Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o meaafale fufulu, nuances o filifiliga

Pin
Send
Share
Send

Mo le tele o seneturi laʻau masani na sili ona lauiloa i tufuga ma tisaini o totonu nonofo ai. O lenei mea e iloga i le tele numera o tulaga lelei, e aofia ai foliga lalelei, naturalness, anagata, ma teteʻe i ofu. I tausaga talu ai nei, o tagata fiafia ua faʻateleina i meaafale ma se le masani ai "anamua" mamanu. O se faʻataʻitaʻiga lelei o le fufuluina o meaafale, e masani ona maua i totonu o fale.

O le a

Tele taimi, pe a vaʻai i se vaega o meaafale, e toetoe lava a le mafai ona malamalama pe o le a lona matua. Ma mai lenei mea moni ua atili ai ona lilo ma manaʻomia. Ae e i ai le avanoa e faʻatau ai totonu mea i se tau taugofie ma i le tele o ituaiga o faʻataʻitaʻiga? O le mea moni, o le po nei meaafale alamanuia mafai ona faʻateʻia le tagata faʻatau ma fou meaafale e foliga mai o se faʻapitoa aso anamua. Ma latou te faʻaigoaina o le pulumu poʻo le faʻafuaseʻi ua matua. O ia mea totonu e faia i le tele o auala:

  • masini;
  • vailaʻau;
  • vevela

O le muamua metotia o le matua meafale mo nofonofo totonu o le sili ona taatele. O meaafale fufulu e taʻua o mea laupapa, o lona lauʻeleʻele e gaosia e faʻaaogaina ai le tekonolosi faʻapitoa o le matua o le tino. Tagata fai tufuga ausia lenei aʻafiaga i le fesoasoani a se faʻapitoa pulumu, lea e fai ai ma le faʻaeteete fafie talavou. O lona iʻuga, ua aveʻesea ona malū malulu, ma faʻaalia ai le matagofie faʻalenatura o vaega faigata o mea. O le faʻanatura o le laʻau ua faʻaleagaina, paolo, avea ma mea lilo ma lilo iila. Ina ia avatu luga o se paolo faapitoa, e ufiufi i enamel po patina.

O ia meafale seti e sili atu ona maualuga nai lo oloa mai chipboard, MDF, laupapa laupapa, lea e taatele i tausaga talu ai nei i luga o le maketi i totonu o le atunuʻu. O laulau ma nofoa faʻamama, nofoaafi umukuka ma penitala o le a tautua mo se taimi umi e aunoa ma le leiloaina o latou uiga maualuga e oʻo lava i tulaga leaga o le siosiomaga. Mo lenei mafuaʻaga, e talafeagai e le gata i potu malolo, ofisa, potumoe, ae faʻapea foi i faitotoʻa ulufale, auala faʻafuaseʻi, umukuka, potu teu ofu.

O le faʻaogaina o tekonolosi i le faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona faʻaali manino le faʻataʻitaʻiga o laʻau o laʻau, faʻateleina ona faʻalelei ma lapoʻa lona tino, ma faʻateleina le ata o meaafale laupapa. Tele taimi nai lo isi, larch, aluna, uoleni, spruce, lefulefu e faʻaaogaina e fausia ai meaafale faʻaaogaina lenei tekonolosi. O nei ituaiga laʻau e faʻamatalaina e se tagata lava ia, foliga manaia, foliga, o lea meaafale faleoloa e matagofie, mataʻina, ma e i ai foʻi lona lalelei faʻalelei.

Ma e tatau lava ona teʻena le fufuluina o alder, cherry, teak, birch ma beech ma ou lava lima i le fale, talu ai ituaiga na leai se faʻamatalaina fausaga. E oʻo foi i se tufuga poto masani o le a le mafai ona tuʻuina atu le faʻavae masani o sea ituaiga laau manino, laconicism. O le laualuga o le laau o le a le mauaina se foliga le masani ai, matagofie.

