Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O se aotelega o soʻoga lavalava mo le alasavali, taua nuances o filifiliga

Pin
Send
Share
Send

O se vateatea ma mafanafana fesuiaʻi ofu o ofu i le auala savali e faigofie lava ona fausia mo le faatulagaina o se potu tele. Afai o lona tele e mafai ai e tagata e ona ona le popole i le sefeina o avanoa, o sea fasi meaafale o le a avea ma sili lelei fofo. Suʻesuʻe ma le manuia isi meaafale uma - potu faʻatonu, kapoti, fata, teu ofu, ie mo seevae ma tamaʻi mea, e mafai e le kapeneta taupega ona ofi uma nei mea i le mea sili e mafai ai, e aunoa ma le fausiaina o se mea sese o se potu avanoa. O le lautele o ituaiga o faʻataʻitaʻiga, tuʻufaʻatasia lelei tuʻufaʻatasia ma ona po nei tisaini, mafai ai ona filifili le talafeagai filifiliga. O le sitaili tulaga ese ma le matagofie o meaafale e tuuina mai e faʻaopopo elemeni i le tulaga o faʻata, uluaʻi moli, tulimanu koluma ma fata. O le fesuiaiga lavalava e aoga lava e ofi ai le tele numera o lavalava aitema.

Vaega:

O ofu talaloa e alu i fafo e fetaui lelei mo i latou o loʻo manaʻo e faʻaavanoa le alasavali i se sitaili faʻapitoa. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e le leiloa lo latou lalelei mo le tele o tausaga. Faʻataʻitaʻia e le sili atu ma le tasi augatupulaga, lavalava faʻamalieina manaʻoga uma o le masani ituaiga ituaiga, tuʻufaʻatasia faigofie, faʻagaioiga ma a foliga foliga lelei (tele ata faʻamaonia lenei), ae i le taimi lava e tasi faia agavaa tauvaga i le tele o sliding wardrobes pele. Ae e te leʻi faʻapipiʻiina se ofu faʻafuaseʻi faʻamasani faitotoʻa, e tatau ona e fuafuaina le vaega o le a nofoia, ma ia e vaʻai i faitotoʻa ua matala, pe lava le avanoa avanoa mo le auala. Afai e te mafaufau faʻatonu i le faʻatulagaina o le avanoa, ma le amanaʻia uma lelei ma le lelei o le potu, lafi, mo se faʻataʻitaʻiga, mea tetele i totonu o se maʻa, e mafai ona tuʻu se kapeneta taupega e oʻo lava i se tamaʻi auala tele. O ia meaafale ei ai ona lava uiga:

  • o lavalava na fausia-i totonu ua faʻatasia ma le puipui, e le vaʻaia, a o foliga puʻupuʻu ma matagofie matagofie;
  • e tatala lemu uma faitotoʻa;
  • tele gafatia faʻatagaina oe e liliu le atoa avanoa i usable eria, e sili ona taua mo le tuʻuina o vaitau o aitema o lavalava;
  • e oʻo lava i le le faʻapolofesa mafai ona faigofie faʻaputuputu se kapeneta;
  • mamanu tuʻufaʻatasia metotia faʻaleaganu ma le faʻaaogaina o tekonolosi fou, e mautinoa ai le faʻatuatuaina ma le anagata;
  • eseese o faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona filifili le tatau ma sili ona manuia filifiliga mo tagata uma.

O le swing kapeneta ei ai ona lelei ma leaga. O le aoga sili faʻaalia ia lava i totonu fausia-i modules - o se tele gafatia. O lavalava e mafai ona tuʻu fua ma teuina (aofia ai mo le vaitau malulu), o loʻo i ai fata mo seevae, pulou, faamalu, ato ma mea faʻaaoga, atigipusa mo le lisiina o mea, pule mo mea tetele. Ae ui i lea, o le taupega taupega e tele mea le lelei, e lava tele, e tele avanoa, e le talafeagai mo vaapiapi hallway, oe le mafai tautau lavalava susu mai le timu, ma e faigata ona teuteuina sea kapeneta ma teuteuina aitema. Faatasi ai ma puipui mimilo, hinges e faigata ona fetuunai. O le mamanu o le faʻafoliga faʻatagaina oe e faʻaaoga na o chipboard po o faʻata o se mea.

