Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lelei matagofie Pelargonium rosebudnaya: tulafono o le tausiga ma sili ona lauiloa ituaiga ma se faʻamatalaga ma le ata

Pin
Send
Share
Send

Sili ona matagofie ma lalelei! Rosebud pelargonium e le maualalo lona matagofie i se rosa. O le vaega o le geranium aiga, ae le o se geranium. O se ituaiga eseʻese ituaiga.

E eseese i latou i foliga o fugalaʻau ma laulaʻau. E le gata i lea, o le rosebud o se sili ona maaleale toto ma e le taliaina le malulu. E le mafai ona moe i totonu o le fanua, e le mafai ona tu i se malulu o le tau. Faitau e uiga i foliga vaaia o le totoina o lenei fugalaʻau i le tusitusiga o loʻo i lalo. Ma matamata i se vitio aoga i luga o le autu.

O le a lenei laau?

  • Pelargonium (Pelargonium) o se perennial laau, photophilous.
  • Auai i le aiga geranium.
  • E i ai sona rhizome lala.
  • Pogai - togavao, faigata i laau tuai, laʻau mai lalo.
  • O laulaʻau e malolo (ooti i luga o lau e le sili atu i le 1/3 o le afa-lautele).
  • E i ai fualaʻau fefiloi foliga.
  • E mafai ona fanafanau; fatu, tipiina, vaevaeina o le togavao.
  • E fiafia tele, ae le masani ona faʻasūsū.
  • Vevela-alofa.

O le atunuʻu o pelargonium o Aferika i Saute. I le seneturi lona 17, na aumaia le fugalaʻau i Europa. Ma i le seneturi lona 18 sa filifilia faapitoa i latou o se eseʻese ituaiga. E talitonuina o le rosebud pelargonium na aliaʻe mai i se suiga faafuasei. Mulimuli ane na ia mauaina se foliga faʻaonapo nei e ala i le sopoia ma isi ituaiga o lenei laʻau. Na tupu i le 1870. Tau mo le rosebud pelargoniums mai le 100 i le 1000 rubles.

Faʻapitoa foliga

Rosebuds auai i le tele o ituaiga zonal terry pelargonium... (Rose-bud Zonal pelargoniums). O ona fugalaʻau e pei o le afa-matala pupula. Rosebud mafai foi ona fenumiai ma le togavao rosa, e le mo le leai o se mea o lenei laʻau e masani ona taʻua o le rosaceous pelargonium. O le eseʻesega e maua mai i foliga o laʻau. O le inflorescences fausia ai se polo o tamaʻi fuga. Foliga manaia! Uma potopoto poto masani ma novice taumafai taumafai e maua lenei ituaiga i la latou aoina.

Se ata

Vaʻai i le ata o aulelei lanu piniki-foliga inflorescences o lenei ituaiga o pelargonium i ai, faʻapefea ona pei o tamaʻi rosa.





Faʻavasegaina o rosebuds e kulupu

O le autu foliga o inflorescences e pei o se rosa. Ae e iai foʻi nai isi eseʻesega e iloa ai le rosebud mai isi uma ituaiga o pelargonium. Vaega e iloga i totonu o se ituaiga:

  1. O Ampelnaya ei ai sona tolotolo.
  2. Zonal (o le sili ona maaa ituaiga).
  3. Polo poʻo le laiti pelargonium.

Ma i vaega taʻitasi, e tele ituaiga. Latou eseese:

  • i le lanu lanu;
  • e ala i foliga o fuga;
  • foliga vaaia o le tausiga.

Ampelny (ivy)

O le autu faʻaaliga o le cascade o laulaʻau. O le au o sea ituaiga laʻau e le masani i le tumutumu, ae sosolo. Ivy pelargonium tautau i lalo... Ma afai e faʻatatau foi i le ituaiga o rosebuds, ona faʻapea lea o se laʻau foliga foliga matagofie tele.

Zonal

Le sili malo. E mafai ona oʻo atu i le 80 cm le maualuga. E i ai ona lau laulelei fugalaʻau ma se suiga i se mama lanu. O le Zonal e masani taʻatele. E sili atu le aua le totoina sea ituaiga laau i le eleele. Talu ai, e ui lava i le tumau tumau, o le zonal rosebuds o loʻo galulue pea.

Matamata i se vitio e uiga i foliga vaaia o le zonal rosebud pelargonium:

Igoa

Dwarf rosebuds e iloga i le latou puʻupuʻu.... Latou te le manaʻomia le gaosia ma e faigofie ona ola i totonu o avanoa avanoa. E aulelei tele i tamaʻi ulo. I le avea ai o se tulafono, latou te fuga tele lava, fausia ai se puʻupuʻu ae lauolaola laʻau. E faigofie lava ona tausi.

