Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Chiang Mai - o le a le mea e tosina i ai turisi i le itu i matu o Thailand

Pin
Send
Share
Send

Chang Mai, Chiang Mai poʻo Chiang Mai (Thailand) o se taulaga i le itu i matu sisifo o le atunuʻu, toeititi 700 km mai Bangkok. Faʻatasi ai ma taulaga tetele i Taialani, o Chiang Mai o loʻo tulaga 5 ma le faitau aofaʻi o tagata e tusa ma le 170,000.

E i ai le tele o faʻamatalaga luga o le Initaneti o Chiang Mai ua matua atiaʻe ma lelei mo ola. O le mea moni, ua taʻua o le aganuu laʻasaga o Thailand; eseese faʻaaliga, tausamiga, konaseti ma tauvaga e masani ona faia iinei. Ae, Chiang Mai, o se taulaga masani Thai taulaga, lea e leai ai se sami ma sami sami, e leai ni faleoloa faleoloa ma le tele o nofoaga faʻatau.

Ma o le tele o turisi faʻapea mai foi o Chiang Mai ua tele suiga i le sefulu tausaga talu ai. O le tele o le faitau aofaʻi o tagata Saina, o loʻo iai tusitusiga i le gagana Saina ile taulaga atoa, ma ole toʻatele e leʻo faʻaluaina ile gagana Thai male Igilisi.

Aisea la e toʻatele ai turisi e asiasi i Thailand e o i Chiang Mai ma nonofo ai foʻi mo se taimi umi? O se 'aʻai ei ai lona malae vaʻalele ma o se amataga talafeagai mo le malaga atu i mataʻaga o le itumalo o Chiang Mai.

Malumalu - o mea taua ia a Chiang Mai

E tele malumalu i Chiang Mai, ma toeititi o latou uma o loʻo faʻatasia i le Old City square. Ina ia asiasi, e tatau ona e filifilia ni mataʻaga sili ona manaia ma tutasi o Chiang Mai - o mea e sili ona vaʻaia e oe, ae leʻo se vaega o vaega tafafao. Aua o mea uma, o savali le saosaoa na faʻaalia uma ai le matagofie matagofie o nofoaga paia o Thailand.

A e asiasi i malumalu i le lotoifale, manatua: e le mafai ona e ulu atu i ai ma tauʻau tauau ma tulivae; seevae e tatau ona aveʻesea ae e leʻi ulufale

Wat chedi luang

O le malumalu sili ona mataina o le Old City ua taʻua o Wat Chedi Luang. Mai itu e fa o le lalolagi, o sitepu mamalu e taitai atu ai, puipuia e maʻa gata a dragon.

O le stupa autu na fausia i le seneturi lona 15, lona maualuga o le 90 m, ma le lautele i lona lautele lautele o 54 m. I le aluga o taimi, o le fale na faʻaleagaina vaega ma e leʻi toe faʻaleleia. Ae e oʻo mai lava i le taimi nei, o lenei pagoda o loʻo tumau pea le tele i Chiang Mai: e faʻatulai i luga le 60 m le maualuga, ma o le faʻavae e 44 mita le lautele.

O se faʻafiafiaga faʻapitoa o Wat Chedi Luang e 3 numera o monike - 2 o wax, ma le 1 o loʻo fai mai o le tino o le monike Acharn Mun Bhuridarto. I le silia ma le 40 tausaga talu ai, a o mafaufau loloto ai, na ia ulufale ai i se tulaga o le malamalama, ma o lona agaga na alu i se malaga i isi lalolagi, ma o lona tino o loʻo faʻatali mo ia e toe foʻi mai.

Latalata i lenei stupa i le amataga o le luasefulu seneturi, na fausia ai viharnas fou, lea na faʻatutuina ai faʻatagata tuai o Buddha.

I luga o le teritori o le Malumalu faʻafitauli o loʻo i ai le Kalapu talanoaga: faʻapitoa nofoaga faʻaauupegaina i lalo o le canopies e mafai ona e talanoa filemu ma monike e uiga i lotu ma le olaga.

