Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Eseese o tautau nofoa i totonu, foliga foliga

Pin
Send
Share
Send

Tele tagata e mananaʻo e faʻatumu le avanoa ma se mea manaia ma muamua meaafale. O se tali lelei o se nofoa faʻatautau i totonu, lea o le a faʻaopopoina ai le paʻi o le fou i le ata. O le a avea foʻi ma se nofoaga lelei mo se malologa lelei. O le lautele lautele o faʻataʻitaʻiga ua ofoina atu i luga o le maketi o le a faʻatagaina oe e filifili ai e tusa ma a oe lava tofo ma mea e fiafia i ai.

O a

O tautau oloa o se koluse i le va o le taupega, o le moega ma se nofoa faalue. Latou faia mai anagata vine, raffia, rattan poʻo palasitika. E mafai ona faʻasaʻoina i latou i se faʻamau faʻapitoa poʻo se faʻamau i le faʻalo.

O le nofoa faʻatautau e pei o se afu, o le mea lea ua faʻaigoa ai lena. Na maua le lauiloa ona o lona mafai e sasau i itu eseʻese, faʻataʻamilomilo i lona au. O le aoga autu o le oloa mafai ona tuʻu i totonu o se tamaʻi fale mautotogi pe oʻo foʻi i luga o le poletito, e le faʻaaluina tele avanoa. Faʻapea foi, o sea fasi meaafale e iloga i le maualuga tikeri o le faʻatuatuaina ma e mafai ona tatalia tele avega. O le faʻatautauina o rattan fale e mafai ona sapasapaia le 120kg. Faʻataʻitaʻiga faia i mea fai poʻo luga o se uʻamea faʻavae - oʻo i le 150 kg.

Faatasi ai ma isi mea, o sea mamanu lava ia e mama. O le mamafa o nofoa taupega mo fale mautotogi e oʻo atu i le maualuga o le 20 kg, o lea la o le avega i luga o faʻalo e faʻapipiʻi ai. E matua faigofie lava ona tausia ia meaafale.

O le nofoa faʻatautau mafai ona faʻapitoa ma faia le autu mea o totonu.

Eseese

O nofoa faʻataʻoto e vaevaeina i ni ituaiga eseʻese faʻalagolago i le metotia o faʻapipiʻi, foliga. I se faʻaopopoga, o le tele ma mea o le gaosiga e amanaʻia. Faʻataʻitaʻiga mafai foi ona iloga mai i le i ai pe leai foi o se uaea.

E ala i le faʻamau

E tusa ai ma le metotia mounting, o loʻo iai faʻataʻitaʻiga:

  1. Faʻatumuina i le tulaga o loʻo uuina le fausaga. Faʻaleaganuʻu na faia mai le natura poʻo le faʻasolosolo rattan, latou o ni faʻaputuga foliga. E vali i latou i lanu masani, e masani ona faʻatumuina i aluga susulu ma faʻamoega, ma e tatau ona faʻatautaia ma le faʻaeteete, aua e mafai ona latou liliu ona o le soʻona faʻafuaseʻi o gaioiga.
  2. Faʻamau i le faʻalo poʻo le pou. O oloa e mafai ona i ai faʻapitoa configurations ma sili ona quirky mamanu, talafeagai mo aso nei totonu sitaili. I le taimi o la latou taʻotoga, e manaʻomia le amanaʻia o le tulaga o le maualuga avega.

E i ai 3 sili ona aoga metotia mo le faʻapipiʻiina o sea nofoa i le faʻalo:

  1. E ala ile taula vailaʻau. Lenei o le igoa o le faʻapitoa polymer faapipii faʻailoa i totonu o le faʻalo fale ma se fale syringe. O le tuufaatasiga e tumau filemu i le taimi muamua, ma malo i le taimi. A maeʻa loa ona faʻamau lelei le taula. E mafai ona ia tatalia avega mamafa, e oʻo foi i le 200 kg e le o le tapulaʻa maualuga lea mo ia.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a matau, poloka ma isi lipeaina mea faʻaaoga. O lenei metotia e faʻatinoina tutusa i le muamua. E talafeagai le faia o se pu i le faʻalo, faʻatumuina i se faʻapitoa faʻapitoa ma lipea poloka poʻo se matau.
  3. Faʻaaogaina o se lau poʻo se faʻapitoa nofoaafi, pe a le mafai ona faʻamalosia le faʻalo. Ina ia faʻapipiʻiina i latou, e te manaʻomia le faʻaaogaina o se uʻamea faʻamau e mafai ona tufatufa tutusa le uta. E te manaʻomia le faʻalauteleina o paʻu i luga o le faʻalo, faʻapipiʻi luga. Sese utupoto mafai ona faʻaaogaina o se teuteu elemeni mo le lagolago fausaga.

