Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona kuka suisui suisui ma agamalu

Pin
Send
Share
Send

Natura na faʻaalia i tagata le tele o mea mananaia, o le sili ona taʻutaʻua o latou o loʻo ola i togavao ma togavao. Ua leva ona 'aʻai e tagata ma selesele mo le taumalulu i le faʻamasima, piko poʻo se mago. O le autu o talanoaga i le aso o le sauniuni o laina ma amioga i le fale.

Laina ma morels o ni puloua ofoofogia e aliali mai aʻo leʻi tupu le mutia muamua. I le taimi e tasi, o le tino o le tagata, lelava i le taimi o le taumalulu, manaʻomia se mea suamalie, vitamini ma le masani ai. O se taimi matagofie e kuka ai se ipu manaia ma faʻamalieina oe lava ma lou aiga.

Aisea e le mafai ai ona 'ai laina

Faʻataʻitaʻiga faʻaalia ai i tagata o nei puloua e faʻaputuputuina ma faʻaaogaina mo gastronomic faʻamoemoe i le tutusa auala, ae o lenei e sese ma o le mafuaʻaga lea.

O le laina o se pulumu jamu, o lona pulou e ufiufi i le tele gaugau. E le gata i lea, o le pulou atoa o loʻo faʻatumuina i spores.

O le laina e matua mataʻutia tele ma e le mafai ona 'aina, talu ai e aofia ai gyrometrin - o se malosi oona. O lenei vailaʻau o loʻo maua foi i le paleolo toadstool. O le faʻaaogaina o laina e tumu i faʻalavelave matuia.

Morel e tutusa foliga i le faiʻai. E le mafai ona 'aina mata, ae a maeʻa faʻasusu muamua ma isi kuka, o se uluaʻi ipu ma se le masani ai tofo ma manogi maua. Ma o le faʻaaogaina aoga le tino, o lea o le a tatou tuʻuina atu ai le toega o mea i le sauniuniga o amioga mama.

Faʻafefea kuka gaʻo

O le faʻasusu e fesoasoani e aveʻese ai le vailaʻau oona mai le suka, ma o le togafitiga o le vevela e iʻu lava ina faʻateʻaina mea leaga ma fesoasoani e faʻavae le faʻamalieina o meaʻai.

Kaloriia: 27 kcal

Polotini: 1.7 g

Gaʻo: 0.3 g

Karbohidates: 4.2 g

  • Muamua lava, fufulu lelei le pulou i lalo o le vai tafe, ona liligi lea o le aisa vai i totonu o se ulo, faʻaopopo sina masima ma tuʻu e faʻasusu mo le itula.

  • A maeʻa le taimi, tuʻu le ulo i luga o le ogaumu ma ki luga o le vevela. A uma ona faʻapuna le suavai, faʻapuna a itiiti mai e 7 minute.

  • Faʻalu le kalasi, toe fufulua le mago, faʻatumu i le vai malulu ma toe foʻi i le ogaumu. Faʻaopopo masima. A uma ona pupuna, vela mo le 20 minute.


A maeʻa togafiti lisiina, aveese ma le faʻaeteete ia puloua i se fulu ma tuʻu ai i totonu mo le afa itula. O lona iʻuga, o le soʻona suavai o le a tuʻua ma o le a faʻamamaina le tulaga mama. E mafai ona tautua le ipu ile aniani ma le suauʻu fualaʻau, pe faʻaaoga e sauni ai isi meaʻai, e aofia ai le julienne ma puloua.

Faʻafefea ona falai amioga lelei

E fautuaina e faʻapuna le fafie kulimi ao le i lafoina i le apa, e aofia ai galu ma ryadovki. Ma talu ai o le agavaʻa e maua i le faʻaumiumi togafitiga vevela ae leʻi falai, e leai se mea e teu ai i totonu o se apa mo se taimi umi. E sefululima minute e lava mo le sili atu susu susu e tuua ai ma se faʻaoso manaʻomia foliga e aliali mai.

Vaega:

  • Morels - 1 kg.
  • Aniani - 200 g.
  • Fualaʻau fualaʻau ma sunflower.
  • Masima.