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga

Rose o Amsterdam

Rose o Amsterdam o se tamai ituaiga. E i ai lona matua matagofie sinasina inflorescences. E mafai ona latou liua piniki i le la. O le mea e malie ai, o le matua o le fugalaʻau mafai ona afaina ai le paolo. Fugalaʻau matutua e pupula i le lanu. O fugalaʻau e masani ona bicolor, o le paʻepaʻe lanu e faʻasolosolo ona liua i le piniki.

Sili tu i le itu i sasaʻe. E tatau ona lava moli, ae le faʻatagaina le susulu o le la. Tuputupu aʻe saosaoa. E le faʻapalepale i le malulu ma togitogi. Ole tau maualalo ole ea ile tau malulu e le tatau ona paʻu lalo +15 tikeri.

Sili

O le "Rosebud Supreme" e fuga mai ma lanumumu mumu, mafiafia, faʻalua fugalaʻau fai a ulu mafiafia. O se uiga iloga o le paʻepaʻe tua o le fugalaʻau... E foliga mai e le masani ai. O le togavao e faʻatu i luga, anagata. O le inflorescence cap e matua mafiafia ma o le laʻau e fuga mo se taimi umi. Ma afai e te taumafai, o le a fuga i le tausaga atoa.

MANATUNATUGA: Manaomia teuteuina. I le taumafanafana, e faʻatagaina ona ave i le ea fou. Ae o lenei e tatau ona faia ma le faʻaeteete. E fiafia e faʻasūsū vai. I le vevela o le tau, e tatau ona vali paelo e puipuia ai le vevela tele o le eleele.

Apple Blossom

Apple Blossom Rosebud o se tasi o ituaiga sili ona leva. Latou i ai se maʻaleʻale lanumeamata-paʻepaʻe lanu. Ma le isi, o pito o le fugalaʻau e lanu piniki sesega. Latou foliga foliga ese. Lenei ituaiga eseese manaʻomia fafagaina, ma masani. Ma e manaʻomia foʻi e ia le suia. Faʻasusu e feololo. A e mulimuli i tulafono o le saogalemu, e mafai ona e aveina i fafo. I le tau vevela, e tatau ona paolo.

Vectis

O le "Vectis Rosebud" e aofia ai i ituaiga laʻititi laiti. O fugalaʻau e lapoʻa, uaina-mumu. O le ituaiga o inflorescence e teisi fouvale, e le pei o le tele o rosebuds... Eseese i le fuga uumi. O petala e i ai le moli malamalama i lalo. O lau o lenei ituaiga e lanu meamata lanumeamata lanumeamata.

Piniki

Swanland Pink-Australien Pink Rosebud ei ai lona ulu ulu tele o inflorescences. O fugalaau e sesega piniki, aua le leiloa o latou foliga i le taimi atoa o le fugalaau. Fuga tele ma umi-ola. Ona o le tetele inflorescences, foliga mai latou taoto luga o laulaau. Lenei o se iloga uiga eseʻese o lenei 'eseʻese. E tele ona lau ma pupuu totonu. O le togavao lava ia ua lelei ona fausiaina, fiafia i tamaʻi ulo.

Lanu mumu

Rosebud Red e iai ona fugalaʻau mumu mumu faʻalua. E fuga mo se taimi umi ma tele. O le pulou pupula e mafiafia, mafiafia, lauolaola. E le tau manaʻomia e se togavao le togavao... Na te le taliaina le maualalo o le vevela, ae o le vevela e afaina ai foi o ia.

Vevela silisili ona lelei:

  • I le taumafanafana, le sili atu nai lo +25 tikeri.
  • I le taumalulu, +15 - +20 tikeri.

Fesoasoani: E le fiafia i le timu poʻo le matagi. O le mea lea, e sili ai le faʻamamaina mai le toe tanu i le eleele ma ave i fafo i le auala. E sili le tuʻuina o le fugalaʻau i totonu o se potu feololo.

Tulafono taulaʻi

E tatau ona manatuaina i lena rosebud pelargonium e fai lava sina faʻatusatusa i isi uma ituaiga o lenei laʻau... O le mea lea, e tatau ona totoina i totonu o le ulo. Na te le taliaina le afaina o matagi, timu, suiga o le vevela. O le potu e tatau ona ea faʻalelei. Ae e tatau ona 'aloʻese mai tusiga ata. Mai lea taimi i lea taimi, e manaʻomia le taavili o le ulo ina ia lava le malamalama o le laau mai itu uma. I masina mafanafana, e mafai ona ave 'ulo i luga o le poletito, faʻataʻoto poʻo le togalaau.

