Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Agonda i Initia - o le a le mea e tosina mai ai turisi i lenei matafaga Goa

Pin
Send
Share
Send

Agonda (Goa) - o lenei tamaʻi nuʻu, e tu i le 60 km mai le malae vaʻalele a Dabolim, o se tasi o nofoaga pito i saute o Goa.

E tasi le auala a Agonda e tamoʻe i luga o le sami. I luga o lenei auala, e le o i ai se igoa, o loʻo iai faleoloa laiti, naʻo le faleʻava 'ava mālosi, ma faleoloa e iai lavalava ma mea faʻamanatu. E le tele filifiliga, ae mafai ona e faʻatauina mea uma e te manaʻomia. E naʻo le tasi le mea faʻatosina i Agonda e tatau ona uaʻi iai: o le Ekalesia a St. Anne, na fausia ile senituri lona 16 ma le 17.

O le olaga i totonu o le nuʻu e alu filemu ma fuaina, e naʻo turisi e asiasi turisi e faʻaolaola. Ma i latou e mananaʻo e fiafia atoatoa i se aso malolo filemu i tafatafa o le sami eo mai iinei. E leai ni fale talimalo tetele e 5 *, pisapisao ma pati o le po - e moe le nuʻu ile 9 i le po. Ma mo faʻafiafiaga e tatau ona e alu i tuaoi taulaga o Initia.

Fautuaga! Agonda e saogalemu ma toʻafilemu. Ae ui i lea, ae e te leʻi alu i le matafaga, e tatau ona e tapunia le faitotoʻa i lou potu, ma luga o le matafaga lava ia, e le tatau ona tuʻua lau telefoni ma isi mea taua e aunoa ma le vaʻaia.

Uma uiga o le Agonda matafaga

Agonda Beach i Goa o se lautele lautele o le talafatai faʻalauteleina 3 km le umi. O le matafaga o loʻo tu i totonu o se faga; ua tuʻu ese mai le nuʻu e se fasi o niu.

O le oneone e paʻepaʻe kiona, e le sili ona lelei, e matua manaia le savali i luga. E leai ni maʻa i luga o le matafaga poʻo le sami. Ulufale i le vai e mafanafana, ma le sologa lelei faʻateleina i le loloto.

O le sami e mama, mafanafana ma toʻafilemu. O isi taimi o galu e lava le malosi, ae talu ai o Agonda matafaga o loʻo tu i le faga ma foliga o le mataʻitusi "P", e toeititi lava toʻafilemu i se tasi o ona pito (masani i le itu i saute tasi).

Fautuaga! I le Agonda Beach, e le tatau ona 'aʻau mamao ese mai le talafatai, ona o loʻo i ai nofoaga ma malosiʻaga galu loloto. E mafai ona e aau i nofoaga faʻapitoa filifilia poʻo nofoaga e feʻausi ai le toʻatele. Afai e te lavea le galu, ia aua le aau i ai, ae i le talafatai - o lenei auala e te alu ese ai mai le vaitafe.

Agonda matafaga e matua mama ma e fufulu i taeao uma. E oʻo lava i povi ma maile i luga o le matafaga latou te le faʻaleagaina le tumama. I le auala, o povi e faʻaali mai iina na o le vaveao, ma o maile e agalelei ma masani ona amio filemu.

Moega o le la, faamalu, faletaele, ma o isi taimi taele - o nei mea uma e i totonu o sheks (cafe) i le matafaga. Ma e mafai ona e faʻaogaina mea uma e matua saoloto lava pe a fai e te okaina se mea inu laʻititi i le sipi.

A o tusitusi tagata tafafao maimoa ia latou iloiloga, o le Agonda Beach i Goa o se sili lelei nofoaga mo se tafaoga tuʻumamaina, vasega yoga, ma malologa malolo. E leai ni motu o tagata e toʻatele ma motu o tagata, e leai ni pisapisao pisapisao. Ua faasaina le leotetele o musika ma le pisapisao i le Agonda Beach, ona o le seasea o laumei a Ridley e maua ai se lafitaga i le talafatai.

I le itu i saute o le matafaga o Agonda, o loʻo iai se nofoaga matagofie matagofie: o se pupū e iloa atu ai le sami ma lona tumutumu "tipi". E le masani ai matagofie laufanua matala mai luga o se tele mafolafola eria nofoaga anamua vimanas ola. E mafai ona e aʻea le papa i luga o le ala e amata i le loloto o le matafaga, i tua o vaʻa. Talu ai e tatau ona e savali i luga o maʻa, oe manaʻomia ni seevae lelei.

Fautuaga! E tele gata i Goa, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete. E manaʻomia faapitoa le feʻaveaʻi ma le faʻaeteete i totonu o maʻa tetele, matagofie na faʻaputuputu i luga o le itu tauagavale o le matafaga, faatosina tagata fiafia i ata puʻeina. Ma e le mafai ona e aau i le sami i le po, aua o lenei taimi o gata o le sami ma ave oona e aau agai i luga o le matafaga.

Filifiliga avanoa i Agonda

E lava nofoaga mo nofoaga e nonofo ai i Agonda: e i ai uma taugofie fale mautotogi mo atoatoa tagata le gaoia, ma aulelei potu ma fale talenia i se maualuga tau. O le tau o fale e tufatufaina pei o nei: latalata i le ogatotonu o Agonda o le matafaga e sili atu le taugata, i autafa o le matafaga e taugofie. O le fale sili ona taugofie o le itu i matu o Agonda, i totonu lava o le nuʻu.

