Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

BMW Museum - o se taʻutaʻua taavale i Munich

Pin
Send
Share
Send

A aunoa ma le faʻateleina, o le BMW Museum e mafai ona valaʻauina o se tasi o ona po nei sili atu faʻaaliga lotoa i Munich. O loʻo iai le tele o faʻaliga e fesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o lenei igoa, o le mea lea, e tatau ai foʻi ona tatou asia lenei nofoaga tulaga ese.

Faʻamatalaga lautele

O le BMW Museum i Munich, o loʻo tu i le matusasaʻe o sisifo o le laumua o Bavaria, o se tasi o ata e sefulu e sili ona taʻutaʻua, o loʻo faʻaali mai i freak. Faʻatasi ai ma le laumua, laʻau ma taʻavale faʻaaliga o le lauiloa Siamani gaosi, e fausia ai se tasi tele faʻaaliga faigata poʻo BMW Group Classic.

O fale o le fale mataaga o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o oloa gaosia e le popolega i le atoa talafaʻasolopito o lenei ituaiga o olaga. Mea uma iinei, soʻo se mea e te vaʻai ai, e tuʻuina atu ia BMW. E oʻo lava i fale latou te faia i le tulaga o le lalolagi lauiloa faʻapuʻupuʻu.

O le mea lea, o le nofoaga o loʻo tu ai le ofisa ulu o le kamupani e pei o le 4-ogoto afi, o lona maualuga e tusa ma le 40 m. E tusa ai ma le manatu o tusitala o lenei poloketi, e tatau ona faʻatusa le mataʻitusi muamua - "B". O le tusi lona lua, "M", o le matafaioi a le fale mataaga - na faia i le tulaga o le tele kesi tane kesi, teuteuina ma le faʻailoga a le kamupani. I le ala, e mafai ona vaʻaia mai se maualuga. Ae mo le tusi mulimuli, "W", o loʻo faʻatusalia e BMW Welt tioata ogāumu. I le 1999, le futuristic falemataaga fale na aofia ai i le tusi resitala o fausaga faʻamanatuga ma sa tuuina atu i ai le igoa o le maualuga falemataaga fale i Munich.

O loʻo iai le fale faʻamanatu i le teritori o le fale mataaga, o loʻo ofaina mai ai oloa eseese e filifili mai ai - mai mitiafu ma pulou ma le faʻailoga a le kamupani i se faʻaputuga taua o BMW Art Car ma tamaʻi taʻavale faʻapitoa. Faʻatasi ai ma isi mea, iinei oe mafai ona faʻatau tusi lauiloa saienisi e uiga i uila afi, taʻavale ma vaʻalele afi o le ituaiga, tusitusiga i luga o ona po nei fausaga, faʻapea foi ma le lata mai ata o taʻavale ma pepa faʻamaumau i autu talaʻaga. I totonu o le eria lava e tasi o loʻo iai se fale aʻoga tuai ma se potu e teu ai potu, o se mea e sili ona fiafia iai tagata suʻesuʻe o le alualu i luma faʻatekinolosi.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le talafaʻasolopito o BMW na amata i le 1916, ina ua amata ona faia e se tasi o lala muamua o Bayerische MotorenWerke ni afi vaʻalele. Peitai, ua 3 tausaga mulimuli ane, ina ua leiloloa Siamani i le Taua Muamua a le Lalolagi ma le faaeeina o le faasaina o le gaosia o mea tau militeri i totonu o le atunuu, na tatau i le kamupani ona matua suia le itu o ana gaioiga. E le o gauaʻi i le popolevale lautele, na faanatinati e le kamupani talavou ona toe faaauupegaina mafutaga faaleaoaoga ma amata gaosi vaega mo nofoaafi ma isi auala nofoaafi. Ina ua mavae sina taimi, o le pulega o le kamupani faʻateleina le tele o gaosia oloa, faʻaavanoaina ia avanoa i tagata masani faʻatau. Ole ala lea na faʻaalia ai uila, uila afi, tamai taʻavale ma SUVs malosi ile faʻaigoa ole BMW.

O le lona lua ogaoga ogaoga o gaioiga a le kamupani na faia e le Taua Lona II a le Lalolagi ma le vaevaega mulimuli ane o Siamani i le FRG ma le GDR. Ae o le toʻatele o fili na latou valoʻia le lata mai o le gaumativa o le taʻutaʻua taʻavale popolega, peitaʻi, o le taimi lea na mafai ai foi ona tatalia. E oʻo atu i le 1955, ua le gata na toe faʻaleleia le gaosiga a le kamupani, ae ua faʻaopoopoina foi ma oloa fou. E ui lava i le mea moni e faapea i le silia i le 100 tausaga talu ai, e leai ma se vaega o vaalele na tuua le laina o le fono a le BMW, o le tagavai o lenei ituaiga e tumau pea le suia - o se lapoʻano paʻepaʻe faʻasaga i tua atu o le lagi lanumoana.