Le lelei ma le leaga o metotia

O laupapa talatala mo potu moe ma umukuka, potu malolo ma ofisa e mafai ona faʻateteleina tausaga. O lenei o le a avatua i totonu mea a lalelei faʻapitoa, faia latou sili faʻaaloaloina i foliga vaaia, ae i le taimi lava e tasi vaʻai mama, ae le tele.

O le faʻagasologa o le matua o meaafale fafie e faia lima, aunoa ma le faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau vailaʻau, taugata gaosi masini. O lona iʻuga, o le pito i luga o meaafale seti mauaina maualuga aesthetics ma manaia faʻamalieina tapulaʻa.

Nei o mea taua o ia meaafale:

  • maualuga tetee i susu. E mafai foʻi ona faʻapipiʻi meafale paluina i le umukuka, e ui lava o lenei potu e iloga mai ile maualuga maualuga o le susū. O laupapa e faʻatinoina lenei tekonolosi o le a teteʻe atu i le pefu, palapala, manogi o meaʻai;
  • faʻateleina le malosi ma, o se faʻaiuga, tumau. Aneti fasi meaafale tautua mo le tele o tausaga e aunoa ma le leiloa o latou muamua matagofie ma aoga. Afai e te manaʻomia le toe faʻafouina o foliga o meaafale seti, oe mafai ona aveʻese le tuai varnish ma varnish luga luga;
  • tetee i fafo aafiaga o se masini natura (maosi, chips, dents mai aʻafiaga e le tumau luga o le pito i luga o le fufulu meafale). Mo lenei mafuaʻaga, aua e te popole a o alu le taimi, o le kapeneta poʻo le TV tu atonu "" lelea ";
  • maualuga aulelei - ona o le mea moni o le faʻanatura masani o le laʻau o loʻo faʻamamafaina lelei, o meaafale foliga vaʻaia ma taugata. Matou te maitauina foʻi le mea moni e faʻapea, o fausaga tuai e tuʻufaʻatasia lelei e tuʻufaʻatasia ma ituaiga eseese o teuteuga elemeni (luga laupapa, vaneina, atisi togitogiina, kulimi elemeni o fata, faʻamatalaga faʻatulagaina o ni mea taua o le olaga i tua);
  • siosiomaga faauo, naturalness - fafie o se siosiomaga faauo mea, lea e leai ni leaga vailaʻau vaega. O faʻaupuga faʻapena e le faʻaaogaina pe a fufulu faʻapitoa masini laupapa, o lea e le afaina ai le soifua maloloina o tagata. Faʻapea foi, semi-anamua meaafale e leai se manogi manogi.

O le isi aoga o lenei tekonolosi o le e mafai ona faia oe lava i le fale. E te le manaʻomia tele le poto masani i meaafale fafie.

O le le faʻamanuiaina o ia oloa aofia ai le mea moni e le mafai ona maua i taimi uma i se lautele lautele i meaafale faleoloa. O isi mea le lelei o le fufuluina o mea i totonu e tutusa ma mea o soʻo se meafale laupapa: maualalo le teteʻeina o le afi, taugata tele, tele itu ma le mamafa. Matou te maitauina foi e taua le mataala pe a filifilia ni mea e faʻaaoga mo ia mea i totonu. E le uma faʻatonutonuina faʻataʻitaʻiga o meaafale mamanu o le a tuʻufaʻatasia lelei ma luga laupapa ma matua matutua.

Faʻafefea ona fai oe lava

O mea fou o meaafale ma se seti tuai na leiloa lona matagofie sa iai muamua poʻo le mauaina o le tele o mea faʻaletonu e mafai ona fufulu. I se faʻaopopoga, o le tekonolosi e talafeagai lava i soʻo se mea teuteu i totonu o le potu e faia i laupapa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai lava ona faʻaseʻe le faʻamalama o le faʻamalama, sconce, peleue fata poʻo le tausi fale.