  • Wat Chedi Luang i Chiang Mai tu i: 103 Auala Phra Pok Klao | Phra Singh.
  • O le tosina atu e matala mo asiasiga i aso uma mai le 6:00 i le 18:30
  • O le ulufale ulufale e 40 baht.

Wat pan tao

I luga o le auala lava e tasi, i tafatafa o Wat Chedi Luang, o loʻo iai le fale faʻalelotu e le masani ai mo Chiang Mai ma le fausaga a Thailand.

Viharn Wat Pan Tao (XIV senituri) na fausia i laupapa lauti na pouliuli ma ua alu le taimi, ma lona tolu-faʻalo taualuga malolo luga tele laupapa pou. I luga o le taualuga o loʻo i ai gata o gata, ma o le faitotoʻa e leoleoina e leona.

Wat Pan Tao o lona uiga o le Malumalu o le Afe Afe. O le igoa e faʻamatalaina faigofie: sa masani ona i ai ogaumu mo le faia o uʻamea faʻatagata o Buddha.

E saoloto le faitotoʻa.

Wat chiang tamaloa

E i ai le isi faʻafiafiaina faʻalelotu i le Aai Tuai - o le malumalu anamua o Wat Chiang Man.

O lenei maota tapuaʻi, e tusa ai ma turisi, o se nofoaga moni lava o le paoa. E le tatau ona e sau iinei e uiga i se mea masani mo se ata i Chiang Mai - o le malumalu o loʻo ola, e mafai ona e fesoʻotaʻi ma ia ma fesili mo se mea. E te manaʻo lava e nofo iinei, e ui e masani ona toʻatele tagata asiasi nai lo isi mea faʻatosina mai i Chiang Mai.

I le itu taumatau o le faitotoʻa o loʻo iai le viharn, o loʻo iai ma nofoaga paia e lua e taua tele mo Buddhists: o le Buddha-marble bas-relief ma le faʻatagata o le Crystal Buddha. O tagata Thais e faʻaeeina le mea mulimuli i le agavaʻa agavaʻa e aumaia latalata ai le vaitau o timuga.

I tua atu o le viharna o le uluaʻi pagoda, o loʻo faʻamau i tua o elefane.

  • O fea e maua ai: Ratchaphakhinai Auala, Chiang Mai, Thailand.
  • E mafai ona e asia lenei mea faʻatosina mai soʻo se aso mai le 6:00 i le 17:00
  • Ulufale fua

Wat phra singh

O le isi mea e vaʻai i Chiang Mai e fautuaina e tagata femalagaaʻi ua leva o le Malumalu o Wat Phra Singh. O lenei faʻailoga o loʻo tu i le pito o Phra Singh Street, e mafai ona fai atu o le auala e faʻasolosolo lava i se nofoaga tele o le malumalu. Le tuatusi: Singharat Road | Phra Sing Subdistrict, Chiang Mai, Thailand.

Tele faʻatagata Buddha anamua, faletusi 14th seneturi i totonu o le fale mumu ma auro ma faʻavae paʻepaʻe maualuga, ma 2 lapoʻa auro tetele, e pei na vaneina mai faʻamau auro tetele, o mataaga sili ia o Wat Phra Singh.

E mafai ona e alu i potu uma, e matala i aso uma mai le 6:00 i le 17:00. Ma e faʻatagaina ona savali faataamilo i le teritori i soo se taimi o le aso. E le gata i lea, o se savaliga i le afiafi o le a aumaia atili ai le tele o le faʻafiafiaina mai le mea oe vaʻaia: o auro o malumalu foliga foliga sili ona manaia i lalo o le malamalama o le po.

