Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O Bruges o se taulaga iloga i Peleseuma

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga o Bruges (Peleseuma) o le UNESCO World Heritage Site ma e saʻo ona auai i taulaga sili ona matagofie ma matagofie i Europa. E faigata ona tuʻufaʻatasi ni mea faʻatosina i lenei taulaga, aua e mafai ona taʻua o se mea faʻaosofia faifai pea. O aso uma, ma le faʻamoemoe e vaʻai i nofoaga sili ona manaia i Bruges, tusa ma le 10,000 tagata tafafao maimoa mai Peleseuma ma isi atunuʻu e omai ii - o se matua tele lava lea, pe a manatu o le faitau aofaʻi o tagata e naʻo le 45,000 tagata.

Le mea e mafai ona e vaʻai i Bruges i le aso e tasi

Talu ai o le sili ona taua vaaiga faʻasolopito ma aganuu a Bruges o loʻo tu latalata i le tasi ma le isi, afai e le lava le taimi e suʻesuʻe ai i latou, oe mafai ona vaeluaina na o le tasi le aso. O le a sili atu ona talafeagai pe a fai e te tusia le ala sili ona lelei o femalagaaiga muamua - o se faʻafanua o Bruges ma vaʻai i Lusia e mafai ona fesoasoani i lenei.

I le auala, mo le 17-20 € (o le aofaʻiga faʻalagolago pe o le faletalimalo ofa se paʻu - oe manaʻomia le fesili mo ia i luga o le siakiina i totonu), oe mafai ona faʻatau se Bruges Museum Card. O lenei pepa e aoga mo le tolu aso ma galue mo le tele o le Bruges tosina o le a talanoaina mulimuli ane.

Maketi Lotoa (Grote Markt)

Mo le tusa ma le fitu selau tausaga, o le Grote Markt i Bruges na avea ma totonugalemu o le taulaga ma lona autu sikuea. E oʻo mai i le taimi nei, o fale maketi o loʻo tutu mai iinei ma faʻatosina mai tagata faʻatau, faʻafetai na maua ai lona igoa "Market Square". Nofoaga matagofie o fale o loʻo tu faataamilo ile sikuea ma fale felanulanuaʻi, tele faleoloa e manatua ai meaʻai, faleʻaiga, faleʻaiga - o nei mea uma e faʻatosina mai ai turisi e omai iinei e le gata mai Peleseuma uma, ae faʻapea foi mai itu uma ole lalolagi.

I le tausaga atoa, ao ma le po, o le sikuea ei ai lona lava susulu ma le manaia olaga. Lenei e mafai ona okaina se ata mai se o lo o se solo ata, faʻalogo i le taʻaloga o auala auala musika, matamata i le faʻatinoina o siva faʻalapotopotoga mai le salafa o le lalolagi.

Ae le i oo i le Kerisimasi, ua faʻatuina se avanoa i luga o faaseʻe i fafo i Grote Markt - e mafai e tagata uma ona asiasi iai e aunoa ma se tau, e tatau lava ona e alu ma ave ou faʻaseʻe.

E amata mai iinei, mai le Market Square, e taʻutaʻua i tala atu o Peleseuma, o le tele o faʻasalaga e amataina, ma o taimi na e ofo ai tagata taʻitaʻi e vaʻai i nofoaga taʻutaʻua a Bruges i le aso e tasi.

Belfort Tower (Belfry) ma le logo olo

O le mea muamua e tosina mai i ai tagata tafafao maimoa mai o loʻo i luga o le Grote Markt o le Belfort Tower, lea e avea o se faʻasolopito ma se fausaga o le taulaga o Bruges.

O lenei fale, oʻo atu i le maualuga o le 83 mita, o loʻo iai se fofo matagofie i lona fausaga: lona pito i lalo i le koluse, o le sikuea, aʻo le pito i luga o le polygon.

I totonu o le 'olo o loʻo i ai se ala faʻataʻamilomilo sitepu o 366 sitepu e alu aʻe i luga o se tamaʻi potu vaʻaia ma se potu faʻapitoa ma se logo. E tele se taimi e alu ai e asi le nofoaga e vaʻai ai: muamua, o le alu aʻe ma lalo i lalo o se sitepu vaapiapi e le mafai ona vave; lona lua, o le turnstiles galue e tusa ai ma le faʻavae: "Tasi le tagata asiasi na totoe - tasi sau i totonu".