Sili, o le nofoa e tatau ona faʻatautau luga o se taualuga ipu poʻo luga o se faʻapitoa lagolago nofoaafi. O le vaega mulimuli, o se tulafono, e faia i se uʻamea faʻamaonia ma teuteuina i papaʻu poliʻetana utupoto, lea e ofi faʻatasi i totonu o se fale tumaoti. O faʻaloaloa ma faʻalo pepelo e le talafeagai mo le faʻapipiʻiina o le nofoa.

E sili le tuʻu ole nofoa mai mea vaivai. A faʻalu malosi i latou, e mafai ona lavea ma faʻapaʻu i lalo.

I le i ai o le faʻavaʻa

O nofoa e vaevaeina i le faʻavaʻa ma le faʻavaʻa. O mea mulimuli e faia i ie anagata ma maea taofia - maata. Faʻamoemoeina i le auala o le faʻamau, latou mafai ona faʻamaeʻaina ma faʻaopopo elemeni. I le tulaga masani, e tuʻuina i latou i le atunuʻu poʻo se fale o le atunuʻu. Latou te fetuunai i le anatomical foliga o le tino, o lea e faigofie ai ona faʻaaoga. O le le lava o ia meaafale e le talafeagai mo tagata uma. Afai e iai ou faʻafitauli i tua, faʻamaʻi o le musculoskeletal system, e tatau ona e musu e faʻaoga filifiliga e le faʻavasega.

Nofoa le tumau ma se tino malo e matua anagata. Ina ia lelei e nofo ai, o mea teuteu aluga poʻo se mea manifinifi faamalu e faʻaaogaina ma nei meaafale. O mea masani mo le fausiaina o ia nofoa o acrylic ma uamea. Faʻatasi ai ma mea le lelei, e mafai e se tasi ona maitau se tau maualuga atu nai lo le faʻavasega ata, faʻapea foi ma le le mafai ona malolo atoa ona o le maʻa fale.

E ala i fomu

O faʻataʻitaʻi nofoa faʻataʻitaʻi e mafai ona faʻaalia i ituaiga uma o ituaiga. Le sili lauiloa:

  1. Popo Faʻafetai i le maualuga o aupa puipui, lea e faia ai le avanoa i totonu tapunia ma vavaeʻese, o lenei nofoa faʻalauiloa malologa. Faʻafouga faʻaonapo nei o loʻo faʻaauupegaina i se tino malosi ma se uaea mo le faʻamau. Lenei fomu e talisapaia e tagata e fiafia i le tuʻulafoaʻi.
  2. Fuamoa poʻo le polo. O se hemisphere tuʻufaʻatasia, lea e mafai ona avea masani pe fai si umi. E masani lava o lona loloto e 50 cm, e mafai ona oʻo atu i le 85 cm i le tele e mafai ai. Fuafuaina mo le tasi tagata.
  3. Se mataua. E manatu o le sili ona lauiloa faʻataʻitaʻiga o nofoa faʻataʻavalevale mo tamaiti, talu ai o foliga o le fausaga e pei o se faleoo ma se tamaʻi faʻamalama e ulufale i totonu. O ia meaafale o le a fesoasoani e litaea. O le filifilia o se foliga uiga ese, manaia, e mafai ona e faia se loka a se tamaititi mai se nofoa.

Pe a faʻapipiʻi se nofoa o le kukuni i luga o le auala, e sili atu le filifilia o le ufiufi o susu i ni mea faʻapitoa, ma mo le fale, cotton poʻo ni meafale gaosi e talafeagai, e le mafai ona ofuina.

I le tele

Faʻamoemoeina i a latou mamanu, o faʻataʻitaʻiga o lenei meaafale e eseese latou lapopoa. O le tele o latou foliga lapotopoto ma le lautele o le 70-140 cm. O le averesi parameter i le loloto eseese mai 45 i le 50 cm. O nofoa i le tulaga o spheres mafai ona oʻo i le loloto o 80 cm. O le averesi maualuga o le oloa amata mai 1 m. O le tulaga masani taua mo le lautele e oʻo i 60 cm.

