Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pula: o se malaga taʻitaʻi i le lauiloa o le taulaga o Croatia

Pin
Send
Share
Send

Pula (Croatia) o se taulaga tu i le itu i sisifo o le atunuʻu - o le Istrian peninsula. O se nofoaga i le sami, o se taulaga tele, o se nofoaga na nonofo ai tagata anamua ma le nofoaga faʻasolopito o Croatia, o Pula o se tasi foi lea o pito i luga o taulaga e 100 mo aso malolo faaleaganuu. E ova atu i le 55 afe tagata o loʻo nonofo ai, o le toʻatele o latou e faigaluega i le tautua ma tagata tafafao. O loʻo aʻafia tagata i le atunuʻu i winemaking, fagotaga ma maulu, o mea la ia e sili ona faʻafiafia ai tagata tafafao.

O le a le mea e fai i Pula, o le fea matafaga e sili ona lelei ma o fea e sili ona manaia ai vaʻaiga? Tali i lenei tusitusiga.

Talaʻaga

O Pula o se kolone Eleni anamua. Na faavaeina i le seneturi lona 4 TLM ma avea ma se taua taua aai ina ua uma ona oʻo mai i lalo o le pule a le Emepaea o Roma. Talu mai le 478, o Pula na auai i Venise, ma mulimuli ane na pulea e le Franks, Slavs ma Ostrogoths, na fesuiaʻi ma le puʻeina o lenei teritori. I le faaiuga o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na pasi atu le atunuu mai le umiaina o Ausetalia i Italia, mulimuli ane i ni nai tausaga mulimuli ane na avea ma vaega o le Malo o Yugoslavia. Talu mai 1991 Pula o se vaega o tutoʻatasi Croatia.

O lenei tala faʻasolopito na tupu na mafua ai ona avea le taulaga i le taimi nei - manaia, eseʻese ma le masani ai. O le tuʻufaʻatasia o Roma, Eleni, Siamani ma isi aganuʻu na aʻafia e le gata i le tele o atunuʻu o le itulagi, ae faʻapena foi le tusiata fale ma mataaga taua.

Matafaga i Pula

Oneone Uvala

O le lautele lautele tamaʻi mata' matafaga o loʻo tu i le 4 km i saute o Pula i le nuʻu o le igoa tutusa. Ona o lona tulaga lelei i le va o peninsula e lua, ua avea ai Peschana Uvala o se nofoaga sili ona lelei mo aiga ma fanau. O le sami iinei e mamā ma toʻafilemu i taimi uma, ma mo tagata femalagaaʻi talavou o loʻo tuʻu ifo i totonu o le vai se vai faʻapitoa. I se faʻaopopoga, o le matafaga talafeagai foi mo i latou e mananaʻo e maulu mai le maualuga - i lona itu i sisifo o loʻo iai tamaʻi, ae sili ona matagofie maʻa.

E leai ni faʻafiafiaga faʻamaopoopo i luga o le matafaga, faʻapea foi ma pisapisao poʻo faleoloa, o lea e ono foliga fiu i tagata tafafao maimoa.

Faʻamatalaga

O se tasi o nai oneone oneone i Croatia o loʻo tu latalata i le nuʻu o Medulin, 14 km i sautesasaʻe o Pula. E ui i le faʻaosooso e ofa i le oneone mafanafana, e toʻatele tagata tafafao maimoa e le omai ii i le taimi lona lua. O le faʻafitauli autu lava o le Bijeza e matua palapala lava, o loʻo i ai se faʻafaigata ulufale i totonu o le vai ma maʻa tetele e le o vaʻaia i lalo o le vai. E mama le sami, ae papaʻu.

E iai foʻi faʻamanuiaga a Bijeza - e tele faleʻaiga, supamaketi ma faleoloa o oloa a tamaiti i luga o le matafaga, ma faʻafetai ile papa oneone ma le loloto papaʻu, e vave lava ona faʻamafanafana. I totonu o le nuʻu o Medulin lava ia, e mafai ona e iloa le masani a le au Kato i meaʻai i fale ma faleʻaiga.