Ae i leisi itu, o turisi na e ui aʻe i le potu vaʻai o le olo e mafai ona vaʻai ia Bruges ma ona siʻosiʻomaga mai le vaai a le manulele. O le vaʻai e matala e matuaʻi ofoofogia lava, peitaʻi, e manaʻomia le filifilia o le aso saʻo mo lenei mea - leai ni ao, susulu!

I le auala, o le auala sili e aʻea ai i luga o le fogafale i luga i le 15 minute ao le i oʻo i soʻo se itula o le aso - o lona uiga e le gata ona e lagonaina le tatagi o le logo, ae vaʻai foʻi pe faʻafefea ona aoga mea fai musika, ma faʻafefea ona tuʻituʻi e samala ia logo. E 47 logo i totonu o le logo o Belfort, o Maria le sili ona lapoʻa ma sili ona tuai, na lafo i le mamao o le seneturi lona 17.

Asiasi i le 'olo Belfort ma oe mafai ona vaʻai i Bruges mai lona maualuga i soʻo se aso mai le 9:30 i le 17:00, pe a totogi sao 10 €.

Fale Taulaga (Stadhuis)

Mai le olo o Belfort o loʻo i ai se auala vaiti, pasi ane ma e mafai ona e alu i le sikuea lona lua o le taulaga - Burg Square. I le tulaga o lona matagofie ma le auai o turisi, e leai se auala maualalo i le Maketi, ma e i ai se mea e vaʻaia i Bruges i le aso e tasi.

I luga o le Lotoa o Burg, o le fausiaina o le Aai o le Aai e foliga sili ona lalelei, lea e tu ai le Fono a le Aai o Bruges. O lenei fale, na fausia i le seneturi lona 15, o se faʻataʻitaʻiga lelei a le Flemish Gothic: o faʻamalama malamalama, o faʻamalama e matala i luga o le fale, o mea matagofie i luga o le taualuga, o mea teuteu matagofie ma teuteuga. O le taulaga faʻafiafiaga foliga matagofie tele e mafai ona teuteuina e le gata i se tamaʻi taulaga, ae faʻapea foi le laumua o Peleseuma.

I le 1895-1895, i le taimi o le toefuataiga, o Small ma Large Halls o le malo na tuʻufaʻatasia i le Gothic Hall - o loʻo i ai nei fonotaga a le fono a le taulaga, ua faʻaipoipoina faʻaipoipoga. O le taulaga fale e avanoa mo turisi.

O lenei fale o loʻo i ai foʻi le Fale Mataaga i Bruges City.

Basilica o le Toto Paia

I luga o le Burg Square o loʻo iai le fale faʻalelotu e le gata i Bruges, ae o Peleseuma atoa - o le Ekalesia lea o le Toto Paʻia o Keriso. Na maua e le ekalesia lenei igoa ona o le mea moni o loʻo iai i totonu ni mea taua mo tagata kerisiano: o se fasi ie na soloiese ai e Iosefa le Arimataia le toto mai le tino o Iesu.

O le fausaga ata o le fale e sili ona manaia: o le falelotu pito i lalo ei ai se faʻamau ma le mamafa Romanesque sitaili, ma o le pito i luga e faia i se airy Gothic sitaili.

Ae e te leʻi asiasi atu i lenei nofoaga, e fautuaina e saili muamua faʻamatalaga e uiga i le mea ma le mea o loʻo i totonu o le fale. I lenei tulaga, o le a sili atu ona faigofie e faatautaia ma o le a mafai ona e vaʻaia le tele o auiliiliga manaia.

O aso uma lava, i le itula tonu e 11:30 i le taeao, e ave ai e le au ositaulaga le fasi pepa solo o loʻo iai le toto o Iesu, ma tuʻu i totonu o le pusa tioata matagofie. Soo se tasi e mafai ona sau i luga ma paʻi atu ia te ia, tatalo, pe na o le matamata.

O le ulufale i le basilica e leai se totogi, ae o le puʻeina o ata i totonu.

Taimi e asiasi ai: Aso Sa ma Aso Toonai mai le 10:00 i le 12:00 ma mai le 14:00 i le 17:00.

