Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie le matagofie i le fale: piniki gloxinia

Pin
Send
Share
Send

Sinningia e aulelei, sili atu ona lauiloa i tagata toto fugalaʻau o le gloxinia, mo le tele o tausaga ua amata ona mauaina le faʻateleina o le uaʻi mai totonu o fale e fiafia i mea totino. Mo le tele o tagata totoina fugalaʻau, o le fiafia i lenei aganuʻu na amata mai i le taimi o tamaititi ma lapisi lapisi pelu aveina i luga o le faitotoʻa a tinamatua. I na aso, sa toetoe lava a le mafai ona maua le gloxinia e ese mai i le loloto lanu viole poʻo le raspberry lanu. I aso nei, ua maua e le aufaifaatoaga le faitau selau o laʻau o le ofoofogia matagofie, ituaiga o ituaiga ma lanu, sauni e ola ma fuga olaola i totonu o totonu tulaga.

Gloxinia o se teuteuina teuteu e mafai ona totoina i le fale. Faʻatasi ai ma le tele o ituaiga o ituaiga, fai togalaʻau latou te iloa ai le piniki gloxinia. O lona uiga ese i le matagofie fugalaʻau matagofie, lea e maua ona o le pupula ma susulu lanu o le puʻupuʻu.

Talaʻaga o le amataga

O lenei laʻau e ana le aiga o Gesneriev. Na muamua mauaina i le vaomatua o Pasila i le 1785. O Gloxinia ua taʻua o le nofoaga fanau o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. O se faifaʻatoʻaga mai le Iunivesite o Boston W. Sinning na atiaʻe le tele o faʻatoʻaga hybrids, e aofia ai ma totonu lomiga - piniki gloxinia. O le igoa lona lua o le fugalaʻau o le sinningia, lea na tofia i ai e faʻaaloalo i le saienitisi faʻatoʻaga.

Ata ma faʻamatalaga o meaola

Lalo oe mafai ona vaʻai i ata ma faʻamatalaga o laʻau ituaiga.

Tala faafagogo

O lenei ituaiga o laʻau e iloga i fugalaʻau piniki lapopoʻa. O le ogatotonu o le petal e mumu, o le faʻaʻi e malamalama, ufiufi i pogisa vaega.

Extraaganza

O lenei laʻau o loʻo i ai ni fugalaʻau lapopoʻa lapopoʻa, i autafa o lea itu o loʻo i ai se tuaoi pupula tasi taimi, ma i autafa o petala o loʻo i ai ni vaʻa. O laʻau fugalaʻau Gloxinia e lanu piniki-amu i le lanu, puʻupuʻu. A o latou fuga mai, o fua e matua faateleina i le tele.

Miti

Lenei o le semi-laiti laiti ituaiga. Eseese i fugalaʻau a lanu piniki matagofie feilafi ma ua ua malamalama ma se faʻapipiʻi faʻapipiʻiina. Mo le Miti Piniki, o le tele ma umi le fuga o se uiga.

Vaʻai isi tala i luga o la matou faitotoʻa e saili atili ai e uiga i ituaiga eseese o gloxinia, faʻapea foi ma vaʻai i ata o ituaiga: Belaya Makhrovaya, Brokada, Yessenia, Shagane, Sonata, Kaiser Wilhelm ma Friedrich, Krasnoyarye, hybrid, Rosalinda.

Vaega:

Pink Gloxinia o se matagofie fugalaʻau tuberous toto. Ua mafiafia au. O lo latou umi e oʻo i le 10 cm.4-6 paga o laulaau e fausia i luga o laʻau. E i ai o latou uiga faʻafeagai. O le fomu e lautele lautele, lapisi i le faʻavae. O le umi o le lau o le 15-20 cm. O lau o piniki gloxinia e velvety-tuʻu i lalo.

E i ai le lanu siliva lanu i alatoto, ma le itu i totonu e lanu mumu. O fugalaʻau o le laʻau e foliga logo, e veloveta. E i ai la latou peduncle umi. O le tuputupu aʻe o le gloxinia e le faigata. E le faʻamalosi ile eleele, e naʻo le olaola ma fuga mo se taimi umi.

Taua! O faʻamaʻi ma faʻamaʻi e seasea aʻafia ai le laʻau, seʻi vagana ua le usitaia tulafono faʻavae o faʻatoaga tekonolosi.

