Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matou te totoina euphorbia tirucalli i le fale saʻo!

Pin
Send
Share
Send

Euphorbia poʻo le euphorbia o le sili lauiloa ma lautele ituaiga o le aiga Euphorbia. E aofia ai le tusa ma le 2 afe ituaiga o laʻau eseʻese, o le tasi o ia mea o le euphorbia tirucalli. O se vaega o lenei laʻau o le matua leai se faʻaaloalo i le tausiga ma e oʻo lava i se tagata faʻatoʻaga fugalaʻau mafai ona faʻatautaia lona totoina ma faʻatoʻaga.

Mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai e uiga i le faʻalauteleina o le tuputupu ae o le euphorbia tirucalli, pe faʻafefea ona faʻasalalau saʻo, ma o a faʻamaʻi e ono aʻafia ai lenei fugalaʻau le faʻalelei.

Faʻamatalaga botani

Euphorbia tirucalli e taʻua foi ole susu susu... O lenei laʻau mataʻutia ma manaia e tele ona lala, i le vao e tupu aʻe i le 9 mita. I le fale, ma unsystematic vavaeina, mafai ona tupu oʻo i le 6 mita.

O le spurge tirucalli o loʻo i ai se faʻataʻamilomilo ma sologa faʻavae. I se laʻau talavou, e lanumeamata lanumeamata, i se tasi tuai, e lanu efuefu efuefu. O fugalaʻau o lenei laʻau toto e leai ni petals. O lona masani umbellate inflorescence aofia ai le tele tasi nofofua. Laʻau lanumeamata laulaʻau e 1.5 mm lautele ma 12 cm le umi.

O le teuteuina o susu o le susu e maua ona o le chic bushiness ma tino tino. Toetoe lava ituaiga uma o lenei laʻau ei ai le autu eseʻesega, lea e taoto i le i ai o papaʻe sua oona. O le vailaʻau oona o le euphorbin, o le mafuaʻaga:

  • mumu o le nasal mucosa ma mata;
  • mu;
  • faʻaleagaina o le gastrointestinal tract.

O le isi eseʻesega o le i ai o laʻau luga o laʻau laʻau, i luga o laʻau e leai se mea. Euphorbia ese mai cactus ituaiga i lena o le avanoa o le foliga mai o fugalaʻau luga o se laʻau totoina i le fale ua faʻaititia i le zero.

Taua! E tatau ona e iloa o le euphorbia tirukkali e ana i laʻau o loʻo i totonu o le atunuʻu, o le mea lea e manaʻomia ai le faʻatautaia o galuega i ona vaʻaiga ma totini lima. I le tulaga o faʻafuaseʻi faʻafesoʻotaʻi o sua i luga o le paʻu, e tatau ona mulumulu lelei lenei nofoaga ma le tafe vai.

Se ata

Siaki le ata e euphorbia tirucalli i lalo:




Tausiga i le fale

Euphorbia tirucalli e manatu o se aganuu le faʻamaoni... E faigofie ona tausi ma vaʻaia. Ae ina ia mafai e le laʻau ona tupu matagofie ma maloloina, fautuaina e tagata atamamai le usitaia o ni totoina ma tausiga tulafono. Mo le galueaina, e sili le ave i tutusa vaega:

  1. laufanua laufanua;
  2. palapala fanua;
  3. oneone talatala.

E lelei pe a fai e faʻaopopo mai sina tamaʻi malala.

Vevela

I le fale, spurge tirucalli o le a tupu mo le tele o tausaga i sili lelei tulaga fausiaina mo ia.... E faʻapea foi ona faatatau i le vevela, lea e tatau ona + 21-23 ° C i le ao ma + 15-18 ° C i le po.

  • I le vaitau o le taumalulu, o le laʻau e moe, o lea mo lenei vaitaimi e aumaia i totonu o se potu ma le vevela o le + 12 ° C. Afai o lenei faʻailoga e laʻititi, ona ono mou atu lea o le spurge tirucalli.
  • I le taumafanafana, e aoga mo ia le i ai i le ea fou, o le mea autu o le leai o se ata faataʻitaʻi, ma na te le maua i le timu.

Faasusu

I le taimi o le tuputupu ae vaitau, lea e tumau mai le tautotogo i le tautoulu, ma i le taimi o le eleele i totonu o le ulo ua vaʻaia matutu, faʻasūsū tatau ona feololo.

Faalogo! O le mamafa o le faʻasūsū e mafai ona pala ai aʻa.