De Halve Maan Brewery Museum

E i ai ni mataʻaga tulaga ese ma vaʻaiga a Bruges, lea o le a le gata o le a manaia, ae faʻapea foi le suamalie! Mo se faʻataʻitaʻiga, le falepisinia De Halve Maan. Mo le tele o seneturi, talu mai le 1564, sa masani ona i ai i le ogatotonu ogatotonu o le taulaga i le Walplein Square, 26. I totonu o loʻo iai ni faleʻaiga faleʻaiga, o se lotoa i totonu e iai laulau, faʻapea foi ma se fale mataaga pia ma se maataʻalo vaʻaia luga o le taualuga.

E 45 minute le umi o le tafaoga ma o le Igilisi, Farani poo le Dutch. O le ulufale ulufale tau e tusa ma le 10 €, ma o lenei tau e aofia ai le taumafaina o le pia - i le auala, pia i Peleseuma e uiga ese, ae sili ona suamalie.

Faigamalaga i De Halve Maan e faia e tusa ai ma le faʻasologa lenei:

  • ia Aperila - Oketopa mai le Aso Gafua i le Aso Faraile ma le Aso Sa itula uma mai le 11:00 i le 16:00, i le Aso Toʻonaʻi mai le 11:00 i le 17:00;
  • ia Novema - Mati mai le Aso Gafua e oʻo i le Aso Faraile i le 11:00 ma le 15:00, i le Aso Toʻonaʻi ma le Aso Sa itula uma mai le 11:00 i le 16:00;
  • o le fale mataaga ua tapunia i aso nei: Tesema 24 ma le 25, faʻapea foi Ianuari 1.

Bourgogne des Flandres Brewing Company

I Bruges, Peleseuma, o vaaiga e fesoʻotaʻi ma le faʻainu e leʻo se mea tuʻusaʻo na tupu. I totonu o le taulaga tutotonu, i Kartuizerinnenstraat 6, o loʻo iai le isi fale faʻatinoina - Bourgogne des Flandres.

Lenei e faʻatagaina tagata e matamata i le faʻasologa o gaioiga, o se mataʻina fesoʻotaʻiga faʻataʻitaʻi faia. E i ai leo taiala i gagana eseese, aemaise i Rusia.

I le auala i fafo o loʻo i ai se lelei pa, lea a maeʻa le maimoaga, tagata matutua ofo atu i ai se ipu pia (aofia i le tiketi tau).

Ile iʻuga ole maimoaga, e mafai e tagata uma ona maua se faʻamanatuga muamua e manatua ai Peleseuma ma lana pia manaia. Ina ia faia lenei, oe tatau ona vaʻai solo lau tiketi ma ave se ata. A maeʻa le totogiina i le aofaiga o le € 10 ona faia i le siakiina, o le ata o le a lolomiina o se igoa ma faʻapipiʻi luga o le 0.75 Burgun fagu. O le faʻamanatuga mai Peleseuma e matagofie!

Tiketi a tagata matutua o le a tau 10 €, mo tamaititi – 7 €.

Mo turisi asiasi pia ua tatala le kamupani aso uma o le vaiaso, seʻi vagana le Aso Gafua, mai le 10:00 i le 18:00.

Vaituloto o Minnewater

Lake Minneother o se ofoofogia aulelei ma ofoofogia nofoaga fiafia i Minnewaterpark. O i latou uma e omai i inei e savali, e vave ona faʻafeiloaʻi e le kiona sinasina-ni manulele - e toʻa 40 le aofaʻi o manulele o loʻo nonofo iinei. O tagata o Bruges e manatu o swans o se faʻailoga o lo latou taulaga; tele tala faʻasolopito i le lotoifale ma tu ma aga e fesoʻotaʻi ma nei sui o manulele.

E sili le asiasi i le paka ma le vaituloto i le taeao po, peʻa leai se tele o turisi. I lenei taimi, iinei oe mafai ona puʻeina se ata ma se faʻamatalaga i le manatuaina o Bruges ma vaʻaiga - o ata e sili ona matagofie, pei o postcard.

