Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ambalangoda - Malologa a Sri Lanka mo se tafaoga tuʻumamaina

Pin
Send
Share
Send

Ambalangoda (Sri Lanka) o se tamaʻi nofoaga i le itu sisifo o le motu, o loʻo tu i le va o Hikkaduwa ma Bentota. I nisi o alagaʻoa, ua taʻua le taulaga o le taulaga ma le matafaga o Hikkaduwa. Peitai, e sese le mea lea, talu ai o Ambalangoda o se tutoʻatasi taulaga ma ona lava matafaga ma mataaga, e ui o le faʻafanua faʻaalia o le tasi nuu sologa lelei liliu i le isi, e leai se tuaoi manino.

Faamatalaga lautele

Faʻatasi ai ma turisi, Ambalangoda e taʻutaʻua i lona fale mataaga o ufimata. O iinei e le gata e mafai ona e vaʻai ai, ae faʻatau foi e le gata o se matapulepule, ae o se moni galuega o faatufugaga faia i laupapa. Taitasi fasi ua tusilima, vaneina ma vali. I le faʻaopopo atu i matapulepulega, e faia e matai ni pepe taalo tulaga ese.

O le nofoaga o loʻo i ai se matafaga, ae, o le mea moni, o atinae tetele e fai si maualalo ifo i le matafaga o tuaoi taulaga, lea e sili atu atinae i tulaga o turisi.

Tagata tafafao maimoa e fiafia i nofoaga tuʻufua, nofo toʻatasi ma le toʻafilemu eo mai i Ambalangoda. O nisi tagata tafafao e faʻatusatusa le taulaga ma se tamaʻi nuʻu - e toʻaitiiti faletalimalo ma faleʻaiga i le apitaogalu, o le natura e masani, e toetoe lava a le tago i ai lima o tagata.

E ui lava i lea, o loʻo iai lava galuega tetele a turisi iinei. E mafai ona e nofo i tamai faletalimalo poʻo fale talimalo. I Ambalangoda o loʻo iai faʻalapotopotoga femalagaaʻi i le lotoifale, faleʻaiga, faleoloa, o se tamaʻi maketi. O fesoʻotaʻiga ma isi taulaga ua faʻamautuina - o loʻo i ai pasi ma nofoaafi taofi.

Vaaiga

Faʻatasi ai ma mataaga o Ambalangoda, o fale mataaga e iloga, lea e faʻaalia ai ufimata ma pepe meataʻalo. O loʻo tu i latou ile ogatotonu ole taulaga, ole mamao ile va ole fale e naʻo nai selau mita. Lenei, tagata tafafao e le gata mafai ona vaʻai i oloa, ae faʻatauina e avea o se faʻamanatuga i le manatuaina o Sri Lanka.

O le Ariyapala Mask Museum

tu i fafo mo ona sili atu matagofie ma faʻaali faʻaaliga. O tafaoga e faia mo tagata asiasi, latou te faʻamatala auiliili atu e uiga i faʻaaliga. Moni, o le faʻamatalaga o i le Igilisi.

E i ai le fale aʻoga lata ane i le fale mataaga, e galulue ai tufuga, oe mafai ona vaʻaia le gaioiga o le faia o masks.

O oloa uma e vaneina mai laupapa i le lotoifale e ola i luga o le motu o Kadura. E mafai ona maua i taufusi. O le faiga o le tipiina ma le teuteuina o le matapulepule ua maeʻa o le laʻasaga mulimuli lea, seʻia oʻo ina gaosia le fafie i se auala faʻapitoa - mago, ulaula mo le vaiaso. E talafeagai lea mea ina neʻi aliaʻe iniseti i le fafie. A maeʻa lena, galue le aliʻi ma le laʻau - na te tipiina auiliiliga, ufiufi i le vali ma varnish. O pepe taalo e faia i se auala faʻapena.

  • I le faitotoʻa, e mafai e tagata uma ona tuʻu se foaʻi tauofo.
  • O le fale mataaga e matala mai le 8-30 i le 17-30.

Malumalu Buddhist

I le taulaga o Ambalangoda, o loʻo iai le Malumalu o Karandeniya Maha Vihara (Malumalu o Galgoda Sailatalaramaya Maha Vihara), e mafai ona e vaʻai ai i le tataya sili ona tele o le Buddha taʻoto i Saute Asia, o lona umi e 35 mita. Ina ia e alu i le malumalu, e tatau ona e manumalo i sili atu ma le 200 sitepu.

O le malumalu ua manatu o le sili ona tuai i le itu i saute o le motu. O le fale na fausia i le 1867, o lona faitotoʻa e teuteuina i le faitotoʻa tele i Sri Lanka.

