Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mataʻaga a Ibiza - 8 nofoaga taʻutaʻua

Pin
Send
Share
Send

O le laumua o kalapu kalapu, le motu o le faavavau aso malolo, o le sili ona pati-faauo nofoaga i Europa ... Ae na e iloa o le lauiloa Ibiza, o ana mataʻaga aofia ai le tele o talafaasolopito, natura ma fausaga nofoaga, lauiloa e le gata mo ona matafaga, pa ma discos? Sei o tatou faʻateʻaina tala faʻafagogo ma vaʻai i lenei motu mai se isi itu eseʻese! O le a la le mea e vaʻai ai ia Ibiza o se vaega o se polokalama masani taʻamilo? Matou te ofaina atu ia te oe TOP-8 o nofoaga sili ona lauiloa.

Es Vedra

A e mafaufau e uiga i mea e vaʻai i Ibiza i le aso e tasi, aua neʻi galo e uiga ia Es Vedra, o le sili ona le masani ai ma le le mafaamatalaina motu o le Pitious atumotu. O le nofoaga, o ona faʻataʻitaʻiga e pei o se tarako tele, e fesoʻotaʻi ma le tele o talafatu ma faʻailoga mataga. "O molimau vaaitino" fai mai o vaʻaiga vaʻaia e masani ona taunuʻu mai iinei, ma i luga o le motu lava ia o loʻo iai ni faʻaliliʻili, o latou pesega malie na aumaia ai le sili atu i le selau aliʻi i le tuugamau. O le taʻua o nei meaola o loʻo maua i le Homer Odyssey. Ma latou te fai mai foi o soʻo se mea faigaluega a le aiga na oʻo mai i ni nai mita mai lenei nofoaga e le o toe lelei.

I aso ua tuanaʻi, sa nonofo tagata i Es Vedra, ae ona o le toʻesea o tagata o le nuʻu, o lea na tapunia ai e le faʻatonuga. Lea ua le nofoia le motu - naʻo 'oti vao, manulele ma pili e nonofo ai. E na ona e vaʻai mamao iai ile taimi ole malaga vaʻa. O vaʻa e tuʻu ese mai Ibiza ma San Antonio. O le tau faʻatatau o le malaga i le va o le 15 ma le 25 €.

Ioe, e i ai tagata totoa latou e lisiina vaʻa ma folau ia Es Vedra naʻo latou. O i latou nei e masani lava o tagata fiafia-saili ma tagata mulimuli i le tele o aganuu faʻalelotu. O ia fiafiaga e le taugofie, ma ua faʻamaonia e e ana vaʻa e le o latou uma e toe foʻi mai na faigamalaga. O le motu ei ai se disorienting aafiaga i tagata faimalaga. Ma o le mafuaʻaga mo lenei e le o se miststism, ae o se sili moni maneta mala e faʻateʻaina telefoni feʻaveaʻi, tapasa, faʻavasega ma isi masini.
Nofoaga: Cala d'Hort, Ibiza.

Ibiza taulaga tuai

Faatasi ai ma mea taua a le motu o Ibiza o le Aai Tuai, fausia e tagata malaga mai Carthage i tua i le 654 BC. u Mo le tele o seneturi talu ona faʻavaeina, na mafai ai e Dalt Vila ona suia ni tagata e anaina, ma o latou taʻitasi na aumaia ni foliga fou i foliga vaaia o le taulaga, e naʻo ona tagata lava e masani ai. O lea, mai Roma anamua, e lua faʻatagata tetele na teuina iinei, faʻapipiʻi i le faitotoʻa tutotonu, mai le Moors - o toega o 'olo' olo ma olo olo, ma mai Catalans - o le Katedral, fausiaina luga o le tulaga o le mosque Arapi. O le mitamita silisili o lenei fale o le fatafaitaulaga tutotonu, teuteuina i se faatagata matagofie o le Taupou Maria, o le autu lagolago o le motu.

Pei o isi Old Town, o loʻo iai fale mataʻaga, faleoloa o faʻamanatuga, maʻa faʻamanatu, auala ma isi mea taua. Ole toʻatele o latou e aʻafia ile vaega ole lotoa tutotonu ole Plaza de Villa. Faʻatasi ai ma nei faʻalapotopotoga uma, o le Fale Mataʻaga o Archeology e tatau ona vaʻai faʻapitoa i ai, o loʻo i ai se tuʻufaʻatasiga o mea taua o loʻo i le Bronze Age.

Savalivali i auala vaapiapi, e le gata ona e vaʻai i maota faʻaleaganuu anamua, ae e te maitau foʻi eli eliina mai anamua i mea na eliina e se tasi o aʻoaʻoga faʻasaienisi i Sepania. E iai foi le faletalimalo na talimalo ai i le tele o tagata lauiloa i le lalolagi (e aofia ai Merlin Monroe ma Charlie Chaplin). I le taimi nei, o Dalt Vila o loʻo aofia i totonu o le UNESCO World Heritage List ma o loʻo puipuia e le setete.

