Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matou te suʻesuʻeina mafuaʻaga e ala ai ona le fuga mai le geranium, ma faʻapefea foi ona fai i lenei tulaga

Pin
Send
Share
Send

Laʻau i totonu e faʻaopoopoina le mafanafana i le fale, ma afai e te pikiina ulo e faʻafetaui ma faʻatulaga fugalaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, i lanu, o lenei o le a faʻaaogaina atili ai totonu o totonu. O se tasi e fiafia i susulu susulu, e fiafia se tasi i na o le cacti, ae o le geranium o se tasi lea o meaola lauiloa.

Geranium pe i se faʻasaienisi auala na iloa ai le crane e tagata mo se taimi umi, i aso nei e tusa ma le 400 ituaiga o lenei laʻau. E mafai ona e mauaina i latou i le lalolagi atoa, e oʻo lava i le teropika i atumauga. O lenei laʻau e fiafia iai tagata fiafia i fugalaʻau ile fale, aua e faigofie lava ona tausi, ma e ono sili atu ma le masina le umi o le fugalaʻau.

Faʻamoemoeina i le faʻamalamalamaga o le potu, o le eleele ma lou galo e faʻasusu le fugalaʻau, e mafai ona e filifilia se tele mo oe lava. O fugalaʻau latou i ituaiga eseese e toetoe lava a tutusa, ae ui i lea, o lanu lanu i taimi o fugalaʻau e selau lanu ma paolo.

O afea ma o le a le tele e tatau ona fuga ai?

Oe mafai ona faamemelo i le fuga o geraniums i le fale i le vaitaimi mai ia Me ia Iuni, ae ui i lea, ma le tausiga lelei ma le faʻamalosia, geraniums mafai ona fuga faʻatele taimi i le tausaga ma e oʻo foi i le taumalulu. O le taimi e amata ai ona oso mai fuga faʻamoemoe i le ituaiga, faʻapea foi ma uiga ma le taimi o le fuga.:

  1. Vaomatua geraniums, tele-rhizome ma mumu-enaena geraniums amata ona fuga muamua lava, o lenei tupu i le ogatotonu o Me, ma o fugalaau mulimuli, i le averesi, e le sili atu ma le masina.
  2. Laʻititi, Georgian, Endris, mafolafola-laupepaʻau amata amata ona fuga i Iuni, ae latou fuga sili ona umi, tusa ma le 45 aso.
  3. I le ogatotonu o le taumafanafana, taufusi, Dalmatian, Renard, fugalaʻau laʻau fuga, fugalaʻau o le a tumau i le masina pe sili atu foi.
  4. I le faaiuga o Iulai, ua amata ona fuga mai le geranium lefulefu, o le vaitaimi o fugalaau ua sili atu foi ma le masina.

Tulaga manaʻomia mo fugalaʻau

O le a le mea e fai pe a fai e le fuga mai le geranium - ia amata ona fuga i le fale? E tatau ona fausia ni tulaga lelei e faʻafaigofie ai le vave aliaʻe mai o fuga.

  • O le laau o le a fuga televave ma sili atu i le itu i saute o le la, e leai se mea e te fefe ai i ave o le la taia lau, ma le leai o se malamalama, oe o le a vaʻaia na o laʻau laʻau luga o lau fagafao.
  • Aua le manatu māmā i le taua o le fafagaina, geranium i totonu e alofa tele i ai, ma i le lava o aofaʻiga o fetilaisa, o le a fuga tele vave.
  • Geraniums o le a fuga pe a fai o le vevela e sili atu i le 12 tikeri... Lenei fugalaʻau e le taliaina faʻaupuga ma se mataua mataua i le vevela. O le mea lea, afai e malulu tele luga o le windowsill, ma e tele avanoa i le faʻamalama mo geraniums, e sili atu le filifilia o se isi nofoaga.
  • Aua le faʻapipiina le laʻau, e mafai ona faʻaliliuina faigofie le ea matutu, ae o le lelei faʻasusu o se tatau mo le fugalaʻau, aemaise i le taumafanafana.
  • O lenei fanua teu fale e manaʻomia tele le avanoa ma palapala eleʻele., tausi lelei le toe totoina i le tautotogo, ae leʻi fugaina, aua aua neʻi galo o le totoina o se mea faigata mo se laʻau, atonu e le fuga pe matagofie fuga fugalaʻau paʻu ese pe a fai o le totoina e le o faʻataunuʻuina i le taimi.

