Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Diyarbakir - O le aʻai faigata o Take ma lona tamaoaiga

Pin
Send
Share
Send

Diyarbakir (Turkey) o se taulaga o loʻo tu i sautesasaʻe o le atunuʻu i auvai o le Vaitafe o le Tigris, lea ua avea ma laumua le aloaia o Turkey Kurdistan. O lona vaipanoa e sili atu i le 15 afe km², ma o le faitau aofai e oʻo atu i le 1.7 miliona tagata. Tele o tagata o le nuʻu Kurds e tautatala latou lava gagana - Kurmanji.

O le talafaʻasolopito o Diyarbakir na amata mai i le lona lua meleniuma BC, ao avea le taulaga ma vaega o le setete anamua o Mitanni. Mulimuli ane, na ia ulufale i le umiaina o le malo o Urartu, lea na lauolaola i luga o le teritori o Armenian Highlands mai le 8th i le 5th senituri BC. I le taunuʻu mai o tagata Roma i luga o nei lauʻeleʻele, na maua ai e le eria le igoa Amida ma amata ai ona faʻamalolosi puipui i pa o le basalt uliuli, o le mafuaʻaga lea o le a taʻua mulimuli ane o le Black Fortress Ae i le seneturi lona fitu o le taulaga na puʻeina e tagata Arapi-Berks ma faaigoa ia Diyar-Iberk, lea e faauigaina moni "o le laueleele o le Berks". I le amataga o le seneturi lona 16, o Diyarbakir o se vaega o le Malo o Ottoman ma sa avea o se taua taua puipuiga i le taua ma Peresia.

Diyarbakir o se 'aʻai saua ma le le saogalemu na avea ma faʻatosina o lagona faʻavae. Seʻia oʻo i le 2002, na tumau ai lava ona tapunia ona o feteʻenaʻiga a le militeri i le va o le autau a Take ma le au fouvale a Kurdish. O aso nei o le taulaga o se paluga o fale anamua ma fale taugofie pusa, faʻafefiloi ma minarets o tele mosque. Ma o lenei ata atoa loomata faʻafesagaʻi ma le pito i tua o matagofie matagofie maupuʻu ma vanu.

Talu ai nei na amata asiasi ai tagata tafafao maimoa: o le mea muamua lava, o tagata femalagaaʻi e tosina mai i lona tamaoaiga o measina faʻasolopito ma le siosiomaga moni. Afai o le ae alu i le taulaga o Diyarbakir, ona matou tuʻuina atu lea o faʻamatalaga auiliili e uiga i ana mea taua ma atinaʻe o loʻo i lalo.

Vaaiga

Faʻatasi ai ma mataaga o Diyarbakir o nofoaga faʻalelotu, fale faʻasolopito ma e oʻo lava i se falepuipui, lea e avea o se tasi o sili ona leaga i le lalolagi. A e asiasi i le taulaga, ia mautinoa ia vaʻai:

Faletusi Sili o DiyarbakIr

O lenei maota tapuaʻi o le mosque pito i leva lea i Diyarbakir i Turkey ma o se tasi o faʻamanatuga Isalama sili ona taua i Anatolia uma. O le fausiaina o le fausaga na amata i le 1091 e ala i le faʻatonuga a le Seljuk pule Malik Shah. O faʻafitauli tau lotu e aofia ai le madrasah ma le aʻoga faʻalelotu. O le vaega autu o le Great Mosque o ona colonnaded facades. Mauʻoa i teuteuga auiliili ma lalagaina vaneina ata, o koluma i le lotoā e iloga mai le tasi i le isi e ala i a latou tulaga tulaga ese. Faʻapea foi, na maua e le faletapuai se foliga le masani ai ona o le sikuea-foliga minaret.

  • Tatalaina itula: o le tosina atu e mafai ona asia i le taeao ma i le aoauli i le va o namaz.
  • Totogi ulufale: leai se totogi.
  • Le tuatusi: Cami Kebir Mahallesi, Pirinçler Sk. 10 A, 21300 Sur, Diyarbakir, Turkey.

Hasan Pasa Hani

O le taulaga o Diyarbakir i Turkey e taʻutaʻua foi i lona fausiaina o le tala faʻasolopito sa avea muamua ma caravanserai mo tagata faʻatauoloa. O aso nei e tele faleʻaiga ma faleʻaiga e mafai ai ona e tofoina ipu a le atunuʻu, ma tele faleoloa laiti e faʻatau atu auro, kapeta, mea faʻamanatu ma mea suamalie i sasaʻe. O le tusiata fale o Hasan Pasa Hani e manaia foʻi: o loʻo i totonu o le fale fogafalelua ua teuteuina i le tele o faʻamau faʻafesoʻotaʻi le tasi i le isi i koluma. O puipui o le fausaga e valiina i paʻe papaʻe ma efuefu, masani mo le tele o caravanserais i Sasaʻe Tutotonu. I aso nei, o le nofoaga e sili ona taʻutaʻua mo ona suamalie taeao ma sisi faleoloa.