O le ulufale atu i le teritori o Wat Phra Singh e leai se totogi, ma ina ia ulufale i totonu o malumalu, e tatau ona e totogiina le 20 baht. E ui lava e mafai ona e taumafai e ulufale e le mai le faitotoʻa autu, ae mai le itu e ulufale ai - e masani ona leai seisi manaʻomia se totogi.

Wat Umong Suan Phuthatham

E 2 malumalu i Chang Mai e taʻua o Wat Umong. O le muamua, Wat Umong Maha Thera Chan, o loʻo tu i le Aai Tuai ma e le faapitoa faʻapitoa i soʻo se auala. O le lona lua, Wat Umong Suan Phuthatham, e matua le masani ai - o le auala faʻaofuofu.

O le faimalaga faataamilo i nofoaga lata ane i Chiang Mai, e tatau ona e vaaia lenei malumalu-monaseri. Na nofo o ia i se togavao latalata i Doi Suthep Mountain, pe tusa o le 1 km i saute o le Iunivesite o Chiang Mai. E le faigofie le alu ai iina i vae, ma e oʻo lava i se mea mamao, e mafai ona e totogiina se uila poʻo se uila, pe alu foʻi i se taxi.

O le teritori o Wat Umong Suan Phuthatham e tele - 13 eka o fanua i le togavao, ma o le vaega e nonofo ai monike o le "pa" ma lipine moli i totonu o laʻau.

O le malumalu lava ia e tele i lalo eleele, i le iʻuga o taʻitasi fale o loʻo iai le faʻailoga ma le faʻatagata o Buddha. Semi-pouliuli ma le filemu le nofotupu i le pule, lea e lafo i tatalo ma mafaufau loloto. Ma e ui lava e laʻititi tunnels - e mafai ona suʻesuʻeina i le 15 minute - i le pule e masani ona e manaʻo e nofo ai ma nofo mo sina taimi.

E mafai ona e alu i totonu o tunnels ma alu ese mai le itu faʻafeagai ma le faitotoʻa. O le mea lea, aveʻese ou seevae i le faitotoʻa, e sili le ave o ou seevae ma oe ina ia e le toe foʻi ai.

I le faitotoʻa o tunnels o loʻo i ai se ituaiga o "fanuatanu" o loʻo tu ai faʻatagata tuai o Buddha o loʻo malepelepe, ma lemu lemu ma magoto ifo i le eleele.

O se lapoʻa chedi, ufiufi i se fasi ie moli, oso aʻe luga o tunnels. O se fasitepu matagofie ma puipui i foliga o lua futuristic kites taitai atu ia te ia.

O loʻo i ai le nofoaga e mafaufau loloto ai i le teritori o Wat Umong. E manaʻomia - e masani ona solomuli (i le Igilisi), o loʻo auai ai le tele o papalagi.

E i ai foi se matagofie vaituloto ma se motu i le ogatotonu. E mafai ona e oʻo atu iina e ala i se auala laupapa faʻapitoa, e faigofie tele ona fafagaina pato, iʻa, laumei. Oe mafai faʻatau meaai iinei, o le ato tau 10 baht.

  • O le tosina atu e matala mo asiasiga i aso uma mai le 6:00 i le 18:00.
  • E saoloto le faitotoʻa.

Wat phratat doi kam

E le iloa lelei e tagata tafafao maimoa Wat Phrathat Doi Kham, ae o tagata nonofo i Chiang Mai e sili ona latou faʻaaloalo i lenei nofoaga paia.

Wat Phratat Doi Kham e tu i le 10 km sautesisifo o le ogatotonu o Chiang Mai, luga o le Mauga o Doi Kham, (nofoaga: Mae Hia Itumalo). E le alu i ai femalagaaʻiga lautele, o lea e manaʻomia ai ona e alu ai i se taxi poʻo se uila totogi. E mafai ona e alu i le mea e paka ai taavale i le tumutumu o le mauga, pe mafai foi ona e tietie i lona tulaga ma aʻe i luga o faasitepu umi.