I le taumalulu, o le laʻau e seasea faʻasusu.... Ae e tatau ona tatou mautinoa e le matutu le lalolagi. E sili ona lelei le faʻaoga o le vai e tui i totonu mo le 7 aso. E le mataʻutia le 'ea mago mo tirucalli susu.

Susulu

O lenei aganuu e iloga i lona unpretentiousness ma vave fetuunaʻi i soo se tulaga. Ae ui i lea, o le sill e feagai ma saute e manatu o se sili atu talafeagai mo ia. Afai o le malamalama e matua vaivai, ona o le laʻau, faʻaloaloa atu, o le a leiloa lona teuteuina aʻafiaga.

Teuteuina

Lenei ituaiga o milkweed ola vave, manaʻomia taimi teuteu.... Tipi ese tumutumu o laʻau i se naifi maʻai, tuʻu le laʻau i le maualuga manaʻomia. O le tipi e tatau ona togafitia i malala malala. O na tipi na 'otiina e mafai ona faʻaaogaina e faʻalautele ai le spurge tirucalli.

Laʻei pito i luga

O le laʻau e fafagaina i le tautotogo i le tulaga o le ola olaola ma, faʻalagolago i lona tele, 1-2 taimi.

Mo le fafagaina, oe manaʻomia le fetilaisa faʻapitoa fuafuaina mo succulents.

Afai e te faʻaopopoina sina laʻititi, o le a iai se aoga lelei i le lanu o au. Ae ia manatua ova le inuina, aemaise i le nitrogen fertilizers, e matua mataʻutia lava mo susu, aua e mafai ona taitai atu ai i le oti o le laau.

Ulo

O le laau e totoina i totonu o se ulo loloto ma lautele lautele ma mafiafia puipui. E tatau ona iai ni pu i lalo e sau ai le vai tele. E tatau ona faʻalu loa i fafo. E manaʻomia foi le i ai o se lelei alavai vaega, o lana matafaioi e mafai ona faia e faʻalautele 'ele poʻo tamaʻi maʻamaʻa.

Tusitusiga! E le manaʻomia le totoina o le laʻau i totonu o se ulo e tele atu nai lo le mea e tatau ai. Lenei mafai ona saofaga i aʻa pala.

Toe gaosia

Mo le toe gaosia o susuweed tirucalli i le fale, na o tipi e ave.

  1. O le mea muamua e fai o le tipi ese o laʻau ola aʻe i luga ma maama seleulu poʻo se naifi.
  2. Tuʻu tipi i totonu o le vai, lea e tatau ona mafanafana. E manaʻomia lenei mea ina ia tafe uma ese le sua susu mai ia latou.
  3. Ona tatau ai lea ona tuua i latou mo se aso e faʻamamago.
  4. O nofoaga e tu ai le tipi e togafitia i le phytohormone poʻo le malala ola.
  5. O se peat layer e sasaaina i totonu o le ulo saunia, ma le faʻaeteete fufuluina oneone ma tuu i ona luga.
  6. O le au e tatau ona faatofuina i le eleele saunia seia oʻo i lalo o le pito i lalo o le loloto i totonu o le peat layer.
  7. A maeʻa lena, e tatau ona faʻasūsū ma tuʻu i totonu o se nofoaga mafanafana ma susulu.
  8. Ina ia mafai ona tupu lelei rooting tupu ma fausia se greenhouse aafiaga, ufiufi i se fagu poʻo se palasitika fagu luga.

O le togavao o le laʻau o le a lauolaola pe a fai o ni maʻa ua sosolo e totō i le tasi ulo.

Faamai

Root pala o le sili ona mataʻutia faʻamaʻi o le susuweed tirucallilea e atiaʻe ma tele faʻasusu. O aʻa e masani ona pala pe a tuʻufaʻatasia le vai ma le maualalo o le vevela i totonu o le potu. I se tulaga faʻapenei, o le toe totoina o le laʻau i totonu o se ulo fou o le a fesoasoani, ae o aʻa ua faʻaleagaina e tatau ona aveʻese.

O le Hypothermia e tau atu ai i le toe suia o lanu. E enaena ma vaivai. I lenei tulaga, tirucalli le mafai ona faʻamaloloina. Faatasi ai ma le sili atu o le susulu o le la, o le a liu samasama lau. O le tali i le faʻafitauli e faigofie - e na ona manaʻomia e aveʻese le malamalama lavea.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le le masani ai susu susu tirucalli, oe mafai ona faia se matagofie lanumeamata lanumeamata i lou fale e aunoa ma le faʻaaluina o le tele o taimi ma taumafaiga. Peitaʻi, o lenei laʻau e manaʻomia le faʻatautaia ma le faʻaeteete o vaega eseese.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Propagating Succulents (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com