Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Haarlem, Netherlands - o le a le mea e vaʻai ma faʻafefea ona oʻo i le taulaga

Pin
Send
Share
Send

Haarlem (Netherlands) o se taulaga Dutch tu 20 km mai Amsterdam. O lenei o se sili ona matagofie ma malu nofoaga ma tele tosina, ma, le pei o le laumua, e le tele turisi iinei.

Faʻamatalaga lautele

Haarlem o se taulaga o loʻo tu i le itu i matu o Netherlands i luga ole Vaitafe o Sparne. O le laumua o North Holland. O le faitau aofai e tusa ma le 156 afe tagata.

Lenei o se tasi o 'aʻai sili ona leva i Netherlands, o le muamua faʻamatalaga e uiga i aso na amata mai i le X seneturi. I le 1150s, na liua le nuu tele i se taulaga olaola. O le igoa lava Harlem e mafua mai i upu Haaro-heim poʻo Harulahem, lea e faʻaliliuina moni o le "o se maualuga oneone oneone e ola ai laau". Oe mafai ona faʻamaonia le saʻo o le igoa i le vaʻai i le ata o Haarlem.

Mataaga ma faʻafiafiaga

I le taimi o lona umi talafaasolopito, Haarlem feagai tele osofaʻiga (sieges i 1270, 1428, 1572-1573), ogaoga afi i le 1328, 1347 ma le 1351, faʻamaʻi faʻamaʻi i le 1381. O le lona 17 senituri ua manatu o le auro tausaga mo le taulaga - tamaoaiga tuputupu ae amata i le atunuu , o se numera tele o tamaoaiga mauoa na aliaʻe, faatufugaga amata ona atiaʻe. Ma o le seneturi lona 17 i Holani, muamua lava, o le vaitaimi sili o le fausaga. Tele o vaaiga a Haarlem i aso nei na fausia i lenei taimi, ma o aso nei, e mautinoa lava e tele mea o le a vaʻaia e Haarlem.

Le Corrie ten Boom House

Corrie Ten Boom o se tagata tusitala Dutch na ia faia se faʻalapotopotoga i lalo o le eleele e sefe ai tagata Iutaia i le 1939-1945. O se malutaga pomu lalo o le eleele na fausia i lona fale (o aso nei o le falemataaga), lea e mafai ona ofi ai 5-7 tagata. I le gasologa o le taua, na faasaoina ai e Corrie Ten Boom ma lona aiga le silia ma le 800 tagata. O le tusitala lava ia na iʻu i le toagalauapi tolauapi, ma na o se vavega na mafai ona ola. Ina ua tatalaina o ia, sa galue i le lotu ma femalagaai i le lalolagi atoa. Na maliu o ia i le 90 o ona tausaga.

I le 1988, na tatalaina se falemataʻaga i lona fale, o aso nei o loʻo avea pea ma se tasi o taʻutaʻua taʻutaʻua i Haarlem. O le autu faʻatauaina o le faʻaaliga o le mea na onosaia e Corrie ma lona aiga. O le potu atoa o se molimau ola i le mataʻutia o le Taua Lona II a le Lalolagi. O se tasi o faʻaaliga taua tele o le Boom Family Bible.

  • Nofoaga: 19 Barteljorisstraat | North Holland, 2011 RA Haarlem, Netherlands.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 18.00.
  • Asiasi tau: 2 Euro

Mill De Adriaan

O le De Adriaan Mill o se faʻailoga o le Dutch Haarlem. Talofa, ole toe fausiaina lea ole faʻailoga iloga na fausia i tua ile seneturi lona 18. I le auala, ua faʻaigoaina i le faʻaaloaloina o Adrian de Beuys - na o le pau le tagata e aʻafia i le gaosiaina o le sima i Netherlands. O le falegaosi o loʻo tu i le itu taumatau o le Vaitafe o Sparne ma e iloa mamao mai. I totonu o le fale mataaga e mafai ona e vaʻaia ai tuai metotia, faʻapea foi ma se faʻaaliga tuʻuina atu i le fausiaina o le falegaosi. I luga foi o vaʻaiga o loʻo iai le potu vaʻaia, aʻea i luga, e mafai ona e vaʻaia Haarlem mai le vaʻai a le manulele.

  • Nofoaga: Papentorenvest 1a, 2011 AV, Haarlem, Netherlands.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 17.00.
  • Asiasi tau: 4 Euro

Falesa o Saint Bavo

O le falesa o St.Bavo's o le ekalesia pito i tele i le taulaga, na fausia i le seneturi lona 14. Na faʻaigoa ia Saint Bavo, o le sui o Haarlem. O le ekalesia o loʻo i ai se ana faʻataʻitaʻiga, ma o le logo olo o le falesa e vaʻaia mai soʻo se mea o le taulaga. O le faailo lauiloa mo ona totoga e fa, lea sa taʻalo e Handel, Mendelssohn ma Mozart. O loʻo faia iinei konaseti i aso nei. O lenei nofoaga e aoga le asia pe a fai e te iloa le olaga o le matua Haarlem.