E leai ni faletalimalo tele e iai "fetu" maualuga, tagata faʻamalosi ma isi faʻafiafiaga i Agonda. Ae e mafai lava ona saili ni filifiliga mo ni fale lelei tele: mo se faʻataʻitaʻiga, fale talimalo ma tamai fale talimalo ma potu mananaʻo, leai se totogi Wi-Fi, se togalaʻau ma se vai taele i luga o le upega tafailagi. I le vaitau maualuga, o se potu faʻalua faʻamalieina mo le lua o le a tau ai le $ 42-126.

Ole toʻatele o turisi na omai e malolo ile Agonda Beach e nonofo i fale talimalo. O loʻo faʻaalia iinei fale talimalo i fesuiaiga eseese: mai fale faigofie lava e faia i ofe lala ma laulaʻau ma le namu, e oʻo atu i fale matagofie i le matafaga. I le vaitau, o tau mo fale faatauvaa e amata i le $ 8 i le aso, ma fale talimalo ma mea lelei uma e ofoina atu mo le $ 55 i le aso.

Oe mafai ona totogi fale talimalo i Agonda tusa ma le tutusa aofaʻi pei o le faigofie fale i le matafaga i tafatafa o le sami. O le potu e iai le ili ma le vai taele ma le vai vevela e $ 14 le tau, o le potu malulu malulu - mai le $ 22, o le potu e leai se umukuka ma le vai vevela - mai le $ 7 i le aso.

Fautuaga! Uma apitaga filifiliga mafai ona maua i luga o le nofoaga pe tusi muamua i le Booking.com. Faʻasao e talafeagai i le vaitau maualuga, aua i lenei taimi e sili atu ona faigata le suʻeina o mea e nonofo ai ma e sili atu le tau.

O le isi nofoaga e nonofo ai i le taulaga o Agonda (Goa, Initia) o se potu i totonu o se fale tumaoti o loʻo nonofo ai se aiga o loʻo nonofo ai. Ioe, i lenei tulaga, e le mafai ona fesiligia le matagofie o vaʻaiga ma le faʻamafanafanaga faʻapitoa - o lenei nofoaga e mo naʻo le po e te nofo ai. E matua taugofie le moega: $ 2-6.


Meaʻai i Agonda

Tau o meaʻai i Agonda e maualuga atu nai lo North Goa ma nai lo nisi nofoaga malologa o South Goa (Colva poʻo Varka). Ole siaki ile Agonda Beach e tusa ma le $ 6.50 ile tagata. Oe mafai ona 'ai taugofie i masani, leai-matafaga faleʻaiga.

A o e nofo i Initia, oe le mafai faʻafitia oe lava le fiafia o le faʻataʻitaʻia o meaai i le lotoifale:

  • thali - o se ipu araisa ma nai tamaʻi ipu papatusi faʻatasi ai ma sosi eseese e tuʻuina atu i luga o se fata tele;
  • puri crispy-falai suauʻu falai faia ma falaoa mata;
  • dal fry - pea chowder ma mea manogi;
  • chai masala - lauti uliuli faʻafofuina ma mea manogi, faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o susu.

E mafai ona e faʻataʻitaʻia ipu masani a Initia i faleʻaiga nei ma faleʻaiga o Agonda:

  • O le Blue Planet Cafe o se faleʻaiga vegetarian e tuʻuina atu i ai meaʻai masani, sua sili ma kalasi.
  • Niki bar - thali iinei e mafai ona e faʻatau naʻo le $ 0.5. Naʻo le 17:00 e tatala ai le faleʻaiga.
  • Sea Breeze - mea suamalie faʻa Asia ii.
  • Mandala Cafe - O le faleʻaiga e lelei mo tagata fai meaʻai.

E i ai faleoloa i Agonda, ma e ui lava e laʻititi le latou fua, o fualaʻau, fualaʻau, susu, sereal o loʻo avanoa. O lona uiga e mafai ona e kukaina oe lava.

Fautuaga! I Initia, latou te faʻaaloalo ia latou e iloa faʻataua tupe ma fiafia e faʻatau. O le mea lea, e masani ona fai mai Initia se tau ova, ma i le taimi o le faʻatauga e mafai ona paʻu i lalo atu o le 2 taimi. Aua le faʻatuai e faʻatau atu e oʻo lava i faleoloa!

O afea e alu ai i Agonda

I Goa, ma o le mea lea i Agonda, o le maualuga vaitau tumau mai ia Oketopa i le amataga o Mati - e talitonuina o le taimi nei e sili atu ona lelei le tau mo malologa i luga o le matafaga. O Setema o se taimi fesuiaʻi ma le mafanafana o le vevela, e ui lava e mafai ona timu. E sili ona vevela mai ia Mati e oʻo i le faaiuga o Me, ae o le avanoa o timuga e laʻititi. Ma ia Iuni, Iulai ma Aukuso e toʻulu lava timuga, ma faʻafefe ai lava, pei o le sauna. I le auala, e mafai lava ona sau i Initia i tafaoga i Mati: e ui lava i lenei taimi e sili atu le vevela nai lo le maualuga vaitau, e tele lelei:

  • e matua taugofie le vaalele;
  • o le filifiliga o fale e sili atu lautele ma e tau laʻititi;
  • faatosina laititi o turisi.

I faʻaletonu, e naʻo le tasi e mafai ona faʻaigoaina: o le aofaʻi o faleʻaiga faleʻaiga i matafaga o Initia o loʻo faʻaititia lava. Ae i Agonda (Goa) e mafai ona e 'aʻai i fale lava e tasi e' aʻai ai tagata o le nuʻu - latou te kukaina i taimi uma le suamalie ma le taugata, tusa lava poʻo le a le taimi o turisi

Asiasiga o Agonda matafaga ma aoga fesoasoani mai turisi:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: BEST BEACH HUTS OF GOA (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com