Amataga

E le mamao mai le ogatotonu o le taulaga (mai le Market Square e mafai ona e taunuʻu ai i taavale solofanua, pe mafai ona e savali i luga o vae) o loʻo iai se nofoaga filemu ma le mafanafana - Beguinage, o se tamaliʻi fale-sulufaʻi aisi.

Ina ia e alu i le Beguinage eria, oe tatau ona sopoia se tamai auala laupapa. I tua atu o le fale, o loʻo i ai le tamaʻi falelotu i le itu i matu ma le tasi i le itu i saute, ma i le va o falelotu o loʻo i ai auala filemu ma tamaʻi fale papaʻe teuteuina i taualuga mumu. O loʻo iai foʻi le paka faʻalelei ma laʻau tuai. O le nofoaga atoa e siʻosiʻomia e alavai, i totonu o le vai e feʻaʻei pea ma pato.

I le taimi nei, o fale uma o le Beguinage na tuʻuina atu i le faʻataʻitaʻiga o le fale failele o le Poloaiga a St. Penetito.

Ua tapunia le teritori mo turisi i le 18:30.

O le a se isi mea e te vaʻaia ai i Bruges i le aso e tasi, pe a lava le taimi

Ioe, ua e taunuʻu atu i Bruges, e te manaʻo e vaʻai i le tele o vaʻaiga a lenei taulaga anamua pe a mafai. Ma afai i le tasi aso na mafai ona e vaʻaia mea uma fautuaina luga, ma i le taimi e tasi o loʻo iai pea le taimi o totoe, i Bruges e masani lava o fea e alu i ai ma mea e vaʻai.

Ma, o le a seisi mea e vaʻai ai i Bruges, pe a lava le taimi? E ui lava, masalo e talafeagai le nofo ii mo se isi aso pe lua?

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Falemataaga o Groeninge (Groeningemuseum)

I luga o Dijver 12, latalata i le lauiloa Bridge o Bonifacius i Bruges, o loʻo iai le Gröninge Museum, na faʻavae i le 1930. Tagata tafafao maimoa, mo latou "vali" e le na o se upu, tatau ona mautinoa o atu iina ma vaʻai i le ata na tuʻuina mai. O le fale mataaga e tele faʻataʻitaʻiga o ata vali Flemish na amata mai i le XIV seneturi, ae maise lava i le XV-XVII seneturi. O loʻo iai foʻi galuega a le tusi ata a Belgian mai le 18th-20 seneturi.

Falemataaga galue Galu i aso uma o le vaiaso, seʻi vagana ai Aso Gafua, mai le 9:30 am i le 5:00 pm Tau tiketi 8 €.

Ekalesia a le tatou Tamaitai (Onze-Lieve-Vrouwekerk)

E i ai vaʻaiga i le taulaga o Bruges e faʻalauiloa ai e le gata i Peleseuma, ae i le lalolagi atoa. O loʻo matou talanoa e uiga i le Ekalesia a le tatou Tamaʻitaʻi, o loʻo tu i luga o le Mariastraat.

I le tusiata fale o lenei fale, o foliga o le Gothic ma le Romanesque sitaili e fefiloi lelei. O le logo logo, e malolo faʻasaga i le lagi ma lona tumutumu, e faʻafiafiaina ai le fale - e le o se mea e ofo ai i le maualuga o le 122 mita.

Ae o le taʻutaʻua Church of Our Lady na faia e le faʻatagata a Michelangelo "Virgin Mary and Child" o loʻo tu i lona teritori. Naʻo le pau lava lenei o le faʻatagata o Michelangelo, aveʻesea mai Italia i le taimi o le soifuaga o le Matai. O le faʻatagata o loʻo tu mamao atu, e le gata i lea, e ufiufi i tioata, ma e sili atu ona talafeagai le tilotilo iai mai le itu.

O le ulufale i le Ekalesia a le tatou Tamaʻitaʻi i Bruges e leai se tau. Ui i lea, o le latalata atu i le fatafaitaulaga, faamemelo i le matagofie totonu teuteuga, faʻapea foi ma le vaʻaia o le lauiloa foafoaina o Michelangelo, uma turisi sili atu 11 tausaga le matutua manaʻomia e faʻatau ai se pasese mo le 4 €.

Alu i totonu o le falesa Le Tina a le Atua ma oe mafai ona vaʻai i le faʻatagata o le Taupou Maria mai le 9:30 i le 17:00.