Fai-oe-oe fufuluina meaafale o le a avea ma sili lelei avanoa e faʻaali ai lau oe taleni o se teuteuina, aua e le faigata le faʻaogaina o lenei tekonolosi e aunoa ma le fesoasoani a se poto masani fausia meafale. Amata i mea faigaluega ma mea faigaluega nei.

Broaching mea faigaluega ma fesoasoaniTofiga
Faʻapitoa pulumuManaʻomia mo le faʻamamaina o le laualuga laupapa mai vaivai vaega.
Laʻau lelei sanitinoE manaʻomia mo le faʻaumaina o laupapa luga.
PisiaFaʻatagaina oe e lelei seti ese le natura matagofie o le faʻataʻitaʻiga luga o fafie.
Varnish tuufaatasigaE manaʻomia e faʻamaeʻaina le gaioiga o teuteuina laupapa teuteuina.

Ina ia talisapaia le lalelei o loʻo i ai meaafale tuai, o le ata o loʻo taua i lalo. O le tekinolosi lava ia o loʻo faʻatinoina e tusa ma le algorithm o loʻo mulimuli mai.

  • i le maeʻa ai ona faʻataʻitaʻia o meaafale laupapa, o lona pito i luga e faʻamamaina i se palasi faʻapitoa, lea e oomiina laʻau vaivai. O le loloto o aafiaga i luga o fafie mafai ona suia mai se malamalama tulaga o gaioiga, lea o le a faʻatagaina ai sina laʻititi foliga mai, i se taua matua o le laualuga, lea o le loloto o le le tutusa o le faʻavae aapa 2-3 mm. Ua fautuaina e le au atamamai naʻo le malamalama e faʻagaoioia e le lima, ae tuʻu pea le matua i masini gaosi. Slivers, efuefu tatau ona aveʻese vave le faʻaaogaina o se pulumu malulu pulumu poʻo lagona gaogao faamama;
  • ona tanu ai lea o fafie i le laupapa lelei e aveʻese ai le vaivai o laʻau ma avatu i luga le vaʻaiga maeʻa;
  • i le isi laʻasaga o le galuega, oe o le a manaʻomia e ufiufi le laupapa oloa ma pisia laupapa. O le a galue o ia o se vaega taua, amataina le tali atu o faʻaaliga o le natura laʻau laʻau. Afai e leai se pisia, oe mafai ona faʻaaogaina se lanu vai-faʻavae puipuia ma teuteuina impregnation;
  • i le iʻuga o le galuega, o le meaafale e varnished, lea o le a faʻaeeina i ai ma maualuga faʻatinoina tapulaʻa ma teteʻe atu i itu le lelei mai le siosiomaga. Ina ia puipuia meaafale na tuʻufaʻatasia mai le leaga o aʻafiaga o fafo, faʻapea foi ma le faʻafaigofieina e le talimalo ona vaʻaia laufanua laupapa anamua, e fautuaina e ufiufi latou e le gata i varnish masani, ae ma le deck poʻo le pararn varnish i luga o le alkyd. E mafai ona matte pe iila i le faitalia a le ana le fale.

E le aoga le solia o le faʻasologa o gaioiga, a leai o le iʻuga o le galuega ono le faʻamalieina, ae le fiafia. O lenei metotia o le fufuluina o laupapa luga e taʻua o le masini. I aso nei foʻi, e mafai ona e faʻaaogaina se vailaʻau ma se metotia vevela e avane ai i le laʻau se foliga matua. Peitaʻi, ua finau mai le au atamamai, o le metotia auala e sili ona saogalemu mo le soifua maloloina o tagata. I se faʻaopopoga, e fai lava si faigata ona faʻaaoga le metotia kemisi i aso uma o le olaga na o oe, talu ai na o se tufuga poto masani o le a faʻafefiloi saʻo vailaʻau vailaʻau e mafua ai le matua o le laʻau. O le mafuaʻaga lena e masani ai ona togi le masini, ma o meaafale lava ia, na faia i lenei auala, e faʻafetaia i le lalolagi atoa.