O nei mea uma e mafai ona maua i le BMW Museum i Munich, tatalaina i le 1972 i le taimi lava e tasi pei o le lauiloa Olimepeka Park. I se tasi taimi i lona tulaga sa i ai se tamai malae vaʻalele suʻega, na fuafuaina mo le suʻesuʻeina o vaʻalele afi, ma falegaosimea, lea na faia ai muamua taʻavale o le ituaiga. I aso nei, o teritori e ona le fale mataaga e masani ona faʻaaogaina o matala faʻaaliga nofoaga.

Faʻaaliga

O le BMW Museum i Siamani ua amata ona suʻesuʻeina mai le potu i lalo, ona faʻasolosolo atu ai lea i tafatafa o tafatafa o le fale, latou te oʻo lava i luga. I luga o lenei auala, tagata asiasi o le a maua ai ni faʻaaliga potu faʻapitoa faʻapitoa i vaega autu o le atinaʻeina o le lauiloa taʻutaʻua tinoese. E 7 potu faʻapenei i le aofaʻi, e taʻua o Fale. O potu uma o le fale mataaga e maofa i le ata faʻaonapo nei, fesoʻotaʻiga tamaoaiga ma sili lelei meafaigaluega faʻapitoa, ae o le nofoaga tutotonu o loʻo nofoia e le fale faʻapitoa tuʻufaʻatasia i le tala faʻasolopito o se tele Siamani gaosi oloa. O loʻo iai se masini faʻapitoa e faʻatagaina ai oe e filifili se tausaga faʻapitoa ma aʻoaʻo e uiga i mea taua uma na tutupu i lena taimi.

O faʻaaliga tumau o le BMW Museum o loʻo fai ma sui o taʻavale tuai, taʻavale taʻavale, uila, uila afi, vaʻalele ma taʻavale afi, faʻapea foʻi ma vaʻalele vaʻaia na fausia i vaitau eseese (mai le 1910 e oʻo mai i aso nei). O le BMW lineup o loʻo mataʻina i lona eseesega: coupes, roadsters, tuʻuga taʻavale, sedans, manatu taʻavale, ma isi. I totonu o latou, o le muamua uila afi faʻamatuʻuina i lalo o le BMW ituaiga ma le laiti Isetta, lea na avea ma se tasi o taʻutaʻua taʻavale o le vaitaimi o le maeʻa o taua, e tatau ona vaʻai faapitoa i ai.

Ae masalo o le fiafiaga sili turisi o le felauaiga o le sooupu 007 - o le BMW 750iL uliuli, o le paʻepaʻe suia BMW Z8 ma le lagi lanumoana BMW Z3. O se mea moni fiailoa fesoʻotaʻi ma le mulimuli. A i le ogatotonu o 90s. o le seneturi talu ai, le isi faʻasologa o ata Bond na tatalaina, o tagata faʻatau uma na manaʻo saʻo i se taʻavale faapena. I le taimi lea, o le BMW Z3 faʻatoa afe ese mai le laina laina, o lea la o le British sipai tifaga o le sili faʻasalalauga atoatoa mo ia. Ae paga lea, e leʻi umi ae manino o le tagata fou auala e leai ni ona uiga faʻapitoa, o lea na latou faʻanatinati atu ai e sui.

O le mea e malie ai, na muamua lava 3 taʻavale na gaosia faʻapitoa lava e lagolago ai le polokalame tuʻuga. Ae ui i lea, ina ua mavae ni nai tausaga na latou fetuunai mo latou lava faʻaaoga e racers. I le faʻaopopoga i le le pasi auala, o loʻo i ai isi taʻaloga faʻataʻitaʻiga, i totonu o le lauiloa BMW M1, atiina ae ma le auai o Lamborghini i le 1978, o le sili ona taʻutaʻua.

I le BMW Museum i Munich (Siamani) e mafai ona e vaʻaia ai e le gata o taʻavale tuai, ae faʻapena foʻi ma ata sili ona lata mai, o le tele lava e leʻi oʻo i le taimi e ulufale ai i le lalolagi maketi. O se tasi o mea fou o le BMW HR Hydrogen Record Car, o loʻo faʻaaogaina e le afi afi. O taʻitaʻi o le kamupani talitonu o le lumanaʻi o pisinisi faʻaonapo nei e tua tonu lava i tua o ia taʻavale.

O le savaliga i totonu o fale faʻafiafia o le fale mataaga e faʻaiʻuina ma le suʻesuʻega o mea e le masani ai faʻapipiʻiina. O le sili ona taʻutaʻua o le BMW kinetic model, faia i le tele o uʻamea polo faapipii i le faʻalo ma se manifinifi laina. O le feʻaʻei luga o le ea, latou te faia ai se foliga manaia, i otootoga e mafai ai ona e iloaina le pito i luga o le taʻavale tino.