I le avea ai o se tulafono, o filifiliga feaveaʻi e sili atu ona tele ona o le i ai o se fata 1.5-2 m le umi. I se faʻaopopoga i ni mamanu fuafuaina mo le tasi, e i ai lua-nofoa oloa. Latou mafai ona faigofie lagolagoina le mamafa o le 2 tagata. Nofofua vaapiapi fausaga e sili atu le malamalama. E mafai foʻi ona e mauaina ni faʻataʻitaʻiga loloto e faʻatagaina ai oe ona feʻaʻei i totonu ma sulu i totonu ou vae, ma faʻamafanafanaina ai oe. Faʻatusatusa i filifiliga masani, meaafale a tamaiti e sili laiti ma ei ai se puʻupuʻu mamanu. I le averesi, o la latou lapoa e 50 cm.E mafai ona e pikiina se nofoa faʻalua, e masani ona faʻatau mo le faʻatulagaina o se potu mo pepe.

Gaosiga mea

Eseese mea e faʻaaogaina i le gaosia o ia oloa. Rattan o le sili ona taatele o nei. O se malosiʻaga teropika liana, o le sili ona umi laau i luga o le fogaeleele, ma se lamolemole ma manifinifi ogalaau. E mafai ona faʻanatura ma faʻafoliga. O le aoga sili o rattan o:

  1. Malosi. E ui i le maaleale foliga, o nofoa rattan e mafai ona tatalia e oʻo atu i le 100 kg, faʻatasi ai ma le uamea faʻavae, e oʻo atu i le 150 kg.
  2. Fetuutuunai O mea e mafai ona faia soʻo se foliga.
  3. Faigofie. O le natura rattan nofoa mamafa e le sili atu i le 20 kg, meafale faia i mea faʻafoliga mea mamafa. I soo se tulaga, o sea oloa mafai ona faigofie siitia.
  4. Tausiga le mafaufauina. E solo le ie mago, ave se ie mago. E mafai foʻi ona e faʻamamago pe fufulu i le vai mafanafana. O le rattan masani e tatau ona faʻamamaina pe faʻamamaina, ona solo lea i se ie.
  5. Umi auaunaga umi. Rattan mafai ona faʻaaogaina mo le 40 tausaga e aunoa ma le leiloa lona foliga ma le faʻatinoina.
  6. Teuteuga. Matagofie lalaga lalaga faia i laʻau moni foliga matagofie ma fetaui lelei ma masani totonu.
  7. Uiga faaleuo. O mea e le faʻailoaina ni mea leaga, e leai ni maʻai pito. O le mauaina o faʻailoga e le faʻamataʻu ai foi.

O lona le faʻapitoa aofia ai:

  1. Le talafeagai mo ituaiga uma o totonu. I le masani vasega, rattan foliga talafeagai, ae i le hi-tech, baroque ma gothic e leai.
  2. Faigata faʻapipiʻi i le faʻalo. E tatau ona tatou viliina e faʻapipiʻi ai.
  3. O le tele O le rattan armchair e lapoʻa, e tele lona avanoa, e le talafeagai mo tamaʻi avanoa.
  4. Tau O le fausiaina faʻaleaganuʻu o le a taugata tele, ae o le fai mea totino e manatu lava ose paketi lava.

O rattan togafiti o se mea sili ona taugofie, ae faʻatusatusa i le rattan masani, e leai se aoga o loʻo mulimuli mai:

  1. Fetuutuunai Natura rattan foliga foliga sili atu, e le faʻaleagaina lalo o le mamafa o se tagata.
  2. Natura O lenei mea e leai se manogi gaosia, e le faʻaleagaina le siosiomaga i le taimi o le lafoaʻina, e le mafua ai afaina ai faʻamatalaga.
  3. Taulimaina faigofie. Paʻu. E naʻo lou manaʻomia e faʻamama ia au, faʻapipiʻi se vaega o le vali ma faʻalelei le ufiufi ma le varnish.

Faʻaogaina foi mo le gaosiga o le acrylic (plexiglass). O le nofoa faia o lenei mea mafai ona saogalemu fesiitaʻi avega oʻo i le 200 kg. E matua malamalama lelei, mama, faigofie ona tausi, ae le valu valu. I se faʻaopopoga, nofoa e faia i palasitika, fafie, ie, ma uaea. O le fausaga laupapa fao o le a malosi ma mama, ae e faigofie ona aafia ai i le ogaoga siosiomaga mea. Nisi lalaga macrame nofoa mai copron ma silika maea. O ia faʻataʻitaʻiga e teuteuina i tassels, fringes. O le faʻavaʻa o le oloa e mafai ona faia mai paipa uʻamea. O le autu faʻaopopo o le a avea ma malosiaga, ma le toʻese o mamafa.

