i le lona lua liʻo.
  • Laʻei pito i luga. Ina ia mafai ona fuga le laau mo se taimi umi ma tele, e manaʻomia le fafagaina masani. E sili ona lelei le faʻaogaina o se faʻalauteleina laʻila faʻalelei. Fetaui lelei mo uma fugalaau toto. Ae ina ia mafai ona aloese mai faʻafitauli, oe tatau ona manino mulimuli i faʻatonuga.
  • Filifiliga ulo. O le mafai mo ampelous lobelia tatau ona maualalo. O se lautele totō toto lelei mo lenei. O mea mo le fugalaʻau tatau ona mafaufauina foi:
    1. O le palasitika vaivai e ono le mafai ona tatalia le maualuga o le vevela peʻa tuʻuina se fugalaʻau i luga o se tatala poletito.
    2. I totonu o se ipu keramika, o le vai stagnation e masani ona maitauina, lea e matua afaina ai le aʻa aʻa a le laau.
    3. A faʻaogaina se ipu omea, faʻataga mo le faʻaaluina o le tele o vai ma tuʻuina se mafiafia alavai faʻavaivai mo le ea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaopopo le vermiculite poʻo le hydrogel i le ulo.

Faaiuga

O Rosamund o se fugalaʻau maʻaleʻale ma matagofie e fuga tele ma toeititi lava. Afai e maua i le saʻo tuputupu aʻe tulaga ma saʻo, lobelia o le a faʻafetai ia te oe ma faifai pea susulu fugalaʻau i le atoa vaitau togalaʻau!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lobelia Cardinalis Aquarium Plant (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com