O le mea e sili ona ese lona faʻatosina mai iinei o le chedi na fausia i le 687, o le faitotoʻa lea e leoleoina e gata fatu auro. I luga o le teritori o le faʻafitauli o loʻo i ai se avanoa tatala ma eseese faʻatagata o Buddha, o se faʻaputuga o gong ma logo. O le ogatotonu foliga o Wat Phrathat Doi Kham o se 17 m maualuga paʻepaʻe papaʻe o Buddha tu i luga o se natura maualuga.

Wat Phratat Doi Kham o loʻo i ai se lautele potu i fafo ma nofoa ma malulu taupega. E tele foʻi nofoaga mai le mea e mafai ai ona e puʻeina ata matagofie o Chiang Mai ma laufanua faʻaleaganuʻu o Thailand.

  • O le asia o le mea e faʻatosina e mafai i aso uma mai le 8:00 i le 17:00, peitaʻi e sili atu i aso o le vaiaso pe a toʻaitiiti tagata.
  • Ulufale mo tagata mai fafo e 30 baht.

Chiang Mai Zoo

O le Chiang Mai Zoo o se tasi o sili ona lelei i Taialani ma Sautesasae Asia, o se tasi o le sefulu sili ona fiafia i ai i le lalolagi.

Chiang Mai Zoo e telē - e oʻo i le 200 eka. Oe mafai ona faʻatautaia le teritori i vae, luga o le monorail poʻo se pasi pasi. Oe manaʻomia le totogi mo femalagaaiga, e sili atu le aoga o le aveina o se faʻatapulaʻa tiketi, e faʻatagaina ai oe e faʻaaoga soʻo se felauaiga e pei ona e fiafia ai i le aso atoa.

O Chiang Mai Zoo e nofo i ai le tusa o le 7,000 manu. O le tele lava latou te nonofo i totonu o lotoā e faʻataʻamilomiloina e alavai ma vai, ma naʻo nai manu feʻai o loʻo i tua o pa.

O le mitamita ma le faʻatosinaina o lenei natura faʻasao o pandas, lea e sau e vaʻai mai le pito mamao o itumalo o Thailand. Pandas o ni manu pasi, ae latou te o atu i taimi uma e fafaga (pe a ma le 15:15), ma o le taimi lea e sili atu ai le asiasi i le latou faapaologa.

O le Chiang Mai Zoo o loʻo i ai le tele o vai teu vai i Asia. E foliga mai o se alavai e 133 mita le umi, e nonofo ai 20,000 iʻa ma isi tagata o le sami loloto.

  • O le nofoaga o loʻo tu ai le: 100 Huay Kaew Road, Chiang Mai, Thailand. E mafai ona e taunuʻu i le pasi i le 40 baht poʻo le taxi mo le 100 baht, pe mafai foʻi ona e faʻaaogaina se taʻavale totogi, pasika poʻo se uila.
  • O Chiang Mai Zoo e tatala i aso uma mai le 8:00 i le taeao seʻia oʻo i le 5:00 i le afiafi.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.chiangmai.zoothailand.org.

Le tau o ulufale ulufale mo tagata matutua ma tamaiti e ova atu ma le 5 tausaga le matutua, faʻatulagaina (faʻailoa ile baht):

  • i le fale manu - 150 ma le 70;
  • i le faapaologa ma pandas - 100 ma le 50;
  • i le pusa vai - 520 ma le 390;
  • snorkeling i totonu o le pusa vai - 1000 ma 500;
  • Totogi pasi a le aiga - 20 ma le 10.

A e alu i le pa manu, faʻaputu i fatu ma fualaʻau - e te manaʻomia latou e togafitia manu.

Chang Mai Maketi

O vaaiga o Chiang Mai ma Thailand e aofia ai maketi lanu. E tele latou i Chiang Mai, ma o le tele o latou ua fuafuaina mo turisi. O maketi taʻitasi o loʻo lisi atu i lalo e taua le asiasi i ai a itiiti mai tasi - tusa pe e te le faʻatau, e manaia le naʻo le savali ma vaʻai.