Tulafono taulaʻi

O le tuʻuina i lalo o galuega e tatau ona faia ma le amanaʻia o fautuaga nei:

  1. Talu ai e fefefe le gloxinia i le tele o le palapala o le eleele ma le vai stagnant, e tatau ai ona faataatia se alavai i lalo o le tane. O lona mafiafia o le 1-3 cm.E faalagolago uma lava i le tele o le ulo ma meatotino o le substrate.
  2. Afai na maua aʻa luga o le tuber, ona faia lea o se loloto mo i latou. I le taimi o le totoina, faʻalolotoina e 2/3, tuʻu le pito i luga ma pecked lala luga o le eleele.
  3. O le eleele palu latalata i le tuber, sasaa malie. I le taimi e tasi, taumafai e aua le paʻu i le itu i luga ma le palasi, i le mea o loʻo faʻatupu ai lala. E le taliaina le ufiufiina o lenei vaega o le tuber ma le lalolagi. Seʻi vagana ua tupu le au, faʻapipiʻi le pito i luga o totoe i luga o le eleele ma se fuga fou, mulimuli ane faʻalaugatasia luga.

O loʻo iai nisi faʻamatalaga vitio ile autu "Faʻafefea ona toto le gloxinia?":

Moli ma le nofoaga

Gloxinia rosea o se aganuu e fiafia i le malamalama. Mo lona atoa atinae, o se susulu malamalama susulu e manaʻomia. Afai e te teuina i le la tuusao la, ona faʻapea lea o ni lanu samasama-enaena faia i luga o laulaʻau. Nei o susulu o le la.

Eleele manaʻoga

Eleele mo piniki gloxinia mafai ona faʻaaogaina saunia e ala i le faʻatauina o le substrate "Vaioleti" i le faleʻoloa. E mafai ona e saunia se paluga palu i le tuʻufaʻatasia o vaega ia i le 2: 1: 1 faʻatusatusa:

  • laufanua laufanua;
  • laueleele peat;
  • oneone vaitafe.

O le Gloxiniaina o loʻo manaʻomia tele le palapala, ma e mautinoa foʻi e manaʻomia ni alavai. Mo nei faʻamoemoe, faʻalauteleina le 'ele poʻo le foam e faʻaaogaina, oe mafai foi ona fufulu lelei le fuamoa ma faʻaaoga mo nei faʻamoemoe.

Tausiga

Vevela

O le fale fugalaʻau piniki gloxinia fiafia i se feololo o le vevela pulega i le taimi o gaioiga vaitaimi ma i le taimi malolo. O le sili ona lelei vevela o 15-17 tikeri. Teu le tubers i le taimi o le moe i le vevela o le 10-12 tikeri.

Faasusu

Tusitusiga! I le taimi o le ola tupu ma fuga, moisturize tele. Ae o le soʻona susu mo le laʻau e faʻatamaʻiaina. A faʻasusu, faʻaaoga vai mafanafana ma faʻamautu. E taua e le pa'ū luga o laulaʻau ma fugalaʻau.

I le faaiuga o Aukuso, pe a maeʻa fugalaʻau, faʻaititia le susu, ma i le faʻaiuga o Setema e lava lea e faʻasusu tasi i le 1.5 vaiaso. E manaʻomia e le laʻau le susū maualuga o le ea - 80-90%, ae o le a le taliaina le sausauina tuusao. Faʻamama le ea i le mamao o le 50-70 cm mai le fugalaʻau.

Laʻei pito i luga

Faʻaaila le fetilaisa mai ia Aperila ma maeʻa i le amataga o Aukuso. Faʻaoga ofu pito i luga i vaiaso uma. Faʻaaoga faʻalaʻau faʻapitoa mo fualaʻau toto. E tatau ona aofia ai vaega ia:

  • potasiuma;
  • posiporo;
  • nitrogen (i se aofaʻi laititi).

E mafai ona e faʻaopopoina mea masani, tuʻufaʻatasia ma faʻasusu. Mo se faʻataʻitaʻiga, mullein infusion faʻafefiloi ma le vai i le fua faʻatatau o le 1:10 o le a avea ma se ofu sili ona lelei i luga. Afai o le laʻau ua soʻona faʻatumuina i le nitrogen, o lenei o le a taitai atu ai i le fausiaina o mamana malosi lanumeamata laulaʻau ma laʻititi fugalaʻau mataga.

Vaitaimi faigata

A maeʻa fugalaʻau, e i ai le taimi e malolo ai le laʻau. O lona umi e 2 masina (mai ia Novema ia Ianuari). Mo se ulufale lelei o le fugalaʻau i lenei setete, e tatau ona faʻaititia le faʻasusu mai Oketopa ma tausisi i fautuaga nei:

  1. O le taimi lava e luga ai luga o le vaega o le aganuʻu faʻamago, aveʻese, toʻese ma le faʻaeteete tubers, tipi ese mamate pe pala aʻa.
  2. Fufulu maeʻa ia tubers i le vai malulu, mago ma teu i totonu o se atigipusa palasitika. Faatu i se nofoaga pogisa ma malu.
  3. A maeʻa masina e 3, ona faʻasolosolo mai ai lea o ni fualaʻau fou. E taua le aua neʻi misia lenei taimi, talu ai a latou aliaʻe, toe toto le tubers i totonu o ulo ma se substrate.