Taua: Toʻatele tagata totō o loʻo iai a latou lava taupulepulega, i le tautotogo, pe a fai e leai se aisa, totoina tonu le laʻau i le togalaʻau poʻo luga o le moega fugalaʻau.

Aua le fefefe i lenei mea, aemaise lava pe afai oe nofo i le itu i saute o latitu, o le laʻau o le a faʻamanuiaina mai sea malaga, o le mea autu o le tuiina i le tautoulu ao le i amataina le ogaoga malulu o le tau.

I le taimi o fugalaau, geranium, pei o laʻau uma, maua uma lona malosi i le inflorescences, o lea i lenei taimi e aoga le totogia faʻapitoa vaʻai i ana mea ma fausia lelei tulaga. E sili ona le manaʻomia le mauaina o le vai i luga o fugalaʻau ma fuga.

Aʻoaʻo atili e faʻafefea ona maua le tele o fugalaʻau ii.

Mafuaaga e le fuga ai le geranium

Aisea e le fuga ai le geranium, ae naʻo laulaʻau e maua mai pe faʻalautele? O le le lava o fugalaʻau i totonu o geraniums o se masani masani faʻafitauli, aemaise lava mo tagata fou.... I se faʻaopopoga i mea le saʻo o le fugalaʻau, e pei ona taʻua i luga, o mafuaʻaga atonu e faʻapea:

  1. O se ulo e le ofi.
  2. O le Geranium e fiafia tele i le fetilaisa, ae o mea uma e lelei i le feololo, pe a fai e te faʻateleina le eleele ma tele taimi, e iʻu lava ina ova ma le tele o vailaʻau o le a faʻalavelave i le fugalaʻau, ae e le tatau foʻi ona e faʻaleaogaina le lanu o le fafagaina.
  3. Faʻasu soo ma tele. E mafai ona mafua ai le mea moni o aʻa amata amata ona pala ma le laʻau e le gata e le amata amata ona fuga, ae ono oti.
  4. Sese teuteuga poʻo le leai o se teu. Afai e tele naua tamaʻi laʻau, o lona uiga atonu e le lava le malosi o le geranium mo fualaʻau, o lona uiga la e fuga faʻaletino.
  5. Aʻa maʻi, o iinei tatou te talanoa ai e le gata i le pala, ae faʻapea foi ma le toʻilalo o le atoa faiga.
  6. Iniseti. E tele faʻalaʻeleʻele o le a fiafia fiafia ma ola ai i le vao o le geranium, ma o le mafuaʻaga lea e aoga ai le siakiina ma le faʻaeteete o le laʻau mo faʻamago.
  7. Moli laitiiti. O lenei sa talanoaina auiliili muamua.
  8. Aua neʻi galo e uiga i le vaitaimi moe i le taumalulu, o le taimi lena o le geranium o le a lagona le mafanafana i le malulu o le vevela.

E masani ona feagai le au faʻanana ile fale ma le tulaga e tupu aʻe i luga le ola maloloina o se laʻau. O le a le mea e fai i lenei tulaga, pe a le ola lelei le fugalaʻau, o le a le mea e mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma faʻafefea ona aveʻesea mafuaʻaga? Avanoa, e le faʻatusatusa le ulo ile tele o lau fugalaʻau.

E ui ina ese a foliga mai, ae lapoʻa tele o se ulo, atonu o le mafuaʻaga lea e le fuga ai le geranium, ae naʻo laulaʻau e tupu, pe ola faʻatele i luga. E mafai ona e tuiina geraniums i totonu o se tamaʻi ulo, pe totoina foʻi ni niu niu se lua i totonu o le atigipusa e tasi.