Lalolagi BMW

O le BMW-Welt fale, tu latalata i le faitotoʻa o le falemataaga ma fesoʻotaʻi i ai ma se tamai auala laconic, na tatalaina i le tautoulu 2007. O le futuristic fausaga, faia i le tulaga o se faʻalua cone, e le gata o le tele BMW faʻasalalauga tulaga, ae o se faʻafiafiaga paka, o faʻatau faleoloa ma se fale faʻaaliga, e te iloa atu ai mea e tutupu i le lumanaʻi o le popolega.

Lenei e mafai ona e suʻesuʻeina ma le saogalemu uma faʻataʻitaʻiga, nofo i salons taʻavale ma e oʻo lava i se ata e faʻaaogaina ai le atamai tekonolosi. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le lolomiina o le faʻamau i luga o se masini faʻapitoa, faʻatali mo ni nai sekone, ona lafo lea o le ata i lau imeli tuatusi pe faʻasoa i luga o lauiloa 'upega tafaʻilagi. Afai e te sau i le BMW Museum i Siamani e le gata mo tafaoga, ae faʻapena foʻi mo faʻatauga, lagona le saoloto e filifili se ituaiga ma totogi le pili. O le taavale faʻatau o le a tuʻuina atu i soʻo se mea o le lalolagi.

Fale gaosi taʻavale

O le fale taʻavale o loʻo faʻatautaia i le BMW Museum o le ofisa autu o le popolega. I luga o se lautele teritori aofia sili atu i le 500 afe sikuea mita. m, ao ma le po e tusa ma le 8 afe tagata faʻapitoa na o mai mai atunuʻu eseʻese e galulue. I lalo o le latou faʻataʻitaʻiga malosi, o le laʻau i aso uma e gaosia ai le 3 afe afi, 960 taʻavale (e aofia ai BMW-3 o le ono augatupulaga), faʻapea foʻi ma le tele o vaega eseese o vaega ma iunite.

O le taʻavale afi e faʻafouina i taimi uma, o lea o asiasiga i nisi faleoloa e ono faʻamalolo ona o le lipeaina poʻo le suia o masini.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

O le tuatusi o le BMW Museum i Munich o Am Olympiapark 2, 80809 Munich, Bavaria, Siamani.

Tatalaina itula:

Fale MataagaLalolagi BMW
  • Mon.: Tapuni;
  • Aso Lua - La: mai le 10 am i le 6 pm

O le taliaina o malo e gata ile 30 minute. ae leʻi tapunia

  • Mon. - La: mai le 9 am i le 6 pm

O le tau o se tiketi i le BMW Museum i Munich e faʻalagolago i lona ituaiga:

  • Matua - 10 €;
  • Totogi (tamaiti i lalo ole 18 tausaga le matutua, tamaiti aʻoga i lalo ole 27 tausaga le matutua, BMW kalapu sui, penisiona, tagata le atoʻatoa ma se tusi pasi talafeagai) - 7 €;
  • Vaega (mai le 5 tagata) - 9 €;
  • Aiga (2 matutua + 3 laiti) - 24 €.

O le faʻamaoniga o le pepa pe a maeʻa le faʻamaonia e 5 itula. E te le tau totogia e ulufale ai i le BMW World.

Oe mafai ona vaʻaia le faʻaaliga uma tutoʻatasi ma ma se taʻiala. Vaega o tafaoga a le 20-30 tagata e faia i le 30 minute. O le tau o le ticket e faʻamoemoe i le maimoaga taamilo e te filifilia (e toʻa 14 i latou):

  • O se savaliga masani i le fale mataaga - 13 € i le tagata;
  • Falemataaga + Faʻaaliga Center - 16 €;
  • Falemataaga + BMW Lalolagi + Fale gaosi - 22 € etc.

Siaki faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia - https://www.bmw-welt.com/en.html.

E tatau foi ona maitauina o nisi mea o le faʻafitauli (mo se faʻataʻitaʻiga, o le BMW fale) mafai ona vaʻaia naʻo aso o vaiaso ma naʻo se vaega o se kulupu. E sili atu le faʻasao o nofoaga i ni nai vaiaso ae le i fuafuaina le aso o le asiasiga, ma taunuʻu ai i le nofoaga e le sili atu ma le afa itula ae le i amataina le malaga. E naʻo le telefoni e talia ai le faʻasao - e le talafeagai le imeli mo nei faʻamoemoe.