'Olo o Ibiza

Ina ua e filifili e faamasani ia oe lava i le ata ma faʻamatalaga o le vaʻaiga a Ibiza, faʻalogo ia Castell de Eivissa, fausia i le 12th seneturi. ma ua avea o le sili ona leva fale i luga o le motu. O le maota, fausia mo matua puipuia puipuiga, o loʻo tu i le ogatotonu o le Old Town. I se tasi taimi, i tua atu o ona pa puipui malosi, o fale o tagata o le taulaga, o le Katedralina, na fausia i luga o le tulaga o le mosque Arapi, le fale o le Kovana, lea na talimalo ai i le tele o tagata taʻutaʻua, ma isi mea o loʻo taua i le vaitaimi o "atinaʻe".

I le aluga o tausaga umi o lona i ai, o le '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '' O le 'olo' olo i luga o le tele o toe fausiaina ma toe fausiaina, faʻafetai i lea elemene o sitaʻiga eseese na foliga mai i ona foliga. E fai lava si manaia iinei i le ao, ae o le amataga o le afiafi, a faʻamalamalamaina fale ia ma olo, e foliga sili atu ona matagofie mea uma. Ae o le mea e sili ona taua, o puipui puipui e ofaina se vaaiga matagofie i le faga, uafu ma siʻosiʻomaga o le taulaga. E tele cafe i le faitotoʻa o le 'olo. O loʻo galulue foʻi iina tagata fai musika ma faʻatau atu meaalofa eseese.

Nofoaga: Carrer Bisbe Torres Mayans, 14, 07800, Ibiza.

Taulaga o Ibiza

Faʻatasi ai ma mataaga sili ona asiasi i ai Ibiza i Sepania o le uafu i le laumua. E mafai ona e sau iinei e le gata mai isi motu i le atu Balearic (Menorca, Mallorca ma Formentera), ae faʻapea foi mai le laufanua (Denia, Valencia ma Barcelona). O le Puerto de Ibiza, na fausia i se nofoaga fagota tuai, o loʻo ia te oe mea uma e te manaʻomia mo se nofo lelei - faleʻaiga, faʻamau, faleʻaiga, faleoloa, kasino, faletalimalo, fale kalapu ma le anoanoaʻi o isi nofoaga. I se faʻaopopoga, e mai iinei o le tele o vaʻa femalagaaʻi vaʻa e alu ese, ma faia ni maimoaga tafafao i tafaoga o siʻosiʻomaga.

O le isi vaega o lenei uafu o le i ai o se tamai maketi o galuega taulima ma faʻamanatuina o ituaiga, ipu, lavalava ma teuteuga. O auala matagofie na feeseeseai ai i itu eseʻese mai le uafu, ma i le fatu o loʻo iai le maa faʻamanatu "Corsair", na faʻatuina e manatua ai i latou na puipuia le motu mai tagata gaoi.

Nofoaga: Calle Andenes, 07800, Ibiza.

Ekalesia a Puig de Missa

O le falesa i Puig-de-Missa, na alu aʻe i luga o le maupuepue o le igoa lava e tasi, o se maʻa paʻepaʻe paʻepaʻe matagofie, na faʻaauupegaina i lona lava 'olo puipuia. I le ogatotonu o le 16th seneturi. o se taua taua auala na sulufaʻi ai tagata o le taulaga mai le tele o osofaiga faomea. O aso nei ua toeititi lava asia e tagata taʻutaʻua o le nofoaga tafaoga.

O totonu o le malumalu, e lagolagoina e le tele o falelauasiga i le pa, e iloga i lona tauagafau ma le faigofie. Pau lava le tuusaunoaina o le fatafaitaulaga Katoliko, faia i le Churrigueresco sitaili, ma le tele-faapaologa poletito ma malosiaga pou, mai le amataga o le 17th seneturi. Ae a e aʻea i le falesa, o le a e maua se vaaiga matagofie i le Sami Metitirani ma auala o le taulaga. O se fanuatanu anamua, o se columbarium ma se tamai mataaga falemataaga o loʻo tu i tafatafa o le falesa. Ae a vaʻai i le fale kili vai tuai, e tatau ona e alu teisi atu.

  • Nofoaga: Plaza Lepanto s / n, 07840, Santa Eulalia del Rio.
  • Tatalaina itula: Aso Faraile - Sat. mai le 10:00 i le 14:00.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Cap Blanc Aquarium

Afai e te le o mautinoa le mea e vaʻai i Ibiza, alu i Cap Blanc, o se tele tele aquarium seti i se tasi o ana masani. I aso ua tuanaʻi, na nana ai tagata faʻanana i totonu o lenei avanoa. Ona fagaina lea o iʻa, ula ma feʻe mo maketi i Barcelona. Ma na o le faaiuga o le 90s. o le seneturi talu ai, ina ua maeʻa le toe fausiaina tele o le ana, e pei ona faʻaigoa e tagata o le atunuʻu, na tatalaina ai se pusa vai ese, lea na faʻamalumalu ai sui autu o le Metitirani.