Ae mo Bavo lava ia, o ia o se tagata paʻia e faʻaaloaloina i le lalolagi atoa kerisiano. Ua taʻua o ia o le lagolago a Haarlem, Ghent, ma Peleseuma uma. I Europa i Sisifo, e tele malumalu na faʻamalamalamaina mo lona mamalu.

  • Nofoaga: Leidsevaart 146, 2014 HE Haarlem, Le Netherlands.
  • Itula faigaluega: 8.30 - 18.00 (Aso Gafua - Aso Toʻonaʻi), 9.00 - 18.00 (Aso Sa)
  • Asiasi tau: 4 Euro mo tagata matutua 1.50 - mo tamaiti aʻoga.

Falesa Katoliko o Saint Bavo (Sint-Bavokerk)

O le Katoliko Katedral o Saint Bavo i Haarlem o se tasi o le sili fale i Holland. Na faʻatuina ile amataga ole senituri lona 20, faʻafetai ia Epikopo Gaspar Botteman. O aso nei o se tasi o faʻailoga iloga o le Dutch Haarlem. O le old sacristy fale o se fale mataaga e mafai ai e turisi ona aʻoaʻoina mea mananaia e uiga i le toe fuataʻiga i Europa ma malamalama lelei i le tala faʻasolopito o le faʻaKerisiano.

  • Nofoaga: Grote Markt 22, 2011 RD Haarlem, Le Netherlands (Centrum)
  • Itula faigaluega: 8.30 - 18.00 (Aso Gafua - Aso Toʻonaʻi), 9.00 - 18.00 (Aso Sa)
  • Asiasi tau: 4 Euro mo tagata matutua 1.50 - mo tamaiti aʻoga

Lotoa Tutotonu (Grote Markt)

Grote Markt - O le sikuea autu a Haarlem, o loʻo i ai le falesa o St.Bavo, tele faleʻaiga, faleoloa ma isi mataaga. O fale e teuteuina i fugalaʻau, ma i afiafi e masani ai tagata ma turisi e fiafia e savali iinei. O aso uma seʻia oʻo ile 15.00 e iai le laʻititi maketi e faʻatau atu ai e le aufaifaatoaga sisi, fualaʻau ma mea tao. Tagata tafafao maimoa i ai foi se avanoa tulaga ese e faʻatau ai le lauiloa Dutch herring iinei. Musika e le tu i luga o le sikuea, ma le faʻaosooso manogi o meaai o le a mautinoa faamalosia oe e vaʻai i totonu o se tasi o faleaiga.

Tele turisi matauina o le ogatotonu (po o le Maketi) sikuea o Haarlem e tutusa lava ma auala o nisi Siamani taulaga - e lautele foi ma tumu iinei.

Nofoaga: Grote Markt, Haarlem, Netherlands.

Teylers Fale Mataaga

O le Falemataaga o Taylor o le sili ona leva i Netherlands, na tatalaina i tua i le 1778 e aʻoaʻo ai le lotoifale faitau aofaʻi. E le gata i lea, o le muamua fale mataʻaga i le lalolagi na nofo i totonu o se faʻasaoina 18th senituri fale ma se tutasi totonu.

I le fale mataaga e mafai ona e vaʻaia ai faʻaaliga tulaga ese: ata na tusia e tagata tusiata taʻutaʻua (Michelangelo, Raphael, Rembrandt), tupe siliva mai vaitau eseese, fossil e le masani ai na eliina i Netherlands, faʻapea foʻi ma le faletusi o le amataga o le 19 seneturi, o loʻo iai pea mekasini ma tusi o lena taimi.

I le auala, o le tosina ua faʻaigoaina i le faʻaaloalo i lona faʻavae - o se Dutch-Sikotilani faioloa o le igoa o Teila. O ia lea na amata ona aoina galuega o faatufugaga, lea na ia faʻamatuʻuina atu i le taulaga, ma le faʻamoemoe o le atinaʻeina o lotu ma le saienisi. Na ia faʻatupeina foi le Taylor Foundation ma le Nofoaga Autu mo Suesuega ma Aʻoga.

  • Nofoaga: Spaarne 16 | Haarlem, 2011 CH Haarlem, Le Netherlands.
  • Itula faigaluega: 10.00 - 17.00 (Aso Lua - Aso Toʻonaʻi), 12.00 - 17.00 (Aso Sa), Aso Gafua - aso malolo.
  • Asiasi tau: € 12.50 mo tagata matutua ma 2 mo tamaiti.