Afai o le faitotoʻa i luma o le potu e tatalaina i totonu, e le fautuaina e tuʻu se swing kapeneta i luma tonu o le faitotoʻa, o le mea moni, faʻapea foi i luma o le faitotoʻa o le potu, lea e matala i le auala.

Eseese

Ina ia mafai e kapoti i le auala savali ona faʻatasi lelei totonu o le potu, ae le o le faʻatupuina o le avanoa, o mea aoga uma e tatau ona mafaufau muamua i ai:

  • Aofai o faitotoʻa;
  • ituaiga o tatalaina o fausaga;
  • le avanoa e tu ai i le alasavali;
  • faʻatumuina sili ona lelei

O ofu faʻafaʻatafaʻo ma ofu faʻataʻamilo o se filifiliga masani lea mo le auala savali, peitaʻi, o atinaʻe faʻaonapo nei ua maeʻa alualu i luma, o lenei ua mafai e tagata faʻatau uma ona filifili le mea saʻo meaafale e tusa ma a latou manaʻoga ma faʻatulagaina filifiliga. O kapeneta e eseese i foliga vaaia (foliga), foliga vaaia, loloto, anotusi, mea o le gaosiga, lea e manino vaʻaia mai le ata o meaafale lisi. E iloga i latou i le matagofie maoaʻe, faʻatuatuaina o fausaga, uluaʻi ata ma le tele o lanu, faʻaaloalo i fafo. Ma mea lelei uma, swing wardrobes e taugofie.

E ala i fomu

O le swing kapeneta o se fasi meaafale, ona faitotoʻa e faʻamau i le tino ma faʻamau, matala i fafo e ala i le oomiina o le au, pe sologa lelei alu i fafo e faʻaaoga ai ni auala faʻapitoa. I le aofaʻi o faitotoʻa, o loʻo vaevaeina i le tasi, lua, tolu, fa faitotoʻa (o nisi taimi e oʻo atu i le ono faitotoʻa); ituaiga o matala mo taupega taupega ma faitotoʻa vaʻalele. I a latou fomu, e mafai ona faʻavasegaina i latou i:

  • saʻo (linear) - lapopoʻa, avanoa, potu tele e faʻaaoga mo se avanoa lautele o se ituaiga masani, i totonu o ia teugatupe faiga e mafai ona e faʻaavanoaina avanoa mo meatotino a tagata e ana ma malo;
  • tulimanu (L-foliga) - tuʻufaʻatasia ni itu taua se lua: avanoa, talafeagai mo le tuʻuina i totonu o hallway o tamai fale mautotogi, faʻaletupeina nofoia "le aoga" avanoa; o se tele tulimanu fausaga mafai ona suia se atoa-potu teu ofu;
  • faataamilosaga - kapoti ma laina piʻo (concave-convex), mafai ona nofoia le tulimanu o le auala savali pe o loʻo tu i autafa o le puipui, e faʻamoemoe lava i le vaega o le potu;
  • tuʻufaʻatasia - tuʻufaʻatasia agavaʻa o se ofu talaloa masani fesuiaʻi ma se pusa pusa toso poʻo se ofu tuʻusaʻo faʻatasi ma le faataamilosaga taupega faitotoʻa.

L foliga

Trapezoidal

Radial

Saʻo

E ala i mea o gaosiga

E faʻaaoga e le au gaosi oloa le anoanoaʻi o mea e gaosia ai meaafale i le auala savali. Lanu, ituaiga, elemeni teuteuina e filifilia faʻalagolago i le lautele sitaili o le potu. Afai tatou te talanoa e uiga i mea masani meaafale, ona taugofie MDF ma chipboard e masani ona faʻaaogaina iinei, e sili atu taugata faʻataʻitaʻiga faia i laupapa, meaafale faleoloa ofo atu i le tagata faʻatau e filifili pe okaina se talafeagai mea mai se ata. E masani lava e leai se eseesega o mea e faʻaaoga e pei o le sliding wardrobes i le swing wardrobes, o foliga o oloa e mafai ona teuteuina i teuteu poʻo faʻata.