Faʻafefea ona kuka:

  1. Afai e te fuafua e falai falala i le fale, fufulu muamua i le vai, fofoʻe ma faʻapuna. Ae le i oʻo i le tulaga lua o le kuka, aveese vae ma tipi ia pulou i le afa. Lafo le kuka morels i totonu o le colander.
  2. 'Otiʻoti le paʻe ma fufulu' aniani i le afa mama poʻo le kuata. Fufulu le suauʻu sunflower i totonu o se falai, faʻaopopo sina pata, falai ninii aniani.
  3. A lanu enaena le aniani, lafo i totonu le kalone vela. Kuka mo le sili atu i le 10 minute, faʻaoso soʻo. Taimi ma masima. Pau lava lena.

Vitio sauniuniga

Ou te fautua atu ia te oe e ave ni falai falai ma aniani faatasi ma pateta pateta. Tuu pateta tipi i totonu o le ipu i luga o le ipu ma le falai falai i luga. Faʻaaoga aniani lanumeamata ma aneto mo faʻaopopo tofo ma le lalelei. O le araisa e talafeagai foʻi ma se ipu.

Faʻafefea ona pikiina le malamalama

Mo faletua e le mafai ona mafaufauina le vaitau o le vaitau e aunoa ma pickled pulou, ou te fautuaina se fua lelei. Canned morels ei ai se maoaʻe tofo ma e teuina mo se taimi umi, e talafeagai e oʻo lava i le taumalulu. O se lelei mauaina mo exotic alolofa.

Vaega:

  • Morels - 2 kg.
  • Sate - 2 sipuni.
  • Suka - 1 sipuni ti.
  • Lora - 6 lau.
  • Peppercorn - 8 pcs.
  • Aneto faamalu - 8 pcs.
  • Faʻafiafiaga - 6 pcs.
  • Vineka - 0.5 sipuni.

Sauniuniga:

  1. Fufulu ma fufulu mama. 'Otiʻoti mea faʻapitoa i fasi vaega, faʻatumu ile vai, faʻapapuna ma faʻapuna mo le 10 minute, aveʻese le foam. Lafo i totonu le colander, faʻatumu i vai fou, masima ma a uma ona pupuna, kuka mo le 25 minute.
  2. A maeʻa le taimi, toe sui le vai, faʻaopopo masima ma mea manogi ma fualaʻau o loʻo taʻu mai i le fua. A uma ona pupuna, faʻaopopo le suka ma le masima, i le maeʻa ai o le 10 minute, liligi i totonu le vineta ma faʻagaeʻe.
  3. Faʻatumu fagu faʻamamaina i pulouafo ma sisi i luga.

O se potu malolo ma malulu lalo e sili ona talafeagai mo le teuina o moli mo le taumalulu. Afai e leai se potu faapena, teu le faasao i totonu o le pusaaisa poʻo totonu o le potu teu oloa.

Faʻafefea ona mago morels

Fans o le filemu tulimanu seleselega faʻamago faʻamago mo le taumalulu. O mago mago e mulimuli ane faʻaaogaina e sauniuni ai ituaiga uma o mea e gaosi ai meaʻai, o le sili ona suamalie o ia e manatu o se maoaʻe le manogi supo. O le auala sili ona faigofie o le faʻamago i le ogaumu.

Vaega:

  • Morels fou.

Sauniuniga:

  1. Faʻaaoga le mama amioga talavou mo faʻamago. Faifilemu lemu ia puloua i se omomi omomi poʻo se ie, tipi ese vae. E sili le faʻamamago o latou lava pulou.
  2. Ufiufi se ie tao ma pepa mago, tuu i luga luga ia pulouaitu. Lafo le pepa tao i le ogaumu. Faʻamago ile 50 tikeri mo le tolu itula muamua, ona siʻi lea ile vevela ile 70 tikeri. Faʻamago ma pupuni le faitotoʻa.
  3. Faatulaga ni puloua mago i fagu tioata ma tapuni. Faleoloa i se malulu nofoaga.

Afai e te manaʻo e faʻamamago morels masani, e tusa a ma le tolu masina. Tuʻu pulou sauniuni i luga o se apa tao taoina ma mago i le ea fou, liliu i nisi taimi.