Afai e te manaʻo e faʻalautele foliga o le headset ma se aʻuga tuai, e mafai ona e faʻaaogaina se teuteuga faʻaopoopo i foliga o soʻo se ata. E totoina i totonu o le fafasi fafie na o ia lava e faʻaaoga ai se faʻapitoa faʻapipiʻi, e foliga sili ona manaia ma le masani ai. O le mea autu o le filifili lea o se ata o le a le le fiafia i le taimi. E mafai ona avea ma mea teuteuina fugalaʻau, o se ata o se manu poʻo se tagata i se faiga masani, ma isi.

Mea faigaluega manaʻomia

Palasi

Mo le faʻafoligaina matua o fafie, oe o le a manaʻomia masini gaosiina ma faʻapitoa varnish laupapa

Sanding a luga luga

Valivali laʻau fafie mo le faʻaalia o le ata ma le ituaiga

Eseese o apa laupapa

Ina ia faʻaogaina le cracolet effect, oe o le a manaʻomia se varnish faʻapitoa e taʻei pe a mago.

O le a le sitaili e talafeagai ai ia meaafale?

Meaafale gaosi ma le fesoasoani o le fufuluina o tekonolosi ua atoatoa tuʻufaʻatasia ma soʻo se itu o teuteuga o nofo potu. E mafaia lenei mea ona o le faʻapitoa aesthetics o semi-anamua meaafale laupapa, e foliga uma ona po nei ma seasea i le taimi e tasi. Ae e tele ni ituaiga sitaili lea o le a sili ona talafeagai ai meafale semi-anamua:

  • Provence - faʻamatalaina e se vaega taua - e faʻavasega tuʻufaʻatasi aso nei ma aso anamua. I totonu o totonu o loʻo i ai le tele o ceramics, laupapa meaafale, maʻa puipui pa, foloa. Provence e iloga i lona faigofie, e ufiufi i laufanua motifs (maualalo pusa, pupuni laupapa, faʻamalama i luga o le faʻalo o loʻo faʻaaogaina iinei). Leai laʻititi talafeagai i potu faʻaaoga-Provence ma potu malolo o loʻo fufuluina meaafale seti, kulupu 'aiga, ata faʻafanua, sconces;
  • rustic - o lenei sitaili e masani ona taʻua o le faigofie ma le mafaufau, ae i le taimi lava e tasi e faʻaonapo nei ma laconic. O se faʻaaliga iloga o le faiga masani o le faʻaaogaina o mea e i ai pe leai ni talatala. O ia mea totino i totonu e atoatoa tuʻufaʻatasia ma le matagofie o teuteuga faʻaaoga i le shabby style (birdcages ma papaʻe fugalaʻau, keramika agelu). O le talatala o laʻau masani ma le aʻafiaga o aso anamua e aoga tele mo rustic;
  • atunuu - o le nofoaga fanau mai o lenei faiga masani i le teuteuga o fale nonofo - o le nuu lenei, o le mea lea o lona autu foliga e taʻua o le naturalness, faigofie o foliga vaaia, siosiomaga agalelei o mea na faʻaaogaina. Atunuʻu-ituaiga o loʻo faʻailoa mai foi e le tele o filifiliga o lanu lanu o meaafale, lea e tele i totonu o semi-antic meaafale seti. E mafai ona e faʻaopoopoina lo latou lalelei i mea e fai e lima e fai: lima, solo solo, teuteuina o mea taʻaʻalo. O le a le itiiti ifo ma le faʻamalieina faʻamalieina lauulu laufanua meaafale ma wicker totonu mea.

O lea la, e faigofie lava ona ofi meaafale ma se aʻoaʻoga tuai i totonu o se nofoaga tutotonu. I le uma, o lona natura matagofie ma naturalness ua manuia tuʻufaʻatasia ma le tele filifiliga o mea, lanu, tisaini metotia.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Easy 1 Piece Cardigan - Cabot Trail Cardi (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com