A faia faʻatau, ia mautinoa e faʻatau - o le tau e mafai ona paʻu i lalo e 30%. Ma faʻatau mea taua taua lava i faleoloa tetele.

Faʻatau po

O le felanulanuai o le maketi o Chiang Mai Night e tu i le fetaulaʻiga o auala o Tha Pae ma Chang Klan.

Latou te ofaina faʻatau oloa eseese: fale gaosi ato, lavalava, uati ma masini feaveaʻi (pepelo o igoa lauiloa). I totonu o le ogatotonu fefaatauaiga fale e mafai ona e mauaina manaia aulima gaosi, atavali o le lotoifale tufuga, ma vaneina. Lenei o tau e maualuga atu nai lo faleoloa i le ao.

E i ai le sone meaʻai, tele faleʻaiga ma faʻamau. O le filifiliga o meaai e tele. E mama le malae o meaʻai, e suamalie mea uma.

  • Po Bazaar e matala mai le 18: 00-19: 00 seʻia oʻo i le vaeluaga o le po.
  • E sili pe a sau ile 19:00, ae e leʻo tumu mai.

Maketi o Ploen Ruedee Po

Ploen Ruedee Market e tu latalata i le ogatotonu o Chiang Mai.

Lenei e mafai ona faʻatau ni manaia lavalava, mea faʻamanatu, teuteuga.

O le maketi o loʻo i ai "meaʻai i luga o le auala", faʻavaomalo ma atunuʻu Thai ipu, pia, lamolemole mai fualaʻau eseese. O fale uma o loʻo tu i nofoaga tutotonu o faʻafiafiaga.

O le vaega faʻafiafia e aofia ai le siva fola ma se tulaga ma musika ola.

  • Le tuatusi: Auala Chang Klan | Lotu Mosese
  • Ploen Ruedee e tatala i aso uma o le vaiaso seʻi vagana le Aso Sa mai le 18:00 i le 23:45.

Le Maketi ole Aso Toonai Savalivali Street

I Aso Toonaʻi, na faʻatu ai e le aufaʻatau ni faleoloa ma le anoanoaʻi o oloa i le itu i saute o le Old City.

I maketi uma a le taulaga, o le tasi e fetaui lelei ma le faʻauigaina o le "Chang Mai faatosina", talu ai o iinei e mafai ai ona e mauaina le tele o mea aoga aulelei lima: faʻatusa, atavali, faʻamalamalama vali pupuni, sikafu, Thai atunuʻu lavalava, meataʻalo, ato, araisa pepa pepa, galuega taulima laupapa. Afai e te fiafia tele i se mea, e tatau ona e faʻatau loa i le taimi nei: mea lelei e le tumau umi.

Meaʻai o loʻo avanoa foi iinei, ioe. O le filifiliga e tele, o mea uma e suamalie, mama ma talafeagai tau.

  • O fea e maua ai: Wua Lai Road, Chiang Mai, Thailand.
  • O le Market Market Walking Street e tatala i Aso Toʻonaʻi mai le 16:00 i le 23:00.
  • E fautuaina ia e taunuʻu mai e sili atu i le 20:00, talu mai lena taimi atonu e leai ni laulau fua.

Maketi Warorot (Kad Luang)

Cad Luang, o lona uiga o Maketi tetele, o loʻo tu i Chinatown, latalata ile vaitafe o Ping, i le va o Thapae Road ma Chang Moi Road. O se maketi masani a Thai mo tagata o le nuʻu.

Warorot Market o se lautele tolu-fogafale fale e faʻatau atu le tele o aitema ma le fogafale i lalo ma meaai faleoloa. E mafai ona e mauaina mea uma iinei: auro, mea faigaluega i totonu o le fale, seevae, ie, lavalava, mea faʻaaoga, mea teuteu a Thai, mea tumama a le tagata lava ia, mea faʻamanatu, teuteuga o teuga, mea faʻa Buddha, fugalaʻau fugalaʻau ile tele, fualaʻau ma fualaʻau fou, fualaʻau mago, mea manogi, mea manogi E mafai foi ona e maua se taumafataga manaia pe taumafai i ni meaai Thai.