Flora ma fauna

Sili atu i le 3 afe tropical tropical tipu i Sri Lanka (lata i le 25% o latou o loʻo fuga). E mafai ona e mauaina se aofaʻiga taua o pamanu, orchids ma teuteuina vao teuteu, sili atu ma le 700 ituaiga o laʻau faʻafomaʻi.

E le itiiti ifo le 'eseʻese ma pupula o le manu vaʻai - sili atu ma le 400 ituaiga o manulele. O nisi o latou e nonofo tumau i le motu, ae o isi e malaga mai Scandinavia i tausaga uma.

Tusitusiga fesoʻotaʻi: O fea e alu i luga o se safari i Sri Lanka - 4 reserves.

Faʻafefea ona alu i Ambalangoda

Mai Colombo malae vaʻalele

Muamua, mai Bandaranaike Malae Vaʻalele, e tatau ona e alu i le "Fort" pasi pasi i Colombo i le pasi # 187. E mafai ona e oʻo i le taulaga ile alu i saute mai Colombo. Soʻo se pasi i Galle, Tangalle poʻo Mattara o le a faia. Vaʻai mo faʻamatalaga i luga o le pasi i luga ole itu, e le tatau ona taʻitaʻia e le numera.

O le nofoaga e sopoia e le alatele tele o alatetele - auala i Galle, faʻapea foʻi ma nofoaafi.

Mai Hikkaduwa e mafai ona e alu i:

  • Felauaiga lautele;
  • O se taavale totogi;
  • Taxi poʻo tuk-tuk.

O le faʻafanua ua faʻaalia ai o le mamao i le va o Hikkaduwa ma Ambalangoda taʻutaʻua o le 10 kilomita. O pasi mai le Colombo Civic Center e oʻo atu i Hikkaduwa, e tu i le nofoaga faʻapitoa pe a talosagaina.

E taua! O le mamao i Colombo e 107 km, e mafai ona e alu iina i le taʻavale i le 1.5 itula, o le taxi e $ 40-50 le tau. O le malaga nofoaafi e 2 itula.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga i Ambalangoda

Ambalangoda Beach e le tumutumu; o lenei nofoaga i Sri Lanka e talafeagai mo se tuʻufua tafaoga faʻataʻamilomiloina e le lotoifale exoticism.

O le aoga sili o le matafaga o le leai o se tele numera o turisi. E leai se mea e te suʻe ai mo se nofoaga e mafai ai ona e nofo faʻalelei i luga o le oneone ma aau. E leai ni aau i luga o le matafaga, o le gafa e malu ma saogalemu. E leai ni avanoa mo taʻaloga taʻutaʻua i le matafaga, aua o lenei mea e te manaʻo ai e te alu i Hikkaduwa.

O le umi o le talafatai o Ambalangoda o 2 km. O le fasi oneone e lautele, e le tusitusi. O le atinaʻe o turisi o loʻo fai ma sui o tamaʻi faletalimalo, fale talimalo ma faleʻaiga.

O le Hikkaduwa Beach e 15 km le mamao ae o le Induruwa Beach e 20 km le mamao.


Tau ma le tau

O le tau i Ambalangoda e matua susū ma mafanafana. I le tausaga atoa, o le vevela e tumau i totonu o le 29 tikeri. O le vai vevela i le Vasa Initia e eseese foi - mai le +26 i le +29 tikeri.

O le vaitau o turisi e tatalaina ia Novema ma tumau ia Aperila.

I lenei taimi, i luga o le talafatai i sautesisifo uma o Sri Lanka, o le aofaʻi aupito maualalo o timuga, o le vevela o le + 28-30 tikeri (lagonaina i 32-35 tikeri). O le tau e lelei tele mo i latou e mananaʻo e tanu faʻalelei i le la ma maua se pa lelei.

O le vaitau o timuga e amata ia Me ma tumau ia Oketopa. O masina faʻaletonu o Me ma Oketopa, ma timuga mamafa o le teropika.

I masina o totoe o le taumafanafana, e faʻaititia ai le aofaʻi o timuga, ma e tele lava timuga i le aoauli. E masani ona oʻo mai le au faasee i taimi o timuga a o timu le sami.

I luga o le faʻafanua o Sri Lanka, Ambalangoda e le taumateina o se tuʻufaʻatasiga tutasi o aso malolo, talu ai e mafai ona e malolo iinei i soʻo se taimi o le tausaga, tusa lava poʻo le a le tau.

Ambalangoda (Sri Lanka) o se tulimanu mamao ese lea o le i ai o se tagata e toetoe lava a le lagonaina. Filemu, fealofani o tagata ma le natura ma le toʻafilemu filemu o loo faatalitali mai ia te oe iinei.

Vitio: o se aotelega o le sili ona taʻutaʻua nofoaga i Sri Lanka Hikkaduwa, matafaga, tau ma maualuga-lelei ea pueina ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Biggest STREET FOOD FESTIVAL in Sri Lanka!! (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com