Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le uluaʻi metotia o le totoina o se oketi i totonu o se ipu vai poʻo se ulo ma isi totoina i le fale

Pin
Send
Share
Send

E faigata ona faʻateʻia i latou e fiafia tele i le orchid, ona e sili atu ma le tasi le matagofie ua tupu i luga o latou faʻamalama. E tutusa uma, e tasi le tuutuuga o le a faʻafiafiaina ai i latou.

Lenei o le orchid totoina i totonu o se ipu vai tioata. O sea orchid e le masani ai, muamua ma matagofie.

Faʻamata e mafai ona toto se orchid i totonu o se ipu tioata ma saili e uiga i le tele o isi mea atili. E manaia foi le maimoaina o se vitio aoga i lenei mataupu.

Faʻafefea ona tupu se laau i tioata?

E masani lava, o laʻau i lenei pepa e totoina i atunuʻu o Asia, lea ua maeʻa faʻatau atu i lenei pepa. E taua le malamalama o le ipu vaiti vaiti lea e faʻatau atu ai e le mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi, talu ai o le laʻau i lenei fomu o le a le tumau umi. O le ipu tioata e masani ona iai i totonu e leʻo iai se matua matua, ae o ni fatu.

MANATUNATUGA: O le sili ona taatele mo lenei ituaiga o tausia o le Wanda orchid. Phalaenopsis mafai foi ona tupu.

Ae o le a matou talanoa faʻapitoa e uiga i le Wanda orchid.

Faʻamatalaga fugalaʻau

E malosi le aʻa o le Vanda orchid... O le aʻa mafai ona oʻo atu i le 2 mita le umi. O aʻa e mafiafia, efuefu-lanumeamata ma ufiufi i se mafiafia vaega o velamen. O le au o lenei fugalaau i le fale e oo atu i le 1 mita le umi, ma i le natura e oʻo atu i le 3 mita.

O lau o le fugalaʻau e lapoʻa ma e le vavalalata vavalalata ma lua-laina. Latou e paʻu ma paʻepaʻe ma lanumeamata lanumeamata. O fugalaʻau o le laʻau mafai ona i ai se lanu:

  • kiona-paʻepaʻe;
  • kulimi;
  • tipolo samasama;
  • Lanu moli;
  • cherry mumu;
  • moli piniki;
  • mauoa mumu;
  • Vaioleti;
  • lanumoana lanu viole.

Malosiaga manaʻomia

Ae e te leʻi totoina se laʻau, e tatau ona e filifilia le pusa sao e te "tuʻu ai" le fugalaʻau. Lenei o se tasi o sili ona taua taualumaga, talu mai ona o le le talafeagai filifilia tulaga, e ono mate le laʻau.

O le fomu

O le sili ona talafeagai o le tasi ma lona lauitiiti vaʻaia ma, i se isi itu, lautele i le pito i lalo. Latou te pei o se tioata io latou foliga.

Maualuga ogāumu koneteina e le tatau ona faʻaaogaina, e ui lava i lo latou matagofie.... I totonu o ia koneteina, o lau e masani ona piʻo ma malepe, lea e mafai ona mate ai le orchid. Aua neʻi galo e naʻo aʻa o laʻau o loʻo i totonu o le koneteina, o laʻau o loʻo tu i luga.

Meafaitino

Pusa tioata maua ai aʻa ma le tele o malamalama. Ae ui i lea, o le latou sili aoga o latou teuteuina meatotino. Peitai, o le faʻaaogaina o ia koneteina manaʻomia tele tele le poto masani i le tausiga o orchids. E mafua uma ona o le mea moni e matua leai lava ni alavai i totonu o le ipu tioata. O le mea lea, e faigofie lava ona maua se sili atu o susu mo aʻa, lea latou te matua le fiafia i ai. E mafua ai lo latou pala ma le oti o le fugalaʻau.

Taua: Faʻapea foi, i totonu o sea koneteina, o le laʻau o le a le lava le mauaina o le ea, ma mai lenei, algae o le a aliali mai luga o ona puipui.

Afai e te filifili e faʻaaoga se ipu tioata, ona tatau lea ona e vaʻaia le tele o alavai ma le mea saʻo o loʻo filifilia. Ma e faigofie atu ona tuʻu se fagu palasitika ma se laʻau i totonu o se ipu tioata e te filifilia..

Tulaga lelei:

  • Teuteuga.
  • Tele filifiliga i faleʻoloa.
  • Sili atu tetee nai lo palasitika.
  • E sili atu ona talafeagai e toe faʻavasega.
  • E maua e le laʻau le tele o le ea.

Ae i ai foi le le lelei o le totoina o se orchid i totonu o se ipu tioata.:

  • E mafai le soʻona susu.
  • Laititi aofaʻi o le ea mo le fugalaʻau.
  • E le mafai ona faia ni pu faʻaopopo.
  • E faigata ona filifili le sao foliga ina ia aua neʻi afaina le fugalaʻau.