Tau i le Warorot Market e maualalo ifo nai lo isi maketi i Chiang Mai, ae e manaʻomia lava ona e faʻatau.

  • O le maketi e matala i aso uma ma faataamilo i le uati.
  • O faleoloa o loʻo i totonu o le fale e matala mai le 05:00 i le 18:00. Mulimuli ane, i le po, o se fefaatauaiga meaai faia i tafatafa o le fale.

E fia le tau o le fale i Chiang Mai

Afai e te fuafua e nofo i Chiang Mai mo na o ni nai aso, ona avea lea o le tali sili ona lelei o le siaki i totonu o se faletalimalo. O se potu faletalimalo, pei o isi taulaga i Taialani, i Chiang Mai e sili atu ona vave tusi muamua. O le nofoaga e sili ona talafeagai mo se taimi puʻupuʻu o le Old Town square. Ni nai faʻataʻitaʻiga e faʻatautaia le tau o se potu faʻalua i se faletalimalo 3 * (o le tau e faʻailoa i le aso):

  • Faletalimalo S17 Nimman - mai le $ 70;
  • Royal Peninsula Hotel Chiangmai - suite mai le $ 55, potu taugofie - mai le $ 33, potu sili - mai le $ 25;
  • Nordwind Hotel - mai le $ 40.

Afai e te faʻamoemoe e te nofo i Chiang Mai mo se taimi umi, ona sili atu lea ona aoga le totogi o se potu mautotogi poʻo se fale mautotogi i se condominium (condo). I Taialani, o le igoa lea mo soʻo se fale mautotogi e iai pe leai foʻi se mea e masani ai (togalaʻau, vaitaʻele, faletaʻalo, tagamea. Fale mautotogi ma le umukuka o: se potu potu (potu ma le umukuka e tuʻufaʻatasia) ma se atoa potu mautotogi.

O le tau o se fale mautotogi faʻamoemoe e le gata i ona foliga, ae faʻapea foi i le eria o loʻo tu ai. I se faʻaopopoga, o ia fale tau e taugofie, o le umi o le lisi lisi: i Chiang Mai, toʻaititi tagata mautotogi fale mo le masina, a itiiti mai 3 masina. Pei o isi nofoaga i Taialani, o le tau o fale e faʻamoemoe i le vaitau: ia Tesema-Ianuari, o tau e maualuga atu ma e sili atu ona faigata le sailia o se fale mautotogi, ma ia Aperila-Iuni, paʻu tau ma e tele filifiliga o fale. I le vaitau maualuga ma mo se taimi puʻupuʻu, e mafai ona mautotogi le condo i le tau o loʻo sosoʻo mai i le masina (taʻua i le baht):

  • condo e aunoa ma le umukuka mo le 6000 - 8000, ae i le taimi e tasi mo le vai, eletise, o nisi taimi e manaʻomia le totogiina eseese o le Initaneti;
  • potu potu potu mo le 9000 - 14000;
  • o se potu atoa potu atoa i le ogatotonu mo le averesi o le 13,000, i eria mamao mai le nofoaga autu mo le 10,000;
  • 3-potumoe potu mautotogi i le ogatotonu mo le averesi o le 23,000, i itumalo mo 16,000.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Vaega o meaʻai i Chiang Mai

Afai e te fiafia i meaai Thai, ona mafai lea ona e faʻatauina saogalemu mai i latou na faia. I totonu o faleʻaiga ma faleʻaiga a Chiang Mai, e tau tutusa tau ma isi taulaga lauiloa i Taialani. I totonu o le faleʻaiga tutotonu, o le taumafataga e 3 vasega mo le lua e tusa ma le 550 baht le tau. E mafai ona e okaina meaʻai Thai ma Europa i tau nei (ile baht):

  • padtai - mai le 50;
  • pasta - mai le 100;
  • salati - mai le 90;
  • supo "tom yam" - mai le 80;
  • tauto tautotogo - 50-75;
  • steak - mai le 90;
  • pizza - 180-250;
  • fualaʻau suamalie - 75;
  • cappuccino - 55;
  • aisa kulimi - 80.