Falemai o St.John (Sint-Janshospitaal)

St. John's Hospital o loʻo tu i tafatafa o le falesa o le tatou Lady, i Mariastraat, 38. O lenei falemaʻi ua manatu o le sili ona leva i Europa atoa: na tatalaina i le 12th seneturi, ma na galue seia oo i le ogatotonu o le 20 seneturi. Ua iai nei se fale mataaga, ma e tele potu faʻapitoa.

I luga o le fola o le eleele, o loʻo i ai se faʻaaliga o loʻo faʻamatalaina e uiga i le faʻamalologa o le 17th seneturi. Lenei e mafai ona e vaʻai i le falemaʻi muamua, asiasi i nofoaga o se fale talavai tuai ma ata o ona ana e tautau i luga o puipui. O le fale mataaga o loʻo i ai se faʻaputuga o mea faʻaaoga mo se fale talavai ma se falemaʻi o lena taimi, ma o le tele o nei vailaʻau mea totino totoina moni mataʻutia i aso nei tagata. Ae ui i lea, o lenei vaega o le fale mataaga e fitoitonu i nofoaga o sili fiafia mo i latou e fiafia i le Vaitau Tutotonu.

O le foloa lava e tasi fale ono o le sili ona iloga galuega a le lauiloa Belgian atisi Jan Memling, na nofo i Bruges.

I luga o le fogafale lona lua, o se faʻaaliga e faʻaigoaina o le "Bruegel's Witches" e faia i lea taimi ma lea taimi, lea e faʻamatalaina ai le suiga o le ata o le fafine faʻataulaitu i taimi o ata i Sisifo o Europa. Lenei, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faia ni ata puʻe e 3-d i ofu faʻataulaitu, ma e i ai foi tamaiti lapopoa - o le ai ai se mea e vaʻai i Bruges ma tamaiti!

Falemataaga i le falemaʻi muamua o St.John tatala i tagata asiasi Aso Lua i le Aso Sa, 9:30 am i le 5:00 pm

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Koningin Astridpark

Savalivali faataamilo i Bruges, vaʻai i ona ituaiga uma vaʻaiga, e le tatau ona galo i se tasi o loʻo i ai ni paka mafanafana matagofie iinei. I Koningin Astridpark, o le a manaia le malolo i luga o nofoa mananaia, faamemelo i laau maualuluga maualuluga, maitauina pato ma manulele i soo se mea, ma tilotilo i le vaituloto ma atavane. Ma faʻapea foi - ia toe manatua le ata lauiloa "Lying Down in Bruges", o ni ata na puʻeina i lenei taulaga paka.

Windmills

O loʻo i le itu i sasaʻe o Bruges, i Kruisvest, o se nofoaga matagofie e mafai ai ona toeititi oʻo i se taulaga maotua e malolo ai mai laufanua o le taulaga anamua. O le vaitafe, le leai o ni taʻavale ma motu o tagata, o se laufanua o loʻo i ai ni falegaosi, o se maupuʻu masani e mafai ai ona e faʻatauaina ia Bruges lava mai le mea mamao. I totonu o le fa falegaosi o loʻo tutu ii, e lua o loʻo faʻagaioia, ma le tasi e mafai ona vaʻaia mai totonu.

Ma e leai se manaʻoga o le fefe o le mamao e oʻo atu i falegaosi! E tatau ona e alu mai le taulaga i le itu i matu sasaʻe, ma o le auala e naʻo le 15-20 minute. I le auala mai Bruges, vaʻaiga o le a maua moni i laʻasaga uma: fale anamua, falesa. E tatau ona e faʻaeteete, aua neʻi misia se auiliiliga se tasi ma faitau faʻailoga i luga o fale tuai. Ma i le auala i falegaosi, o loʻo i ai le tele pia pia e le o faʻailoa mai luga o turisi faʻafanua o le taulaga - e naʻo tagata o le lotoifale latou te asia.

Faʻailoga Bruges i luga o le faʻafanua i Lusia.

Le ata vitio sili ona lelei mai Bruges e oʻo mai i le taimi nei - e tatau ona matamata!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: farewell Sione Fekau Havea, ofa lahi atu! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com