Ambrela

E tusa ai ma iloiloga a turisi na asia Pula (Croatia), o Ambrela o le sili matafaga matafaga i le taulaga. O loʻo faʻaauupegaina i le sun loungers ma parasols, o loʻo tu i se nofoaga matagofie ma maʻa lata ane ma togavao, e mafai ai ona e okaina se vai maulu pe alu i se malaga i vaʻa.

O le matafaga e maʻamaʻa, o le alu ifo i le sami e agamalu, e mafai ona e lafi mai le susulu o le la i lalo o se tasi o laʻau o le togavao. E i ai le tele o taʻele ma sui potu i luga o lona teritori, o loʻo i ai faletaele lautele, lua cafe, ma se tamai malae taʻalo. Tagata vaʻai ola vaʻavaʻaia le saogalemu o tagata faimalaga mai le tele o 'olo i le uati.

Pau lava le drawback o le matafaga o le tele numera o turisi, ae o lona lauiloa faʻatoa toe faʻamaoniaina le sili ona lelei o le malologa i lenei nofoaga.

Faʻaaliga! O le mama ma le mafanafana o le matafaga Ambrela ua faʻamaonia e le Blue Flag, faapipiiina ina ua maeʻa le suʻega tutusa e le Siosiomaga Aʻoga Foundation.

Faʻaaliga: O se filifiliga o le sili oneone oneone ma maamaʻa matafaga i Croatia.

Stozha

Lenei mama ma matagofie matafaga i le Adriatic talafatai o 3 km saute o Pula. E siʻomia e togavao mafiafia ma le toʻafilemu ma le sami sami, e sili ona lauiloa i tagata tafafao maimoa. O le matafaga o loʻo ufitia i maʻa tetele ma maʻa, faʻatotogaina i ulufale talafeagai e lua i totonu o le vai ma se tolauapiga o le igoa e tasi, lea e mafai ai ona e taʻalo volipolo, tapolo poʻo pasiketipolo mo se totogi laititi. Tagata fiafia i faʻafiafiaga ogaoga e mafai ona feinu mai tamaʻi maʻa pe maulu i lalo o le vai ma le sua o le vai.

Valkana

O se tasi o matafaga sili ona lelei i Pula ma Croatia i se tulaga lautele o loʻo tu i le faga autu o le taulaga, latalata i le faletalimalo Pula. Mo le mama o le vai, oneone, usitaʻia o tulaga o le siosiomaga ma tulaga lelei o le tafaoga, na maua ai e Valkana le Fuʻa Lanumoana o le FEO. O le matafaga o loungers sun ma faamalu, tele faletaele, sui potu, timu, faleaiga ma se malaetaalo. I se faʻaopopoga, e mafai ona e lisiina vai taʻaloga taʻaloga poʻo se vaʻa, taʻalo lakapi, volipolo poʻo le tenisi i le taʻaloga taʻaloga. E i ai se laʻau laʻititi lata ane, o faleoloa faʻatau lata mai e afa itula le mamao.

Taua! O Valkan o loʻo iai uma fale mo tagata e iai manaʻoga faʻapitoa. Ae maise lava mo latou, i se tasi o vaega o le matafaga, o loʻo i ai se talafeagai agamalu alu ifo i le vai.

Nofoaga: faletalimalo v / s fale mautotogi

Pula o se tasi o sili ona taugata i uma o Croatia. Mo se po i se fale talimalo, e tatau ona e totogia mai le 14 Euro i le tagata, o le po i le ogatotonu faletalimalo faletalimalo o le a tau ai le sili atu 40 € mo se ulugaliʻi, ma tau i totonu o le 4 ma 5-fetu faletalimalo i Pula i le sami amata mai 80 € mo se potu lua

Fale mautotogi i Pula (Croatia) e fai si taugata tele nai lo faletalimalo - o le tau maualalo o le soifuaga iinei e 25 Euro i le aso e malolo ai i se tamai potu. Mo le sili atu turisi tamaoaiga, o loʻo i ai le isi filifiliga - lisiina potu mai le lotoifale tagata nonofo, lea o le a sefe e oʻo atu i le 15 € i le aso.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaʻai: o fea, o le a ma le fia?