Savalivali faataamilo i Chiang Mai

E manaʻomia femalagaiga ii mo naʻo i latou e mananaʻo e le gata e faʻamasani i mea taua o Chiang Mai, ae e suʻea foʻi nofoaga lata mai.

Songteo (ufiufi pikiina i luga) femalagaaʻi i le taulaga, o taʻavale taʻitasi o loʻo i ai se auala ua tusia ai, o le pasese e amata mai le 40 baht. O taʻavale mumu ma gaoi piki uila i luga o auala o le taulaga, o taʻavale o isi lanu e o atu i taulaga o Chiang Mai.

O Tuk-tuki o se taʻavale uili tolu e mafai ona ofi ai le toʻa 3 o tagata. Latou te tiʻetiʻei tafatafa o auala o le taulaga, tutu latalata i nofoaga taʻutaʻua, nofoaga pasi, nofoaga o nofoaafi, ma malae vaʻalele. Ole tau masani ole malaga e 80-100 baht, e sili atu le taugata ile afiafi. Oe manaʻomia le totogi mo le atoa tuk-tuk, le mo le pasese, o lea o se malaga e matua talafeagai pe a fai o oe o 2-3 tagata.

O loʻo i ai Taavale-Meter paka e latalata ile nofoaga pasi ma malae vaʻalele.

A totogi se taxi, siaki pe ua ki le mita: a aunoa ma lea, o le totogi o le a totogi e le mo le mileage, ae mo le taimi, e tusa lava pe o le taimi lenei o loʻo e i ai i se auala taavale!

E sili atu ona talafeagai le faimalaga faataamilo i Chiang Mai i uila afi. E tele ofisa mautotogi i le Old Town, aemaise i lona itu i sasaʻe. I le vaitau maualuga, o le tau averesi o le 250 baht i le aso, ae e mafai ona e faʻatau mo le 200. Afai e te mautotogi mo le masina, e mafai lava ona feutanaʻi mo le 3000 baht. Se kopi o le tusi folau ma se teuga tupe i le aofaʻi o 2000 - 3000 baht pe naʻo le tusifolau naʻo e manaʻomia e lesitala ai le lisi. A oso i luga o le uila afi, fai se pulou, pei o leoleo masani ona faia osofaʻiga moni i tagata tiʻetiʻe uila e aunoa ma se pulou.

Tau i Chiang Mai

Chiang Mai o loʻo tu i le pito i lalo o le vanu e faʻataʻamilomiloina e atumauga - o lenei mea na fesoasoani tele i le faʻavaeina o le tau i le lotoifale. I lenei teritori o Thailand, o se aga masani le faʻaʻeseʻesega o vaitau nei:

  1. Vaitaimi feololo (Novema i le faaiuga o Fepuari). E mafanafana po, i le ao e leai se vevela vevela - tusa ma le 27˚˚.
  2. Vaitaimi vevela (mai ia Mati e oʻo i le iʻuga o Iuni). I le ao, o le vevela e tusa ma +38 + 40˚˚, i le po e teuina i le + 23˚˚. Faʻatasi ai ma se vevela, o afi e masani ona tupu i totonu o le togavao, ona faʻasolosolo ai lea o Chang Mai i le asu ma le asu. Ua matua eleelea le ea ma e mataʻutia lava mo i latou le manavaina.
  3. Timuga vaitau (Iulai i le faaiuga o Oketopa). Malulu malulu aumaia malulu ma taele masani. O le aofaiga tele o timuga e paʻu ia Setema - tusa o le 260 mm.