  • Tatalaina Itula: O le faleoloa e matala i aso uma mai 07:00 i le 21:00.
  • Totogi ulufale: leai se totogi.
  • Le tuatusi: Dabanoğlu Mahallesi, Marangoz Sk. Leai: 5, 21300 Sur, Diyarbakir, Turkey.

Pa Aai

O le vaaiga sili ona mataʻina o le eria o ona 'olo puipui, lea e faʻaloaloa mo le 7 km i totonu o le taulaga tutotonu ma vaevaeina i ni vaega se lua, lea e mafai ona vaʻaia manino i le ata o Diyarbakir. O olo muamua na fausia i le taimi o le nofoaiga a le Emperor o Roma o Constantine. O le mea mo le fausiaina o pa na basalt - o se maʻa efuefu-uliuli, lea na avea ai le fausaga ma foliga faanoanoa ma taufaafefe.

O le mafiafia o puipui olo e oʻo atu i le 5 m, ma o le maualuga e 12 m. 82 fale matamata na ola pea e oʻo mai i le aso, lea e mafai ona e aʻea ai ma vaʻai ai i le ata o le taulaga. I nisi vaega, o le fale e teuteuina i bas-mapusaga ma faʻailoga o vaitau eseese. I aso nei o Diyarbakir City Walls o se tasi o le sili ona leva ma sili ona malupuipuia i le lalolagi. Tagata tafafao maimoa e mafai ona asiasi i le faatosina i soo se taimi matua saoloto.

Ekalesia Armenian (St. Giragos Armenian Church)

Tele taimi i le ata o Diyarbakir i Turkey e mafai ona e vaʻai atu i se fale tuai gaogao o fua lapopoʻa, e pei lava o se malumalu. O le Ekalesia Armenia lea, o aso nei ua taʻua o le nofoaga faa-kerisiano sili ona toatele i Sasaʻe tutotonu. O le fausaga, na fausia i le 1376, o se vaega o se vaega tele, lea e aofia ai foʻi ma falelotu, o se aʻoga ma fale o loʻo nonofo ai patele. Mo se taimi umi, e leʻi gaioi le falesa ma toe tatala faitotoʻa i aulotu naʻo le 2011, ina ua maeʻa le galuega faʻafou muamua. O loʻo faʻaauau pea le toe faʻaleleia o le fale e oʻo mai i le taimi nei. O se vaega iloga o le teuteuina o le malumalu o ona geometric teuteuga ma stucco elemene.

  • Tatalaina Itula: E leai se faʻamatalaga saʻo e uiga i itula asiasi mo lenei lotu, ae, o se tulafono, o aʻai a le taulaga e tatalaina i aso uma mai le 08:00 i le 17:00.
  • Totogi ulufale: leai se totogi.
  • Le tuatusi: Fatihpaşa Mahallesi, Özdemir Sk. Leai: 5, 21200 Sur, Diyarbakir, Turkey.

Falepuipui Diyarbakir

O le falepuipui o Diyarbakir o se tasi lea o mea sili ona leaga i le lalolagi. O loʻo tu i totonu o se 'olo anamua, e faʻataʻamilomiloina e pa o le taulaga ua taʻua. Ina ua maeʻa ona avea le taulaga ma vaega o le Malo o Ottoman, na filifili ai le au Take e suia le nofoaga malosi i totonu o le falepuipui: o ona puipui maualuluga maualuluga na mautinoa ai le maualuga o puipuiga mai tagata solitulafono. I le taimi muamua, o pagota uma na lokaina e le 2 poʻo le 10 tagata, aʻo latou saisai mau e le gata o vae, ae faʻapena foʻi ulu o tagata taʻusalaina. I le seneturi lona 19, o se vaega tele o pagota o Bulgarians, ma o nisi o latou na mafai foi ona sosola ese mai le falepuipui ona o le fesoasoani a le au Armenian Christian.