Ona o le tele tauvaga, o le a fuga fualaʻau mautinoa, latou te le faʻamaʻimauina le malosi i luga o laulaʻau lanumeamata fou. Afai e le tupu le geranium ma e le fuga mai, ona tele ai lea o avanoa e maua ai le faʻamaʻi pe le tausia lelei. E aoga le suʻesuʻeina ma le totoʻa, toe totoina pe a tatau ai, suia le fanua ma le nofoaga.

Fesoasoani: E mafai ona e toe faʻatulaga le ulo ile fale e malamalama ai ile mea o loʻo e fale e iai se nofoaga e manaia ile fale.

O le mea e mataʻina ai, o isi tagata totoina o loʻo feagai ma le faʻafitauli faʻafeagai - Geraniums fuga, ae o laʻau e le ola. Faitau e uiga i le faʻatinoga i se tulaga tali tutusa, faʻapena foʻi ma le faʻafitauli ma isi faʻafitauli tau lau.

Aveesea o mafuaʻaga: o le a le mea e fai?

O le sili ona ola vaitaimi o atinae ma tuputupu ae o geraniums pa'ū luga o le vaitaimi mai le amataga o le tautotogo i le faaiuga o le taumafanafana.... O lenei vaitau e taua ai le anotusi o aoga taua elemeni mo fugalaʻau.

Faʻafefea ona fafaga? Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le eleele i totonu o se fagu o loʻo iai le sili atu ma le 10% nitrogen, ona faʻaopoopo lea i le lanumeamata, o le fugalaʻau o le a le faʻafiafia oe i se mea. O le vevela eseʻesega e galue lelei i luga o le geranium, o lea afai e le mafai ona tuiina le lanu i eleele matala, ona mafai lea ona e aveina i le poletito.

I le vaitau malulu, e taua le aua le lolovaia le fugalaʻau, talu ai o le tele o vai i lenei taimi e le manaʻomia, lava tasi taʻitasi ma le afa i le lua vaiaso.

Tipiina ma toe totoina

Ina ia mafai e le laʻau ona faʻafiafiaina oe i fugalaʻau matagofie i tausaga uma, i le tautoulu uma e tatau ai ona tipi ese ma le faʻaeteete lala e le manaʻomia. E tusa lava afai e vavae le geranium i se taimi puʻupuʻu, i le tautotogo o le a amata ona faʻamatuʻu mai ni laulaʻau fou ma fuga, ae o le laʻau o le a onosaia le taumalulu faigofie, talu ai o le a leai se manaʻoga faʻamaimauina malosiaga i le le talafeagai gaioiga.

Ae mo le tuiina, na taʻua i luga e aoga tele le tuu o le laau i eleele matala. O lenei e le gata e aoga, ae avea foi o se teuteuga mo lau togalaʻau po o le moega moega.

Faʻapea foi, aua neʻi galo o le ulo tatau ona filifilia saʻo, o iinei o le a leaga e pei o se ulo e fufusi pe tele naua. I le tulaga o geraniums, e sili atu le toe toe totoina o le laʻau.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i mea e fai i fugalaʻila ua mou ese atu ma pe e te manaʻo e tipi le laʻau ia matou mea.

Faaiuga

Mai mea uma o loʻo taua i luga, e manino ai le mea e manaʻomia e fai mo le geranium e fuga. O le mea moni, e faigofie mea uma, aua o geraniums e le mafai ona faʻavasegaina o ni laʻau tele. Ae ma le tausiga lelei, o lau windowsill atoa o le a i fugalaʻau.

I se aotelega, o le mea sili ona taua mo geraniums:

  • Faʻalelei faʻapalaina.
  • Fagu talafeagai
  • Le lava ni meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  • Teuteu i le tautoulu.
  • Tausisia ma se mafanafana mafanafana mo le fugalaʻau.
  • Taumafai e aua le lolovaia fuga i taimi o fugalaʻau.

Nei faigofie fesoasoani o le a fesoasoani ia te oe ausia blooming geraniums ma maloloina greenery.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tuvalu Song - Pula Ki Fetu - Wan Soul Sons Of Punuagogo (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com