Mamanu ma lanu

Pe a faia nofoa faʻaopoopo mai masani rattan, latou masani ona manaʻo e tuʻu le paolo masani o mea. Afai e filifilia se faʻatusatusaga faʻatusatusa, e valivali latou lanu. O le sili ona lauiloa o paʻepaʻe, uliuli, enaena ma mumu.

Acrylic oloa foliga faʻaonapo nei. O mea e faʻatagaina oe e faia ni nofoa o siʻosiʻomaga eseese ma lanu. O se ata e fiafia iai tagata fai lalolagi o se polo malamalama e malelemo ai leo mai fafo, e fausia ai se siosiomaga mo le malologa.

O le faʻavae o le nofoa lavalava e pei o se hammock. O le filifiliga o ie ma lanu o ie e matua lautele lava. E mafai ona e filifilia se filifiliga talafeagai mo totonu o soʻo se potu. E masani lava, o mea e sili atu ona mau leo ​​e sili ona manaʻomia. O le manaʻoga autu o: abrasion tetee, faigofie o le tausiga, aulelei foliga vaaia.

E mafai ona e faʻaaogaina se ie mafanafana mafanafana e faʻaopoopo ai le mafanafana. Lafo aluga e mafai ona fesoasoani faʻamaluluina le ofi. Latou tatau ona faʻatusatusa le lanu o le faʻataʻitaʻiga. O ia meaafale e mafai ona faʻamamafaina le paleni o laina manino ma lamolemole, lea e faʻaaogaina o se eseesega i le tali i totonu. I se ata masani, o aluga e faia i ie lalelei (velvet, velor, jacquard), faia i taofi taofi, o le a talafeagai. Mo Provence poʻo le atunuʻu sitaili, e mafai ona e filifilia se oloa ma se fugalaʻau fugalaʻau I totonu o loʻo fautuaina ai le iai o le susulu lanu lanu - lanu viole, mumu, samasama, turquoise.

Tuʻufaʻatasia ma totonu

Afai e te filifilia le faʻataʻitaʻiga saʻo, ona avea lea o le nofoa tautau ma mea taua i totonu. Vaega o le faʻaaogaina o nofoa i sitaili eseese:

  1. Tekonolosi maualuga. Mo lenei faʻatonuga, o pulupulu manino e masani ona filifilia. O le mea e fiafia i ai e ave i palasitika ma nickel-plated uamea.
  2. Provence ma le atunuʻu. Wicker tautau meaafale o soʻo se mamanu e sili talafeagai iinei. Oe mafai ona ave ie ie, ae lapoʻa i foliga.
  3. Aso nei O se nofoa malamalama e pei o se polo poʻo se tamaʻi hammock e faia i le ie o le a tuʻufaʻatasia. O le vaega autu o le ofoofogia mamanu.
  4. Maualuga O se potu pito i luga o le fale e mafai ai ona talafeagai le faʻaaogaina o faʻamoe e faia i lima.
  5. Masani O le filifiliga pito sili ona lelei o meaafale na faia mai i rattan, laupapa ma isi mea masani.

Ae le i faapipiina le nofoa i le potu malolo, e tatau ona e mautinoa o le a foliga lelei i le tuʻufaʻatasia ma meaafale ua i ai. O se asoa faʻataʻitaʻi foliga lalelei i luga o se filifili i totonu o se potu malolo ma se faʻalo maualuga. I totonu o le potumoe, e sili atu le tuʻu o se nofoa i autafa o le faʻamalama e fausia ai se nofoaga lelei e nonofo ai. O le oloa e tatau ona faʻatusatusa i le lanu o le ie. A filifilia se filifiliga mo se potu o tamaiti, oe manaʻomia le tuʻuina i luma fiafia i faʻataʻitaʻiga faia i hypoallergenic mea. Latou tatau ona teteʻe atu i susū. E aoga le tuu o se rattan tautau nofoa i luga o le veranda, lenei o le a faʻaopopo le mafanafana ma sitaili.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Miti Ou Foliga (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com