O nofoaga taʻitasi e eseʻese taimi tatala ma nisi tulafono asiasi e faʻaaogaina mo le puipuiga. Nei na o ni nai o latou:

  • Tamaiti i lalo ole 6 tausaga e le faʻatagaina ona ulufale i le laʻau;
  • Tamaiti i lalo o le 14 tausaga le faʻatagaina e ulufale i le toega o le fale naʻo faʻatasi ma tagata matutua;
  • I totonu o fale, e faʻasa ona alu i fafo o nofoaga ua atofaina;
  • Faʻaliga mataʻaga e le tatau ona paʻi i ai lima, aua o latou taʻitasi e le gata i tala faʻasolopito ae faʻapea foi tau aoga. I le tulaga o le faʻaleagaina (filogia, malepelepe, ma isi), tagata tafafao maimoa totogi uma tupe alu mai lana taga (aofia ai le faʻagaina o le puipuiga faʻamalama);
  • E faʻasa foʻi ona aumai ni auupega ma ni aitema e ono lamatia ai le soifua maloloina ma le ola o le tagata;
  • O ofu i fafo, ato, ato faafafa, faamalu, tootoo laau ma isi mea e tatau ona tuu i totonu o le potu e fai ai ofu, faatotogaina i loka e leai se tau.

Tau ma faʻasologa i luga o le itulau e mo Iuni 2019.

Fautuaga Aoga

Ae e te leʻi alu i le BMW Museum i Siamani, o nai fesoasoani ia mai le au femalagaaʻi i le au masani:

  1. E naʻo Siamani ma Igilisi e faia taʻamilo ai. Afai e te le lelei i se tasi o nei gagana, faʻaaoga le auaunaga taiala leo;
  2. E sili le faʻatau vai ile faleʻoloa ile auala - e taugofie ai;
  3. Ina ia aloese mai le tele o tagata tafafao maimoa, sau i le falemataaga i le vaveao i le aso o le vaiaso;
  4. O le BMW Museum o loʻo i ai lana ia paka totogi, o lea e mafai ai ona e sau iinei e le gata i le lautele, ae faʻapea foi i auala tumaʻoti pe totogi totogi;
  5. O le umi o le uumi polokalame e oʻo atu i le 3 itula, o lea ia e vaʻaia lelei seevae lelei - i lenei taimi e tatau ona e savali tusa o le 5 km;
  6. E tele faleʻaiga meaʻai i le teritori o le faʻafitauli. O nei mea, o le sili lauiloa o le faleʻaiga M1, faʻaigoa i le taʻaloga o taʻavale faʻataʻitaʻiga gaosia i le 1978. E tautua uma tu masani ma vegetarian ipu, lea tau i le va o le 7 ma le 11 €. O le faleaiga o loʻo i fafo o le terraces e faʻasaga i le Olopeleki Paka. Ae o le mea e sili ona taua, o nofoa taʻitasi i le laulau ua faʻaauupegaina i se isi mataʻitusi ma se faʻapitoa USB-fesoʻotaʻiga e faʻatagaina ai oe e totogi soʻo se ituaiga o masini (laupapa, komipiuta feaveaʻi, telefoni poto);
  7. A maeʻa lau maimoaga maimoa taamilo i uila afi, taʻavale, afi ma isi fale mataaga, ia mautinoa e siaki isi vaʻaiga a Munich i le lata ane. O loʻo matou talanoa e uiga i le Olimipeka Paka, le Allianz Arena ma le faʻasaienisi ma faʻatekinisia Deutsches Museum, o loʻo tu i le isar o le Isar;
  8. E te manaʻo e sefe le tupe? Fai atu o oe o se tagata aʻoga! A fai atu le kesia ia te oe e faʻaali se pepa, fai mai ua e faagaloina i lou potu faletalimalo. O lenei metotia galue i le tele o tulaga. Pau lava le tuutuuga e tatau ona e i lalo o le 27 tausaga le matua;
  9. O le faitotoʻa i se tasi poʻo se isi nofoaga e faia i totonu o le turnstile. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i ai le maneta fasimea i luga o tiketi, o lea e leai se auala e sao ai i totonu;
  10. O le puʻeina o ata i le falemataʻaga e faʻasaina, ae o le faʻamasinoina o ata e aliali mai luga o le upega tafaʻilagi ma le maelega masani, e mafai ona nana le mea puʻe ata;
  11. O faʻaaliga taʻitasi e faʻatulagaina ma pupuni pupuni. Faalatalata atili ia latou - o le leo o le a vave ona ki.

O tausaga uma lava, o le BMW Museum i Siamani e asia e le sili atu ma le 800 afe tagata, o loʻo iai uma turisi masani na o mai iinei e ala i le mama ma e fiafia moni i lenei igoa. Ae poʻo a lava mafuaʻaga oe i ai i lenei nofoaga, ia mautinoa - o le a maua ai e oe le tele o lagona.

Le faitau selau o faʻaaliga matagofie o le BMW Museum i le ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The BMW Welt Is Car Lovers HEAVEN in Munich Germany. Lame Vlogging (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com