I le taimi nei, o Cap Blanc e le gata o se tasi o faʻafiafiaga sili ona lelei i luga o le motu, ae o se nofoaga taua faʻasaienisi, o ana tagata faigaluega o loʻo taumafai e faʻateleina le faitau aofai o ituaiga ola o le gataifale. I totonu o le ana o loʻo i ai se vaituloto i lalo o le eleele, vaevaeina i vaega e 2. E tofu i latou ma iʻa lapopoʻa iʻa o le sami ma isi meaola e manaʻomia tulaga tutusa. E mafai ona e vaʻavaʻai atu ia latou mai se laupapa laupapa e alu saʻo i luga aʻe o le vai. I le faʻaopopoga i lenei vaituloto, e tele faʻatanoa i totonu o le ana e faʻatulagaina mo manu laiti - fetu, solofanua, omomi, paa, ma isi. O le tele o le tele e tusa ma le 5 afe lita. O le aquarium a Cap Blanc e masani foi ona iai fale laveaʻi o laumei, ona faʻasaʻolotoina lea i le vao.

Tuatusi: Carrera Cala Gracio S / N, 07820, San Antonio Abad.

Tatalaina itula:

  • Me - Oketopa: aso uma mai le 09:30 i le 22:00 (Me ma Oketopa seʻia oʻo i le 18:30);
  • Novema - Aperila: Sat mai le 10:00 i le 14:00.

Asiasi tau:

  • Tagata matutua - 5 €;
  • Tamaiti mai le 4 i le 12 tausaga - 3 €.

Maketi Las Dalias

Aʻo e suʻea vaaiga sili ona lelei o le motu o Ibiza i Sepania ma ata ma faʻamatalaga, e te mautinoa lava e te paʻu i le Mercadillo Las Dalias. O le maketi lauiloa a hippie, lea sa faʻagaioia talu mai le 1954, o se tele fola faʻatau, lea e le uma ai le olaga. I le ao, e mafai ona e faʻatau le tele o oloa eseʻese, naʻo le nofo i totonu o le cafe, faʻalogo i DJ i le lotoifale pe matamata mime. I le amata mai o le afiafi, e faia ai po e faʻavaeina i le teritori o Las Dalias, e aʻoaʻoina ai oe i siva reggae, salsa, flamenco ma isi ituaiga siva.

Faʻatasi ai ma isi mea, e i ai le isi nofoaga manaia iinei. Lenei o le pa o le tutusa igoa, i totonu o puipui o lea tusiata, faifilosofia, sui o eseʻese subcultures ma isi felanulanuaʻi tagata potopoto potopoto. E sili ona manaia iina ile Aso Lulu - e ui lava ile mea moni e le ola le maketi i lenei aso, e masani ona faʻataua e le pa le pati Indian-vegetarian jazz-rock.

O fea e maua ai: Carretera de Sant Carles Km 12, 07850.

Tatalaina itula:

  • Aperila - Oketopa: Sat. mai le 10:00 i le 18:00;
  • Novema - Mati: Sat mai le 10:00 i le 16:00.

Taulaga o Santa Gertrudis

Le motu o Ibiza, o vaʻaiga o le a faʻafiafiaina ai oe i lo latou 'eseʻese, mimita tele moni afioʻaga ma se umi ma sili ona manaia talaʻaga. E aofia ai Santa Gertrudis, o se tamaʻi taulaga o loʻo tu i le fatu o le nofoaga lauiloa. I le faʻaopopoga i le matagofie natura ma matafaga ma turquoise vai, o loʻo i ai le tele numera o aso anamua faleʻoloa, vaʻa nofoaga autu, fale ata, fale mataaga ma isi nofoaga faʻaleaganuʻu. Mo le faʻafaigofieina o turisi, o loʻo iai pa, faleʻaiga ma faleoloa.

O le tele o latou e faʻamautuina i le nofoaga tutotonu o le taulaga. O le mea e sili ona le masani ai - o nei mea uma ua atoatoa lelei ona tuʻufaʻatasia ma le laufanua faʻatoʻaga, o le nofoaga o 'oti, mamoe ma naʻo povi susu o le motu.

Tau i luga o le itulau e mo Fepuari 2020.

Uma vaaiga o Ibiza, faamatalaina i luga o le itulau, faapea foi ma le sili matafaga o le motu ua faailogaina i luga o le faafanua i Lusia.

O vaaiga sili ona lelei a Ibiza ma mea uma e uiga i taʻavale totogi i Sepania:

Pin
Send
Share
Send

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com