National meaʻai o se moni tosina mai Croatia. Talu ai o Pula e tu i luga o le la Adriatic talafatai, o meaʻai suamalie i le sami e tufatufaina toetoe lava i soʻo se mea. O faleʻaiga sili ona lelei i le taulaga, e tusa ai ma turisi, o:

  • Konoba Batelina. E tautua lelei musele solo ma musele. Mo se taumafataga atoa mo le lua ma se fagu uaina, e tatau ona e totogia mai le 75 €;
  • Oasi. O le tali vave mai o le aufaigaluega ma lima atamamai o le kuka e tosina mai selau o tagata asiasi mai i lenei faleʻaiga i aso uma. O iinei latou te kukaina lelei aano o manufasi ma iʻa, ma e maofa foi i suamalie suamalie ma a latou masani ai laulau. O le averesi pili e 90 € mo le lua.

Fautuaga! Ae e te leʻi okaina le faʻaluaina o meaʻai a le au Kroatia, faʻalogo totoʻa i le mamafa o le ipu ua taʻu atu i luga o le lisi. E foliga mai, o le a faigata ona maua le fiafia mai le kilokalama o iʻa, e ui lava i lo latou tofo lelei.

O i latou e manaʻo e faʻataʻitaʻi le pashtizada poʻo le prosciutto e aunoa ma le faʻaleagaina o le latou atotupe e tatau ona asiasi i faleoloa Pula e le taugata tele ma le maualuga o le auaunaga, mo se faʻataʻitaʻiga, Tavern Medeja poʻo Vodnjanka. E tautua i taumafataga suamalie a Europa ma Metitirani i tau talafeagai; o se taumafataga atoa mo le lua tau e tusa ma le 40 Euro.

Mataaga i Pula

Fale Faʻaaliga

O Pula, o se tasi o taulaga tele o le Emepaea o Roma, na fausia ai se fale tele tele i le seneturi muamua TA, o loo ola pea e oʻo mai i le aso. Na vaaia le anoanoaʻi o ona puipui: fusuʻaga toto a tagata tauva, tagata tagatanuʻu ua lelava na liua le malae o le taua i se vaomatua, oa o faʻatauga ma taua a le lalolagi.

O le faʻafiafiaga na toe faʻaleleia i le seneturi lona 19, o lea na faʻasaoina atoa ai le mama i fafo e oʻo mai i le aso. O loʻo faʻamoemoe lava ile 4 olo, ae ole taimi nei ile malae elliptical, 68 * 41 mita le tele, naʻo le toto faʻasolo e masaa ma naʻo taimi o taua gladiatorial (faʻatulagaina Aso Sa uma o taumafanafana) O laina pito i luga o le au maimoa e ofoina mai se vaaiga sili ona lelei i le taulaga, mai le mea e mafai ona e puʻeina ai le tele o ata matagofie o Pula.

  • Le tuatusi: Auala Flavijevska.
  • Tatalaina itula: mai le 8 i le taeao e oo i le vaeluaga o le po (Iulai-Aukuso), seia oʻo i le 21 (mai le amataga o Me e oʻo i le faaiuga o Setema) ma e oʻo i le 19 (mai ia Oketopa i le Aperila).
  • Tau ulufale - 50 kuna, mo tamaiti - 25 kuna.

Koneteina

Tagata malaga ma tamaiti ma naʻo le natura fiafia tatau mautinoa vaʻaia lenei tosina i Pula. Faʻavaeina i le 2002 e se 'au o vaogata, o aso nei o lenei koneteina o le fale o le sili atu i le fa selau tagata nonofo ai, aofia ai anemones, catfish, moray tuna, molluscs, malie, feʻe ma isi meaola o le sami.

  • O le faʻaaliga o loʻo teu i luga o foloa e lua o le Fort Verudella, o loʻo tu i luga o le auala tele o le igoa e tasi.
  • Tatala i aso uma mai le 9 am i le 10 pm i le taumafanafana, mai le 10 am i le 6 pm mai ia Oketopa i le Me, mai le 10 am i le 4 pm i le taimi o totoe o le tausaga.
  • Tau tiketi mo tagata matutua - 60 kn, aoga ma tamaiti - 50 HRK ma 30 HRK faʻatulagaina. Tamaiti i lalo ifo o le tolu tausaga le i ai o le aia tatau e ulufale saoloto ai i uma mataaga i Pula ma Croatia lautele.