Malu o le ea

Faalogo! Ile vaitaimi ole fugalaʻau, e fiafia le piniki gloxinia ile maualuga ole susū.

E mafai ona maua lenei mea ile tuʻuina o le ulo i totonu o se koneteina ma le limulimu poʻo le faʻalauteleina o 'ele. Latou te manaʻomia e faʻasusu i taimi uma.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

Ona o le le usitaia o tulafono mo le vaʻaia o le laʻau, o faʻamaʻi ma faʻamaʻi nei e ono afaina ai:

  1. Paʻu enaena i laulaʻau - ole iʻuga lea ole faʻasusu ile vai malulu.
  2. Yellowness i luga o laulaʻau - o lenei o le matutu pe matua susu lava, fetalaisa overdosis.
  3. Fuga efuefu i lau ma fugalaʻau - O le faʻailoga lenei o le paʻu agamalu poʻo le pala efuefu. O le faʻafitauli e mafai ona foʻia e ala i le faʻasaʻoina o le faʻasusu, aveʻese vaega faʻaletonu o le laʻau, ma togafitia i se fungicide.
  4. I le leai o fuga oe manaʻomia le saunia o le laʻau ma lava moli, faʻaopopo mea aoga i le palapala, ia mautinoa o loʻo i ai sina nitrogen.
  5. Pale lanu elongated lau O le le lava o le malamalama.

O mea faʻalafua, o le piniki gloxinia e aʻafia i parasite nei:

  • apogaleveleve mite;
  • whitefly;
  • talita;
  • mealybug.

Fanafanau foliga

O le toe gaosia o le piniki gloxinia e tupu mai i lau laau ooti, ​​paipa ma fatu.

Laau tipi

O le faʻatupuina o auala e faʻapea:

  1. Tipi ese se laʻau laʻititi ma se fasi tipi mai se fugalaʻau laʻau. O lona umi o le a 1 cm.
  2. Root le tipi i totonu o se paluga o le mama mama oneone ma peat (4: 0.5).
  3. Ufiufi le au i se fagu, ausia le vevela pulega o le 22-24 tikeri.
  4. A maeʻa le 18-20 aso, e faʻasolosolo laulaʻau nodules ile tumutumu ole petiole.
  5. Toto fualaʻauʻa aʻa i tamaʻi koneteina (5-7 cm).

E le gata i lea, o se aoga vitio i luga o le autu "Toe gaosia o le gloxinia e ala i laulaʻau":

E ala ile vaevaeina ole tuber

E faʻapea le faiga:

  1. Faʻaaoga na o tubers soona.
  2. Tipi le tuber i ni fasi vaega e faaaoga ai se naifi maai. Fai lenei mea ina ia i ai 1-2 togavao i vaega taʻitasi.
  3. Lulu ia 'upega tafaʻilagi ma le nutimomoia o le karaponi. Toto le totoina o mea i ni pusa eseese i totonu o se susu susu.
  4. Aua le faʻasusu le eleele mo le 2-3 aso muamua talu ona toto.

Fatu

Lenei faʻataʻitaʻiga gaioiga e faʻatinoina e tusa ma le fuafuaga lenei:

  1. Ia Novema-Fepuari, lulu le totoina o mea i lalo, lautele pusa. Faʻatumu i latou i le substrate aofia ai o vaega nei: lau laulaʻau, peat eleele, oneone - 1: 1: 1.
  2. Lūlū fatu e le mafiafia, aua le faʻalolotoina loloto i le eleele, ae lūlū mama.
  3. Tuu le koneteina ma fualaʻau i se nofoaga susulu. O le vevela pulega o le a 24-26 tikeri.
  4. Faʻapipiʻi le eleele i taimi uma ma faʻasologa i le vai mafanafana. O laʻau muamua e tatau ona faʻamoemoe mo le 12-14 aso.
  5. O le taimi lava e 2 lau ai ona fausiaina, toto laʻau ma le mamao o le 2 cm mai le tasi ma le isi.
  6. A oso mai laulaau 3, faʻatele le va i le va o le laʻau i le 5-7 cm.
  7. O le taimi lava e paʻi ai le laʻau talavou i laʻau ma laulaʻau, ona totō lea i totonu o ulo 10-12 cm le tele.

Pink Gloxinia o se sili matagofie matagofie tausi fale. O le faiga o le totoina e faigofie ma e le tele taumafaiga. E faʻatagaina lenei mea e oʻo lava i tagata amata e leʻo iai se poto masani ile faʻatoʻaga e faʻafofoa ai le Gloxinia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E matagofie le lagi (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com