Mamanu

  1. Vase matagofie.
  2. Flasks.
  3. Fagu (faitau pe o le fea fagu e filifili - manino pe leai).
  4. Cache-ulo.
  5. Tioata (mo tamaʻi orchids).
  6. Mug tioata

Manaʻoga faʻapitoa

Afai e te manaʻo e toto lau fugalaʻau i totonu o se ipu vai, ona tatau lea ona e:

  1. Filifili se laʻau maloloina.
  2. Vaʻai lelei alavai lelei i totonu o le ulo.
  3. Piki i luga se lelei substrate.
  4. Faʻatonutonu faʻatonutonu le faʻasusu.

O se ipu vai tioata e mamao mai le filifiliga sili ona lelei mo le totoina o oketi. Latou i ai o se vaapiʻiti cylindrical foliga ona o lenei, o laulaʻau o le tuputupu ae fugalaʻau loloʻu ma malepe. Ma mate le fugalaau. Tutusa i totonu o se fagu umi, e le sologa lelei le susu ma o le a le tafe le aofaʻi o le ea, ma o se auala tuʻusaʻo lea i faʻamaʻi namu ma le pala pala. O le mea lea, e le tatau ona filifilia ni tioata tioata mo lau fagafao.

Fesoasoani: Ae mo ipu, o le filifiliga pito sili ona lelei o se ipu tioata foliga, lautele i le pito i lalo ma lauitiiti i le pito i luga. A totoina i totonu o se tuʻugamau, ia mautinoa ia manatua o loʻo i ai aʻa i totonu o le fagu, ma o le laʻau lava ia o loʻo i fafo.

Tulaueleele

  1. Faʻamamaina se ipu tioata (sasaʻa i luga le vai pupuna) pe faʻamama (pei o apa).
  2. Liligi se mafiafia o le lautele o le omea faʻalauteleina i lalo o le koneteina (oe mafai ona faʻaaoga se isi alavai). Faʻamama muamua.
  3. Matou te faataatiaina se vaega o le sphagnum lumi (oe mafai ona faia e aunoa ma lenei tulaga).
  4. Matou te faʻatumuina le toega o le avanoa i se substrate (faʻatau pe saunia naʻo matou).
  5. Liligi mea i totonu o le koneteina ma le mafanafana, vai lelei mo le 30 minute e fafagaina ai.
  6. Alu atoa le vai ma toto se fugalaʻau i totonu o le paʻu. E faʻasusu le limu i le vai, oomi ma tufatufaina i se fasi manifinifi luga o le paʻu, ae tuʻu avanoa avanoa ile faʻamau o aʻa.

Matamata i se vitio e uiga i le totoina o le orchid i se tioata totō:

Tausiga vaʻaiga

O se fugalaʻau i ia tulaga e manaʻomia le vaʻaia lelei.:

  1. Usitaʻi i tulafono faʻainu. Faʻalu le aʻa i le vai mafanafana mo le 20-30 minute. Puipui laulaʻau ma aʻa o le aa mai le umi ona faʻafesoʻotaʻi ma le vai. E tatau ona mago le substrate ile 2 aso. O le pito sili ona lelei faʻasusu o le faʻasusu. I le taumalulu, vai faʻatasi ile aso.
  2. Fafaga ile tulaga ole ola olaola. Faʻaopopo i luga ofu i le vai mo faʻasusu. Sili atu e faʻaoga ai fetilaisa o minerale.
  3. Taua i le taimi tatau faʻasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faafitauli ono ma faigata

  1. Maʻa pala ona o le faʻasusu sese.
  2. O le aliali mai o iniseti i totonu o se koneteina ma se fugalaʻau.
  3. Fuga lanumeamata i luga o puipui o le koneteina.

O fea e mafai ona e faʻatau ai?

E mafai ona faʻatauina ipu tioata mo orchids i soʻo se faleoloa faʻapitoa.... O le tagata faʻatau atu o le a fesoasoani ia te oe filifilia le sili filifiliga. E mafai foi ona e okaina koneteina e ala ile Initaneti. O le tau i luga o le Initaneti e mai 190 rubles, ma i faleoloa - mai 140 rubles.

Afai e te manaʻo ia i ai se teuteuga le masani ai i lou fale, ia mautinoa filifilia se orchid i totonu o se ipu tioata. O le mea taua o le faʻamasani ia oe lava i uma manaʻoga o le laʻau ona e manuia ai lea.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: КАСЕ БО ДАСТАШ ХУДША ХАРОМ МЕКУНА 20 ЗАРАРИ КАЛОН ТЕЗ ТАР БИНЕН КИ (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com