O aso nei, o le falepuipui o Diyarbakir i Turkey, o ona ata e tautatala ai mo latou lava, o loʻo aofia i le faʻavasegaina o falepuipui e sili ona mataʻutia i le lalolagi. Ma o lenei mafuaʻaga e mafua ona o le le alofa uiga o ana tagata faigaluega agaʻi i pagota. E tele faʻamatalaga lauiloa a o faʻatupu le faʻamalosi tino ma le mafaufau i pagota. I se faʻaopopoga, o tuʻutuʻuga o le nofo ma le taofia i lenei falepuipui e faigata ona taʻua o le malamalama. Ae o le mea sili ona mataga e uiga i le faʻalapotopotoga o mataupu o le falepuipui tamaiti i ona puipui mo le olaga faʻasalaga.

Nofoaga

Afai e i ai sou manaʻo e vaʻai ma ou mata le Diyarbakir falepuipui i Turkey ma isi tosina o le eria, ua oʻo i le taimi e saili ai e uiga i mea e nonofo ai filifiliga. E ui i le maualalo o le taʻutaʻua o le taulaga i tagata femalagaaʻi, o loʻo i ai le lava numera o taugofie faletalimalo, lea e mafai ona okaina i tau taugofie. 4 * faletalimalo e sili ona lauiloa i Diyarbakir: o nisi o latou o loʻo tu i le ogatotonu lava, o isi e tu i ni nai kilomita mai le nofoaga faʻasolopito. I le averesi, totogiina se lua potu i ia faletalimalo tau 200 TL i le aso. O nisi faʻalapotopotoga aofia ai taeao i le tau masani.

O le filifiliga o faletalimalo tolu-fetu i Diyarbakir i Turkey e matua laititi lava: e mafai ona e nofo faʻatasi mo le po i se faʻalapotopotoga mo le 170-190 TL. Pei ona e iloa atu, o le tau masani e le ese mai i tau ile 4 * faletalimalo. E i ai foi le faletalimalo Radisson e lima fetu i le taulaga, o le tau o le totogiina o se potu faʻalua e 350 TL. Afai o loʻo e sailia le tele o filifiliga faʻaletupe, ona e faʻalogo lea i fale e leʻi faʻavasegaina, e mafai ai ona e nofo mo le 90-100 TL ile po mo le lua.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Soʻotaga felauaiga

E ui lava i le mamao ese o Diyarbakir mai taulaga lauiloa o Turkey, o le a le faigata ona oʻo mai iinei. Ma mo lenei mea oe mafai ona ave se vaʻalele poʻo se pasi.

Faʻafefea ona e alu iina i le vaʻalele

Diyarbakır Yeni Hava Limanı malae vaalele e tu 8 km mai le taulaga tutotonu. E le o tuʻuina atu vaʻavaʻa faʻavaomalo vaʻalele iinei, o lea e te manaʻomia ai ona lele ma se fesiitaiga i Istanbul poʻo Ankara. E tele vaalele i aso uma mai malae vaalele o nei taulaga i Diyarbakir e Turkish Airlines ma Pegasus Airlines. O le tau o tiketi mai Istanbul i itu uma e lua e fesuiaʻi i totonu o le 250-290 TL, o le taimi o femalagaaiga e 1 itula 40 minute. O se tiketi tutusa mai Ankara o le a tau 280-320 TL, ma o le malaga e 1 itula 30 minute. A e sau mai le malae vaʻalele i le ogatotonu, e tatau ona e alu i se taxi.

Taua O nisi kamupani vaʻalele e tuʻuina mai se pasi fua mai le malae vaʻalele i le taulaga. Siaki muamua nei faʻamatalaga ma le aufaigaluega a le kamupani vaʻalele.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina i le pasi

E mafai ona e oʻo atu i Diyarbakir i pasi mai le tele o isi taulaga i Turkey. Afai o loʻo e malaga mai Istanbul, oe tatau ona e alu i le Esenler Otogarı pasi pasi i le Europa vaega o le taulaga. E toʻatele pasi e o ese mai iina i lea aso ma lea aso mai le 13:00 i le 19:00 i le itu ua tuʻuina atu. O le tau o le faigamalaga e 140-150 TL, o le malaga e 20 i le 22 itula.

Afai o lau amataga o Ankara, ona tatau lea ona e taunuʻu i le Ankara (Aşti) Otogarı pasi pasi, mai le mea o loʻo i ai vaʻalele i Diyarbakir i aso uma mai le 14:00 i le 01:30. Tasi-auala tiketi tau amata mai 90-120 TL, ma o le taimi malaga o 12-14 itula. Mo nisi faʻamatalaga i luga o taimi o pasi, asiasi i le obilet.com.

O auala sili ia e lua e te alu ai i le taulaga o Diyarbakir, Turkey.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: karaoke-you cant take me-bryan adam (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com