E fesuisuiai le tau e faʻalagolago i mea na faʻaaoga. Mo le gaosiaina o kapoti ma taupega faitotoʻa i le alatele faʻaaoga:

  • Chipboard - e masani ona faʻaaoga mo le gaosiaina o mataupu, faʻafoliga (i luga o le faʻatonuga ma oloa serial), e mafai ona faigofie luga, iila, faʻapipiʻiina, o lanu lanu e sili atu i le 40 paolo, o le tau o mea e maualalo;
  • MDF - o se sili atu taugata mea, faʻaaoga mo le gaosiga o luma luma o kapoti, ufiufi ma ata tifaga PVC, ma enamel, veneer;
  • laupapa mautu - o loʻo i ai le tau e sili ona maualuga, mafuli faʻapitoa faia meafale faia mai ai, maualuga-lelei, mautu ma anagata;
  • tioata o se elemene taua i le gaosiga o alalaupapa kapeneta;
  • totoga, faʻamau ma vaega mo totoga i totonu.

O le filifiliga o mea e fuafuaina e le tagata lava ia e fiafia i le tagata faʻatau, ana mea tautupe gafatia ma le mulimuli manaʻoga taunuʻuga.

Wood

MDF

Laupapa

Faʻaata

I le loloto

O le mamanuina o taupega taupega mafai ona i ai eseese loloto, mai le 30 cm i le 80 cm, 60 cm ua manatu o le sili ona lelei, o se fesili taua mo le faʻatumuina o latou. O lenei loloto e faʻatagaina oe e tuʻu saoloto ni lavalava e aunoa ma le faʻaleagaina (aʻo faʻamau le pa i tafatafa o ofu), ma e faigofie ona aumai ni aitema mai fata.

O lavalava, e 50 cm le loloto, e tutusa lelei ma le mea na muamua atu, e mafai ona faʻapipiʻi le nofoaafi i le auala masani poʻo le faitotoʻa.

Talu ai o le tele o le tautau faʻamoemoeina i le tele o lavalava aitema latou lava (masani mai 45 cm i le 55 cm), nei faʻatatau tatau ona amanaʻia pe a filifilia le loloto o le pusa tu. Afai o se lapoʻa tagata o le a faʻaaogaina le kapeneta, e aoga le faʻapipiʻi o se faʻamau pa ma tuʻu lavalava i le swing swing.

E faigofie ona saili se nofoaga mo le kapeneta, o lona loloto e 40 cm, i le alasavali, aemaise pe a fai e le mafai ona e mitamita i se itu taua. Lenei e taua le aua le faʻatagaina le taupega fusi e faʻalavelave i le tatalaina o isi faitotoʻa o le fale mautotogi. O sea loloto loloto le toe faʻatagaina oe e tuʻu le pa i le masani auala; o le iʻuga ma toso-i fafo tautau o le a sili fofo. O ia lavalava e le fuafuaina mo le teuina o mea, na o le teuina o vaitau masani.

O le maualalo maualalo o le 35-37 cm, o le faʻatumuina o sea kapeneta e faʻatapulaʻaina, e masani lava o se fausia-i le fausaga e oʻo atu i le 120 cm le lautele, e oʻo atu i le 220 cm le maualuga, mo le faʻatumuina e sili atu ona aoga le faʻaaogaina o tautau faʻateʻa. E seasea, ae o loʻo i ai kapeneta, o le loloto e le sili atu i le 30 cm.E aoga le faʻatau mai o se aitema mo se tamaʻi auala tele, o le tele o taimi e le o se tuʻusaʻo kapeneta, ae o se vaega o le atoa fausaga i le tulaga o se potu mo lavalava.

Tulafono nonofo ai

E pei o se vateatea mamanu o se taupega kapeneta ma le tele o ituaiga uma o toso, e faʻatagaina ai oe e fetuunai tuʻuina ma tautau le tele o lavalava ma mea i totonu, o le tali sili ona lelei mo se avanoa lautele. E sili atu le tuʻuina i totonu o le potu faʻatafafā pe sikuea, ma afai e te faia e okaina ma mezzanines, maualuga i le faʻalo, o le teuina potu o le a faʻateleina tele.

