Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le spathiphyllum e oona moni pe leai? Le aoga ma le afaina o se fugalaʻau mo tagata ma manu

Pin
Send
Share
Send

Spathiphyllum ("Fiafia a Tamaʻitaʻi") o se laʻau e le faʻamaoni e ola e le gata e teuteuina le fale, ae faʻapena foi ona faʻamamaina le ea i totonu. O ona lau e mitiia ai vaega leaga e ala i le gaosia o meaola.

Ae i le spathiphyllum, e manaʻomia le faʻaeteete, e pei lava e faʻaletonu, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi ma mea oona. O le asō o le a e iloa ai pe faʻafefea ona aoga ma leaga lenei fugalaʻau. Matou te fautuaina foʻi le maimoaina o se vitio aoga i lenei mataupu.

O se laau oona pe leai?

E talitonuina spathiphyllum e mafai ona mailei mea leaga i le ea ma faʻamamaina i latou... E mitiia e laulaʻau ma pasi i le tino atoa i aʻa. Ma o microbes uma o loʻo nonofo i le eleele e gagauina lalo totoga o meaola niniʻi i le aʻa.

Ua faʻamaonia foi e le saienisi lenei faʻamatalaga, ae i le faʻataʻitaʻiga, o isi taimi e 'eseʻese taunuʻuga e maua. O le laʻau e oona, o lona uiga laʻititi tamaiti ma manu e tatau ona teuina pe a tuputupu aʻe. A leai, ma le faʻaeteete lelei, spathiphyllum "o le a amio masani" ma o le a le afaina ai le fale poʻo ona tagata.

Oe mafai ona iloa pe o le spathiphyllum e oona mo se pusi iinei.

Aoga aoga mo le fale

O le fugalaʻau i totonu, pei o isi laʻau tototo, e amanaʻia e aumaia le fiafia i tagata uma o siomia. I se faʻaopopoga, o le lanumeamata i totonu o le fale faʻalauteleina le gaosiaina o le okesene ma le mitiia o carbon dioxide. O le mea lea, o le fale o le a maua i taimi uma mama ma fou ea, ma i se faʻaopopoga i lenei, tagata o le a mafai ona fiafia i le matagofie ma teuteuina vaʻaiga o le aganuʻu.

E leaga?

O le fugalaʻau e le faʻafitia e afaina ai le soifua maloloina o tagata. Spathiphyllum e sili ona mataʻutia mo tamaiti ma tagata e faʻaititia le puipuiga.... Afai na 'aina faʻafuaseʻi ni vaega o se fugalaʻau i totonu o lona fale, ona faʻatumuina ai lea o faʻatonuga nei:

  • mumu o le fofoga mucosa ma esophagus;
  • le lava le manava;
  • tiga tiga o le manava.

I se faʻaopopoga, o le pito i luga respiratory tract avea ma mu, ma o lenei mafua ai i faigata manava. Tagata e ono maua i le afaina o le tino e mafai ona maua i le paʻu o le paʻu ma isi faʻafitauli faigata.

MANATUNATUGA: Afai o le spathiphyllum na faʻaalu faʻafuaseʻi e se tamaititi, ona faʻaali loa lea i le fomaʻi, talu ai o faʻaiuga e mafai ona sili atu le mafaamatalaina.

Mo le fale, o lenei fugalaʻau i totonu e leai se lamatiaga., ma e oʻo lava i se isi itu, e aoga mo le faʻamamaina o le ea. O le mea taua o le filifilia lea o ituaiga e le faʻailoaina ni mea leaga, a o le mafai ona mitiia i latou mai le siʻosiʻomaga o le ea ma faʻasaʻosaʻoina i latou.

Spathiphyllum o loʻo iai le sua oona. E mafai ona mafua ai le laryngeal edema i fagafao, ma afai e paʻu atu i mata, o suiga le mafai ona suia i totonu o le vaega o le tino o le a amata ona atiaʻe. Afai o le pusi poʻo le maile 'ai vaega o le laulaʻau, ona amata ai lea o se mu lagona o le laulaufaiva, gutu ma le faʻaʻi. Mafia atiina ae atili. O le manu e tatau ona faʻaali nei i le fomai manu, aua e mafai ona leiloa lau fagafao.

Allergy i le fugalaʻau "Fiafia fafine"

O le a tonu le mafuaʻaga?

Spathiphyllum mafua ai allergy i se tamaititi ma se tagata matua i le taimi o le fugalaʻau faiga... E le gata i lea, i le taimi pe a toʻesea, tagata matutua ma tamaiti latou te le lagonaina se le mautonu ma allergy auga.