Falemataaga o Frans Hals

O le Falemataaga a Frans Hals o se fale mataaga ata na faatuina i le 1862 i Haarlem, Netherlands. O le faʻaaliga o loʻo taua mai ai atavali sili ona taʻutaʻua e tagata tusiata Dutch o le Golden Age Ole tele o canvases e faʻalelotu ma faʻasolopito. O le faʻailoga ua faʻaigoaina i le sili sili ona toe faʻaleleia ma lauiloa Dutch Dutch atavali vali Frans Hals.

O le muamua taumafaiga e fausia se falemataaga na faia i le 16 seneturi. I le taimi muamua, o ata na teuina i le taulaga o le taulaga, lea na avea moni ma se fale mataaga. Peitaʻi, i le aluga o tausaga, na faʻateleina le aoina, ma na faʻamalosia le pulega a Dutch e suʻe ni nofoaga fou. O la latou filifiliga na paʻu i luga o le lauiloa "Fale o tagata matutua". O iinei, seʻia oʻo i le 1862, na faʻaalu e tagata tuʻua o Haarlem o latou tausaga mulimuli o le olaga i le toafilemu ma le mafanafana.

  • Nofoaga faatosina: Groot Heiligland 62, 2011 ES Haarlem, Netherlands.
  • Itula faigaluega: 11.00 - 17.00 (Aso Lua - Aso Toʻonaʻi), 12.00 - 17.00 (Aso Sa), Aso Gafua - aso malolo.
  • Asiasi tau: € 12.50 mo tagata matutua, leai se totogi mo tamaiti.

Aso Malolo i Haarlem

Nofoaga

Haarlem (Holland) o se tamaʻi taulaga, ae leai ni faʻafitauli i faletalimalo ma faletalimalo. O le potu sili ona taugofie ile faletalimalo 3 * mo le lua o le a tau ai le $ 80 (o loʻo iai le meaʻai ile taeao) ile aso. O le totogiina o se fale mautotogi poʻo se fale mautotogi o le a sili atu le taugofie - e tele ofo mai le 15 Euro mo se potu ma mai le 25 Euro mo le atoa fale (fale mautotogi poʻo le fale fale). O Haarlem o se taulaga e “puʻupuʻu”, o lona uiga o fale talimalo uma e lalata tele i mea faʻatosina.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

E tele faleʻaiga ma faleʻaiga i le taulaga, ae o tau e fai si maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • o le averesi pili i totonu o se faleʻaiga taugofie o 30 euro mo se taumafataga mo le lua;
  • o le 'aiga o le afiafi mo le lua i le ogatotonu vasega vasega o le tau o le averesi 60 €;
  • combo seti i tau o le McDonald 7.50 €;
  • se ipu pia pia 0.5l - 5 €;
  • se ipu o cappuccino - 2.5 €.

E manino lava o le kuka na o oe lava e sili atu ona aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, 1 kilokalama o apu poʻo tamato o le a tauina 1.72 €, 1 lita o susu o le a tauina 0.96 €, ma le 1 kg o pateta - 1.27 €. O oloa taugofie e mafai ona maua i filifili faleoloa Albert Heijn, Jumbo, Dirk van den Broek, ALDI ma Lidl.

Faʻafefea ona e alu i Haarlem

Haarlem (Netherlands) o loʻo tu 23 km mai Amsterdam, o lea e faigofie lava ona oʻo atu i le taulaga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mai le Schiphol Airport

E manaʻomia le pasi pasi # 300. O le pasese e 5 euro. Ole taimi ole malaga e 40-50 minute. Tamoʻe uma 20 minute.

Afai o le pasi filifiliga e le talafeagai mo nisi mafuaʻaga, oe tatau ona uai atu i femalagaaiga i nofoaafi. Muamua e tatau ona e alu i le Amsterdam Sloterdijk nofoaga, ona sui lea i le nofoaafi agaʻi i Haarlem. O le tau e 6.10 euro. Ole taimi ole malaga e tusa ma le 35 minute.

O le auala sili ona faigofie e alu ai mai le malae vaʻalele i Haarlem o le taxi. O le tau e 45 euro.

Mai Amsterdam

Ina ia mafai ona sau mai Amsterdam i Haarlem, oe manaʻomia le ave le Intercity poʻo Sprinter nofoaafi i le ogatotonu o Amsterdam i le Amsterdam Centraal nofoaga (latou tamoʻe uma 15-20 minute mai 06.00 am i 02.00 am). O le pasese e 4.30 euro.

Afai e te fuafua e femalagaaʻi tele i le nofoaafi, e taua le mafaufauina faʻatau le Amsterdam & Region Travel Ticket, lea e mafai ona e malaga ai fua mo soʻo se auala. O le tau o le pasi mo 2 aso o le 26 euro.

O tau ile itulau e mo Iuni 2018.

Haarlem (Netherlands) o se 'aʻai matagofie mo le malolo savali ma suʻesuʻe nofoaga faʻasolopito.

Vitio: 35 mea mananaia e uiga i le olaga i Netherlands.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: PICKING UP DUTCH LIFESTYLE: Some Dutch Habits Rub Off! (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com