O le eleele e tatau ona suia i tausaga taʻitasi i le tautotogo, o le eleele e tatau ona fou. I le tau malulu, pelargonium "hibernates", ao ia:

  • e le foliga aulelei tele;
  • e le fuga mai;
  • manaʻomia seasea faʻasusu;
  • manaʻomia le maualalo potu vevela (+15).

I le taumalulu, rosebud pelargonium malolo... O le mea lea, o le fafagaina e le manaʻomia i lenei taimi.

Moli talafeagai

  1. O le potu e tatau ona malamalama lelei i le aso atoa.
  2. E le faʻatagaina le susulu o le la ma le vevela tele o le eleele ma laʻau.
  3. Aua le faʻatagaina le mu i luga o laulaʻau.
  4. O potu pogisa ma paolo e tatau ona aloese mai ai, aua o le geranium o se photophilous plant.
  5. E tatau ona mataʻitu le potu vevela. O le vevela sili ona lelei mo lenei pelargonium o le + 17- + 23).

O le a le eleele e tatau ona i ai?

  • tatalaina;
  • fou (e tatau ona suia ile tausaga);
  • susū ae le palapala;
  • paleni lelei, ae le soʻona soʻona soʻona soona fai;
  • e lelei pe a faʻatagaina le 'ea i totonu, tusa lava poʻo a aʻa e pala;
  • iai le le faʻaituʻau pH (5.5 - 6.5).

O le eleele e mafai ona faʻatau i faleoloa faʻapitoa pe saunia e oe lava... Ina ia sauniuni, e tatau ona e palu mea nei:

  • Fanua fanua (4 vaega).
  • Peat (2 vaega).
  • Oneone (1 vaega).
  • Perlite (1 vaega).
  • Humus (2 vaega).

Taua: Mai lea taimi i lea taimi, e manaʻomia e le fugalaʻau le fafagaina. I le taimi lava e tasi, fertilizers tatau ona faigata. Pe a fuga le pelargonium, e manaʻomia ai le faʻasusu o le phosphate-potassium. Ae, o le mea taua o le aua le soona faia!

Matamata i se vitio e uiga i le eleele faʻavae mo pelargonium:

10 mataupu faʻavae o le tausiga ile fale

  1. O lenei laʻau e fiafia i tamaʻi ulo. O lenei o le a faʻalauteleina le vaitaimi fugalaʻau.
  2. Ole tau ile tau malulu ma le taumafanafana e tatau ona ese. Ole tau e tatau ona maualuga ile taumafanafana ma lalo ile taumalulu. Ma o le pelargonium o le a fuga umi.
  3. O le laʻau e le tatau ona latalata i le radiator poʻo le ea faamafanafana.
  4. Pelargonium tatau ona teuteu ia Mati (o le vaitaimi pe a ala mai).
  5. Puipui osofaʻiga faʻamaʻi, faʻatino le puipuia o faʻamaʻi. O nei mea uma e tatau ona faia i se taimi faʻatulagaina.
  6. O vailaʻau faʻatonutonu Pest e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete.
  7. Usitaʻi i tulafono faʻainu. O le vai e tatau ona i le vevela vevela. Faʻasusu e tatau ona faia i le feololo. O isi taimi e mafai ona e faʻasusu le laʻau ona solo lemu lea o laʻau i se ie susu.
  8. E tatau ona tipi lelei le rosette. E tatau ona aveʻese vaivaiga vaivai, faʻaleagaina, faʻapoloaʻi. Oe mafai ona fetuʻunaʻi le maualuga o le laʻau i le teuteuina, o le maualuga sili ona lelei o le 10-15 cm.
  9. E tatau ona e fafagaina saʻo. E le tatau ona fafagaina le laʻau mo le lua vaiaso peʻa uma ona tui, pe i le taimi o le "moe faʻamoe" (Novema ia Mati).
  10. Filifili moli sao.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le auala sili e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.... Ma o lenei e manaʻomia taimi vave mauaina ma le puipuia. Soʻo se faʻafitauli ua uma ona i ai i le amataga o faʻaaliga i fafo:

  1. Ua mamae laulaau? Atonu e faʻaalia ai o le potu e mafanafana tele pe o le laʻau e latalata ile radiator. Atonu e manaʻomia e faʻateleina le faʻasusu ma faʻateleina le susū o le ea.
  2. Afai ua suia lanu le lau, atonu o le faʻailoga lea ua faʻasusu tele le fugalaʻau pe ua le lava moli mo ia. A le o mea uma e lua.
  3. E i ai ni lanu enaena i laulaʻau? Ole faʻamaʻi viral lea. Tui le fugalaʻau i se eleele ese. Oe tatau foi ona togafitia le laʻau ma fungicides. Ia mautinoa e siaki mo siama. Ma e tusa lava pe o le a le iʻuga, e tatau ona e faʻasusu le fugalaʻau i le aspirin solution (1.25 i le 10 lita o le vai).
  4. Fuga na amata ona mago? Masalo o le fungus. Pelargonium tatau ona togafitia ma Bordeaux paluga 5% poʻo le phytosporin.
  5. Afai e osofaʻia se paʻepaʻe poʻo se aphid, togafiti le laʻau ma le tino lelei. Ma i le taimi e tasi, togafiti uma laʻau o loʻo latalata mai.
  6. Grey pala o se fili mataʻutia o pelargonium. O mea masani a e lanu enaena i lalo lau. E sosolo vave, ma a leai se mea e fai, e mafai ona mate le laʻau. O le togafitiga e faia i se lautele auala. Pelargonium tatau ona togafitia i se fungicide, le aofia ai nitrogen-aofia ai fetilaisa, faʻaititia faʻasusu ma spraying, ma mataʻituina le looseness o le palapala. E tatau foi ona lava moli i le potu.
  7. Afai e mamae le laau, e mafai ona tupu le fungus. O faʻailoga masani e lanu samasama ma gagau o lau pito i lalo. Ona sosolo atu lea o le samala i isi lau. Afai e tupu lenei mea, pelargonium tatau ona togafitia ma trichodermin. I lenei tulaga, e tatau ona suia le eleele. Talu ai o nisi ituaiga o kulimi kulimi faʻasolosolo tumau i le eleele mo le oʻo atu i le 15 tausaga.

A togafitia se laʻau mai se Whitefly, ia mautinoa ia faʻasusu ia laʻau uma i luga ma lalo. O lenei o se talafeagai ma tulaga!
Talu ai o lenei parasite nofo tonu i luga o le pito i lalo o le lau.

Faʻalautelega e ala i tipi

Rosebud e mafai ona faʻasalalauina e fatu, ae o lenei e faʻafitauli... O le filifiliga pito sili ona lelei o le faapipiina. Vaitaimi talafeagai mo lenei:

  • ogatotonu o le tautotogo;
  • O le iʻuga o le taumafanafana;
  • amataga o le tautoulu.

Lona uiga, ole taimi e le o iai le rosebud ile "moe fa' moe" ma e le fuga mai. O leisi tuutuuga o le aua le soona inu. Afai o loʻo e fuafuaina e faapipiina, aua le soʻona fafagaina le laʻau. O le sauniaina o le eleele e tatau ona matua mafaufau loloto i ai, aua e faʻamoemoeina pe o le aʻa le aʻa. O le tuʻufaʻatasiga e tatau ona aofia ai:

  • peat;
  • oneone vaitafe;
  • Lalolagi

I lenei tulaga, o le eleele e tatau ona feololo susu. O le shank tatau ona:

  • malosi;
  • maloloina;
  • faatamala (ia aloese mai le pala);
  • o le umi e tatau ona sili atu i le 5 cm.

O le fana e tatau ona tipiina ma le faʻaeteete i se maʻai, leai se mea faigaluega. Ona fautuaina lea e faʻamamago le tipi. A maeʻa uma sauniuniga, ona tipiina lea i le palapala. O le palapala latalata i le au poʻo ua vaiti. O nei mea uma e tuʻuina i totonu o se palasitika poʻo se ipu peat.

Faʻasusu e tatau ona i autafa o le ipu malamalama. O le vevela o le vai e lata ile +20 tikeri. E taua le aua le lolovaia se laʻau talavou! Ole maualuga ole ea e tatau ona iai ile 20 tikeri. Afai e aliali mai laulaʻau, o lona uiga o le faʻailoga lea ua sosolo le aʻa.

Afai o loʻo e tipiina le laʻau i le amataga o le tautotogo, ia mautinoa ia faʻaaoga moli faʻaopopo. Mo lenei, moli malamalama e talafeagai.

Faaiuga

O le faʻaaloalo uiga agaʻi i rosebud pelargoniums ma le agavaʻa tausia mo latou o le a mautinoa le maua ai faʻaiuga. O nei meaola agamalu o le a faʻafiafiaina oe i lo latou lalelei ma fausia ai se matagofie siosiomaga. Ioe, e tatau ona e galue malosi. Ae o le taimi, tupe ma le onosaʻi faʻaaluina o le a totogiina ma le tului!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Overwintering Geraniums (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com