Mo se tamaʻi auala, o se kapeneta e tasi pe lua faʻataʻamilo faitotoʻa i autafa o le puipui e sili ona talafeagai, ae ina neʻi paʻi le faitotoʻa i le potu poʻo luma faitotoʻa pe a matala. Mo tamaʻi potu, e faigofie ona faʻatulagaina tulimanu, latou te sefeina avanoa i le hall, nofo ai, o se tulafono, o se tulimanu leai se aoga, a o le matua lautele.

Afai e laki tagata e ana, ma o loʻo i ai so latou nofoaga i le alatele, o se ofu teuina i totonu ma taupega faitotoʻa o le a ofi atoatoa iina, e aunoa ma le solia o le faʻamaoni o le potu. O le a vaʻaia se tasi vaega ma le puipui, o le loloto o meaafale faʻamoemoeina i le tele o le niche, o le faʻatumu mafai ona soʻo: puipui mo lavalava, fata mo tamaʻi mea, drawers, ato talafeagai, niches mo mea faigaluega a le fale, e oʻo lava i se nofoaga mo le teuina o se uʻamea laupapa. Faʻatasi ai ma se faʻatonuga taʻitasi, o le a tuʻuina atu oe e aliʻi sili i lou ata i isi ituaiga filifiliga mo le faʻatumuina o kapoti mo le alasavali.

Nuances o filifiliga

Ae e te leʻi faʻatauina lavalava mo le alasavali, filifili poʻo le a le ata e fetaui ma oe, pe faʻafefea ona ofi i totonu ole potu lautele, mulimuli ile sitaili, filifili le talafeagai lanu lanu. Ia mautinoa e fua le potu, fuafua ina ia tumau pea ni nai senitimita i le faʻasoa. I totonu o se potu vateatea, o se pusaoti o le a ofi lelei i luga o le puipui atoa; mo se tamai auala savali, filifili mo se tulimanu meafale mamanu.

Ni nai fesoasoani mo le filifilia:

  • O lavalava e tatau ona aoga tele pe a mafai - ave le fiafia i faʻataʻitaʻiga ma drawers, i potu taʻitasi e tele mea laiti e faigata ona maua se nofoaga mo, o le a latou ofi faʻalelei i le alatele toso, faʻatasi ai, latou te teuina seevae mea teu oloa, selu, ma le tele o isi mea o mea laiti uma;
  • tuuina atu le tele o le auala, filifili le sao faataitaiga, sili atu mea e mafai ona tuu i totonu o se maualuga kapeneta ma mezzanines;
  • o le lanu o meaafale e le taua tele pe a fai o le potu e tele, o le mea sili ona taua o le e filifilia i le lautele sitaili, ma mo se tamai auala savali, moli paolo e manaʻomia, lea o le a vaʻaia lautele le eria;
  • e sili ona lelei e filifili masani nofoaafi taupega, o le a le itiiti ifo numera o matala elemeni, latou foliga aulelei foliga, oe o le a leaga ma faʻamama laʻititi;
  • uaʻi totoʻa i mea, e tatau ona maualuga le tulaga, e faigofie ona matala faitotoʻa, aunoa ma se taumafaiga ma toʻa, e faʻatuatuaina ia totoga, e faʻasasaʻo foliga e leai ni maosiosi, toʻo;
  • fuafua le faʻavasegaina o meaafale ina ia lava le avanoa avanoa mo le auala;
  • ae e te leʻi faʻatau, ia e mautinoa o le faʻataʻitaʻiga na e filifilia e le vaʻaia lautele le avanoa ma o le a ofi totonu i totonu.

E le pei o se ofu faʻaseʻe, o faitotoʻe fetoso e le poloka ai le avanoa i totonu, e iai fua le avanoa i soʻo se fata poʻo se pusatoso, e faigofie ai ona maua le mea saʻo. E mafai ona e faʻatulagaina ni vaega ma se eseʻese faitotoʻa mo taʻitasi (e mafai ona mai le tasi i le ono faitotoʻa), o le avanoa i totonu e faʻaaoga tatau, le aofia ai le fausiaina o "oti sone", o le a le faigata ona tuʻu uma mea manaʻomia.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Danny boss Bora tuachane offical music Video (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com