O mago mago e matua maaleale ma manaʻomia le taulimaina ma le faʻaeteete. Ae tusa lava pe malepe nisi, aua le faʻavaivai. Olo ia i latou i le efuefu ma faʻaaoga o se mea faamanogi i vevela aano o manu ma fualaʻau fualaʻau. O le supa supa e sili ona lelei.

Tasi le isi manatu. A maeʻa ona faʻamago, o agalaulelei e talafeagai lelei mo le faʻaaogaina o mea kuka mo le sili atu i le tolu masina.

Faʻamatalaga aoga

O fea e tupu ai ma o afea e filifilia ai amioga tatau

Tupu olaola i soo se mea i le CIS. E tele ina maua i latou i vaomatua ma laʻau laʻau poʻo laʻau fealofani i autafa o le togavao ma laufanua maulalo e tumu i limu, afi, nofoaga tuʻufua, laufanua o le vao ma pito o fanua. O iʻuga o suʻesuʻega o fualaʻau ua faʻaalia ai o nei pulouaitu "e le nonofo filemu" ma o loʻo feoaʻi pea. E leʻi maua lava i saienitisi se faʻamatalaga mo lenei mea mataʻutia.

https://www.youtube.com/watch?v=uV5jmZ3BCZA

O tagata poto masani i le filifiliina o puloua e iloa lelei o morele o le muai lava o pulouaitu. O sui muamua e tu mai ia Aperila ma aoina i latou seia oʻo i le faʻaiuga o Me. E maitauina o nisi atunuʻu latou te matua alofagia lava. Ae maise lava, i totonu o le Iunaite Setete, o le kilokalama o lenei meaʻai e masani ona fesiligia mo le selau tala.

Faamanuiaga ma leaga

Morels aofia ai le tele o vitamini ma aoga microelement, o le tuʻufaʻatasiga aofia ai se polysaccharide vailaʻau o loʻo i ai se aoga lelei i vaʻaia vaʻaia. Morels e faʻaaogaina i le gaosiga o vailaʻau e faʻamalosia ai le maso maso ma puipuia ai mata tioata. E le gata i lea, o nei pulou e faʻateleina le manaʻo ma faʻaleleia le faʻagaioiga o le digestive system, e i ai le tonic aafiaga i le tino.

Morels e suamalie ma maloloina maloloina pulou pe a fai lelei kuka. E fautuaina e faʻasusu, faʻapuna pe faʻamago i latou a o leʻi 'aina ia mea e faʻamamaina ai' oʻona oona. A le faia lea, o le a faaiʻu le taumafataga i le oona. O le mea sili, o se tagata e popole e uiga i le niniva ma puaʻi, ma sili ona leaga, o se koma e faʻamoemoeina.

Faʻafefea ona taʻu mole mai pepelo pulou

Toetoe lava uma 'aina suamalie i ai se clone oona. E le gata i lea, e le mafai e tagata tauʻomu amateur uma ona faʻamalamalamaina se taumafa lelei mai se uso pepelo, e tumu i mea oona. O loʻo matou talanoa e uiga i le masani poʻo le malo amio lelei. Faʻatatau i faʻamaumauga, o le lima o le oti pe a uma le 'aina o pulou e mafua mai i pepelo amio leaga.

Faʻafefea ona puipuia oe ma lou aiga? I totonu o se meaʻai manaia, o le pulou o loʻo i ai se lattice luga faʻatasi ai ma le tele o faʻaletonu ma faʻanoanoaga. I mea sese, o le pulou e ufiufi i solo mafolafola ma i foliga foliga tutusa ma le pito i tua o le faiʻai o le tagata.

I le pepelo sese, o le pulou e le o faʻamaopoopo uma i le faʻavae. A tipi le supa, e maua i totonu le pulupulu papaʻe. O meaʻai e aina e lapoʻa i totonu. Ia mautinoa ia e manatua lenei faʻamatalaga pe a fai e te manaʻo e tofo i supa mai fafo mo le 'aiga o le taeao po o le' aiga o le afiafi. Ia maua se laki!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Installing Our KUKA KR-3501 Industrial Robot Project Jeff (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com