Triumphal Arch o le Sergievs

Le isi faʻailoga o le aganuʻu a Roma i le lua afe tausaga talu ai ma le mea sa sili ona puʻeina i ata o Pula. E ui i le laʻititi o le faitotoʻa (8 * 4.5 m) faʻatusatusa i isi fale tutusa, e sili ona taua faʻasolopito ma faʻaleaganuʻu taua. Tufaina o le sikuea laititi, ia mautinoa ia e alu i le Arc de Triomphe e vaʻai i foliga o le atua fafine o le Manumalo, cupids ma isi toa, vaneina i maʻa e lima atamamai o anamua Roma tusiata.

Monaseri ma le Ekalesia a St. Francis

O le fale tusiata fale, fausia i le amataga o le seneturi lona 14, o se tasi o nai Gothic-sitaili mataʻina i Pula. E le teuteuina le falesa ma le monaseri i tone o auro poʻo ni ata o le 'au paʻia, e faʻapea, o le latou aoga taua o le tauagafau e oʻo lava i le austerity, lea e atagia mai i o latou foliga vaaia. I tafatafa o faʻafitauli ma fale latou lava, e tele mea na gaosia o aso anamua - tuʻugamau, teuteuga, atavali, ma isi.

  • Le tuatusi: Uspon Svetog Franje Asiškog 9.
  • Tatalaina itula: mai le 8 am i le 11 pm. E le faia ni sauniga i totonu o le falesa, e faʻatagaina ona puʻeina ata.
  • sao - 10 kuna, o le tau e aofia ai se meaalofa card.

Malumalu o Aukuso

O le malumalu, na fausia e faamamaluina ai le Emperor Augustus, o loo tu i le lotoa tutotonu o Pula ma oo atu i le 18 mita le maualuga. E latalata ia te ia toega o lona "masaga", fausia e faamamaluina le atua fafine Tiana. O le malumalu lava ia na toeititi uma faaleagaina i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, ae i le 1948 na toe fausia atoa. O aso nei o loʻo i ai se fale mataaga mataaga.

Fautuaga mai turisi asiasi Pula! O le Malumalu o Aukuso o se tasi lea o vaaiga matagofie e pito sili ona vaʻaia mai fafo, talu ai o le falemataaga e laʻititi ifo le sefulu faʻaaliga, ma o totonu o na fale e leai se taua.

Tau ulufale i le fale mataaga - 5 kn.

Faletalimalo

O le fale na fausia i le 1295 i luga o toega o le Malumalu o Tiana. Ma na faʻaleagaina faʻaleagaina ma o se Italia maota ma baroque elemeni na fausiaina i lona tulaga. I le faaiuga o le seneturi lona 20, na latou taumafai e toe faʻaleleia le fale, ae i le iuga na o latou faʻamalosia i fusi uʻamea, le mananaʻo e faʻaleaogaina le maota o le taulaga mai lona tulaga ese.

E ui lava i se faigata faʻatulagaina ma mamalu tausaga, o le Town Hall o loʻo avea pea ma aoga faʻatautaia fale, o lea ulufale i ai e faʻasaina. O loʻo tu i le lotoa tutotonu i tafatafa o le faʻailoga muamua - le Malumalu o Aukuso.

Oe o le a fiafia i: Vaʻaiga masani a Porec - le mea e te alu ai i se tafaoga.

O le olo o Kastel

O le malu puipuia, o loʻo tu i luga o le maupuepue i le ogatotonu o le taulaga tuai, e mafai ona vaaia mai soo se mea i Pula. O le puipuiga na fausia i le 16th seneturi ma mo le sili atu i le 300 tausaga puipuia tagata mai le toto toto faavaomalo. O le 'olo e faʻataʻitaʻi i fetu ma tulimanu e 4, ae o le' olo e tatau ona onosaia le tele o taua o aso nei ua naʻo maʻa maʻa maʻa olo o totoe.