Faʻailoga i tamaiti ma tagata matutua

Afai e i ai se allergy i spathiphyllum, ona mafai lea ona e iloaina i tamaiti ma tagata matutua i faʻailoga nei:

  • mataʻu i le malamalama;
  • manava puʻupuʻu, tale le aoga;
  • mageso i le paʻu;
  • migraine;
  • tiga le ulu;
  • vaivaiga lautele;
  • faoa faamalosi;
  • afu afu

I le taimi o le allergy i spathiphyllum fuga, auga o le bronchial foma ono tupu - osofaʻiga o le manava, tale mago ma le faʻasusu. E seasea lava maua le pollen dermatitis ma le urticaria. I le taimi lava e tasi, o faʻailoga o le vevela o le tino e tumau pea le masani.

O le umi o le allergy vaitau i se fugalaʻau e le sili atu i le 2 masina, ae o le tuʻuina i lalo o le tagata faʻafesoʻotaʻi ma le vailaʻau ma faʻaaogaina auala puipuia, o auga uma o le a alu vave ma le faʻamatalaina.

Togafitiga

E faʻatoa mafai e le fomaʻi ona tusia se vailaʻau mo togafitiga pe a uma ona pasi uma suʻega. Fualaʻau faʻasaina e aofia ai vailaʻau nei:

  1. Vailaau e tetee ai i le mumusu: Lomuzol, Kromoglin, Lekrolin, Kromosol, Allergokrom. E fautuaina e faʻaaoga i latou i le masina ae leʻi fuga ma ave seʻia oʻo i le iʻuga o lenei vaitaimi.
  2. O vailaʻau o vailaʻau... O nei vailaʻau faʻatoa faʻatonuina pe a leai se aoga mai le faʻaaogaina o vailaʻau muamua. Mo tamaiti, o le metotia o le a ½ o tagata matutua.
  3. Antagonists o H1-histamine taliaina... Latou faatonuina mo le rhinitis afaina. Mo le togafitia o se tamaititi, antihistamines o le 2-3rd augatupulaga o loʻo faʻaaogaina, talu ai e leai ni a latou auga faʻailoga. O ia vailaʻau e aoga tele: Loratadin (Claritin), Ebastin (Kestin), Desloratadin (Erius) Cetirizine (Zyrtec), poʻo Fexofenadine (Telfast). E tautala faʻatasi i le aso.

Puipuiga

E mafai ona e aloese mai faʻalavelave ogaoga i le taimi o le fugalaʻau o se fale meaʻai pe a fai e te matua mataala pe a tausia. O le fatu lea o le puipuia e faʻapea:

  1. Fai i taimi uma totini lima pe a teuteuina le laau. O le mea moni o le taimi o lenei faʻagaioiga, o le fugalaʻau nanaina sua e oona i tagata. Afai e oʻo i le paʻu, o le a liua mumu, o le ai ai faʻamaʻi faigata ma sina tamaʻi mageso.
  2. A maeʻa ona fesoʻotaʻi ma laulaʻau, fufulu lelei ou lima i le fasimoli ma le vai.
  3. Afai o le paʻu ua mumu ma faʻateʻaina, fufulu ia ma le malosi o le tafe o le vai ma aveʻese toega o caustic sua.
  4. Afai e paʻu le sua i mata, ona fufulu faʻalelei lea i le vai. A taua le fula, faʻafesoʻotai vave le fomaʻi.
  5. Afai o le vaega o le laʻau ulu i totonu o le gutu, ona faʻamama i le susu poʻo le vai. E le gata i lea, aua le foloina le vai.
  6. I le taimi o le totoina o le laau, ave i se isi potu, ma mataitu uma puipuiga pe a vaʻaia.

Taua: Afai e oʻo i ni puipuiga auala e le avatua le manaʻoga taunuʻuga ma o le allergy e faigata tele, ona tatau lea ona e aveʻesea le spathiphyllum pe tuʻuina atu i ou tuaoi.

Faaiuga

Spathiphyllum o se faʻapitoa laʻau o loʻo maua uma faʻamanuiaga ma leaga i le taimi e tasi. Afai e leai se tasi o tagata o le aiga e i ai ni faʻamaʻi, ona mafai lea ona e totoina saogalemu lenei aganuu teuteu.

Naʻo le taimi e tasi, vaʻai totoʻa ia te ia, faʻaeteete, ma i se faʻailoga laititi o le allergy, ia vave saili se fesoasoani mai se fomaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How To Water Peace Lily Picasso (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com