O tau uma ile itulau e mo Ianuari 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu i Chiang Mai mai Bangkok

E tele filifiliga mo auala e te alu ai mai Bangkok i Chiang Mai: e mafai ona e alu i se pasi, nofoaafi, vaalele.

E i ai le sili ona lauiloa ma talafeagai Initaneti tautua - 12Go.asia - e faʻatagaina ai oe e faʻatau tiketi lugalaina mo uma luga o ituaiga o felauaiga. Oe mafai ona totogi e faʻaaoga ai se faletupe pepa po o Paypal. Faʻafefea ona tusi tiketi i lenei tautua, faitau ii: v-thailand.com/onlayn-bronirovanie-biletov/.

Vaalele

E mafai ona e lele i Chang Mai mai Bangkok mai Suvarnabhumi International Airport. O le vaalele ma Thai ma Bangkok Airways e 2500-3000 baht.

E mafai ona e faʻaogaina tautua a kamupani vaʻalele tau maualalo, ma o le a tipi ai tau pe a ma le afa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o pasese a le Air Asia e $ 1200-1300 baht, ae o le taimi e faʻatau atu ai e 790 baht le tau o latou tau. E tatau ona maitauina o vaalele tau maualuluga malaga ese mai le isi malae vaalele Bangkok - Don Muang. O se pasi pasi fua faʻapitoa e tamoʻe mai iina mai Suvarnabhumi, e mafai foi ona e alu i se taxi (e 1-1.5 itula).

I malae vaʻalele taʻitasi ma luga o upega tafaʻilagi aloaʻia a kamupani vaʻaia uma o loʻo iai le faʻasologa o vaʻalele mai Bangkok i Chiang Mai.

Toleni

O nofoaafi e o ese mai le laumua o Thailand i Chiang Mai mai le nofoaga o nofoaafi Hua Lamphong.

E sili le faʻatau muamua o tiketi, talu ai e naʻo nofoa e maua ile "aso ma lea aso". A faʻatau se tiketi e ala i le upega tafaʻilagi o le 12Go.asia, ia mautinoa ia e ave se lolomiga o le kopi mai le ofisa o le ofisa femalagaaʻi filifilia (e mafai ona latou lafoina i le meli), talu ai e le lagolagoina e Railway o Thailand le faiga o pepa faʻaeletise. E mafai foʻi ona faʻatau se tiketi i le tu ma aga masani: e iai ofisa tiketi i nofoaga o nofoaafi.

Tau fuafuaina i baht:

  • nofoa faʻasao - 800-900;
  • potu - tusa o le 1500;
  • nofoa - 200-500.

Malaga i nofoaafi "Bangkok - Chiang Mai" umi 10-14 itula.

Pasi

I Chiang Mai, o pasi mai le laumua o Thailand e tuʻu ese mai le nofoaga o pasi pasi MoChit. O femalagaiga e taulimaina e kamupani eseese o taavale (Sombat, Nakhonchai (NCA), o le pasi pasi taugofie), e tofu ma nofoaga eseese e tusa ma le tulaga talafeagai. E le gata i lea, o pasi uma lava e faʻatulagaina i le ea malulu.

Tuʻuga e toetoe lava o 'afa itula uma, ao ma le po. E 8-10 itula le umi o le faigamalaga.

E masani ona leai ni faʻafitauli ma tiketi, ae a manaʻomia mo se aso ma se taimi faʻapitoa, e fautuaina ai le muamua faʻatau. I luga o le 12Go.asia faitotoʻa o loʻo i ai le tele o kamupani feaveaʻi, o le pepa e eletise.

O le malaga mai Bangkok i Chiang Mai (Thailand) e 400-880 baht - o le numera mulimuli e faʻamoemoe i le vasega (VIP, 1, 2).

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Chiang Mai Thailand - Cost Of Living 4K (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com