Talu mai le 1960, o le sili ona lelei faʻasolopito ma vaʻafanua gataifale i Istria na faʻatautaia i Kastela. Faʻatasi ai ma le 65 afe faʻaaliga o le ae mauaina ai meatau anamua, toega o vaʻa, faʻailoga a le militeri ma sili atu. I totonu o loʻo iai ni faʻaaliga ma ata ma postcard, ata faʻasaienisi e uiga i le tala faʻasolopito o folauga e faʻasalalau. O olo o Kastel o loʻo iai ni vaaiga lautele ile sami ma le taulaga.

  • Le tuatusi: Gradinski uspon 10.
  • E fitu aso o le vaiaso e tatala ai le fale mataaga mai le 9 i le taeao e oʻo i le 6 i le afiafi.
  • Tau atoa tiketi - 20 HRK, mo tamaiti lalo o le 14 tausaga le matua - 5 HRK.

Tau i Pula: o se asiasiga i le la

Pei o le atoa Adriatic talafatai, Pula ei ai le Metitirani tau. I le tau mafanafana, o le ea e vevela e oʻo i le + 27 ° C, o le vevela o le sami e 24 °, ma e toetoe lava a leai se timu. O tau malulu ma le tautoulu e o mai faatasi ma matagi malolosi ma timuga tetele, aemaise ia Novema ma le amataga o Tesema.

E sili le sau i Pula ile faʻaiuga o Iuni poʻo Aukuso - ua tatalaina le vaitau aau ile taimi lea, ma e leʻo tao tele le la pei ole ogatotonu ole taumafanafana.

Faʻafefea ona e alu i Pula

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mai ia Zagreb

E ui lava i le mea moni o Pula ei ai se malae vaʻalele faʻavaomalo, naʻo le taliaina vaʻaiga totonu o le atunuʻu poʻo Europa vaʻalele. O le taunuʻu atu i le laumua o Croatia, e te manaʻomia 3.5 itula ma mai le 20 i le 35 euro taʻitasi tagata e te alu ai i Pula i le pasi tuʻusaʻo. Oe mafai faʻatau tiketi ma saili le taimi tonu i luga o le feaveaʻi 'upega tafaʻilagi crnja-tours.hr.

Mai Rijeka

Ole auala pito taugofie lea e alu ai i Pula mai Iukureini, Lusia ma isi atunuʻu ole CIS. Taunuu i le taulaga taulaga taulaga o Rijeka, oe o le a manaʻomia e savali 15 minute i le autu pasi nofoaga ma ave le Brioni Pula pasi iina. Vaʻai le taimi tonu e tuʻua ai pasi uma e 7 ma tau o tiketi i www.brioni.hr... O le tu mulimuli o Pula.

Mai Vaeluaina

Afai ua maeʻa ona e taunuʻu i se tasi o nofoaga faʻaleaganuʻu o Croatia ma e te fia asia Pula, e tatau ona e onosaʻi. Le taugofie ma sili ona vave filifiliga:

  1. Ole auala muamua ole nofoaga o nofoaafi Ostarije, e mafai ai ona e nofoaafi 520 mai le nofoaga o Split. E alu i le 8:27 ma taunuʻu i le 13:20. Tau tiketi - 160 kn. Oe mafai ona faʻatau luga o le 'upega tafaʻilagi prodaja.hzpp.hr.
  2. O le isi nofoaga tutotonu e taua ole Vrbovsko, e ave ai oe ile nofoaafi # 4058 (malaga ese ile 17:44) poʻo le 702 (alu ile 18:32). Ole taimi ole malaga e 29 minute. O le faigamalaga o le a tau 23-30 kn mo le tasi.
  3. Mai le nofoaga o nofoaafi Vrbovsko, oe manaʻomia le alu i le pasi pasi o le igoa lava lea e tasi ma ave se pasi ma le pasese o 130 HRK. O le faigamalaga e 2 itula ma le 40 minute.

Afai e mafai ona e tatalia le 11 itula tiʻetiʻe pasi ma ua e sauni e alu i le 5 i le taeao, o se pasi pasi i le va o Split ma Pula mo le 350 kn e talafeagai mo oe. O loʻo avanoa tiketi ile shop.flixbus.ru.

Pula (Croatia) o se 'aʻai tulaga ese e tatau ona e uaʻi atu i ai. Manuia lau malaga!

Aʻoaʻo atili e uiga i le taulaga o Pula i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Never Do This In Croatia 5 Things You DONT DO In Hrvatska (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com